• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Sini Kebabı-Hatay Mutfağından-Çokça Salça Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
Sonunda geldim kızlar. . Çok güzel tarifler var ama Hatay mutfağından olmazsa olmaz dedim ve burda söylenişleri ile Sini kebabı, tepsiye et basması, Arap tava yapmaya karar verdim. .

Malzemeler;
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 soğan
  • Yarım demet maydonoz
  • 1 domates
  • 4 yeşil biber
  • 2 kırmızı biber
  • 1 patates
  • 1kaşık Salça
  • Zeytinyağı
Tuz, karabiber Eki Görüntüle 1977868 Öncelikle bi tane kırmızı biberi, 1 soğanı ve yarım demet maydonozu ayrı ayrı rondoda çekip yoğurma kabına ekliyoruz. Kıymayı, tuzu,karabiberi ve çektiğimiz sebzeleri de ekleyerek iyice yoğuruyoruz.Eki Görüntüle 1977874 Hazırladığımız karışımı pişireceğimiz kaba alıyoruz. Ben toprak güveç kullandım ama eper elinizde yoksa borcam, Aliminyum tepsi yada herhangi bir fırın kabı kullanabilirsiniz. Eki Görüntüle 1977875 elimizle iyice batırıp her tarafını eşit şekilde olmasını sağlıyoruz. Sonra üstüne domates, soğan ve patatesi dilimleyerek diziyoruz.Eki Görüntüle 1977951 üzerlerine zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına ilk etapta yarım saat pişiriyoruz Eki Görüntüle 1977952 sonra 1 bardak su ve bir kaşık Salçayla sos hazırlıyoruzEki Görüntüle 1977953 salçalı sos kaynayıncaya kadar pişiriyoruz kaynayınca altını kapatıyoruz.Eki Görüntüle 1977954 ilk aşamada yarım saat pişen yemeği çıkartıp biberlerini dizip sebzelerin üstüne salçalı sosu döküyoruzEki Görüntüle 1977955 sonra tekrar fırına veriyoruz. Ortalama 20 dk daha pişiriyoruz. Benim fırınım 50 dakkada pişiriyor ama siz pişip pişmediğini anlamak için patatesleri kontrol edin. Patates pişti mi tamamdır.
Ve sunum...Eki Görüntüle 1977958 Eki Görüntüle 1977960 Afiyet olsun kızlar..

Ellerine sağlık canım :) :) :)

Yapım aşaması :)) biraz dinlendircem strecleyip dolapta
dPQkl4.jpg

Back