• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günleri 12.hafta Anketi-Satrapi

hangisi olsun :)

• Ankete Katılan
    15

Womanizer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2008
2.704
7
116
Diğer

Scent Of A Woman -Kadın Kokusu / Drama

Yönetmen:Martin Brest
ımdb : 7.7 / 10
Yapım: ABD, 1992
Süre: 157 dk.
Oyuncular: Al Pacino, Chris O'Donnell, James Rebhorn

Kadın Kokusu 1974'te Dino Risi'nin çektiği ve başrolünde Vittorio Gassman'ın oynadığı Profumo di Dona'nın Hollywood tarafından yapılan yeniden çevrimi. Emekli bir yarbay olan Frank Slade hafta sonu için özel bir plan yapmaktadır. Aynı zamanda resmi bir tatil olan bu hafta sonu için yaptığı plana göre seyahate çıkacak, şahane yemekler yiyecek, bol şarap içip kadınlarla birlikte olacaktır. Bu plana tango, özel şoförlü limuzin ve yanında da dolu bir tabanca da dahildir.Ancak Frank kördür ve yanında kendisine yardım edecek birine ihtiyacı vardır.Üniversiteye hazırlanan Charlie ise tatilde ailesinin yanına gidebilmek için paraya ihtiyacı vardır ve bu parayı bulmak için kuzeninin aracılığıyla kör bir subaya hafta sonu bakıcılık yaparak çok iyi ve çok kolay para kazanacağı söylenince hemen kabul eder. Ancak hafta sonunu onunla New York ta geçireceğini bilememektedir. Bu onun hayatı boyunca unutamayacağı bir tatil olacaktır.

Amadeus / Biyografi , Drama

Yönetmen : Milos Forman
Senaryo : Peter Shaffer
Oyuncular : F.Murray Abraham, Tom Hulce, Elizabeth Berrige, Roy Dotrice
ımdb : 8.4 / 10

. Murray Abraham, Antonio Salieri rolüyle ve üstün performansıya bu filmde En ıyi Erkek Oyuncu rolünü kazandı. Vasat bir besteci olan Salieri ile rakip olan Wolfgang Amadeus Mozart (Tom Hulce), müzikal dehasıyla ölümsüzlük kazanıyor. Salieri'nin bu durumu hazmedememesi intikam isteğiyle dolmasına neden olur. Baştan sona sürükleyen Amadeus, En ıyi Film ve En ıyi Yönetmen Oscar'larını da topladı

Piano-Piano-Bacaksiz.jpg
Bacaksizpiano.jpg

Piano Piano Bacaksız /Dram , Komedi , Aile

Yönetmen : Tunç Başaran
Senaryo : Jale Onanç , Tunç Başaran
Oyuncular : Rutkay Aziz, Emin Sivas, Yaman Okay, Serap Aksoy, Suna Selen,Menderes Samancılar, Meral Çetinkaya
ımdb : 8.3 / 10

Küçük Kemal, 1940’ların ıstanbul’unda eski bir konakta fakir, aç ama sevgiyle yaşayan mutlu insanları anımsayabildiğince anlatır. Konağın bahçesindeki kuyuya düşen ışık, onların yaşamını bir sihir gibi değiştirebilecek midir? ımece, dayanışma, saygı ve sevgi... Artık kaybolmaya yüz tutmuş bu kavramları anımsayanlar, “ sadece sevgiden oluşan bir dünya içinde yaşamak ne büyük mutluluktu. ” diyebilecekler midir?
“ Piano Piano Bacaksız ”, 1991 yılında ıstanbul Film Festivali “ En ıyi Yönetmen ” ödülüne layık görülmüştü

420835~Something-s-Gotta-Give-Posters.jpg

Something's Gotta Give - Aşkta Herşey Mümkün / Romantik Komedi
Yönetmen : Nancy Meyers
Oyuncular : Jack Nicholson, Diane Keaton, Erica Barry, Keanu Reeves
ımdb : 6.8 / 10

Harry Sanborn sadece 30 yaşın altındaki kadınlarla çıkan müzmin bir bekardır. Son sevgilisi Marin’le annesinin Hamptons-New York’taki kumsal evinde romantik bir haftasonu geçirmek üzeredir ki göğsünde ağrılar başlar. Marin’in başarılı ve boşanmış bir oyun yazarı olan annesi Erica Barry, istemeyerek iyileşene kadar Harry’ye bakmayı kabul eder. Baş başa kaldıklarında, Harry çok doğru nedenlerden ötürü Erica’ya karşı bir çekim hissettiğini fark eder. Harry’nin 30’larındaki seksi doktoru Julian Mercer da Erica’nın peşine düşünce bir romantik kargaşa başlar.
Harry iyileşir iyileşmez evine gider ve eski alışkanlıklarına geri döner. Ne var ki, Erica’ya karşı beslediği hislerin yaşamını değiştirecek çapta olduğunu anladığında, onu geri kazanmak için kendinde büyük değişiklikler yapması gerekecektir.

Son düzenleme:
Kızlar geciktiğim için özür dilerim.

izlediğim ve beğendiğim filmler bunlar umarım beğenirsiniz

aşkta herşey mümkün'ü izledim sadece..a.s

oyum kadın kokusuna gitti konusu hoşuma gitti..

satrapi ellerine sağlık canem Şeniz

canım içlerinden en çok gönlüm Piano Piano Bacaksız dan yana çok duygusal ve güzel bir sanat filmi yerli filmlerden ama diğerleri de güzel sıkılmadım hiç izlerken

cvp için sagol cnm boshayallersmile bir de filmlerin trailer na bakıp ona gore oyumu kullancam opuyorumnanaktan

inanmıyoruuuumm süper filmler hepsi deee satrapi mükemmelsin yaaa!! hepiciğini izledim bin kere olsa yine izlerim, şimdilik kullanmiim anketin gidişatına göre vereyim kim en çok neyi isterse çünkü ben izledim dediğim gibi. aiiyyy nasıl mutlu oldum ellerine sağlııkk

inanmıyoruuuumm süper filmler hepsi deee satrapi mükemmelsin yaaa!! hepiciğini izledim bin kere olsa yine izlerim, şimdilik kullanmiim anketin gidişatına göre vereyim kim en çok neyi isterse çünkü ben izledim dediğim gibi. aiiyyy nasıl mutlu oldum ellerine sağlııkk

canım benim de en sevdiğim filmler bir tek romantik komedi olarak klasik bir film seçebildim çünkü romantik komedi pek izlemiyorum sayılıdır izlediğim onlardan da Aşkta Herşey Mümkün ü beğenmiştim.

diğer filmler ise favori filmlerim arasında beğenmene çok sevindim canım. umarım iyi vakit geçirir herkes ben de arkadaşların seçtiği filmi yeniden izlemiş olacağım senin gibi:1rolleyes:

Scent Of A Woman izlemiştim bir tek çok güzel bir film, diğerleride ilgimi çekti hepsini izlemeyi düşünüyorum ama oyum Piano Piano Bacaksız' a teşekkürler satrapi bu güzel seçimler için.

prensesim piyano piyano bacaksız tam senin tarzın bi film! gözüm kapalı söyleyebilirim bayılıcaksın!! bir de mozartın hayatı hakikaten çok etkileyici o seçilmezse bile izleyin kızlar ben mozart aşığı olaraktan içim çok fena olmuştu

Scent Of A Woman izlemiştim bir tek çok güzel bir film, diğerleride ilgimi çekti hepsini izlemeyi düşünüyorum ama oyum Piano Piano Bacaksız' a teşekkürler satrapi bu güzel seçimler için.

ben teşekkür ederim canım Piano Piano Bacaksız döneminin en güzel bir filmlerinden biri bence umarım sen de beğenirsin izlediğinde.

Malice evet canım Amadeus ta özellikle oyuncular senaryo çok güzel

Listeyi görünce aa herkes izlemiştir ki bunlarıı oldum ama öyle değilmiş boshayallersmile
Somethings gotta give dışındakileri lzledim hepsi çok güzel filmlerdi. ızlemediğim filme gitti oyum bayanssulusmile

Eline sağlık canım hoş filmler seçmişsin yeni bir üyeniz olarak
ben oyumu Amedeusa verdimm
Kadın kokusunu ve piano piano bacaksızı izlemiştim
Aşkta herşey mümkünü izlemedim
Amedeus 'un ününü duymama rağmen izleme fırsatım olmadı
inşallah izlerim
Tekrardan teşekkürler emeğine sağlık

çok güzel tercihler tatlım. hepsini seyrettim ben çokda güzel filmler. bu sefer evdeki arşivime bakıp ona göre oy vereceğim izleme kolaylığı olsun diye malum son iki haftadır kötü görüntülerden izliyorum filmleri
teşekkürler.

Back