Merhaba kızlarr:) Sinemadan şimdi döndüm, "Av Mevsimi" hemen yorumumu da yapayım;
Önce olumlu tarafından başlayayım; Cem Yılmaz'ı sevmeyen biri olarak kesinlikle komedi yerine bu tür rollere daha uygun olduğunu söyleyebilirim, rolünün başarı ile üstesinden gelmiş, komedi ile anılan bir isim olarak hiç sırıtmamıştı. Okan Yalabık'ı "Bu Kalp Seni Unutur Mu" dizisi ile keşfetmiş ve beğenmiştim, bu filmde de rolünü resmen yaşamış, karakterle özdeşleşmiş. Çekimler iyiydi, açılış sekansı etkileyiciydi, müzik kullanımı dengeli ve yerindeydi.
Eksik bulduğum tarafları; öncelikle senaryonun özgün olmaması ki bu bir sorun mudur, sinemanın tarihsel gelişimine baktığımızda bugün çekilen kaç film özgünlük içinde barındırır diyebiliriz ama iddialı bir yapımda insan yine de en azından klişelerin daha az olmasını bekliyor. Polisiye filmlerde tamamen subjektif yorumuma göre en büyük etki merak unsurları yaratarak sağlanır -bence- sonu başından tahmin edilebilen bir" katil kim?" filmi eksiklik hissi yaratıyor. Farkındayım bu film katil kim sorusu üzerine kurulmadı, filmi çekenler de zaten izleyicinin olayları kolayca çözebileceğinin farkındaydı lakin bari sürprizi yok biraz duygusallık katalım, dramla harmanlayalım derken de bu kadar izleyiciye hissettirilmemeliydi diye düşünüyorum. DUygusal karmaşalar filme sonradan eklenmiş gibi duruyor, üzerine yerleştirildiği konuyla iç içe geçemiyor, ayrı bir öykü izlenimi yaratıyor. Yine de Türk sinemasını özellikle son dönem gişede başarı elde eden lakin içeriği olmayan filmleri göz önüne aldığımızda izlenmeli.
Atlantis: 12