• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

Hævnen (In a Better World)

In a Better World (2010) - IMDb

Şiddetle nasıl baş edebiliriz? Kıssasa kıssas mı, yoksa şiddeti görmezden gelerek mi? Bu ikilemi çok güzel anlatan bir filmdi bence. Vicdanımız hangisine razı gelirse artık.. Filmle ilgili bi sürü şey yazıp sildim. Çünkü ağır spoiler içeriyordu. Başka türlü yorum yapmam mümkün olmadığı için sadece çok beğendiğimi söylemekle yetineyim en iyisi.

firfor: 6

TUTKU ( 2004 )

H.z İsa 'nın hayatının sonn dönemlerini konu alan ve Hırıstiyan alemini kızdıran hatta yasaklanması için uzun bir süre çaba sarfedilmiş hoş bir film.

Cehennem Geçicidi ( 2010 )

ismi ve afişleri ilgi çekici ancak içi boş. vakit kaybı sayılmasada vasatın belki bir kademe üstü olur. klasik amerika kurtarır teması. berbat bilgisayar efekleri. yetersiz arkeolojik bilgi kullanımı. vasat düzeyde diyaloglar. kısaca mahvedilmiş boşa para harcanmış bir yapım.

Revolucion : 7

1 EKİM - 31 EKİM 2011

1.Dulcinea................................
2.Pinaranip................................
3.orchidea ...............................5
4.prensesin.uykusuyum ..............
5.guvastanema ........................
6.atlantis ................................
7.Tryamor ...............................
8.Revolucion ............................7
9.PrensesPeri ...........................
10.Asmin .................................1
11.Duygu.C ..............................
12.Nihil....................................
12.firfor .................................. 6
13.eylül.yn...............................
14.alewuska.............................
15.ThirtyFour............................
16.theuglygoddess.....................
17.aswang................................2
18.pinaran................................9
19. elmayrahh..............................
20.electra_................................
21. wilmaa..................................
22. nilayu...................................3

40 Quadratmeter Deutschland (1986)

http://www.imdb.com/title/tt0090566/

Almanya'dan izin döneminde köyüne gelen ve bu arada hemen köyünden Turna'yı isteyen bir işçi. Zavallı Turna için ise köyünden Almanya'ya gitmenin hiçbir artısı yok, büyük heyecanı hayal kırıklığı ile sonlanır. ikisinde de evden dışarı bir adım bile atabilmesine izin yok. tek görevi eşine yemekler hazırlamak, evin temizliğini yapmak ve işten dönen kocasını tatmin etmek. hatta köyündeyken daha rahat olduğunu fark eder. annesiyle kardeşleriyle konuşabilirdi. 40 m2 lik Almanya'daki yeni evinde ise konuşacağı kimse yok... Turna'mız artık sadece uçabilmeyi düşlüyor.

pinaran: 10

Tyrannosaur

Tyrannosaur (2011) - IMDb

Şiddet eğilimli, öfkesini kontrol edemeyen fakat adalet duygusu nispeten gelişmiş bir adamla, kocasından şiddet gören dini inançları kuvvetli bir kadının yardımlaşması ve dostluğu üzerine bir film. Adamın ölen eşine çektirdikleriyle kadın kahramanın yaşadığı şiddet benzerdi belki de. Harcanan hayatlarla ilgili acıklı iki hikaye.

firfor: 7

Son düzenleme:
Le gamin au vélo

The Kid with a Bike (2011) - IMDb

Bekar bir kadın, babası tarafından istenmeyen, başka kimsesi de olmayan, yetimhanede büyüyen bir çocuğun koruyucu annesi olur ve olaylar gelişir. Çocuk yetiştirmek ne zormuş :) Bana bu film iki şeyi anımsattı. Çok küçükken beni bir çocuk esirgeme kurumuna götürmüşlerdi. Hem kullanmadığım oyuncaklarımı bağışlamıştım, hem de oradaki çocuklarla iletişime geçmiştim. Bir sürü çocuğun benimle oynamak için etrafıma toplandığını hatırlıyorum ve onları bir daha ziyaret etmem için yalvardıklarını. Çok etkilendiğim için orayı bir daha ziyaret edemedim. İkincisi de üniversitedeyken sadece kızların kaldığı sosyal hizmetler kurumuna girip çıkardım. Tecavüze uğramış, hatta 13-14 yaşında çocuk sahibi olmuş kızlar, uyuşturucu bağımlıları, zırt pırt kurumdan kaçanlar, yani toplumca yaftalanıp mahkemelerce "kendi rızasıyla oldu" diye bi kenara atılan o kızlarla tanıştım o dönem. Bir tanesinin mahkemesi hala sürüyor ve basında haberleri hala çıkıyor. İşte oradaki o kızlar da benim onların koruyucu anneleri olmamı istemişlerdi. O kadar çaresizlerdi ki kendilerinden 6-7 yaş büyük benden bile medet umuyorlardı yani. Tabi ki böyle bir şeyi kabul edemedim. Sorun yaşımda değildi, şu yaşımda gelseler yine baş edemem sanırım. Ama filmdeki hatun demir gibiydi. Çok utandım kendimden. Gerçek bir hikaye mi bilmiyorum ama elbet hayata geçmişliği vardır. Takdir etmekle yetinebiliyorum.

firfor: 8

Son düzenleme:
vay arkadaşı izledim.

Kadro çok sağlamdı.küfürlü bir filmdi.bilmeden sansürlü indirmişim.pek de iyi etmişim :9: Zaman zaman da çok güldürdü ama nedense o kadar etkilendiğimi söyleyemeyeceğim.Bir yandan da farklıydı da bilemedim..

PrensesPeri:1

1 EKİM - 31 EKİM 2011

1.Dulcinea................................
2.Pinaranip................................
3.orchidea ...............................6
4.prensesin.uykusuyum ..............
5.guvastanema ........................
6.atlantis ................................
7.Tryamor ...............................
8.Revolucion ............................7
9.PrensesPeri ........................... 1
10.Asmin .................................1
11.Duygu.C ..............................
12.Nihil....................................
12.firfor .................................. 8
13.eylül.yn...............................
14.alewuska.............................
15.ThirtyFour............................
16.theuglygoddess.....................
17.aswang................................2
18.pinaran................................11
19. elmayrahh..............................
20.electra_................................
21. wilmaa..................................
22. nilayu...................................3

Sleeping Beauty

Sleeping Beauty (2011) - IMDb

Film, para kazanmak için kobaylıktan tutun da garsonluğa, fahişeliğe kadar her yolu deneyen bir üniversite öğrencisi kızımızın başından geçenleri konu ediyor. Film hakkında çok fazla yorum yapmiim. İzlemesem olurmuş. Hatta yerine başka bi şey izlesem daha iyi olurmuş.

firfor: 9

Flipped

Flipped (2010) - IMDb

Yıllarca kaçan kovalanır şeklinde süren bir çocukluk aşkının iki tarafın gözünden ayrı ayrı anlatıldığı çok şirin bir filmdi. Basit, sade ama eğlenceli, çıtır çerez bir film.

firfor: 10

Le Skylab (Gökten Bir Uydu Düştü)

Oldukça kalabalık bir ailenin büyükannelerinin doğum günü için bir hafta sonu biraraya gelmesi üzerine gelişen hareketli, komik, eğlenceli olayların ailenin küçük entel kızı tarafından yıllar sonra anlatılması üzerine bir film. İzlerken çok güldüm. The Royal Tenenbaums ve C.R.A.Z.Y. tadında bir filmdi. Ara verilmediğinden olsa gerek, süre olarak biraz uzun geldi. Filmin sonlarına doğru salonu terk edenler oldu ama ben çok eğlendim.

firfor: 11

Back