İlköğretim Yorum ve Soruları şimdi okullu olduk 1 sinifa cocugu baslayan anneler buyrun paylaşim yerimiz olsun ne

Dün okulda toplantımız vardı.öğretmenimiz sınıfın süper çocuklarını söyledi. oğlumda bunların arasında çok mutluyum :sm_cool:

benim kızımda okumayı söktü tamamen artık ama biz daha bütün harfleri bitirmedik,çok hızlı ilerleyemiyor öğretmenimiz gerideki öğrencilerden dolayı ama olsun yavaş gitmesi daha iyiymiş.okuma bayramı tüm harfler bitince mi olacak acaba?cuma günü ilk yazılı sınavlarını oldular,benim canım kızım 5 pekiyi almış:lepi:5 alanlara pasta yedirmiş öğretmen,çok hoşuna gitmiş meleğimin,çok sevinçliydi...

biz harflerimizi ta kurban bayramı tatilinden önce bitirdik cuma günü okuma bayramımız olacak ayrıca her cuma bizim yazılılarımız oluyor benim kızım da hep mutlu surat almış anlayacağın arkadaşım bizde 1 2 3 yok gülen aglayan şaşkın suratlar var kazananlara para topladık hediye veriyor öğretmen sınıfımızın genel durumu iyi 33 kişiden 5 kişi kaldı okuyamayan :sm_cool: :teytey: :dance:

sizler bayağı ilerlemişsiniz biz daha d sesini öğrendik ama benim kızımda okumayı söktü daha öğrenmedikleri kelimeleri ve sesleri rahatlıkla okuyabiliyor.öğretmen sınıfı 3 gruba ayırmış çok iyiler,ortalar ve çalışmayanlar diye kızımda çok iyiler grubundaymış:hooray:çok sevindim.

selam anneler nasılsınız..ya ben su an sucluluk duygusu ıcındeyım .benım kızım ılkokul 1 e gıdıyor odev yaparken fazla sesım cıkmaya o nu cok azarlamaya basladım.ogretmenımız odevı de cok verıyor acayıp stres oldum...VİCDAN azabı cekıyorum bu saattlerde yaaa offff.okuması cok ıyı yazmaya gelınce 1 cumlede 2 3 harf atlıyoooo...bazen kafa calısmıyo..o benımCANIMIN İÇİ melgım bebegımmm benımmm... GECCEK BUGUNLER BEN COK MU ACELE EDIYORUM ACABA HERSEY 4 4 LUK OLSUN ISTIYORUMMM NEYSEEE herkese kolay gelsınn.byy

dilay yazmaya çalışırken önce siz yazın cümleyi bikaç kere okutun cümleyi iyice yazsın aklına sonra cümleyi kapatın ve kendisinden yazmasını isteyin
bu şekilde çalışa çalışa düzeli o küçük aksaklıklar
öğretmeninide uyarın canım çocuklar ezilmesin ödevleri ağırlığıyla
ben eve yazma ödevi vermiyorum doğru dürüst sadece haftasonları yazılı ödev veriyorum

Bizim öğretmenimizde sizin yönteminizi uyguluyor.bol bol okuma veriyor .hafta içi yazma olsa bile üç dört satır birşey oluyor.ben cümleyi sizin dediğiniz şekilde yapıyorum ve artık oğlum herşeyi rahatlıkla okuyup yazabiliyor.

bizim çok şükür okuma ve yazmayla ilgili bir sorunumuz yok.ama bişeyi merak ediyorum,heceleyerek okumaları mı daha iyi yoksa ezber mi??bence heceleyerek okumaları gerekiyor,ezber taraftarı değilim ben hiçbir zaman.öğretmenimiz bu sistemin biraz ezbere dayandığını söylüyor önceki sisteme göre.haklı aslında ama şiir gibi ezberleyerek okumamaları gerekiyor değil mi?zaten o şekilde olursa karşısına baska bir yazı çıksa bakar kalır okuyamaz diye düşünüyorum.

arkadaşlar, performans ödevleri verildimi sizede, geçen hafta türkçe performans ödevi verildi bu hafta matematik; yapan arkadaşlar yardımcı olurmusunuz lütfennn

benimde kızım bu yıl birinci sınıfa başladı. geçen yıl anasınıfına gönderdim bayağı bi faydası olmuşş.. salı günleri veli öğretmen görüşme günümüz olur bende kızımın durumunu öğrenmek için öğretmenimizin yanına gittim kulaklarıma inanamadım... neler duyacağımı tahmin ederken neyle karşılaştım meğerse kızım bir barut olmuş... fırtına gibi esiyomuş kızım sınıfta özellikle matematik dersinde arkadaşlarına ders anlatırken elif sude ye hafif geliyo sıkılıyo derste dedi öğretmeni... en iyiler içindeymiş birde çok sevindim ama evde hiç ödev yapmıyor dediğimde öğretmeni şaşırdı sınıfta süper dedi.. sınav deftereini eve yolluyor öğretmeni hepsi 5 aferinli.. bende anlamadım....
aman emeklerim boşa çıkmadıya çok şükür... herşeyi okuyor şimdi öğrenmediği sesleri bile biliyor.. artı kırmızı kurdelemizide aldık:)))

AYNEN CANIM BİZİMDE ÖGRETMENİMİZ KİTAPTAN VERDEİĞİPARCALARI EZBERLETİYO SİNİR OLUYORUMMMMMMMMMMMM

arkadaşlar, performans ödevleri verildimi sizede, geçen hafta türkçe performans ödevi verildi bu hafta matematik; yapan arkadaşlar yardımcı olurmusunuz lütfennn

EVET CANIM 2 TANE PERFORMAN SÖDEVİ YAPTIK BİRİ MATEMATİK SAYILAR
2 CİSİ ATATÜRK RESİMLERİ
3 CÜSÜ İSE ŞARKI SÖYLEYECEKLER YAPTIKLARI ŞİŞEDEN CALGI ALTEİ İLEsositosositosositososito

Türkçe performans ödevimizi yaptık, cuma günüde matematik performans ödevini teslim edicez ama henüz bişey yok ortada, konumuz birileri bizi takip ediyor ve bu konuyu örüntülerle anlatmak, hiç bir fikrim yok açıkçası.
Bu tarz ödev alan oldumu aranızda arkadaşlar

ay okyunca böyle bambaşka oluyor yahu sanki aynı dönem çocuklarımız yok gibi
biz bir örüntü yaptık ama biri bizi takip mi ediyordu bilemm
mercimeklerle makarnalarla yapraklarla ne bilim boncuklarla örüntüler yaptık kartona yapıştırdık ama nerden baksan bir iki ay oldu omudur bilemiyorum yani
takvim hazırladık bizde gecen hafta

Canlarım,
Ben 36 yaşında çalışan anneyim.16 Yaşında kızım ve 7 yaşında 1.sınıfa başlayan bir oğlum var.Bu eğitim sistemi resmen beni sinir hastası yaptı.Kızım da hiç yaşamadım bööle bir şey.
Müfredatın çok önünde gidiyorlar ve çocuklar yarış atı sanki.Oğlum zaten 2 yaşından bu yana kreşlerdeydi, okulu seviyor ama o kadar zor okuma öğrendi ki.Ama hala tam olarak ezbere yazamıyor.
Nerde o eski heceleme sistemi.Anneanne bakıyordu okuldan önce ,öğleci çünkü baktım olacak gibi değil sabah etüte verdim.İnanılmaz faydasını gördüm.Akşamları derslerini yaptırıyorum yetişmezse
etütde devam ediyor.Ne o dersler ya, çocuklarımıza bu kadar yüklenilir mi,yazık.
Ay bir bitse şu 1.sınıf rahatlıcam valla.

Ne güzel,
biz her akşam 4-5 sayfa kitaptan, defterden ve ek fotokopilerle kafayı yiyoruz valla.

Canım sakın stres yapma, bu şu anki ülkemizin kanayan bir yarası eğitim sistemimiz.
Çocuklarımıza çok yükleniliyor ve biz de elbette bazen onların çocuk olduğunu unutuyoruz.Ben de yaptım bir kaç kez sonra oğlum bana dedi ki " Ya ben ne yapayım
olmuyo işte olmuyoo" o kadar içim acıdı ki o anda.Kendi kendime dedim " asla ve asla
bağırmıcam" Çalıştığım için etüte verdim.Akşamları daha rahatım, ama biz bu hayat
gayesinde onların büyümelerini kaçırmayalım sakın.O kadar çok mumla bebek arayan ve tedavi gören var ki, hep aklıma onu geitrip kendimi frenliyorum.
Onu teşvik et sürekli, sinir hastası olacaktım valla okulun ilk başlarında bu kadar baskı ve ödev veriyorlar. Sonra yeter ya dedim.Yetişirse yetişir olmaz sa da olmaz.Sakın kıyaslama diğer çocuklarla.Çocuklarımız çok zeki olduğu için çabuk da sıkılıyorlar,pedogog arkadaşım söyledi.Onlar bizim yaşama sebeplerimiz.
Elbette öğrenecekler er ya da geç,sen de takma kafana,bebişini de sıkma.
Yavrularım hayatı boyunca zaten bir maratonda olacaklar. Olmayı versin en iyi bölümünde
iyi orta bölümde olsun ne olmuş.Sıkma canını.Sevgiler

Teyzeleri, Dilaycım artık kendisi yapıyor ödevlerini. "Anne ben kendim yapıcam diyor, o yapıyor sonra ben kontrol ediyorum.
Daha harfleri bitirmedik, sanırım 3 harfimiz kaldı geriye. Ama minik böceğim çok güzel oluyor, yazmasıda güzel.:teytey:, babası 3-5 tane hikaye kitabı almış, el yazısına uygun, onu okuyor her akşam 3-4 sayfa yatmadan önce.
Allahım devir tersine döndü sanırım.:uhm: Önceden ben masal okurdum minik böceğime, şimdi o bana okuyor:hooray:

Akşama Hayat bilgisi performans ödevi hazırlıycaz. Örüntü ödevini yaptık ama örüntü kurlını belirtmemişiz, neyse o kural:sm_confused:. 3 kare 2 daire, 1 çamağacı 2 ok, vs vs yaptık verdik. Bunun kuralı ne olaki. Örüntü örneklerine bakmıştım, hepsindede öyleydi, belli bir düzende gidiyordu hepsi.

Örüntü ödevi bizide epey yordu ama ögrendik çok şükür

-tatlicadiarzu-:lepi: -tatlicadiarzu- :lepi:

yukardaki örnek örüntü modeli oluyor...

koay gelsin arkadaşlar arka arkaya 2 sene birinci snıf annesiydim şimdi kızlarım 2 ve 3. snıfa gidiyorlar başından geçmiş bir anne olarak öncelikle çok sabırlı olmalıyız sabrımızı çok zorlasada çünkü çocuklar içinde zor oluyor herşey onlar için hayatımızda en zor dönem baya geçmişdir zaten
ama hala zorlanan varsa harfler konusunda küçük bir önerim var beyaz jilatiin yapıştırmıştım duvara renkli kalemler alıp defterde değilde oarada oyun oynar gibi çalışıyorlardı daha sonra deftere yazıyorduk bu öneri biraz geç oldu ama bu topiği yeni gördüm dünya tatlılarınıza ve size kolaylıklar diliyorum sevğilerle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…