- 25 Kasım 2016
- 3.420
- 10.318
- 31
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu zihniyet ne zaman bitecek tee AllahimGelen tepkiyse şöyle vov vov vovvv olmazzz arap kökenli olmalıymış çünkü diğer hayatında öyle seslenilecekmiş.
Nerde yaziyo bu çocuğa arapça isim koyun diye yada isim kuranda geçsin diye o zaman hepimiz ayşe mehmet ömer zeynep halime mi olalım meselaArapça olması değil ama kuranı kerimde geçmesi lazım canım tabıkı kendi isteğini koycaksin ama diğer tarafta sizden sorulacak. Belki size fikir verenler bunu düşünüyor olabilir. Bebeğiniz hayırlıca dünyaya gelsin ınslalah
Arap merakimiz bitmedikce bitmez adamlar bizden daha rahat yaşıyor aslinda festival yapacaklarmis Nicki Minaj gelecekmis 16 ustune uyusturucu dahil hersey kullanmak serbest olacakmis festivalde :)Bu zihniyet ne zaman bitecek tee Allahim
Ben size olun demedim koymak zorundada değilsiniz dedim dikkatinizi cekmisse cevabim kuranı kerimde yazıyor canım araştırma bilirsinNerde yaziyo bu çocuğa arapça isim koyun diye yada isim kuranda geçsin diye o zaman hepimiz ayşe mehmet ömer zeynep halime mi olalım mesela
O konuda biraz sansliyim uzaktayim goremiyorlarSiz simdiden bunlara kulak asar dert edinirseniz ohooo.
Zira doğum yaklasinca karnin inmisçiler !
Karnin yayvan kiz bilmem neciler ,bebegi oyle emzirmeciler ,lohusasin disari cikmacilar vs vs basiniza üşüşecek.
Kimseyi tınlamayın he diyin geçin
Hayirli doğumlar bu arada.
Cozemedim zaten ben bu merakı araplar bile ileriye ozeniyo bizimkiler araplaraArap merakimiz bitmedikce bitmez adamlar bizden daha rahat yaşıyor aslinda festival yapacaklarmis Nicki Minaj gelecekmis 16 ustune uyusturucu dahil hersey kullanmak serbest olacakmis festivalde :)
Bende diyorum ki görmedim hani biliyosanız söyleyin bakayım bendeBen size olun demedim koymak zorundada değilsiniz dedim dikkatinizi cekmisse cevabim kuranı kerimde yazıyor canım araştırma bilirsin
Arapça'dan kastim kuranda gecmesiArapca olması gerekir diyen kimse kesinlikle kör cahildir
Kuran da gecen dese belki gene bi nebze derim
Anlamı güzel isim koyun derler
Size de tavsiyem kimseye fikir sormayın kimseyle isim konusunu konusmayın hayatınıza bu kadar müdahil olmalarına izin vermeyin
Adını ne koymak istiyorsunuz xxx se direk ismi xxx diyin gecsin
Veya belirlemediniz mi var aklımızda bikaç bişey bakalım diyin geciştirin
Nerde yaziyo bu çocuğa arapça isim koyun diye yada isim kuranda geçsin diye o zaman hepimiz ayşe mehmet ömer zeynep halime mi olalım mesela
Mesela dedim işte bende:)Ayşe kuranda yok zaten :) mehmet de.
Diğerlerini bilmiyorum. Ama zeynep in olmama ihtimali yüksek.
Ablacım cahil cahil konuşmaBen size olun demedim koymak zorundada değilsiniz dedim dikkatinizi cekmisse cevabim kuranı kerimde yazıyor canım araştırma bilirsin
Ben arastırdım Kuran ı da Türkçe olarak okudum göremedim öyle bi ayet bana söylermisiniz hangi ayette Kuran dan isim koyun diye yazıyor ?Ben size olun demedim koymak zorundada değilsiniz dedim dikkatinizi cekmisse cevabim kuranı kerimde yazıyor canım araştırma bilirsin
Öbür tarafta sadece Arapça isimler mi varmış? Boşver canım yaa. Sağlıkla doğsun. Ne koyarsan koy. Kime ne?Evet isim düşünüyor musunuz soruları gelmeye başladı düşünüyoruz ama karar vermedik öz Türkçe bir isim koymayı düşünüyoruz diyorum. Gelen tepkiyse şöyle vov vov vovvv olmazzz arap kökenli olmalıymış çünkü diğer hayatında öyle seslenilecekmiş. Bende diyorum ki biz arap mıyız? Neden Arapça bir isim koyayım? Gidip İngilizce Fransızca Almanca bir isim koymak ne kadar yanlışsa Arapça koymakta öyle.
Düşündüğümüz isimler de öyle sacma isimler değil tanınmış tarihte ismi gecen Türk kadin ve erkeklerin isimleri. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
peygamber efendimizin hadisi serileri var bu konuda araştırma bilirsiniz aralar koyuyor diye birsey yok yani sizin isteğiniz tabıkı koymak istediğiniz isim ama vefat ettiğinde eğer isminin bir anlamı yok ise anne ve babası cagrilacak ve hesap çekilecek bunlarda hadisi şerif ve kuranı kerimde belirtilmiştir canımBende diyorum ki görmedim hani biliyosanız söyleyin bakayım bende
Tam biraz beklerseniz bulup atayımBen arastırdım Kuran ı da Türkçe olarak okudum göremedim öyle bi ayet bana söylermisiniz hangi ayette Kuran dan isim koyun diye yazıyor ?
Evet öbür dünyada ismimizle cagırılıcaz ve güzel isim güzel anlamlı olmalı ancak illa Kuran da gecmeli kısmını ben okurken atlamısım sanırım bana hadis i söyleyinde yeniden bakayım
Tamam bunu söyleyene yok öyle bir ayet güzel anlamlı isim koyun diye var ama diyip susturabilirsinizArapça'dan kastim kuranda gecmesi