- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.718
- 518
- Konu Sahibi hippotalamus
teşekkür ederim canım. . Valla nerdeyse katılmayacaktım rakipler çok güçlü. . Ama dedim amaann eğlence olsun..Ellerine sağlık .Gayet iştah çekici duruyor,başarılar dilerim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
teşekkür ederim canım. . Valla nerdeyse katılmayacaktım rakipler çok güçlü. . Ama dedim amaann eğlence olsun..Ellerine sağlık .Gayet iştah çekici duruyor,başarılar dilerim.
Teşekkür ederim canım benimellerine sağlık canım yarışmada başarılar diliyorum
Aynen bende yaparım hatta çok sıkışsam çarşı fırınında yaptırırım..Ellerine sağlık çok çok güzel olmuş Bu yemek Hatay'ın milli ve garanti yemeğidir Misafir gelince ilk aklıma gelen yemek tepsi kebabıdır benim için Başarılar dilerim canım
Sen de katılacağım demiştin.Daha önce yaptığın tarifi mi yapacaksın?
Ayy tarifini aldım kusura bakma ama sen hataylısın daha neler yaparsın kim bilir? ?
Yapmış bile ,künefe yapmışAyy tarifini aldım kusura bakma ama sen hataylısın daha neler yaparsın kim bilir? ?
Onları Hatay ın kapalı çarşısından aldım. İyice yöresel olsun dedim. Teşekkür ederim. .Offff ellerine sağlık yaaaaa
Çok başarılı.
Bardaklara da bayıldımmm
Öyle mi diyosun. . Teşekkür ederimKız sen ne fenasin, bir de beklentisi yükseltmeyelim diyor
Çok güzel gorunuyor ellerine sağlık tatlım
Eline sağlık güzel görünüyor,Hatay-Adana-Mersin bu gibi yerlerde mahalle fırını can kurtarıcı oluyor resmen bütün fırın yemekleri pişiyor hem de ucuz lahmacun falan evde pişirmeyiz mesela içini hazırla ver fırına :) ama İstanbulda olunca hazır aldık bulunduğum yerde pek fırın görmedim pideyi bile özledim hele sabah kahvaltıda ince tırnak pide :)Aynen bende yaparım hatta çok sıkışsam çarşı fırınında yaptırırım..
Eve cnm istanbulda pide bi tek ramazan da :))Eline sağlık güzel görünüyor,Hatay-Adana-Mersin bu gibi yerlerde mahalle fırını can kurtarıcı oluyor resmen bütün fırın yemekleri pişiyor hem de ucuz lahmacun falan evde pişirmeyiz mesela içini hazırla ver fırına :) ama İstanbulda olunca hazır aldık bulunduğum yerde pek fırın görmedim pideyi bile özledim hele sabah kahvaltıda ince tırnak pide :)
Sabah sabah ağzımın suları aktı of of ellerine sağlıkSonunda geldim kızlar. . Çok güzel tarifler var ama Hatay mutfağından olmazsa olmaz dedim ve burda söylenişleri ile Sini kebabı, tepsiye et basması, Arap tava yapmaya karar verdim. .
Malzemeler;
Tuz, karabiber Eki Görüntüle 1977868 Öncelikle bi tane kırmızı biberi, 1 soğanı ve yarım demet maydonozu ayrı ayrı rondoda çekip yoğurma kabına ekliyoruz. Kıymayı, tuzu,karabiberi ve çektiğimiz sebzeleri de ekleyerek iyice yoğuruyoruz.Eki Görüntüle 1977874 Hazırladığımız karışımı pişireceğimiz kaba alıyoruz. Ben toprak güveç kullandım ama eper elinizde yoksa borcam, Aliminyum tepsi yada herhangi bir fırın kabı kullanabilirsiniz. Eki Görüntüle 1977875 elimizle iyice batırıp her tarafını eşit şekilde olmasını sağlıyoruz. Sonra üstüne domates, soğan ve patatesi dilimleyerek diziyoruz.Eki Görüntüle 1977951 üzerlerine zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına ilk etapta yarım saat pişiriyoruz Eki Görüntüle 1977952 sonra 1 bardak su ve bir kaşık Salçayla sos hazırlıyoruzEki Görüntüle 1977953 salçalı sos kaynayıncaya kadar pişiriyoruz kaynayınca altını kapatıyoruz.Eki Görüntüle 1977954 ilk aşamada yarım saat pişen yemeği çıkartıp biberlerini dizip sebzelerin üstüne salçalı sosu döküyoruzEki Görüntüle 1977955 sonra tekrar fırına veriyoruz. Ortalama 20 dk daha pişiriyoruz. Benim fırınım 50 dakkada pişiriyor ama siz pişip pişmediğini anlamak için patatesleri kontrol edin. Patates pişti mi tamamdır.
- Yarım kilo kıyma
- 2 soğan
- Yarım demet maydonoz
- 1 domates
- 4 yeşil biber
- 2 kırmızı biber
- 1 patates
- 1kaşık Salça
- Zeytinyağı
Ve sunum...Eki Görüntüle 1977958 Eki Görüntüle 1977960 Afiyet olsun kızlar..
Afiyet olsun cnm :)Sabah sabah ağzımın suları aktı of of ellerine sağlık
Teşekkürler. . Kaçtı ama birincilik..harika olmuş ellerine sağlık eşim çok sever bunu başarılar dilerim
olsun üzülme bi dahakine inşallah katılmaya devam :)Teşekkürler. . Kaçtı ama birincilik..
Teşekkür ederim canım. ... öok sevindim..Çok güzel olmuş ya çok beğendim zaten açtım canim çekti favorimmm