Sinema Günleri 9. Hafta Anketi---ohcanimadeysin

sinema günleri 9. anket ohcanıma deysin

• Ankete Katılan
    17

ohcanimadeysin

♥pamugum ve prensesim ♥
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
6.873
31
158
Ankara
Kız Kardeşimin Hikayesi
My Sister's Keeper

imdb puanı:7.4
Oyuncular

Abigail Breslin (Andromeda ’Anna’ Fitzgerald) , Walter Raney (Pawn Shop Proprietor) , Sofia Vassilieva (Kate Fitzgerald) , Cameron Diaz (Sara Fitzgerald) , Heather Wahlquist (Aunt Kelly) , Jason Patric (Brian Fitzgerald) , Evan Ellingson (Jesse Fitzgerald) , Alec Baldwin (Campbell Alexander)
Sara ve Brian Fitzgerald kızları Kate'in lösemi olduğunu öğrenirler. Çocuklarının sadece bir kaç yıl ömrü kalmıştır. Bunun üzerine çift Kate'e donör olması için Anna adında bir bebek sahibi daha olur.

ılk yaptıkları şey Anna'nın göbek bağından alınan kanı kullanmak olur. Yıllar geçtikten sonra artık Anna'dan Kate'e kemik iliği nakli yapılması gerekmektedir. 11 yaşındaysa, Kate'in böbrek nakline de ihtiyacı vardır.

Bu olanların üzerine Anna, ailesinin onu bu amaçla kullanmasından dolayı onlara dava açar. Bu karar tüm aileyi parçalamıştır, çünkü Kate'e böbrek nakli yapılmazsa ölecektir.

ben bu filmde aşırı duygulandım..başından sonuna kadar ağladım ve 2 gün etkisinden kurtulumadım..the she izlemişti galiba

Ölümle Yaşam Arasında (2003)
The Life of David Gale

imdb puanı:7.3

Kevin Spacey
David Gale
Kate Winslet
Bitsey Bloom
Laura Linney
Constance Harraway

Texas Üniversitesi'nde profesör olan David Gale, ölüm cezasına şiddetle karşı çıkan ve bu cezanın kaldırılması için uğraş veren bir aktivisttir. Gale, tecavüz edilen ve feci şekilde öldürülen bir meslektaşının ve dava arkadaşının cinayet zanlısı konumuna düşer, kendini aklayamaz ve ölüm cezasına çarptırılır. Cezanın infazına yalnızca üç gün kala, Gale özel bir röportaj için bir süredir peşinde olan gazeteci Elizabeth Bloom'la konuşmayı kabul eder. Bu, Bloom için masum bir röportaj olmanın ötesine geçecek, genç kadın Gale'in yaşamının kendi ellerinde olduğunu fark edecektir.

bu filmde insanların inandığı savunduğu dava uğruna neler yapabileceğini anladım..

Tristan ve Isolde (2006)

imdb puanı:7.0

James Franco
James Franco: Tristan
Sophia Myles: Isolde
Rufus Sewell--- Marke

12. yüzyılın sonunda yazılmış Wagner'in bir operası olan Tristan ve Isolde'nin acıklı aşk öyküsünün sinema versiyonunun yönetmenliğini “Robin Hood”, “Waterworld” ve “Monte Cristo Kontu" gibi büyük bütçeli filmlerin yönetmeni Kevin Reynolds yapıyor. Kralın şövalyelerinden olan Tristan ve kralla yakında evlenecek olan Isolde’nin imkansız aşkının anlatıldığı bu epik filmde başrolde Hollywood’un yükselen yıldızı James Franco bulunuyor.

işte tarih kokan macera aşk filmimiz...ben beğenmiştim..imkinsız aşklar zaten çok etkiler beni..romeo ve julietin pabucunu dama attı..

The Abyss

imdb puanı:7.5
Oyuncular

Ed Harris (Virgil 'Bud' Brigman) , Mary Elizabeth Mastrantonio (Lindsey Brigman) , Michael Biehn (Teğmen Hiram Coffey) , Leo Burmester (Catfish De Vries) , Todd Graff (Alan 'Hippy' Carnes) , John Bedford Lloyd (Jammer Willis) , J.C. Quinn (Arliss 'Sonny' Dawson) , Kimberly Scott (Lisa 'One Night' Standing)
Soğuk Savaş dönemi sırasında bir Amerikan nükleer denizaltısı bilinmeyen bir düşmanın saldırısına uğrar ve deniz tabanına oturur. Amerikan donanması yakınlardaki bir petrol istasyonunun çalışanlarından olayın sebebini araştırmalarını ister ve onlara destek olarak bir özel tim ve yüksek teknolojiyle donatılmış bir araştırma denizaltısı gönderir. Elde ettikleri veriler ve tesbitleri sonucunda takım "kaza"nın sebebinin dünya dışı varlıkların saldırısı olabileceği yargısına varır, fakat araştırmalarında ilerleyebilmek için "Abyss" adı verilen derin sualtı kanyonuna girmek zorundalardır.

bence yılına göre harika bir bilim kurgu...bu filmi izledikten sonra 3 yıl derinlere doğru yüzemedimakannehir

Son düzenleme:
oleyyy yeni anket. ama Tristan ve Isolde filminin afişi yanlış olmuş.. ben bi tek The Life of David Gale izledim. diğer filmler arasında seçim yapacağım :1ninca:

resimlerde yanlışlık yapmışım düzelttim
evet kızlar işte anket...
çoğunuz izlemişsinizdir emme ben bunların hepsini bir kere daha severek izlerim :))

yaşasııııııııııııınnnn hihoyyyt filmler süper canım Tristan ve Isolde izledim bi tek, onu da sayıcaktm az önce sonra sustum kaydirigubbakcemile3 ay ben tadını çıkarıcam bu sefer hemen oy vermiycem ama gönlüm the life of david gale'den yana.. ellerine sağlııkkkk

abysse verdimm
kızkardeşimin hikayesini izlemiştim ben de aralarından sadece
aslında james francomun güzel hatrı için tristan ve isoldeye vercektim ama bilimkurgu çekti canım
yeni anketimiz hayırlı olsunnn

malicem senden esinlenerek kendi yorumlarımıda kattım...:kedi:
tristan and isolde,david gale i bir kere izledim
my sister keeper 2
abyys 3:1ninca:

inşallah beğenirsiniz canlarım yaa...

kızlar bişey soracaım
my sister keeper izleyenler gerçekten duygusalmıydı yoksa benmi abarttım..anneliğin verdiği duygusallıkta üstüna tuz biber oldu başından sonuna kadar ağladım yaa

tristan ve isolde ile abyss ilgimi cekti...
my sisters keeper ciksa dahi anketten izleyebilecegimi sanmiyorum.. konusundan hic haz etmedim cunku,. simdiden pesin pesin onun ozrunu diliyim ohcanimadeysin..
the life of david gale deki oyunculari cok ezberledim artik farkli insanlar gormek istiyorum acikcasi.. hapishane filmlerinden de hic haz etmem.. tercihim bu iki film olmayacak yani kesinlikle..
henuz karar veremedim..

aaiiyy beni de özendirdiniz yaa bilgimkurgu diye diye.. sanırım ben de abyys'e vericem ama ohcanimadeysinin dediği gibi sudan korkmama sebep olmaz umarım, zira denize açılmayı çok severim bunu kaybetmek istemiyorum CADIARZU my sister keeper'ı konu itibariyle izlemek istemiyorum, canımı çok yakacağına eminim. aslında kevin spacey'e bayılırım, onun filmi de izlemek istiyorum.. bilemiyorum yaa kara veremdim yine mafoldumben

ne demek canım benim..özür de ne...herkesin tercihi,zevki farklıdır..istediğin yorumu yapabilirsin..Şeniz
yalnız the life of david gale düşündğün gibi hapihane sahnelerinden oluşmuyor..çok az yani..

bu arada kızlar film seçilip izledikten sonra her türlü yorumu yapabilirsiniz olumsuz olarak..rahat olun yanii çekinmeyin sakınyerimseniben

tristian isoldeyı de merak ettm ya aklımdaydı zaten unutmusum...

ellerıne saglık ohcanımadeysın..... bakalım ne secılıcek...

kıyamam sana
cnm fazla duygusal bir film degildi bana gore

ya ben o gün annemlerden yeni ayrılmıştım çok hüzünlüydüm,üstüne bunu izledim..kendimi annenin yerine koydum,hangine kıyabilirsin dedim..ya valla önceden nerde gerilim,korku,kanlı film varsa izlerdim
hamile kaldım eşim yasakladı o tarz filmleri...zaten bende bir duygusallık başladı,herşeye ağlar oldum ve hala öyle devam ediyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…