Sınıf öğretmeni olanlar bakabilir mi?

Ne büyüttünüz ya alt üstü bir soru sordu bukadar da linçlenmez ki.İlk senesi ise gayet normal yeni atanmışta olabilir köy okulunda tek sınıf öğretmenide olabilir telaşını mazur görün bence.
Böyle soru olmaz. Eğer bir eğitimci olsaydı zaten öğretim yöntem ve tekniklerinde bunun eğitimini alıyorlar yeterince. Sınıf öğretmeni olmadığı çok açık.

Bu endişe bir öğretmenden çok veliye daha uygun .

Öğretmenler bilir ki bu durum çok normal.
Harfler çoğaldıkça ezberlemekten vazgeçip harfleri birbirleriyle çatmaya mecbur kalacaklar.
Ve böylece ezberi bırakıp, heceleyerek okumayı sökecekler...

K sesinde olan bir sınıf için ezber her şeyin çok olağan akışta olduğunu gösterir .

Endişe etmeyin..

Hah elini sallayan öğretmen olabiliyormuş çok komik…
Hanımefendi, ben kendim kimyagerim. Herhangi bir öğretmenlik eğitimim yok. Siz sanıyorsunuz ki özel kurumdaki herkes öğretmen gerçekten. Devlet kurumuna formasyon olmadan giremem. Ancak tüm özel kurumlarda kimya ve fen öğretmenliği yapabiliriim. Yapıyorum da hatta :)

Herkese merhaba, bu sene 1. Sınıf okutuyorum. Öğrencilerim öğrendiği her kelimeyi ezberliyorlar. Mesela şu an K sesindeyiz, harfi nasıl birleştireceklerini anlatıyorum mantığını kavramaları için , ilk zamanlar bu normal mi harf sayısı arttıkça kelime sayısı da artacak, sizce ezber yapmamaları için nasıl bir yol izlemeliyim? Ezberlediklerini unutmuyorlar, unutsalar okumaya çalışacaklar, her şeyi ezberleyip okumaya geçemeyecekler diye tedirginim. Evde de velilerle beraber okuyunca ezberleyip gelmiş oluyorlar:KK43:
Oğlum birinci sınıfta. Öğretmeni oyunlarla pekiştirdi. Ezberlemiyor. Bir de niays “okuma yazma öğreniyorum” diye bir uygulama var telefona tablete indirtti velilere. Orada oyunlar var her harf için. Harfi öğrenince evde o harf oyununu oynuyorlar çok güzel pekiştiriyor. Yani fark etmeden oyunla öğretti. Siz de bu uygulamayı ve oyunları deneyebilirsiniz

Evet size koyun veli lazım cumhurbaşkanın da dediği gibi bu ülkenin ayakkabı boyacısına da ihtiyaç var

Siz nerde okudunuz ? çalışıyor musunuz ?

Bu kadar sert olmaya ne gerek var
Yada özel okulunuz falan mi var ?

Bu kadar devlet okullarını ve insanları niye asalıyorsunuz eziyorsunuz

Demek ki herşey eğitim de değilmiş birazcık insanlıkta lazım kendini eğitmek gibi mesela

Özel okuldan mezun olmuş ama bir şey olmamış bir dünya insan var
Arka sayfa da yazdım herkes sizin gibi parası bol keseden değil

Millet eve ekmeğini nasıl götürecek kış geliyor faturalar nasil ödenecek derdin de

Sizin niyet çok belli ver parayı al geleceği mantık yoksa iyi eğitim değil

Siz nerde okudunuz ? çalışıyor musunuz ?

Bu kadar sert olmaya ne gerek var
Yada özel okulunuz falan mi var ?

Bu kadar devlet okullarını ve insanları niye asalıyorsunuz eziyorsunuz

Demek ki herşey eğitim de değilmiş birazcık insanlıkta lazım kendini eğitmek gibi mesela

Özel okuldan mezun olmuş ama bir şey olmamış bir dünya insan var
Arka sayfa da yazdım herkes sizin gibi parası bol keseden değil

Millet eve ekmeğini nasıl götürecek kış geliyor faturalar nasil ödenecek derdin de

Sudanlara çok belli ver parayı al geleceği mantık yoksa iyi eğitim değil
Bu cümleyi ben kurmadım cumhurbaşkanı kurdu bana cevap yazan kişinin îmâsı bu yöndeydi yani bunu demek istiyorsunuz anlamında etiket bi cümle . Ama ne anlatıyorum . Size konunun özü lazım değil

X