Şimdiden içime sızı düştü, çok korkuyorum

Hosgeldin gerçek hayata ablacim....ne kadar güzel bir meslek hem de çok saygın....zaten çok içli dışlı olmana gerek yok ama inan hiç korkmana da gerek yok ...oluruna bırak...mesafeli ama az samimi ;girişken ama saygılı ol yeter...zaten baştan cok yakın olamazsın kimseye güven vermez ...6 ay uyum için yeterli bir zaman...bu arada biraz daha sosyal biraz daha gülümseyen ama mesafesini koruyan olursan hem saygı hem sevgi kazanırsın...işyeri kaynayan kazan olur...inan işverenler her ne kadar elemanlar arasında uyum istese de aynı zamanda aralarından şu sizmayan çalışanlar da istemez ...zaten çalıştıkça göreceksiniz...hiiiiic panik olmayın...çok da mutlu olun simdi artik yılların meyvesini toplama zamanı...dilerim cok guzel günleriniz olur...ha 6 ay sonra işler istediğiniz gibi gitmedi mi ,olsun dünyanın sonu değil...yine olur daha güzel olur yani önce müsterih olun kendinize güvenmeye sebeplerinizi unutmayın ablacim....sevgiler size

Öncelikle tebrik ederim, yeni işin başarılar getirsin.
Bu problemi kendi başına bugüne kadar çözemediysen mutlaka yardım al. Kısa sürede toparlayabileceğini düşünüyorum.

O zamana kadar insanlarla birarada olmaktan kaçma, yemeğe birlikte git, organizasyonlarına katıl, güler yüzlü ol, çok fazla kişisel soru sorma, kendini çok anlatma yeter. Zaten bir süre sonra işyeri ve iş ile ilgili dedikodulara katılacaksın, söyleyecek bir iki sözün olacak. Hem o ortamdaki insanlar da seninle ilgili sorular sorup seni sohbete çekeceklerdir; ilk intiba önemli, bu sorulara çok mesafeli yanıtlar vermemeye çalış, uygun yerlerde “peki siz..?” gibi geri dönüşlü sorular sorabilirsn sohbeti uzatmak için.

Umarım kısa sürede bu korkundan kurtulursun.

Benzer, iletişim probleminizle ilgili konularıniz vardı sanki sizin.
Bununla ilgili profilini bir yardım aldınız mı, bugüne kadar?
Yazılan birkaç önerileriyle çözülecek gibi değil sizin durumunuz bence.

Evet dogru hatirladiniz, benzer konularim var. Profesyonel yardim aldim, 1,5 yil devam ettim. Ama sanki hic ilerleme kaydedemiyorum gibi hissediyordum. Terapist aslinda iyi ilerledigimi söylüyordu. Simdi yeni bir terapist arayisindayim.

Bilmiyorum, belki de ben kendimi kastikca insanlar da benden cekiniyor.

Keske profesyonel olsa. Kendimi kastikca, kekeledikce hic de öyle durmuyor:) bir de ben de susunca ortam iyice geriliyor, yani sacma da olsa konusunca ortam yumusuyor en azindan.

Keske profesyonel olsa. Kendimi kastikca, kekeledikce hic de öyle durmuyor:) bir de ben de susunca ortam iyice geriliyor, yani sacma da olsa konusunca ortam yumusuyor en azindan.
O zaman patlat gitsin bı fıkra ya valla bak , kendine böyle durumlar için genel geçer bir kaç konu seç ne bileyim müstehcen olmayan zekâ içeren bı fıkra olur, havalar da ne sıcak olur, geçen gün bı film izledim olur, birkaç cümleyle ezberle evde, ayna karşısında prova yap, baktın geriliyorsun ortamda, hazirlardan birini patlat orda...zaten ilk denemende sohbet akınca öğrenirsin işin dinamiğini, muhendissin sen yaa, yaparsın

Son düzenleme:
Bir de böyle durumlarda sıkıntı yaşayanlar için ( topluluk içinde rahat konuşma ) öğrencilerime verdiğim başka bı taktik var benim ama burda anlatmiyimmerak edersen özelden yazarım, ama yine de sen benim kadar rahat olma tabii, benimki ayrı sıkıntı

Mis gibi okumuşsunuz sınavları geçmişsiniz mühendissiniz bundan daha güzel pozitif yorum mu var ? Özgüvenli olun insanlardan farklı olabilirsiniz çekinmeyin ben böyleyim demeyi bilin. Sosyalleşin gülün muhabbet edin anılarınızdan bahsedin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…