- 25 Ağustos 2016
- 964
- 680
Merhabalar. Bu benim ilk konum. Yakında 19 yaşıma gireceğim. İki senedir üniversite sınavına hazırlanıyorum ve bu süreç beni çok yıprattı. Bu dönemlerden geçmiş ablalarımdan yardım almak için buraya açıyorum konuyu. Sınavıma çok az kaldı ve gerçekten yoruldum. Sürekli geçen yıl mezuna kaldığımda insanların annemin babamın bana söyledikleri şeyler aklıma geliyor. O bakışları hiç aklımdan çıkmıyor. Akrabaların beni her gördükleri yerde "zaten tembel bu ***** ( soyadımızı söylüyorlar ) " Çok tembel olduğumu düşünmüyorum. Çabalıyorum gerçekten ve bu yıl kendi bölümümden 40-50 bin gibi bir hedefim var ve hedefime yakınım. Ama sürekli beni böyle ezmeleri imalı imalı laf sokmaları üzüyor. Eski sevgilim iyi bir bölüm okuyor şuan ve benimle her iletişime geçtiğinde egosundan yıkılıyor buralar. Sen ev hanımı ol falan diyor bana. En çok onun böyle yapması koyuyor. Beni insanların içinde rezil ettiği zamanlar bile oldu bu konu üzerinden. Bana " bi 10 bine girde sevgilim 10 binde diye hava atayım herkese" diyordu önceden. Çok bunaldım. Şehir dışında üniversite okursam aileme yük olacağım gibi hissediyorum. Sürekli kendimi sıkıyorum. Bu yaşta beni isteyen biri var annem sürekli reddediyor. Ama herkes duydu onun beni istediğini. O yüzden sürekli yakın akrabalarım " bu sene kazandın kazandın kazanmadın kocaya veririz." diyorlar. Canımı çok sıkıyor onların öyle şeyler demesi. Hele bir kadın var, kendi evladı iyi bir bölüm okuyor, geçen yıl ben sınavı kazanamadığımda benimle alay edercesine konuştu. Onun dediklerini unutamıyorum. Onlara inat yapmak istiyorum. Ama aklıma geldikçe moralim bozuluyor. İlerideki yaşamımın kötü olmasından korkuyorum. İyi bir bölüm okumazsan kimse seni almak istemez diyenler bile var artık psikolojimin bozulmasından korkuyorum lütfen bana yardımcı olun