Bugün SINIF öğretmenliğine yerleştirildim .veee inanılmaz mutluyum
şimdiden mutluluğu doya doya yaşa mesleğe başlıyınca ...... neyse şevkini kırmayayım çooooook çalışman lazım çooooooookBugün SINIF öğretmenliğine yerleştirildim .veee inanılmaz mutluyum
merhaba arkadaşlar bütün sayfalarınızı okudum yaşadığınız sorunları az çok tahmin edebiliyorum ben öğretmen değilim ama öğretmen olmayı çok isteyen biriydim olmadı ama şimdi 1. sınıfa giden bir kızım var onda öğretmenlik isteğimi tatmin ediyorum :)kızımda çok güzel alıyor kızımla tek sorunumuz çok hırslı olduğu için ve sınıf birincisi olma isteğini yenemediği için çok üzülmesi çünkü herşeyi süper ama okuması sınıfta ortada sınıf seviyesi çok yüksek ve kızım dak.da 45 falan okuyor günde 5-10 kitap okumasına rağmen hızlı okuma kitabı aldım tekerleme fıkra kitapları aldım ve göz çalışmaları yaptırıyorum buna rağmen seri ve akıcı okumasına rağmen hızlanamıyor ben sorun etmiyorum ama kızım sorun ediyor neyse benim aslolan problemim bizim erzincana tayinimiz çıktı ve şimdi öğretmenimiz mükemmel ben orda nasıl bir öğretmen bulacam aynı siz ilk atandığınızda nasıl en zor sınıfa veriyorlarsa dışardan yeni geleni öğrenciyi de en problemli sınıfa veriyorlar bende memur çocuğu olduğum için bunu çok yaşadım erzincanda tanıdığınız bildiğiniz bir öğretmen yada okul ne biliyim işte bana yardımcı olabileceğiniz bir fikir bile olabilir kızım için bu sene sonun da taşınacağım babamız göreve başlayacak ve kızımın psikolojik olarak bu durumu en hafif şekilde atlatabilmesi için neler yapabilirim kusura bakmayın sayfanızı meşgul ettim ama bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm şimdiden teşekkür ederim...
ben erzincanı bilmiyorum ama şöle söleyebilirim eğer ki merkez okulsa deneyimli öğretmenler denk gelebilir ki doğu da genel de yeni atanmış öğretmenler bulunuyor okullar da ha şu tarafından bakalım bir de olaya her işte bir hayır varmış kızınız şimdiki sınıfında devam etseydi bu hırs daha da fazlalaşıp tehlikelli hal alabilrdi ama doğuda ki okullarda başarı gelde düşüktür yani batının kriterlerine göre tabi bu arada istisnalar kaideyi bozmazbence çok fazla sorun haline getimeyin bunu çünkü siz ilgli bi ailesiniz ve bu da başarıyı mutlaka getirecekti içinizi ferah tutun
çok teşekkür ederim canım ben okulu araştırdım ama biliyorum ki önemli olan öğretmen merkez okulu olacak netten araştırdım en iyi okul mahalle derken kafama uygun bir okul buldum evimide onun yakınında tutacam inşallah bende sizin düşündüklerinizin aynısını düşünüyorum aslında kızım belki orda başladığında yüksek seviyeden başlayacak bu da onun psikolojik olarak rahatlatacak ve daha mutlu daha başarılı bir çocuk olacak derken eşim aynı şeyi düşünmüyor eğer yarışacak birileri olmazsa bırakır seviyesi düşer diyor bu da bir yaklaşım türü ama kızım bana benziyor başardıkça övgüyü aldıkça kamçılanıyor aslında karşısında kimse olmasına gerek yok ben zaten kimseyle yarıştırmıyorum onu hep kendisinin bir önceki başarısıyla kıyaslıyorum mesela şubat tatiline girmeden önce dak.da 26 okuyordu bugün itibariyle 50 yi geçti ve ona diyorumki önceki okuduğundan 2 katı fazla okuyorsun bu nedenle sınıfın en başarılısısın tabiki bunu anlayınca daha çok seviniyor onla oturup saatlerce ders çalışıyorum kitap okuyorum öğretmen olup yarışma yaptırıyorum müzik dersi bile yapıyoruz benim tek derdim sevecen onu anlayabilecek ve başarılı bir öğretmen bulabilmek çünkü kızım çok hassas bir çocuk ben onu sevdiğimi söylediğimde bile gözleri dolabilecek kadar duygusal dualarınızı eksik etmeyin umarım yardımcı olabilecek bir arkadaş vardır fikirleriniz içinde çok teşekkür ederim:)))
gerçekten tebirk ediyorum sizi keşbe benim velilerimden çok deil 3 kişi böle olsa
kıyamam yaaa siz nerde görev yapıyorsunuz inşallah istediğiniz gibi öğrencileriniz velileriniz olur siz erzincanda olsaydınız keşke bende sizin gibi bir öğretmenimiz olmasını isterdim...
yüksekovada bi köyde görev yapıyorum bençocuklarda ilgi yok aileler yardımcı olmuyor sadece okulda öğrendikleriyle idare ediyorum onu da ertesi gün unutuyorlar benimkilerin velileri sizin çeyreğiniz olsa keşke