- 23 Haziran 2014
- 972
- 327
- 73
- Konu Sahibi TracyFlick
-
- #2.681
Hanımlar ben bu sayfayı yeni görüyorum daha
Kitap bölümündeki gibi mi yapıyoruz? İzlediğimiz filmleri aylık liste şeklinde mi oluşturuyoruz?
Bende katılmak isterim :)
Evet, kitap bölümündeki gibi yapıyoruz.Hanımlar ben bu sayfayı yeni görüyorum daha
Kitap bölümündeki gibi mi yapıyoruz? İzlediğimiz filmleri aylık liste şeklinde mi oluşturuyoruz?
Bende katılmak isterim :)
hoşbuldummmmmmmm :)evet aynen öylehoşgeldin
pekala, teşekkürlerEvet, kitap bölümündeki gibi yapıyoruz.
1- ben X (2007) (imdb: 7,5 - 14.000 users) dram, gerilim
Uzun bir aradan sonra, onlarca filmden sonra ilk kez bir filmde göz yaşı döktüm.
Ben, filmin kahramanı. Genç bir çocuk olan Ben, ileri bir zekaya ve sosyal yönlerde de zayıflığa ve sorunlara sahip. İnternet oyunlarına merak sarmış vaziyette ve hayatını bu oyunların içindeymiş gibi yönetiyor. Kendini de sanal alemde yaşıyor. Sosyal sorunları olması nedeniyle arkadaşlarının eziyetine maruz kalıyor. Çok içeriğine girmek istemiyorum, mutlaka izleyin diyorum.yalnız başlarda çok fazla oyun filmi gibi gelebilir ama konu çok başka. lütfen izleyin benim için tek eksik, ben i canlandıran oyuncunun oyunculuğu. ona da bir süre sonra alışıyorsunuz zaten. mutlaka göz yaşı dökeceğiniz bir son diyorum. :)
8 /10 diyorum
2- çatı katı- "loft" (2008) (imdb: 7,5 - 8.500 users) suç, dram, gizem
tam bir ters köşe filmi. senarist ters köşeye düşürmek için bütün fırsatları değerlendirmiş, hatta abartmış bile.
filmde 5 adam karılarından gizli olarak bir çatı katı kiralıyor. bir gün bu çatı katında yatakta bir kadın ceseti buluyorlar. ve olaylar başlıyor. katil bu beş adamdan biri mi? eşleri mi? yoksa bir başkası mı? : )))) 10 dakika sonrasını bile tahmin edemeyeceğiniz ters köşeler silsilesi. oyuncular çok başarılı. bu arada filmde ben x'in güzel kızı da oynuyor.
3- 12 (2007) (imdb: 7,8 - 10.000 users) suç, dram, gerilim
12, çok eskiden çevrilmiş 12 angry man filminin remake i imiş. film 2 saat 40 dakika. tek olumsuz yönü bu.
ama izlenir mi izlenir. :) üvey babasını öldürmekle suçlanan bir çocuğun kaderi jürinin eline kalıyor ve 12 adamdan oluşan jüri, çocuğun suçlu olup olmadığı konusunda kapatıldıkları bir spor salonunda oynalama yapıyor. olaylar başlıyor. "rapatata rapatata rap"
4- mandariinid (mandalina bahçesi) (2013) (imdb: 8,4 - 2.200 users) dram, savaş
çok özel bir film. çok güzel. bayıldım. harika. savaşın ne kadar anlamsız bir şey olduğu daha güzel anlatılamazdı. yalın, sakin, duru bir film. duygusal, heyecanlı. filmde 4 adam var biraz figüran var. bir mandalina bahçesi, bir marangozhane ve iki ev. oyunculuklar, müzikler, manzara her şey mükemmel. 90larda yaşanan gürcü-çeçen çatışmalarını konu alıyor.
5- klopka (2007) (imdb: 7,9 - 5000 users) suç, dram, gerilim
çocukları hastalanan anne ve babanın çaresizliği ve başlarından geçen olaylar. duygusal. mükemmel değil ama güzel.
6- muhteşem güzellik (2013) (imdb: 7,7 - 32.000 users) komedi, dram
60 larında eski bir yazar olan bir adamın doğum günü partisi ile başlıyor film. filmlerde özellikle partiler bir şahane. :) hayatı sorgulayan romantik, felsefik bir film. biraz ağır gelebilir ama oyunculuklar şahane. kaldırabilirseniz izlemeye değer.
7- hodejegerne (2011) (imdb: 7,6 - 62.000 users) suç, gerilim
bir ters köşe filmi daha. suç, heyecan, gerilim, eğlence, aşk, ihtiras, ihanet... ne ararsanız var.
karısını kaybetmemek için, ilgisinin azalmaması için kendini tablo çalarak karısına pahalı hediyeler almaya adamış bir adam. film böye başlıyor. :) yalnız başrolümüzün son çaldığı tabloda olaylar her zamanki gibi gelişmiyor.
8- Vecide (2012) (imdb:7,6 - 8.000 users) komedi, drama
özgürlüğü ele alan bir arap filmi. aslında konusu tam bir kısa film olabilecek türden. ama kısa filmde anlatılabilecek şeyleri koca bir filme yayınca biraz sıkıcı olmuş. filmin 2-3 cümlelik özeti var. bunun yanında da bir duygusal film. duygusal feministlere göre. : )) izleyin der miyim? demem. güzel filmlerden sıra buna gelmez.
9- kevin hakkında konuşmalıyız (2011) (imdb: 7,5 - 70.000 users) dram, gerilim
dehşet bir film. psikolojik, mutlaka izlenmesi gereken filmlerden biri. kevin in annesi rolünde olan tilda swinton'u snowpiercer filminde çok bomba bir rolde izlemiştim. oradan bir sempatim vardı. bir de duygusal anne halini gördüm. tam puan. :)
kevin çocukluktan beri sorunlu büyüyen bir çocuk. vereceğim her bilgi ipucu olur.
mutlaka izleyin.
________
bugün kayınvalidem yatılı geliyor. 1-2 haftalık bir süre izleyemeyeceğiz sanırım.
Ters köşe filmlerine bayılırım, gözüne sağlık
Netten bir araştırayım, isim çok tanıdık geliyor amaÇatı katı tam senlik o zaman :)
İzlenecekler çoğaldı. :):)1- ben X (2007) (imdb: 7,5 - 14.000 users) dram, gerilim
Uzun bir aradan sonra, onlarca filmden sonra ilk kez bir filmde göz yaşı döktüm.
Ben, filmin kahramanı. Genç bir çocuk olan Ben, ileri bir zekaya ve sosyal yönlerde de zayıflığa ve sorunlara sahip. İnternet oyunlarına merak sarmış vaziyette ve hayatını bu oyunların içindeymiş gibi yönetiyor. Kendini de sanal alemde yaşıyor. Sosyal sorunları olması nedeniyle arkadaşlarının eziyetine maruz kalıyor. Çok içeriğine girmek istemiyorum, mutlaka izleyin diyorum.yalnız başlarda çok fazla oyun filmi gibi gelebilir ama konu çok başka. lütfen izleyin benim için tek eksik, ben i canlandıran oyuncunun oyunculuğu. ona da bir süre sonra alışıyorsunuz zaten. mutlaka göz yaşı dökeceğiniz bir son diyorum. :)
9 /10 diyorum
2- çatı katı- "loft" (2008) (imdb: 7,5 - 8.500 users) suç, dram, gizem
tam bir ters köşe filmi. senarist ters köşeye düşürmek için bütün fırsatları değerlendirmiş, hatta abartmış bile.
filmde 5 adam karılarından gizli olarak bir çatı katı kiralıyor. bir gün bu çatı katında yatakta bir kadın ceseti buluyorlar. ve olaylar başlıyor. katil bu beş adamdan biri mi? eşleri mi? yoksa bir başkası mı? : )))) 10 dakika sonrasını bile tahmin edemeyeceğiniz ters köşeler silsilesi. oyuncular çok başarılı. bu arada filmde ben x'in güzel kızı da oynuyor. Abartıdan puan kırıyorum.
8/10 puan verdim.
3- 12 (2007) (imdb: 7,8 - 10.000 users) suç, dram, gerilim
12, çok eskiden çevrilmiş 12 angry man filminin remake i imiş. film 2 saat 40 dakika. tek olumsuz yönü bu.
ama izlenir mi izlenir. :) üvey babasını öldürmekle suçlanan bir çocuğun kaderi jürinin eline kalıyor ve 12 adamdan oluşan jüri, çocuğun suçlu olup olmadığı konusunda kapatıldıkları bir spor salonunda oynalama yapıyor. olaylar başlıyor. "rapatata rapatata rap"
8/10 puan verdim.
4- mandariinid (mandalina bahçesi) (2013) (imdb: 8,4 - 2.200 users) dram, savaş
çok özel bir film. çok güzel. bayıldım. harika. savaşın ne kadar anlamsız bir şey olduğu daha güzel anlatılamazdı. yalın, sakin, duru bir film. duygusal, heyecanlı. filmde 4 adam var biraz figüran var. bir mandalina bahçesi, bir marangozhane ve iki ev. oyunculuklar, müzikler, manzara her şey mükemmel. 90larda yaşanan gürcü-çeçen çatışmalarını konu alıyor.
10/10 puan diyorum.
5- klopka (2007) (imdb: 7,9 - 5000 users) suç, dram, gerilim
çocukları hastalanan anne ve babanın çaresizliği ve başlarından geçen olaylar. duygusal. mükemmel değil ama güzel.
6/10 puan verdim.
6- muhteşem güzellik (2013) (imdb: 7,7 - 32.000 users) komedi, dram
60 larında eski bir yazar olan bir adamın doğum günü partisi ile başlıyor film. filmlerde özellikle partiler bir şahane. :) hayatı sorgulayan romantik, felsefik bir film. biraz ağır gelebilir ama oyunculuklar şahane. kaldırabilirseniz izlemeye değer.
7/10 puan benden.
7- hodejegerne (2011) (imdb: 7,6 - 62.000 users) suç, gerilim
bir ters köşe filmi daha. suç, heyecan, gerilim, eğlence, aşk, ihtiras, ihanet... ne ararsanız var.
karısını kaybetmemek için, ilgisinin azalmaması için kendini tablo çalarak karısına pahalı hediyeler almaya adamış bir adam. film böye başlıyor. :) yalnız başrolümüzün son çaldığı tabloda olaylar her zamanki gibi gelişmiyor.
9/10 puan.
8- Vecide (2012) (imdb:7,6 - 8.000 users) komedi, drama
özgürlüğü ele alan bir arap filmi. aslında konusu tam bir kısa film olabilecek türden. ama kısa filmde anlatılabilecek şeyleri koca bir filme yayınca biraz sıkıcı olmuş. filmin 2-3 cümlelik özeti var. bunun yanında da bir duygusal film. duygusal feministlere göre. : )) izleyin der miyim? demem. güzel filmlerden sıra buna gelmez.
5/10 puan.
9- kevin hakkında konuşmalıyız (2011) (imdb: 7,5 - 70.000 users) dram, gerilim
dehşet bir film. psikolojik, mutlaka izlenmesi gereken filmlerden biri. kevin in annesi rolünde olan tilda swinton'u snowpiercer filminde çok bomba bir rolde izlemiştim. oradan bir sempatim vardı. bir de duygusal anne halini gördüm. tam puan. :)
kevin çocukluktan beri sorunlu büyüyen bir çocuk. vereceğim her bilgi ipucu olur.
mutlaka izleyin.
9/10
________
bugün kayınvalidem yatılı geliyor. 1-2 haftalık bir süre izleyemeyeceğiz sanırım.
bu arada konuda alakasız olacak amaİzlenecekler çoğaldı. :):)
Aynen, bende liste oluşturdum. Bazen tekrar açıp izliyorum.bu arada konuda alakasız olacak ama
ben de Simon's Cat'e bayılırım
her bölümünü defalarca izlemişimdir
yeni çizim youtube a yüklendiğinde seremoniyle izliyorum
1- Masa 21
yabanmersini__ : 1
Masa 21 az önce izlediğim bir film. Epeydir aklımdaydı fakat bir türlü izlemek kısmet olmamıştı. Filmi gayet gerilimli bir şekilde izlerken ve hatta bir taraf tutarken birden taraf değiştirdim. Özellikle son 15 dakikasında yemin ediyorum alnım gerildi ve hatta gözlerim dolu dolu oldu. Filmin baya etkileyici olduğu doğru. Tavsiye ederim.
Ben normalde bollywood filmlerinden hoşlanmam ama birkaç arkadaşım önerince izleyim dedim. Gerçekten de beğendim : ) İzleyin pişman olmazsınız : )hemen listeye ekleyecektim ama 1.mesajdaki düzenle butonu kaybolmuş, geri gelir gelmez ekliyorum
bu filmi hiç duymadım görmedim, güzel diyorsunuz, izleyeyim ben de o zaman, x-men serim bitsin, sıradaki film bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?