• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Simdi ne olacak? Nasıl davranmalıyım?

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.455
3.697
448
Caresiz kalmak diye buna derler sanırım..
Bizim isyeri entrikaları muhtesem yüzyıl, saray entrikalarını solda sıfır bırakır. Daha önce iki konu acmıstım isyerindeki bayanla alakalı esini aldattıgını söylemistim. Beni asıl ilgilendiren, acayip derecede yalan söylüyor WC' ye gidicem der, dıs kapıdan iceri girer o derece! Bu da beni son derece rahatsız ediyor.. Babama süphelendigimi ve sebeplerimi anlatmıstım sasırıp, o konuyu bir daha acmamıstı. Meger babam onu takibe almıs ve kendisi de sürekli tlf' larla konustugunu, sürekli bin türlü bahanelerle dısarı cıktıgını farketmis.
Bu aralar baya cıgırından cıktı haftanın 3 günü bir bahaneyle ortadan kayboluyor ve o adamla bulusuyor.

Bir kac bahanesi; Ayy kirlenmisim, ped yok yanımda cıkayım alayım diyor.. İsyerindeki iki bayan daha var onlarda var mıdır dedi ki, biri zaten regl dönemindeydi kesin vardır sor dedim. Herhalde sorduguna pisman oldu ki, duraksadı tamam dedi asagı siparisi indirdi bir daha 20 dk. falan görünmedi. Sonra nefes nefese geldi '' BULAMADIM '' site icinde market aradım dedi. Yahu zaten site' de iki market var ki, siteyi dip köse biliyor kalkıp ta market aradım demesi, foyasını ortaya cıkarıyor zaten..

Gecen hafta ici babam ve kuzenim izmite gittiler günü birlik daha bir gün öncesinden bana '' yarın gelicek misin?, bence gelme yat, dinlen '' diyor.. Yok gelicem dedim bende. Babamların gittigi gün daha sabah, '' smuwila bir yere gidicek misin '' dedi. Evet dedim usta' da ( bizim ustamız ) yemege davet etti de beni, galiba gidemem dedi. Hic cevap vermedim. Aradan kısa bir süre sonra '' bana sorarsan gitme, simdi babası gitti kızı da hemen kaytarıyor demesinler '' dedi. Bende milletin ne dedigi umrumda degil dedim. '' Yok ben senin icin söylüyorum vs. '' dedi. Bir ara yine '' bankaya gitmem '' lazım dedi. Tınlamadım bile. Ögle paydosuna dogru cıktım isyerinden ( ona fırsat kalmasın diye ). 2-3 saat sonra döndüm ve laf arasında, cıktın mı dısarı dedim. '' Yok nasıl cıkayım? , kime bırakıcam burayı dedi. Ama bir ertesi gün ögrendim ki, 70 yasındaki amcaya tlf, anahtarı bırakıp '' bankaya '' gitmis!!

Sanki ortaya cıkmayacak yalanları! Ögrendim ama birsey demedim, fırsat olmadı. İste gecen hafta persembe günü, bir anda yine bankaya gitmem lazım, sunun parasını yatırmam lazım dedi. Süslendi, püslendi önce beni erken yemege göndermek istedi, ben sen git dedim acıkmadım ki, dedi. E, bende ac olsam giderim dedim bende. Neyse bu cıktı, saat 12.30 ki, yemek saati 13.00' dedir. Arıyor smuwila babanlar geldi mi, beni sordular mı falan. Bende isyerindeki diger bayanla yemege gitmek icin anlastım onun da isi vardı haber gelince iptal oldu. Bana her seferinde isyerimizde calısan diger iki bayanı kötüler. Onlara birsey anlatma, onlara güvenme, ben senin ablan sayılırım, benim onlarla bir samimiyetim yok, birseryimi bilmezler vs. vs...

Ama bayan uyanık, 12.30' da cıkmadan önce, bu bayanla konusmus, ben smuwila' yı erken gönderirim demis, gönderemeyince kendi cıktı iste geldi isyerine güya yemegini yedi. Bende diger bayana hadi gidelim dedim. Sen git smuwila dedi. Sasırdım birazda ektigi icin kızdım gittim yemegimi yalnız yedim bi geldim bizin kurnaz bayan yerinde yok! Kilitlemis kapıyı anahtarı ve tlf yine bir isciye bırakmıs '' YEMEGE '' gitmis!! Duyunca beynim vuruldum, basımdan asagı kaynar sular döküldü sinirimden.

Sonra da babam geldi, benim yemege gidicegim bayanı, baska bir lokanta' da görmüs ( babam' da ark. orda yemek yiyormus ) Sey, xxxx bekliyorum demis kadın. Babam bunu söyleyince birlikte olduklarını anladım paydos bitti ikisi geldiler balkonda yakaladım ikisini. Ve bizim muhasebe sorumlusu olan bayan bana hala, '' bankaya gittim '' diyor sormadıgım halde! Diger kadın geldi yanıma anlattı xxxx bana, öglen' de erkek arkadasım gelicek, cay icicez, sende gel yanlıs anlasılmasın etraftan dedi. Ben smuwila' yı erken yemege gönderirim demis ben gitmeyince de o önceden gitmis, görüsmüs sonra tekrar gelip benim yemege gitmemi bekleyip, cıkmıs.

Babama anlattım '' sürekli ortadan kayboluyor, yalan söylüyor falan dedim. O sırada hala oglu geldi, babam ona da anlattı durumu ( yani sürekli dısarı cıktıgını ) tabii olayı bilmediginden kıvırdı hatta bana yönelik ithamlarda bulundu ve bir ertesi gün, hemen yumurtlamıs! Daha kapıdan iceri girdim, smuwila '' beni neden babana sikayet ediyorsun '' dedi kısa bir tartısmamız oldu, olay kapandı. Sonra babam geldi, xxxxx bey, bugüne kadar benim bir yanlısımı gördünüz mü?, benim 1 saat ögle iznim yok mu dedi. Babam da, senin ögle iznin var ama burda tlf' lar calıyor, insanlara aramayın diyemeyiz, tlf cevap vermemezlik te yapamayız dedi. Bana döndü '' ben burda böyle seyler istemiyorum '' dedi sert cıkıstı. O böyle yapınca cinlerim tepeme cıktı bagırarak, '' sen kendini ne sanıyorsun, neyi istemiyorsun, hem suclusun hemde üste mi cıkmaya calısıyorsun, kiminle konustuguna dikkat et '' dedim. Sasırdı böyle bir tepki beklemiyordu istenmiyorsan cıkarım isten diye zırvaladı bide kalkmıs, sakın kuzenime söyleme yemin ettirdi diyo. Yahu sen neden söylüyorsun o zaman! Uzatan sensin.. Dedim ki, bir yere gitmen önemli degil, yalan söyleyerek gidiyorsun suraya gidiyorum diyorsun, gitmiyorsun yemek yiyorsun, yine yemege gidiyorsun dedim. Konuyu degistirdi. Coookk uzattım biliyorum ama olay böyle!

Simdi muhatap olmuyorum ama sesine katlanamıyorum zaten suan benimde isyerinde bir yerim yok kuzenim olmayınca, onun yerine geciyorum o gelince misafir gibi koltukta oturuyorum bide kalkıp birsey yapmadıgımdan bahsediyorlar 3 ay oldu, hala bir masam bile yok! Kuzenim ( hala oglu ) sırf egosu tatmin olsun diye kalktı kendine oda yaptırdı, icini donattı Pc' de inanın yaptıgı hic birsey yok sırf isi gazetelere bakmak.. İnternette gezinmek icin beni pc' den kaldırıyor herkes kafasına göre davranıyor. Acıkcası cok zoruma gidiyor suan uygun bir ortam' da yok odamın olabilmesi icin. Babamın isyerinde kendimi sıgıntı gibi hissediyorum.

Son düzenleme:
kusura bakma ama sanada iş çıkmış sanane be karddeşim kime giderse gider sende yalan söylemek zorunda bıraktırma milleti bi iş yaptığında yokmuş madem ne güzel işte patronluk yapıp eğleniyorsun!!!

kusura bakma ama sanada iş çıkmış sanane be karddeşim kime giderse gider sende yalan söylemek zorunda bıraktırma milleti bi iş yaptığında yokmuş madem ne güzel işte patronluk yapıp eğleniyorsun!!!

Kusura bakmayın hanımefendi sizin isci ve isverenlik anlayısınız bu sekilde olabilir ama malesef benim degil! Bir muhasebe elemanı, zırt pırt bahanelerle haftanın 3 günü dısarı cıkamaz. Calan tlf' lara dur diyemeyiz herkesin farklı farklı sorumlulukları var, herkesin baska görevleri var. Onun ilgilendigi konularla herkes ilgilenmiyor. İs varken saatlerce mutfakta, balkonda sahsi tlf konusulmaz. Bunların dısında, mesai saatleri icinde asagı siparis indiriyorum deyip, ortadan kaybolup cok ayrı bir yerden cıkamaz!.. Muhasebe elemanın tlf normal iscilere bırakıp bir saat gelmemesi nerde görülmüs? Bu nasıl bir sorumsuzluktur?
Pes diyorum size!
Bana milleti kötülerken, kendisinin milletle is cevirmesi, babama veya bana birsey demeden yemege gittim deyip, tekrar yemege gidiyorum diye bize birsey demeden isten cıkması' nın nesi normal? İki yüzlülügün nesi normal? Bunlara göz yumsam iyi mi olacaktım yani?
Biz böyle sürekli yalan söyleyen bir elemana nasıl güvenebiliriz is bu yaa is..!
Ha siz böyle esnek bir isyeri arıyorsanız o baska tabii!
Patronluk yapacagım tabii babamın isyeri? Ne yapıcaktım? Kalkıpta siparis alıp, tlf bakmamı beklemiyorsunuz herhalde?!:51:
Ya da nereye gidersen git, canın isterse gel mi diyecektim hayret birsey ya? Normal seyler olsa yalan söylemezdi degil mi arkadasım?
Söylemeden gecemeyecegim yorumunuz gercekten cok komik!

Son düzenleme:
maalesef orta ölçekli aile şirketi olmanın ve çalışanlarının çoğunun akraba olmasının getirdiği sorunlar

şimdi o arkadaş kurumsal bir firmada çalışsaydı bu yaptığı davranışlarının onda birini sergileyemezdi.

bir tarafından kan alırlardı o ablanın , iş akdine son verip aynen postalarlardı.

böyle kafasına göre lakayıt davranışlar sergilemesini sebebi bu , beni nasıl olsa işten çıkaramazlar akrabayız ne de olsa mantığıyla hareket ediyor.

ayrıca baban niye bu kadar müsamaha gösteriyor anlamıyorum çok mu bulunmaz hint kumaşı bu arkadaş

ilk yorum tam komedi yemin ederim :D:D "yalan söylemek zorunda bırakma " ne demek

çalıştığı yer ali babanın çiftliği kendisi de ali baba mı ki kafasına göre saatlerce telefonda konuşup istediği zaman çıkıp dolaşabilecek.

hıhı kafanı bu kadar yoracağına söyle babana atın işten gülüm ya
üzüldüm bak ammada sorun etmişsin bayan PATRONİÇE....

maalesef orta ölçekli aile şirketi olmanın ve çalışanlarının çoğunun akraba olmasının getirdiği sorunlar

şimdi o arkadaş kurumsal bir firmada çalışsaydı bu yaptığı davranışlarının onda birini sergileyemezdi.

Bir tarafından kan alırlardı o ablanın , iş akdine son verip aynen postalarlardı.

Böyle kafasına göre lakayıt davranışlar sergilemesini sebebi bu , beni nasıl olsa işten çıkaramazlar akrabayız ne de olsa mantığıyla hareket ediyor.

Ayrıca baban niye bu kadar müsamaha gösteriyor anlamıyorum çok mu bulunmaz hint kumaşı bu arkadaş

ilk yorum tam komedi yemin ederim :d:d "yalan söylemek zorunda bırakma " ne demek

çalıştığı yer ali babanın çiftliği kendisi de ali baba mı ki kafasına göre saatlerce telefonda konuşup istediği zaman çıkıp dolaşabilecek.

ayyy ciddimisin ne güzel bak güldürdüm seni akşam akşam :52::52::52::52::52::52:

hıhı kafanı bu kadar yoracağına söyle babana atın işten gülüm ya
üzüldüm bak ammada sorun etmişsin bayan PATRONİÇE....

Arkadasın sırf yorum olsun diye yapıyorsun resmen ya!
Böyle birine sen olsan ne yapıcaktın merak ettim? Nasıl rahatsız olmayacaktın? Eknek yedigin yerde böyle seylere nasıl izin vericektin hayret ettim?
Ben mi yalan söyletiyorum sürekli dısarı cıkması normal degil ki, sürekli bahaneler uyduruyor. Gecerli bahaneler olsun ki neden gidiyorsun demesin kimse!
Yahu nasıl sorun edilmez adı üstünde patronice' yim patronlar, patroniceler ne yapar baska asayisi, düzeni saglar.
Bu arada sen benim ne oldugumu neden bu kadar dert ettin ki?
İki lafından biri patron ve patronicelik.. :52::52::52::52:

Son düzenleme:
boşverin fıstıklı dondurmanın yarası var galiba:51:

kendisi patroniçe olduğunda çalışanlarına sonsuz özgürlük vererek işlerini yürütsün:52:

bir tarafından kan alırlardı o ablanın , iş akdine son verip aynen postalarlardı.

böyle kafasına göre lakayıt davranışlar sergilemesini sebebi bu , beni nasıl olsa işten çıkaramazlar akrabayız ne de olsa mantığıyla hareket ediyor.

ayrıca baban niye bu kadar müsamaha gösteriyor anlamıyorum çok mu bulunmaz hint kumaşı bu arkadaş

ilk yorum tam komedi yemin ederim :D:D "yalan söylemek zorunda bırakma " ne demek

Babam böyle iste nedenini bende bilmiyorum..
Ben babama aldattıgını anlatmıstım cok sasırmıstı gecen gün uzun uzun konustuk acaba bizim cevremizden mi falan dedi.
İlla ki cıkar ortaya gizli kalmaz hic birsey dedi.
1 saatlik izinden bahsedip durdu babam' da senin isin farklı burası bos kalamaz gelen giden oluyor, tlf calıyor falan dedi o' da ben suna bırakıyorum tlf' nu dedi. Babam, öyle elemanlara bırakılmaz onlar ne anlar falan dedi.

evet teşekkürler.

"yalan söylemek zorunda bırakma " sözünle dünya literatürüne altın harflerle yazdırdın ismini ama ne literatürü olduğunu söylemeyeyim Eki Görüntüle 310242

Aynen o yorumu görünce cok sasırdım bu konudan cıkarılan anlam bu mu diye..
Oysa hersey acık ve belli.
Arkadas benim patronicelik yaptıgıma takıldı kaldı tabii '' yalan söylemek zorunda bırakmamak '' lazım. İdare etmem, normal görmem lazımdı. :37:

boşverin fıstıklı dondurmanın yarası var galiba:51:

kendisi patroniçe olduğunda çalışanlarına sonsuz özgürlük vererek işlerini yürütsün:52:

İnan bende aynısını düsündüm insan baska ne düsünür ki böyle cevaplar karsısında? :27:

Babam böyle iste nedenini bende bilmiyorum..
Ben babama aldattıgını anlatmıstım cok sasırmıstı gecen gün uzun uzun konustuk acaba bizim cevremizden mi falan dedi.
İlla ki cıkar ortaya gizli kalmaz hic birsey dedi.
1 saatlik izinden bahsedip durdu babam' da senin isin farklı burası bos kalamaz gelen giden oluyor, tlf calıyor falan dedi o' da ben suna bırakıyorum tlf' nu dedi. Babam, öyle elemanlara bırakılmaz onlar ne anlar falan dedi.

Ne diyelim inşallah kurtulursunuz bu edepsiz elemandan.Bence muhattap olmayın ama cephe de almayın.

e işten niye çıkarmıyosunuz ki,eksik mi okudum bilmiyorum ama bu şekilde ücret ödenmez hiç kimseye

Ne diyelim inşallah kurtulursunuz bu edepsiz elemandan.Bence muhattap olmayın ama cephe de almayın.

İnsallah canım amin.

e işten niye çıkarmıyosunuz ki,eksik mi okudum bilmiyorum ama bu şekilde ücret ödenmez hiç kimseye

Tanıdık ve direkt sen isi asıyorsun deyip isten cıkarılmaz ki? En kötüsü uyarı yapılır oda eminim ki ceki düzen verir kendine.

Bence de fıstıklının sevmediği bi patroniçesi var.

:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:

çok sinirbozucu bir durum.
gerçekten çevremizde öyle insanlar çok var. bin bir dereden su getirir yalan olduğunu bile bile bir şey diyemiyorsun.
birde tanıdık olunca hatır falan oluyor işi zorlaştırıyor.
burda iş babanıza düşüyor.
bir güzel uyarılması gerekir bu bayanın.
bu devirde kolay değil iş bulmak, birde öyle rahat davranmakta kimin haddine.

çok sinirbozucu bir durum.
gerçekten çevremizde öyle insanlar çok var. bin bir dereden su getirir yalan olduğunu bile bile bir şey diyemiyorsun.
birde tanıdık olunca hatır falan oluyor işi zorlaştırıyor.
burda iş babanıza düşüyor.
bir güzel uyarılması gerekir bu bayanın.
bu devirde kolay değil iş bulmak, birde öyle rahat davranmakta kimin haddine.

İste nedense insanı hep rezil eden, bir sey oldugunda olay yerini en önce terkeden yine es, dost, akraba..!
Nasılsa tanıdık diyorlar, akrabam diyorlar gevsek davranıyorlar. İzin almak, kaytarmak cok basit oluyor. :26:

kısa sürelerle ortadan kaybolduğuna göre, çevreden biri demek..
karşınıza alıp konuşun,iş yeri kurallarını iyi bir hatırlatın..tanıdıksa tanıdık..
millet kardeşini kayırmıyor bir işyerinde, iş sözkonusu olunca akrabayı mı hoşgörüceksiniz?

bu hanım tam olarak neyiniz oluyor anlamadım ama, kulağını çekmenin vakti gelmiş

OZEL hayatinda esini aldatmasi sizi vaglayan bir olay degil. Yaptigi yanlis fakat isini duzgun yaptigi surece ozel hayatina karismaya hakkiniz yok. Fakat is konusunda uyarabilir isini duzgun yapmasi gerektigi soyleyebilirsiniz. Onemli olan isini nasil yaptigi ogle yemeginde veya bos zamaninda kiminle bulustuguyla ilgilenmeyin bence, Is konusunda da baski yapin denetleyin SIK SIK ve bundan sonra olmasi gerektigi calisan profilini kendine acik net anlatin.

Back