Sinema Günlüğümüz

K-Pax'i ben de çok sevmiştim

imdb puanı 7,4

Fakir bir aile kaçak yollarla Türkiye Maraş'tan İsviçreye göç etmek ister. büyük umutlarla yola çıkarlar fakat İsviçre'ye giriş o kadar kolay olmayacaktır.

izlemelisiniz

imdb puanı 7,6

Film Ege'de geçiyor. İki genç ya da çocuk mu desem ve bir köyün delisi :) üçü birlikte köye bir sinema açmak ister, fakat bunun için gerekli alet edavatları alacak paraları yoktur. En iyisi bir kitap alalım okuyup nasıl yapıldığını öğrenelim derler.

Güzel ve eğlenceli bir film, muhakkak izlenmeli.

Satürn 3 (1980)
"Saturn 3" (original title)

imdb puanı 4,7 benim için klasik olduğundan 7 puanı var derim.

Saturn 3 (1980) - IMDb

Filmimiz saturnde geçiyor, şahane bir bilim kurgu, elbet seksen yılındaki gibi bir bilim kurgu.
Saturn araştırma görevinde iki kişi, adeta adem ve havva gibi, bir de küçük köpekleri var, uzun süredir buradalar, ama davetsiz bir misafir kapılarını çalıyor, dünyadan onlara bir hediyeyle, işlerine yardımcı olacak bir robotla gelen bu gizemli adamın asıl amacı acaba ne?

Thor: Karanlik Dunya (2013)
"Thor: The Dark World" (original title)

imdb puanı 8.0

Henüz Türkiye'ye gelmedi sanırım iki gün sonra gelecekmiş. İngilterenin en büyük sinema salonunda Halloween'e yakışır bir filmdi. Kesinlikle 3D izlenmeli. Natalie Portman her zamanki gibi harikaydı, diğer oyuncular da öyle, her biri ayrı ayrı harikaydı. Uzaydan görüntüler, yıldızlar, büyülü sahneler, bir dünyadan bir alemden diğerine geçişler şahane. Thorun birinci filmine göre kat kat iyiydi. Muhakkak izleyin derim. Ayrıca bol bol da güldük

imdb puanı 7.2

Keşke bu filmi gösterime girdiği sene izleseydim, tam 12 yaşındaydım ve sanırım orta 1 oluyor. Eminim tamamen hırs yapardım, Tracy Flick gibi, başarılı olmak için çok çalışman gerektiğini anlardım. Eğer ağzınızda gümüş kaşıkla doğmuyorsanız ve doğuştan en yukarları kapan zengin kesimlere tüm koltukları kaptırmak istemiyorsanız, yapmanız gereken sabah 5 'te kalkıp çalışmak.

Tracy son derece hırslı, amaçlarını annesi sayesinde çok önceden belirleyebilmiş ve her gün amaçları için koşan bir genç kadın. Henüz lisede olmasına rağmen sorumluluklarının bilincinde, her şeyi doğru yapmak istiyor, tüm okul topluluklarında aktif üye, her alanda birinci,okul gazetesinde baş muhabir, tiyatroda baş rolü oynuyor ayrıca okul konseyinde de her sene başkan seçilmiş. Ama son sene işler istediği gibi gitmiyor, karşısına bir rakip çıkar. Kaybetmeye hiç alışkın olmayan Tracy sizce bu durumda ne yapar?

Omaha'da sıradan bir lisedeki basit bir okul başkanlığı için seçimlerden Amerikan Başkanlığına... Çalışmak iyidir

Election (1999) - IMDb

Nuri Bilge Ceylan'ın Kış Uykusu filmine giden var mı ?
Ben gösterimden kalkmadan izlemek istiyorum.
Fikirleriniz nedir film hakkında

Vizyondan kalkması bence yakındır.Bence hemen bilet alın. Çok fazla giden yok. Genelde sanata ilgisi olan insanlar gidiyor

Evet haklısınız yarın gitmeyi düşünüyorum
gidecek birini bulmak da zor arkadaş çevrem ilgi duymayabilir filme
ama ödül almış bir filme gidilmesi gerektiğini düşünüyorum

Evet haklısınız yarın gitmeyi düşünüyorum
gidecek birini bulmak da zor arkadaş çevrem ilgi duymayabilir filme
ama ödül almış bir filme gidilmesi gerektiğini düşünüyorum

Neden sinemaya tek gidilmez diye bir yargı var ki ? Aynı zevkten insan zor bulunabiliyor. Beraber gülüp eğlenilecek bir filmde değil sonuçta. O yüzden tek başınıza da gidebilirsiniz bence :)

Neden sinemaya tek gidilmez diye bir yargı var ki ? Aynı zevkten insan zor bulunabiliyor. Beraber gülüp eğlenilecek bir filmde değil sonuçta. O yüzden tek başınıza da gidebilirsiniz bence :)

nitekim bulamadım zaten gidecek bir arkadaş öyle yapacağım sanırım teşekkürler

liste yapan var mı yok mu bilmiyorum ama ben kadınların kitap mekanı konusundaki gibi izlediğim filmleri sayacağım, belki katılan olur

bugün izlediğim film:

Otostopçunun Galaksi Rehberi

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005)
imdb puanı 6.8
yönetmen Garth Jennings
esas adam Hobbitimiz
Filme bayıldım, harikaydı, aşırı absürd bilim kurguda aşmışlar artık. Gözümü kırpmadan izledim.

--spoiler--
En çok da idea kelimesini duyunca gezegenin yerin altından el çıkarıp tokat atmasına ve balinanın düşerken konuşmalarına bayıldım
--spoiler--

Sonnenschein: 1

Son düzenleme:
şöyle bir baktım da konu sahipsiz kalmış
site yöneticilerine mesaj atıp konuyu kapmaya çalışacağım
bakalım olacak mı

Kadınların Kitap Mekanı konusundan esinlenerek ( http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=393159 ) sinema konumuzu yeniden canlandırmak istedik. Her ay kim kaç film izlemiş, neler izlemiş, önerileri ve yorumlarıyla beraber takip edersek harika olur. Tatlı bir yarışma havasında
Unutmayalım, ne kadar yoğun olursak olalım, kitap okumayı ve film izlemeyi ihmal etmiyoruz

Eki Görüntüle 278189

1 AĞUSTOS - 31 AĞUSTOS 2014

1. Sonnenschein........................1
2. ..................................
3. ............................
4. ...............................
5. ...................................
6. ................................
7. ...........................
8. ................................
9. .................................
10. ...........................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…