Sınıf Öğretmenleri Paylaşım Alanı

Anuska

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
6.212
78
57
Sevgili sınıf öğretmeni arkadaşlarım,
Herbirimiz zaman zaman internet ortamından, eğitim portallarından yararlanmak zorunda kalıyoruz. Bazen aradığımız bilgilere ulaşamayıp çıldırma noktasına geliyoruz.
Bu başlık altında döküman veya öneri paylaşımı yapabiliriz derim ben.
Bu yıl dördüncü sınıf okutuyorum ve yaptığım çalışmaları sizlerle paylaşmaktan keyif alacağım. Aynı şekilde sizlerin çalışmalarınızı görmek de oldukça memnun eder beni.
Sevgiyle kalın...

Anuşka bence çok güzel olur.Bende 4. sınıfı okutuyorum ve pek çok etkinliğimi internetten, çeşitli eğitim portallarından indirerek kullanıyorum.Neler yapabiliriz bir bakalım.

Anuşka bence çok güzel olur.Bende 4. sınıfı okutuyorum ve pek çok etkinliğimi internetten, çeşitli eğitim portallarından indirerek kullanıyorum.Neler yapabiliriz bir bakalım.

Tamam canım. Proje ödevlerinden başlamayı düşünüyorum ben. Tabii gecenin bu saatinde değil de yarın inşallah.
İyi geceler...

selam bayanlar bu sene bende 4. sınıf okutuyorum elimdeki dokumanları paylaşmak isterim, ama şurda 3 haftam kaldı, 3 hafta sonra doğum iznine ayrılıyorum, yine de konuyu takip ederim, umarım verimli bir eğitim öğretim yılı olur

Tamam canım. Allah sağ salim bebeğine kavuştursun seni inşallah.

Bir performans ödeviyle ben açılışı yapayım bari.Türkçeden Atatürk şiirlerinden oluşan bir kitapçık hazırlattım.Her şiirin üstüne uygun bir resim yapıştırdılar,altta şiiri kendi elyazılarıyla yazdılar.Kapağı ve önsözüyle tamamlatınca çok güzel çalışmalar çıktı.Hem kolay, hemde zevkli bir çalışmaydı.Diğer dersler için hala kararsızım.Sanırım Fen ve Teknoloji için doğadaki maddelerden oluşan bir koleksiyon yaptıracağım.Ama tam karar veremedim.Sizler ne yaptınız?
Bu arada Hülyacım Allah sağlıkla bebeğini kucağına almanı nasip eder inşallah.

Ben bu yıl performans ödevlerini pek önemsemiyorum. Çünkü her dönem için her dersten bir proje istiyor müfettişlerimiz. Eh, bir de seçenek sunmak gerek tabii. İş başa düşüyor doğal olarak.
Çok uzun olmasa da bir liste yaptım projeler için. Şu an evde değil ama pazartesiye yazarım size.
Bu arada Fen ve Teknoloji için düşündüğün performans ödevi çok hoş.
Matematikten de geometrik cisimlerle ilgili bir şeyler yapabilirsin canım.

Her dönem, her dersten proje mi istediler Anuşka?Ama bu yönetmeliğe aykırı.Kaç dersten,kaç proje yapmak istediğini çocuk kendisi seçecek.İki dönem içinde en az bir proje olacak diyor yönetmelik.Yani isterse sadece bir tanede seçebilir.Niye böyle birşeye zorladılar ki?Zaten her dersten performans hazırlayacak çocuklar.Bu müfettişleri anlamak mümkün değil.

Canım, okulun ikinci haftası geldiler ve aynen yazdıklarımı söylediler. Biz de şaşırdık ama yapacak bir şey yok malesef.
Proje konusu belirlemek neyse de, tek tek sunumları yapılacak, değerlendirilecek... Zaten konular yetişmiyor, nasıl zaman ayıracağız bilmem.

Valla işiniz zor canım,her dersten hem proje,hem performans....Çocuklar helak olacak.Sizin çekeceğiniz sıkıntı ayrı.Normal konulara zaman zor yetiyor,birde arada bunlar sizi iyice bunaltacak.Ne diyim, kolay gelsin.....

Mrb.Arkadaşlar.Ben de Şanlıurfanın bir köyünde sınıf öğretmeniyim.Performans proje veriyorum vermesine de köy yerinde çocukların elinde ders kitaplarından başka bir kaynakları yok ki.Ben onlara elimden geldiğince yardım ediyorum ama...Mesela verdiğim konu ile ilgili en basit resimleri bile bulamıyorlar.Bulurlarsa eski gazetelerden kesiyorlar .Ben 3.sınıfları okutuyorum.Geçen hayat bilgisinden vücudumuzun sağlığı için tüketmemiz gereken ve tüketmememiz gereken besinler konulu bir performans verdim.Çocuklar yolda buldukları çikolata ,cips paketlerini kesip kesip ödevlerine yapıştırmışlar :)))))))) ne komik değil mi?

sadece 1 proje yani öğrenciye kalmış 1 proje zorunlu müfettişiniz yanlış biliyo canım

sadece 1 proje yani öğrenciye kalmış 1 proje zorunlu müfettişiniz yanlış biliyo canım

Bunca yıllık öğretmenim, her şeyi tam bilen bir müfettişle hiç karşılaşmadım. Üstelik aynı grupta yer alıp da aynı şeyleri savunmayanlar da cabası...
Tüm çalışmalarımız, yıl boyu yapacağımız her şey bir adamın iki dudağının arasında...
Öğretmenliğin tek can sıkıcı kısmı da bu teftiş meselesi zaten.
Bir tane doğru vardır, tüm öğretmenler de onu yapar. Bizim memelekette müfettiş sayısı kadar doğru var malesef...

öncelikle didem iyi dileklerin için teşekkür ederim
yeni yönetmeliğe göre her öğrenci istediği ders veya derslerden bir yıl boyunca en az bir proje alacak
performans ödevi kalktı performans görevi oldu, bu görev öğretmen gözetiminde ve sınıfta gerçekleştirilecek, ama ön aşamaları, hazırlık aşamaları ve sonuç rapor aşamaları sınıf dışı yapılabilir, ürün ortaya koyma kısmı sınıfta gerçekleşecek
ve sonuçta mutlaka ürün ortay çıkmalı diyor yönetmelik; şiir, hikaye yazma, maket yapma vb. bunları yönetmelikte bulabilirsiniz arkadaşlar
işimiz giderek zorlaşıyorr
bide sınıflarda tarih şeridi sürekli asılı kalmayacak, dersle ilgili olduğu zman kullanılacağı zaman asılı olacak sonra yine kaldırılacak
müfettişler aynen bunları istedilerrr

"MADDE 35 – 1, 2 ve 3 üncü sınıflarda öğrencilerin gelişimi, ilerleme ve çabaları, öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilecek olan projeler ve performanslarını belirlemeye yönelik çalışmaları, öğretmen gözlemlerine göre belirlenir.
4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda haftalık ders saati üç ve üçten az olan derslerde en az iki, üçten fazla olan derslerde ise en az üç sınav yapılır.
Öğrenciler, bir ders yılında istedikleri ders veya derslerden bireysel ya da grup çalışması şeklinde öğretmen rehberliğinde en az bir proje hazırlar. Öğrencilerin başarılarının belirlenmesinde ders ve etkinliklere katılımı ve performans görevleri de dikkate alınır.
Projeler ve performans görevleri, önceden belirlenen ölçütlere göre hazırlanan değerlendirme ölçeği veya dereceli puanlama anahtarına göre değerlendirilir. Öğrenciler, çalışmalarında yararlandıkları kaynak veya kişileri de belirterek öğretmenin belirleyeceği süre içinde çalışmalarını verirler. Projeler verildikleri dönemde değerlendirilir.
Öğrencilere bütün derslerden her dönemde en az bir ders ve etkinliklere katılım puanı verilir.

MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliği de böyle diyor. İstenilen ders ya da derslerden bir veya birkaç proje... Bunu anlamak için çok zeki olmaya da gerek olmadığına göre ben niye müfettişime anlatamıyorum acaba?

onları fazla ciddiye alma bence naftalin kokulu insanlar...müfredat değiştide bunlar değişmedi malesef .Ben şöyle yapıyorum ;örneğin şu şöyle olacak dendiğinde o öyle değil programda şöyle yazıyor şeklinde cevap veriyorum susup kalıyorlar. boşverin biz işimizi yapalım da aldığımız parayı vicdan azabı duymadan harcayalım gerisi boş

Valla arkadaşlar yönetmelik ne derse o.onlarada böyle söyleyince diyecek cevapları kalmıyor.siz taviz vermeyin.yönetmelik karşısında sesleri çıkmıyor.

Noldu arkadaşlar ya, herkes nereye kayboldu?Galiba çok yoğunsunuz...

Canım, haklısın. Oldukça yoğun geçiyor günler. Ben bu yıl öğleciyim. Sabahların nasıl geçtiğini anlamadan öğle oluveriyor. Koştura koştura okula gidiyoruz. Boş dersim çok ama yine de okulda bulunma zorunluluğumuz var ya, bir işe yaramıyor. Ancak bir kaç evrak işi yapabiliyorum veya yazılı falan okuyabiliyorum.
Akşamları da malum işler beni bekliyor. Çocukların derslerine yardım et, yemek içmek falan derken inan 24 saat yetmiyor insana. Hafta sonu kursum da var benim. Doğal olarak cumartesilerim de ölüyor.
Ama bundan sonra biraz daha sık uğramaya çalışırım.
Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…