Şimdiden içime sızı düştü, çok korkuyorum

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.752
1.793
333
Iyi aksamlar arkadaslar.

Bunca yil okudum, calistim, didindim. Sonunda hayalini kurdugum emeklerimin karsiligini alma vakti geldi.

Okul aslinda 3 yil önce bitti, endüstri mühendisiyim. Simdiye dek yl yapiyim, tecrube kazaniyim diye ögrenci kimliginde part time calistim. Sansim hep yaver gitti, almanyanin teknoloji devlerinden birinde 2 yil calistim. Simdi ise adam akilli ilk full time isime baslamak üzereyim.

Gel gelelim ki; cok korkuyorum. Yanlis yapmak, acemilikden gelen bir korku degil bu. Ben ne okulda ne is yerinde insanlarla icli disli olamadim, olamiyorum. Burada da dislanmaktan cok korkuyorum. Insanlarin yuzundeki hayal kirikligi, tuhaf bakislar beni cok üzüyor. Aslinda kafamin uyustugu insanlarla sohbet ederim ama kendimi kabullendirmek adina yabanci bir ortamda cok kasiliyorum. Is anlaminda performansim hep akranlarimdan öndeydi. Bundan önceki isimde neredeyse is teklifi edeceklerdi ancak bu cekingenligim, kasintim masaya da geliyordu tabii ki. 2 yil boyunca Arkadaslarimla yemege bile gitmedim, konusacak bir sey bulamama korkusundan.

Simdi önümdeki 6 ay deneme süreci. Bu süre zarfinda arkadaslarimla uyumuma bakacaklar ve ben simdiden görebiliyorum. Kendimi ayrik otu gibi hissediyorum. Hep yabanci, hep dislanan.

Anne babamla ya da arkadaslarimla paylasamadigim bu sorunumu size acmak istedim. Bir kac olumlu cümleye, duaya ya da pzitif enerjinize talibim.

Ilk yemek organizasyonuna katilin. Güleryüzlü ve mesefeli olun..yeter. insanlari dinleyin. Tanimaya calisin..

Kardeşimde sizin gibidir ona ne dediysek önce haklısınız tamam der sonrasında çekindim yapamadım der. Mükemmel olmak zorunda değilsiniz kimse mükemmel değil. İlk başlarda sohbete katılmasanız bile insanların yanında olun belki ilginizi çeken bir konu konuşulur sohbete dahil olursunuz belli olmaz. Kendinize güvenin siz işinizde başarılı birisiniz insanlarla iletişim kurmak vızz gelir size

Yalnız değilsin, bu pek çok mühendisin ortak noktası. Mülakat tecrübelerimden böyle olduğunu söyleyebilirim. Bu büyük oranda yapı meselesi fakat geliştirilemeyecek bir yön değil. Bir ik’cı size teklif geçerken sizi nasıl konumlandıracağını bilebilmeli. Yönetsel pozisyon için mi yetiştirileceksiniz yoksa günlük işler için mi? Yönetsel pozisyonlarda içe dönük iletişim kuramayan birinin yeri olamaz. Bu yüzden vaktiniz varken bu alanlarda eğitim alın gerekiyorsa psikoloğa gidin. Bu pozitif enerjiyle ilgili bir konu değil madem başarılısınız yolunuz uzun bu konunun tüm kariyerinizi gölgelemesine izin vermeyin.

Tekonolji devinde 2 yıl çalıştım diyorsun, junior bir pozisyon için gayet yeterlisin kendine güven.

Niye bu kadar çekingensin peki, neden insanlardan kaçınıyorsun?

Performans anlaminda bir sikintim yok cherry, sadece insani düzeyde. Girdigim hic bir ortamda parlayamiyorum ki aslan burcuyum.

Zamaninda mobbinge ugradim, onun etkileri sanirim. Insanlardan daha asagida, daha degersiz görüyorum sanki kendimi

O kadar tuhaf ki. Normalde konuskan biriyim ama topluma girince ben benlikten cikiyorum sanki. Bir de onlarin konusuna katilacak bir seyim yok gibi hissediyorum.

Yemekte ne konuşulur ki?
Bugünkü yemek güzel. Elbisen güzelmiş saçının rengi ne güzel olmuş cart curt. Öğle yemeğinde dünyayı kurtarmıyorlar herhalde

Yetkim, sorumlulugum olacak. Bana ait bir alandan sorumlu olucam.

Is konusunda tedirgin degilim, calismalarim takdir gördü. Ancak robot gibiyim, is disinda muhabbet edemeyen, isini yapip evine kacan birisi.

Yemekte ne konuşulur ki?
Bugünkü yemek güzel. Elbisen güzelmiş saçının rengi ne güzel olmuş cart curt. Öğle yemeğinde dünyayı kurtarmıyorlar herhalde

Iste bu small talk dedikleri olay bende yok maalesef. Sevdigim insanlarla ya da rahat oldugum insanlarla saatlerce konusabilirim ama mecbur oldugum bir ortamda kilitleniyorum adeta.

Iste bu small talk dedikleri olay bende yok maalesef. Sevdigim insanlarla ya da rahat oldugum insanlarla saatlerce konusabilirim ama mecbur oldugum bir ortamda kilitleniyorum adeta.

Kendinizi neden mecbur hissediyorsunuz?
Mecburiyet olarak bakmayın öğle yemeğinde iki lakırdı edeceksiniz altı üstü.
İşinizi iyi yaptığınızı yazmışsınız bunun sizi daha özgüvenli yapması lazım. Sizden bir fazlası yok ki o insanların.

Benzer, iletişim probleminizle ilgili konularıniz vardı sanki sizin.
Bununla ilgili profilini bir yardım aldınız mı, bugüne kadar?
Yazılan birkaç önerileriyle çözülecek gibi değil sizin durumunuz bence.

Ortamlarda surekli bilim,sanat,felsefe konusulmuyor ki.. çoğu zaman bos siradan muhabbetler dönüyor.. en entelektüel insanlar bile bir zaman sonra kayinvalidesini cekistirmeye basliyor..
Yani kasacak bir durum yok aslinda..
Hepimiz insaniz ve konustugumuz konular siradan şeyler..
Kimse sizden üstün konusma performansi beklemiyor.
Siz mükemmeliyetçi birisiniz muhtemelen ve disaridan surekli kendinize bakip elestiriyorsunuz..
Eger öyleyse once bunu duzeltmeyi deneyin.
Gerisi gelir..

Son düzenleme:
Insanların bakışlarından onları hayal kırıklığına uğratığını düşünüyorsun...ama insanların gerçek düşünceleri nedir bilemezsinki..bu senin doldurman senin fikrin..dışlanacağından korktuğun için peşinen kendini dışlıyorsun gibi....aslında bir çok şeyi denemeden bilemezsin..içli dışlı olmak zorunda değilsin herkezle zaten aynı samimiyette olamazsın. Bence sadece dene

Ya neden tuhaf baksınlar ki çermen çeşit insan var iş yerinde kimi susmak bilmez kiminin ağzını bıçak açmaz sevdiğim de var aramızda bir tatsızlık geçmemesine rağmen görmeye tahammül edemediklerim de. Kimseye tuhaf bakmıyorum kafama uyanla görüşüyorum uymayanla günaydın - iyi akşamlar ... Aynı şekilde benden de hoşlanmayanlar vardır muhakkak umurumda mı ?...Tabi ki değil... Kendiniz olun seven sever sevmeyen sevmez ama iş ortamında dışlanan kişiler çok çıkıntı muhalefet yapan, kimse tarafından sevilmeyen tiplerdir siz onlardan biri olamazsınız bu gayet net.

Ne güzel aslında yaa, tam profesyonel insan tavrı...keşke bende de biraz olsa. Ben gerilince susmak yerine aşırı konuşuyorum.... iş yeri , protokol, toplantı, sosyal ortam, akraba ortamı hiç farketmiyor, ortam azıcık gerilince duramıyorum konuşmadan...içimden keşke biri beni sustursa dediğim çok olmuştur muhabbetim sevilir allahtan da bu yaşıma kadar dayak yemeden geldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…