Sinema Günlüğümüz

desenize izlenmeli..

film izlemek istedigimde burayi bikac sayfa karistirmak yetiyo..tskler size:)

Blue Valentine

Aslında bence çok spoiler'lık bir yanı yok ama siz yine de izlemeden okumayın ki filme dair hiçbir bilginiz olmadan izleyin iyice çarpsın=) Yine de bir uyarı: zorlamalara rağmen yürümeyen bir ilişkiniz varsa, ayrılığın eşiğindeyseniz, ilişkinize dair kimi kaygılar duyuyorsanız izlemeyin, daha fazla acıtır, bazı şeyleri net görseniz, anlasanız da bu netlik size ferahlık vermek yerine huzursuz edebilir.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki izlediğim ikili ilişkileri konu alan filmler arasından gerçekçiliği ile sıyrılıyor. Mutsuz bir çift görüyoruz, tükenmiş bir yaşam, iç karartıcı bir atmosfer ve iletişimsizlik. Tam bu kasvete adapte olurken çiftimizin tanıştığı ilk günler geliyor bir sonraki sahnede ki anlatının en güçlü yanı başarılı flashbackleri.

Kronolojik anlatılarda önce bir aşka tanık olur, ardından çözülmeye şahit olurduk oysa bu teknik sayesinde aşka bakışımız değişiyor, ardındaki derin yalnızlık ve iletişimsizliği görünce ya aşkın varlığına inancımızı yitiriyor ya da mantığın olmadığı bir ilişkinin tükenmeye mahkum olduğunu idrak ediyoruz. Yaşanan tutku dolu anlar izahı imkansız biçimde yok oluyor, iki tarafı da suçlayamıyoruz öyküde, kadın kendine göre fedakar, erkek zaten tüm hayatını kadına adamış ama olmuyor işte yürümüyor, sevgi ansızın tükeniyor, hesapsızca ve yalnızca bir taraf değil iki kişi de yara alıyor.

Filmde işte yükseliş ve düşüş yalın, inanılmaz gerçekçi biçimde işlenmiş. Kadın karakterin gözlerinden aşkı takip etmek bile yetiyor, söze bile gerek kalmadan ortaya seriyor kendi trajedimizi. Yönetmen bireysel olanın dışında kadere de müdahale etmiyor üstelik, iradeleri dışında bir felaket gelmiyor başlarına, hayat onları birbirinden koparmıyor ama zapt edilemez duygular insanları birbirinden ayrı düşürüyor. Tamamen bireysel bir öykü, sevginin huzursuz ruhlarımızdaki ayrışması, insanın kendine bile güvenemeyişi... Didaktik değil, taraf tutmuyor, kimseyi suçlamıyor, yalın olanı anlatıyor sadece, filmin de en güzel ve en vurucu yanı buydu bence.

Atlantis: 19

Sybil:1976 yapım olanını izledim. aynı filmin 2007 yapım olanı da var. 3 saat 7 dk sürdü. konuya gelirsek:Sybil yıllardır psikiyatri çevrelerinin tartıştığı bir vaka. disosyatif kimlik bozukluğu olan bir kadının yaşanmış hayat hikayesini ve psikanaliz öyküsünü anlatıyor. Hatta ülkemizde Beyza'nın Kadınları da aynı hikayenin bir tür kısaltılmış filmi gibi. ilk olarak kitabı basılmış ancak ben henüz okuma fırsatını bulamadım.dikkat çeken nokta hastalığın seyriyle tutasız yerler var. çünkü bu hastalıkta farklı kimlikler birbirini tanımazlar,haberszdirler. söylemeyi unutmadan Sybil'in tam 16 kişiliği var.tıp dünyası bunları konuşup tartışsın biz filme gelelim:

oldukça uzun bir film olması rağmen sıkılmadan izledim. Sybil'in ruh halini tüm filmde hissedebiliyordunuz. Nedensiz bir acı sanki her yanı kaplar gibiydi.
Ben tavsiye ederim gerisi sizin takdirinize kalmış.

Orchidea:33

Son düzenleme:

hemen indiriyorum:)

Son düzenleme:
desenize izlenmeli..

film izlemek istedigimde burayi bikac sayfa karistirmak yetiyo..tskler size:)

umarım beğenirsin. yönetmen bu filmini beğenmese de -tek mekanda geçmesinden ve teknikten dolayı diyalog ağırlıklı bir film ki filme derinlik katıyor fakat onun tarzına yakın değil- bence çok başarılı bir film. Çünkü Hitchcock inatla birşey anlatmaya çalışmadığını yalnızca eğlendirmek için film yaptığını söyler, filmleri hem teknik araştırmaları hem de içerik açısından derinlikli olsa da...

24 Aralık 2010 – 24 Ocak 2011 sinema günlüğümüz

Sinema Günlüğü Katılımcısı - İzlediği Film Sayısı

1. guvastanema .....................21
  2. Revolucion .........................8
  3. PrensesPeri ........................5
  4. atlantis .............................19
  5. Liza ..................................6
  6. prensesin.uykusuyum ...........22
  7. orchidea ............................33
  8. Tryamor ............................17
  9. katrem ..............................12
  10. Maip ..................................13
  11. sunsea ................................2

Son düzenleme:

Hitchcock konuşmayı sevmeyen, hatta gereksiz bulan bir yönetmen, filmleri arka arkaya izlendiğinde aslında olay örgüsü de basittir; masumiyetini kanıtlamaya çalışan bir erkek, kadın- erkek ilişkileri ekseninde süren bir öykü ve "katil kim" sorusu. Rope filmografisi içinde ayrı bir yere sahip, en sevdiğim filmlerinden biri olmasa da tezi ve savunma biçimiyle başarılıydı. Yine de benim için en iyi filmi "Dial M For Murder" dır Bu kez izleyeni değil filmdeki ana karakteri ters köşeye yatırıp planlananla gerçekleşenin uyumsuzluğuna gönderme yapıyor ki bence çok da iyi kotarıyor bu işi.

Lady Vanished'ı izledin mi? Madem Hitchcock seviyorsun izlemediysen kesinlikle öneririm, tabi Vertigo - ki muhtemelen izlemişsindir- The Man Who Knew Too Much, Rebecca- sanırım yönetmenin tek oscar almış filmi- hatta Spellbound da iyi filmleri arasında. Şimdiye dek ısınamadığım iki filmi vardır; biri 39 Steps diğeri atmosfer yaratmadaki başarısına rağmen Birds dür. Belki de bu kadar öne çıkmış bir filmin ardındaki yarım kalmışlık hissi etkendir.

çok sinirliyim filmi indirdim ama winrar formatındaymış ve şifreli. hiçbir torrent sitesinde de şifre verilmemiş.ne yapsam bilemedim.

Bir Rüya İçin Ağıt

Bu filmi izlediniz mi kızlar ? ?
Benim ilk 3, ilk 5, ilk 10 ne derseniz işte hepsinde ilk sırayı muhtemelen bu film alır..

Bir Rüya İçin Ağıt

Benim ilk 3, ilk 5, ilk 10 ne derseniz işte hepsinde ilk sırayı muhtemelen bu film alır..

film bitene kadar depresyona girmiştim ben yaa,sadece bi kere izledim ama o kadar psikoloji ağırlıklı bi filmdi ki psikolojim çöktü

39 Steps'i sıkılmadan izledim ama ben de ısınamadım aslında, kendisinin MGuffin dediği tekniğin ilk adımları görülüyor filmde, denemiş ama olmamış birşeyler var, mantığa ters düşen noktalardan dolayı bence.
Evet filmlerini arka arkaya izleyince, hepsinde benzer noktalar görülüyor. Bir kere her filminin bir noktasından geçmeyi, 2 saniye de olsa gözükmeyi takıntı yaptığı gibi kusursuz cinayete mizahi göndermesini de birkaç defa görüyoruz.
Rope için de aynı duyguları besliyorum:) En iyileri arasına sokamasam da görülmesi gerektiğini düşündüğüm bir film.
Dial M For Murder gerilimden uzak olsa da izleyeni ilk dakikasından filme kitleyip sonuna kadar bırakmayan bir film. En'im olmasa da izleyip beğenmeyecek bir insan çıkacağını düşünmüyorum.
Vertigo'yu yarıya kadar izlemiş sonra uyumuştum. Bugün bu filmi yeniden izledim. Çok enteresan bir film. Başlarda biraz temposu ağır-giriş kısmını saymazsak tabi-. Ortalara kadar da nedir bu filmin numarası diye sorup dururken ve ümidimi yitirirken yine ters köşeye yatırmış şahane film. Yönetmen yine burada bir ilki yapıyor ve o tekniğin adı 'vertigo' olarak kalıyor.

Bir Rüya İçin Ağıt

Bende hiçbir etki bırakmayan, izlediğimde de çok sıkıldığım bir filmi.
Soundtrack muhteşemdi ama...

Vertigo
1958, Hitchcock, Imdb puanı 8.6

Ortalarına kadar sıradan bir gizemin peşinden gidiyormuş hissi yaratırken bir anda tüm havası değişen çok enteresan bir Hitchcock filmi.

Pan'ın Labirenti
2006, Guillermo del Toro, Imdb puanı 8.4

Diktatörlüğün yıkıldığı bir devrim masalı. Müthiş bir final. Resmen birşey oturdu içime, ağlayamıyorum, çok güzel bir film. Masalsı anlatımları sevenlere şiddetle tavsiyedir.

guvastanema 23

Bende hiçbir etki bırakmayan, izlediğimde de çok sıkıldığım bir filmi.
Soundtrack muhteşemdi ama...

Overrated diye bir terim var, Türkçe karşılığı değerinden fazla ilgi görmüş, abartılmış vs. overrated denildiğinde ilk aklıma gelen bu filmdir. Kitleleri peşinden sürükleyen, herkesin başucunda yer alan filmin kerametini çözemedim.

filmi izlediğimde ben de çok etkilenmiştim ama şu psikolojiyle izlemiştim, 'izledikten sonra kendine gelemeyeceksin, hazır mısın, sountrack'i her duyduğunda sahneler gelecek aklına vs vs..' 5 sene önce izlemiştim hala aklımdan silinmeyen görüntüler var ama şu soru da kafamdan çıkmıyor, acaba yeniden izlesem, önyargısız ya da önsevgisiz diyim, nasıl değerlendiririm çok merak ediyorum..

bu filme alternatif bir film daha bulsam havalara uçacağım .
ne büyük bir hazdı izlemek, gerçekle iç içe geçmiş muhteşem bir masaldı.
bu filmi sevdiysen izledin mi bilmiyorum ama "The Fall " filmide hoşuna gidebilir, pek fazla fantastik öğelerin olmadığı ama gerçekle masalın iç içe geçtiği başarılı bir fimdi, tavsiye ederim .
seninde tavsiyelerini beklerim :)

Me, Myself & Irene (2000)
imdb 6.3
Yönetmen: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Oyuncular: Jim Carrey, Renée Zellweger ve Anthony Anderson

devamlı ezilen haksızlıklar altında iken susan sineyen çeken bir polisin sonunda patlaması ve hayatının tamamen değişmesi

The Counterfeiters (2007)
imdb 7.6
Yönetmen: Stefan Ruzowitzky
Oyuncular: Karl Markovics, August Diehl and Devid Striesow

Naziler, Yahudiler, bir yahudi kalpazan ve zorla kalpazanlaştırılan yahudi sanatkârlar. senaryosu gerçektir. yaşanmıştır. bilinen gelmiş geçmiş en büyük kalpazanlık işletmesidir kendisi.

Maip: 15

Hiroshima Mon Amour : Şiir gibi, bir tek saniyesinde bile sıkılmadım.
Müzikler de harikaydı. Melankoliyi, çaresizliği iliklerime kadar hissettim.

Tryamor : 18

Keulraesik

İyi yorumlar alan güney kore filmi,adından da anlaşılacağı üzere klasik konuya sahip aşk hikayesi. duygusal sahneleri bende bir etki bırakmadı ,süresini gereksiz uzun buldum bana hitap etmedi ama eski aşk temalı türk filmi tadı almak istiyorsanız tercih edilebilirsiniz.

Pink Floyd The Wall

Pin Floyd "the wall" albümünün şarkılarından oluşan belgesel görsel olarak insanı bambaşka bir dünyaya davet ediyor . detaylarıyla ve muthiş müzikleriyle izleyeni derinden etkileyecek tarzda. hele ki pink floyd seviyorsanız kaçırmamanızı öneririm.

prensesin uykusuyum : 24

günaydın kızlar

dün vedayı izledim.çok begenmedim.atatürkü kanlı canlı görmek çok güzel ama duygu yoksunlugu vardı.ne bileyim film alıp götürmedi beni..

PrensesPeri 6

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…