Sınıf Öğretmenleri Paylaşım Alanı

Bende sınıf öğretmenliği okuyorum,3e geçtim. Ama okuduklarım,atanma sayısı şimdiden içimi kararttı. yorumlarda falan okuyorum başka alanlara yönelsinler yazıyor. İşsiz kaldık diyoruz daha okurken
sınıf öğretmeni mezunu olup anaokulu öğretmenliği yapma şansımız oluyor mu peki ?

öyle bir şansınız varsa,hemen arştırın ve değerlendirin.çünkü çoğu sınıf öğretmeni şu anda kendi okulunda norm fazlası.

öyle bir şansınız varsa,hemen arştırın ve değerlendirin.çünkü çoğu sınıf öğretmeni şu anda kendi okulunda norm fazlası.

evet görüyorum ve çok üzülüyorum.
inşallah bu durum düzelir tabii. sanırım sertifika falan alınıyor anaokulu öğretmenliği yapabilmek için ama tam bir bilgim yok. Bu mesleğin içinde olan öğretmenlerimiz daha iyi bilir diye sorayım dedim.
İnşallah önümüz açılır

Kadroya alinacak ogretmen sayisi belirlenirken dikkate alinan en onemli husus , o branstan emeklilige alinan ogretmen sayisiymis , brans bazinda en fazla ogretmen sayisi da sinif ogret. Oldugu icin en fazla emeklilik de sinif ogretmenligine ayrilmis dolayisiyla onumuzdeki senelerde bu dengeyi saglamak icin alimlar normale donecektir diyor bilenler insallah.... biz de oyle olmasini umalim

ay inşallah öyle olur :)

hepinize merhaba arkadaşlar.
sınıf öğretmenlerine ilde 15 günlük seminer dönemlerinde isteğe bağlı eğitim verip, sertifika veriyorlardı. Bu hemen hemen her yıl uygulanıyorda. bu arada üniversitenizde yan dal var mı onu araştırabilirsin.

kılar ben de öğretmenim ama okul öncesi öğretmeniyim.
sınıf öğretmenleri meslektaşlarım sizden yardım istiyorum:
2. sınıfa geçmiş olan kuzenime çarpım tablosu öğreticem.
ama nasıl?

merhaba. ben geçen sene 2. sınıf okuttum ve açıkçası çarpım tablosunu önüne alıp ezber yapmadılar. ritmik saymanın mantığını anlayarak ilerledik hep. işte 2, 2 tane 2 oldular şimdi 4 oldu, sonra bi tane daha geldi 6 oldu mantığını kavradıktan sonra ritmik saymada baya bi hızlandılar. sonra çarpma sorularını kendiliğinden yapar hale geldiler. süreç içinde kendiliğinden ezberlemiş oldular.

öğretmenim bir de çarpım tablosunun şiiri vardır, sayılarla çok haşır neşir olmayı sevmeyen birkaç öğrencim de o şiirle öğrendiler.

Son düzenleme:
arkadaşlar şimdi bizlere hak vermişler iki branş seçebiliyoruz özür grubu için.Teknoloji tasarım ve Zihinsel engelliler öğretmeni.Teknoloji tasarımın geleceği yok sadece 7ve 8. sınıflarda dersi var.. Zihinsel engelliler isminden de anlaşılabileceği gibi zor bir bölüm stajımı orada yapmıştım ve bitirene kadar ben bitmiştim. Şimdi siz benim yerimde olsanız bu iki alandan birisini seçip eşinizin yanına mı gelirdiniz yoksa devlet sizi ne zaman sınıf öğretmeni olarak eşinizin yanına göndermesini mi beklerdiniz...Bu 4+4+4den dolayı biraz zor gibi görünüyor ama... Birde alan değişikliği yaparsam geriye dönemiyorum memuriyet hayatında bir kere alan değiştirebiliyoruz. tabi burası türkiye yarın ne olacağı da belli......

Bana öyle bir hak verseler zihinsel engelliler branşını seçerdim....Ayrı kalacaksın ne zamana kadar belli mi değil

cidden çok bi durum Allah yardımcın olsun... peki görevde olan biri olarak fazlalık durumunda olan sınıf öğretmenleri bu yıl kesinlikle bir şekilde başlayacak değil mi? yani seneye ertelenme gibi bir durum yok değil mi?

ilçe milli eğitimde bazıların agörev vermişler öğretmenlere bazılarını köylere göndermişler işler karışık hocam şimdi de diğer kamu kuruluşlarına memur olarak gönderip açık olunca tekrardan alacaklarmış

Bu nasil istir anlamadim ki. Diger kamu kuruluslarina gonderiyorlar acik olunca alacaklar :-( peki bu sene mezun olup 340 a giremeyenler ? Seneye mezun olacaklar ? Hali hazirdaki ogretmenler de yerlerinden edildi. Cok sinir bozucu ve umut vaad edici hicbir aciklama yok.

Son düzenleme:
Merhaba öğretmenlerim :) daha öncede yazmıştım ben henüz sınıf öğretmenliği 3.sınıftayım. bir sorum olacak. öğretmenlere meb tarafından verilen bu kılavuz kitaplarını ben şu an nereden temin edebilirim? hayat bilgisi , türkçe şeklinde ayrı ayrı istiyorum mebin sitesine baktım tek bir öğretmen kılavuzu var tüm dersler içinde sanırım .

Ne yazik ki satilan birsey degil.Tanidiginiz bir ogretmen varsa ondan isteyebilirsiniz ancak.Amagoogle da arayin bazen taranmis sekli int de de olabiliyor.

Bütün öğretmenlerime merhaba, bu hafta başı bütün konularımız bitmiş bulunmakta.
Tekrar, okuma ve yazma çalışmalarından çok sıkıldılar artık. Günün 3 dersi okuma-yazma ve matematik, kalan 3 dersi resim, film, müzik, oyunla geçiriyorum.
Çocukların bir kısmı tarlaya gidiyor, bir kısmı şehir dışına düğünlere
Artık sezon kapandı gibi bizim için

Mrb ogretmenlerim size bir sorum olacak vakit ayirip cavaplarsaniz cok sevinirim bu yil kızın okul oncesi egitim aldi 30 kasim 2007 dogumlu ilkogretimde grnyr bu yil zeki fakat minyon gndermemekde kararsizim rapor alip 1yil daha okul oncesimi yoksa İlköğretimmi ogretmenimiz kesinlikle İlköğretim diyor ben küçük geliyor gzume kiyamiyorum bu yil yasla ilgili bir değişikliğe gidilmezmi sizce ve nazman belli olur

şu an o konuda velilerin isteğine bırakıldı artık zorunlu değil istemiyorsanız göndermeyebiliyorsunuz. benim önerim çocuğunuz fiziksel olarak küçükse, göndermemeniz yönünde ve 1 yıl daha bekleyin derim ben. çünkü küçük çocuklar biraz eziliyor diğerlerinin yanında ve böylece çocuk daha başlar başlamaz okul korkusu ediniyor. eğer bir zorunluluk yoksa yaşını beklemenizi tavsiye ederim :)

Yeni Eğitim-Öğretim yılımız hayırlı olsun öncelikle:)
Üstün-özel yetenekli öğrencilerin eğitimi seminerine katılacak mısınız?Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Merhabalar. Kızım 5 yaşında anasınıfına gidiyor. 2 yıldır toplama,çıkarma yapıyor ve okuma yazmaya başladı. Yazma konusunda el yazısından dolayı seneye zorlanmaması için 1.sınıf eğitim seti alıp eve çalıştırmak istiyorum. Hangi eğitim setini tavsiye edersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…