Gelirdim bende sevdim valla güzel yere benzio dikkatimi çekmemiş sadeceKız sevdin vallahi sen Singapur'u.Tek gidicem keşke olsaydı öyle bir hak
![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gelirdim bende sevdim valla güzel yere benzio dikkatimi çekmemiş sadeceKız sevdin vallahi sen Singapur'u.Tek gidicem keşke olsaydı öyle bir hak
![]()
Çok teşekkür ederim emek verip uzunca yazmışsınız. Elinize emeğinize sağlık. Siz sanırım orda yaşamışsınız ne kadar süre kalmıştınız.Muhtemelen İstanbul'da yaşıyorsunuz; İstanbul'dan sonra küçüklüğü bir süre sonra sıkıcı olmaya başlıyor, hava aşırı nemli, çok tüketilen durian meyvesinin kokusuna alışmanız gerekecek. Zaten çok pahalı olduğunu bilmeyen yoktur. Ek olarak taksiler de biraz İstanbul taksicileri gibidir. Her istediğiniz yerde bindirmezler, yolu beğenmezlerse kaçmaya çalışırlar. Oteli metroya yakın ayarlarsanız metroyla her yere gidebilirsiniz. Bir de yasakları konusunda esnetme gibi bir durum yok. Gerçekten de sakız çiğnemek yasak ve sakızın satışı yok. Aynı şekilde eğer sigara içiyorsanız, açık alanda sigara içmek yasak ve ciddi cezaları var. Turiste anlayış göstermiyorlar yani. Demokrasi yok, kural neyse uyma mecburiyeti oradan geliyor zaten. Ama bunun sonucu suç oranı da sıfır sanırım. Yani en güvenli ülkelerden birisi, eşyalarınıza ya da kendinize ekstra bir dikkat göstermenize gerek yok. Rahat rahat şehrin tadını çıkarın. Bir de çok bilinmez ama yerel halkı biraz ırkçıdır, yani daha doğrusu kendilerini daha üstün gören geniş bir kesim var. Lakin expat çok olduğu için öyle rahatsız edici olmuyor. Arada kaynayıp gidiyorlar. :) uzakdoğu mutfağını seviyorsanız yemekleri muazzamdır. Halkın tamamı da ingilizce bilir hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.
Rica ederim biraz karmaşık oldu kusura bakmayın. Ben de sizin gibi birkaç aylık periyotlarda birkaç defa gittim, uzakdoğuyu sevdiğim için de çok düşünmeden gittim açıkcası ve gerçekten güvenli bir ülke. Tek başına bir kadın olarak çok rahat edersiniz aklınız kalmasın yani. Ama daimi yerleşim için önermem çünkü tıpkı civar ülkeler gibi çok ciddi miktarda hintli yaşıyor ve ırkçı görünmek istemiyorum ama hintlilele birlikte yaşam da çalışma şartları da çok sıkıntılı maalesef.Çok teşekkür ederim emek verip uzunca yazmışsınız. Elinize emeğinize sağlık. Siz sanırım orda yaşamışsınız ne kadar süre kalmıştınız.
Hangi üniversitesiydi unuttum ama çok iyi dünyaca ünlü bir üniversiteleri vardı
Genç bir üniversite olmasına rağmen çok hızlı tırmanmışlardır
Bir de çok gelişmiş bir yer diye biliyorum
Bir de garip kuralları var diye biliyorum
Toplum içinde sakız çiğnememek gibi garip şeylerdi ama unuttum
Belki bunlar bölgeseldir tabi
Emin olun anlıyorum sizi. Hintlilerle çalışmak zaten zor yaşamak double olur herhalde. Irkçılık da dünya genelinde aldı başını gidiyor. Sevmiyorum. Seçemiyorum öyle insanları.Rica ederim biraz karmaşık oldu kusura bakmayın. Ben de sizin gibi birkaç aylık periyotlarda birkaç defa gittim, uzakdoğuyu sevdiğim için de çok düşünmeden gittim açıkcası ve gerçekten güvenli bir ülke. Tek başına bir kadın olarak çok rahat edersiniz aklınız kalmasın yani. Ama daimi yerleşim için önermem çünkü tıpkı civar ülkeler gibi çok ciddi miktarda hintli yaşıyor ve ırkçı görünmek istemiyorum ama hintlilele birlikte yaşam da çalışma şartları da çok sıkıntılı maalesef.
Aynen kuralları çok katıymış. Eğitim konusunda da disiplinliler cidden.
Rica ederim biraz karmaşık oldu kusura bakmayın. Ben de sizin gibi birkaç aylık periyotlarda birkaç defa gittim, uzakdoğuyu sevdiğim için de çok düşünmeden gittim açıkcası ve gerçekten güvenli bir ülke. Tek başına bir kadın olarak çok rahat edersiniz aklınız kalmasın yani. Ama daimi yerleşim için önermem çünkü tıpkı civar ülkeler gibi çok ciddi miktarda hintli yaşıyor ve ırkçı görünmek istemiyorum ama hintlilele birlikte yaşam da çalışma şartları da çok sıkıntılı maalesef.
Valizi hazırlıyoruz ben şort koyuyorum annem hırka koyuyo cidden komik :)) 2 hafta sonra gidicem şimdiden yazlık eksikleri filan alıyorum. Vize konusunda kaç günde tarih verirler vize sıkıntısı yaşarmıyım onu bilmiyorum. Bu hafta başvuru yapıcam. Size kaç gün sonra vize randevusu verdiler ben Amerika için 3 hafta beklediğimi bilirim.Hic dusunmeden gidin. Singapur' da staj yaptim yuksek lisans donemimde. Yine olsa yine giderim hic dusunmeden. Egitim icin odenek alacak misiniz? Pahali bir yer ama evde yemek yapar tek oldugunuz icin meyveyi sebzeyi sayiyla alirsaniz idare edersiniz :) Herkes Ingilizce bilir, guler yuzludurler sorun yasamazsiniz. Aaa ama yazin gidecekseniz sortlar ve parmak arasi terlikleri stok yapin cok nemli ve cok sicaktir. Neresine gideceksiniz? Sorunuz varsa cevaplayabilirim 4 ay kaldim ben de ve cok severek bitirdim stajimi
Singapur dünyanın en güvenli ülkelerinden biridir. Hukuk sistemimde ceza yaptırımı bet oldupu için suç işlenme oranı neredeyse sıfırdır. Ülke daima sıcak ancak bunaltıcı derece de değildir. İnsanları çok sıcak ve yardımsever olup yerlisi azdır. Hayat her ne kadar pahalı olsa da alım gücü refah seviyesi üst düzeydedir. Yaşanılası bir ülke olup eğitim sistemleri mükemmele yakın öğrenci hayatı renklidir.Resmen öyle olucak. Mecburen cesaret etmek zorunda kaldım.3aylık eğitim nasıl büyüyor gözümde.. İngiliççe sıkıntı değilde ülke bi tuhaf geldi Tayland'ı filipinleri filanda görmüş olurum diye gaza getiriyorum kendimi![]()
V log tarzı bir fikrim var cesaret edersem yazarım burdan :) yasak değilse tabii kendi reklamımı yaparımBence mutlu olmalısın
Herkesin gidip görebileceği bir yer değil
Çok farklı bir kültür göreceksin
falan yapacaksan takip etmek isterim
Ya da buradan yaz paylaş bizimle ben merak ederim![]()
Al benden de o kadar renkleri dansları öyle absürt geliyo ki bana.. sevenleri vardır saygı duyarım. Kına gecelerinde filanda sevemedim.Ne yalan söyleyeyim Hintlilerden ben de hazzetmiyorum, özellikle erkeklerden.
Ne yalan söyleyeyim Hintlilerden ben de hazzetmiyorum, özellikle erkeklerden.
Singapur dünyanın en güvenli ülkelerinden biridir. Hukuk sistemimde ceza yaptırımı bet oldupu için suç işlenme oranı neredeyse sıfırdır. Ülke daima sıcak ancak bunaltıcı derece de değildir. İnsanları çok sıcak ve yardımsever olup yerlisi azdır. Hayat her ne kadar pahalı olsa da alım gücü refah seviyesi üst düzeydedir. Yaşanılası bir ülke olup eğitim sistemleri mükemmele yakın öğrenci hayatı renklidir.
Valizi hazırlıyoruz ben şort koyuyorum annem hırka koyuyo cidden komik :)) 2 hafta sonra gidicem şimdiden yazlık eksikleri filan alıyorum. Vize konusunda kaç günde tarih verirler vize sıkıntısı yaşarmıyım onu bilmiyorum. Bu hafta başvuru yapıcam. Size kaç gün sonra vize randevusu verdiler ben Amerika için 3 hafta beklediğimi bilirim.
Ben ITciyim Hintlilerle calisiyorum. Surekli skype gorusmesi yapmak zorundayiz. Alakasiz saatlerde arama gibi problemleri var. Bir gun biri sabahin korunde arayip, neden uyuyorsun diye bana trip atmisti :))
Benim eşim IT alanında, evimizde yankılanıyorlar bazen de bir dönem eşim IT ben de doktorluk alanında muhattap oldum. O süreçten beri " aa Hindistan çok büyülü, rengarenk, mistik" diyenlerin ağzına kürekle vurasım geliyor. Yalan desen var, iş yıkma çabası desen var, gözleri de göz değil.. temizlik konusuna hiç girmiyorum ağlatırım buraları. Ve inatla ürüyorlar, ele geçirecekler bütün dünyayı.Ben ITciyim Hintlilerle calisiyorum. Surekli skype gorusmesi yapmak zorundayiz. Alakasiz saatlerde arama gibi problemleri var. Bir gun biri sabahin korunde arayip, neden uyuyorsun diye bana trip atmisti :))