• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

The Return (2003)
imdb 8.1
yönetmen Andrei Zvyagintsev
oyuncular Vladimir Garin, Ivan Dobronravov ve Konstantin Lavronenko

yönetmenin ilk filmidir, ilk filmde bu kadar başarı, doğuştan gelen bir yetenek olsa gerek, 100 kişi izlese bana yeter demiştir Zvyagintsev, fakat 50 ülkede gösterime girebilmiş ve çeşitli festivallerde 29 ödül kazanmıştır, filmi herkese tavsiye ediyorum

Maip: 10

Son düzenleme:
24 Aralık 2010 – 24 Ocak 2011 sinema günlüğümüz

Sinema Günlüğü Katılımcısı - İzlediği Film Sayısı

1. guvastanema .....................14
  2. Revolucion .........................3
  3. PrensesPeri ........................5
  4. atlantis .............................14
  5. Liza ..................................5
  6. prensesin.uykusuyum ...........19
  7. orchidea ............................24
  8. Tryamor ............................13
  9. katrem ..............................11
  10. Maip ..................................10
  11. sunsea ................................1

Hoşgeldin sunsea:71:

Son düzenleme:

1. guvastanema .....................14
  7. orchidea ............................24
  10. Maip ..................................10
  11. sunsea ................................1

Hoşgeldin sunsea:71:

hoşbuldumm:)))))

ONDINE-İLAHLARIN AŞKI

İrlanda'da geçen bu öyküde ,bir birgün balıkçının ağına bir kız takılır ve herkesden herşeyden kaçmaktadır.Balıkçının kızı onun bir deniz kızı olduğunu düşünür ve herkese büyülü olduğundan bahseder.Balıkçının denizkızına aşık olmasıyla devam ediyor...
Sonunda herşey anlaşılıyor ve o büyü bozuluyor.

Big Fish:Tam bir Tim Borton filmi. daha ne denilebilir ki...

The Rebound:fazla derinliğe gelemeyecekseniz o gün, iyi bir seçim olabilir....

Orchidea:26

The Banishment (2007)
imdb 7.6
yönetmen Andrei Zvyagintsev
oyuncular Konstantin Lavronenko, Maria Bonnevie ve Aleksandr Baluev

the return gibi bu filmi de beğendim, yönetmenin biri kısa olmak üzere 3 filmi varmış, kısa filmi de güzeldir eminim, kadın erkek ilişkileri, duygular üzerine, güzeldi

Sherlock Holmes (2009)
imdb 7.5
yönetmen Guy Ritchie
oyuncular Robert Downey Jr., Jude Law ve Rachel McAdams

Robert Downey Jr ın oyunculuğu zaten bir görsel şölenken Guy Ritchie durmamış ben de katayım biraz görsellik demiş, şahane olmuş, bildiğimiz Sherlock Holmes, ama sıkmıyor, heyecanla şimdi ne olacak bekliyorsunuz.

Maip: 12

1. guvastanema .....................15
  7. orchidea ............................26
  10. Maip ..................................12
  11. sunsea ................................2

Big Fish
Beni büyük bir yanlıştan dönderdiniz canlar:)) Bu filmi daha önce izlediğimi zannediyordum. Burada, sinema organizasyonunda isminden sıkça bahsedilince, yahu benim hatırladığım film o kadar da vurucu değildi, acabaa diyip hemen bir teaser açıverdim. Anında indirip, izledim. Muhteşem bir film. Tim Burton'ın pek de vurucu olmayan bir film yapabileceğine inandığım için kendimi esefle kınıyorum.
Masalı benden değil Tim Burton'dan dinleyin.

guvastanema 15

Son düzenleme:
Kazara Zengin
canınız sıkılıyor ve keyfim yok hiç bir şey yapmak istemiyorum diyorsanız, heh işte o moddayken izlenebilecek bir film. çerezlik olarak tavsiye edebilirim.

Revolucion : 4

Equilibrium
2002, yönetmeni Kurt Wimmer. Imdb puanı 7.7
Yorum yapmakta kararsız kaldığım film:S Şöyle ki, ütopik konusu ve aksiyon sahneleriyle heyecanla izlettiği kesin. Fakat birkaç kült filmin toplamı gibi birşey olmuş... Özellikle Fahrenheit 451 filminden fena izler var, esinlenme noktasını aştığını düşünüyorum.. Matrix, 1984 filmlerinden de benzerlikler görmek mümkün. Sağlam bir konuyu 'referans fazlalığıyla' çürüttüklerini düşündündüm. Keşke daha özgün biçimde işlenebilseydi. Fakat Christian Bale'in oyunculuğu için bile izlenesi, teknik anlamda gayet başarılı ve iyi vakit geçirmeyi vaaden bir yapım.

Edit: Filmi kötülemiş gibi oldum, haksızlık yaptığımı düşündüm:)) Biri izleşin şu filmi de yorum yapsın valla. Var mı izleyen, tartışmak istedim:)

guvastanema 16

Son düzenleme:
The Fighter: Gerçek bir hayat hikayesi yine. Seviyorum böyle filmleri. Bana saçma gelen 1-2 yeri oldu. Onları da en kısa zamanda araştırıcam. Belki gerçekte öyle yaşanmıştır.Güzel bir filmdi izlenebilir. Tavsiye ederimm.

katrem: 12

The Fighter: Gerçek bir hayat hikayesi yine. Seviyorum böyle filmleri. Bana saçma gelen 1-2 yeri oldu. Onları da en kısa zamanda araştırıcam. Belki gerçekte öyle yaşanmıştır.Güzel bir filmdi izlenebilir. Tavsiye ederimm.

katrem: 12

Christian Bale oynuyormuş, adamım oldu valla:) Neleri saçma buldun, araştırma geliştirme sonuçlarını bizimle de paylaş, sevinirim.

Christian Bale oynuyormuş, adamım oldu valla:) Neleri saçma buldun, araştırma geliştirme sonuçlarını bizimle de paylaş, sevinirim.

şimdi söylersem spoiler olur :) Aslında çok ufak bir detay ama böyle kafma yatmayan bişey olunca sevemiyorum filmi ama araştırıp saçmaymış gerçekten ya da değilmiş diye paylaşırım. :70:

Kağıt

Farklı bir çekim tarzı ve senaryoya sahip film. Cast seçimi, mekanlar çok başarılı . Konu itibariyle Sinan Çetin tarzını ortaya koymuş ve iyibir seyirlik çıkmış ortaya. Film boyunca fondaki kesik kağıt sesleri iyi düşünülmüş ve gerilimi izleyene iyi geçirmiş , bir sürü fotoğrafın çıkarılabileceği karelere sahip .tek kusuru eksik finali ...

prensesin uykusuyum :20

Eraserhead
1976, David Lynch filmi. Imdb puanı 7,4
Hazmı kolay olmayan manyak bir film. Anlatmaya kalkışmak saçmalık olur. İnce detaylar, sembolik anlatımların tavan yaptığı, evlilik, aile kurma, ilişkiler üzerine düşündüren, kara delikten insana bakış gibi birşey ya da kişinin kendi kara deliğinde boğulması.

guvastanema 17

Eraserhead
1976, David Lynch filmi. Imdb puanı 7,4
Hazmı kolay olmayan manyak bir film. Anlatmaya kalkışmak saçmalık olur. İnce detaylar, sembolik anlatımların tavan yaptığı, evlilik, aile kurma, ilişkiler üzerine düşündüren, kara delikten insana bakış gibi birşey ya da kişinin kendi kara deliğinde boğulması.

guvastanema 17

Lynch filmlerini severim. bunu da not alayım,izlemek isterim. izleyince zaten yorumumu yazarım...

Nuovo Cinema Paradiso : Başyapıt olarak gösterilen filmlerden biri zaten bilen biliyor. Alfredo ve Toto arasındaki bağ unutulacak gibi değil. Neredeyse her replikten bir ders çıkarabiliyorsunuz izleyince. 2 saat gibi bir süresi var ama su gibi akıp gidiyor. Zaman zaman hüzünlendiren, zaman zaman tebessüm ettiren, bazen içtenlikle güldüren sımsıcak bir film. Hele ki 'aşk'ı anlatış biçimi yok muu... Bitirdi beni. Herkes izlemeli. Buruk bir tat bırakıyor sonunda.

Tryamor : 14

Son düzenleme:
Back