Şimdi de kız erkek torun ayrımı ..

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Canım sıkıldı . Hayatım boyunca annem babam erkek kardeşimi kayırdı durdu. Artk kabullendim yaş 30 u geçti çünkü bu insanların zihniyetinin adla değişmeyeceğine ikna oldum ve canım acımıyordu.. neyse geçen hafta kardeşim de erkek yeğenimle , dedemlere geldi, bende , kızımla. Soyadımız ışık diyelim , orada dedem babam amcam erkek kardeşim ve oğlu hep birlikte foto cekılmek istediler sonra kardeşim tutup dedi ki, bu ailedeki en kucuk ışık benim oğlum. Yani biz eşimin ailesinden oluyoruz sanırım buna çıkıyor. Yanlış anlaşılmasın yeğenimi çok seviyorum onun için canımı veririm ama neden hep bu ayrım ??? Kızım bile anladı odadan çıktı gitti. Yanş el kadar çocukları bile cinsiyetine göre mi seçeceğiz seveceğiz? O an bişey söylemek istemedim çünkü dedem kalp krizi geçirmişti yakında , bi sıkıntı olsa direk bana yıkarlar, zaten kız olmak gibi bi defom var. Daha sonra da kardeşimle konuşma fırsatım olmadı , telefonda da ne kadar konuşulur bilmiyorum babamla bu konuyu konuşmaya kalksam , beni öldürün de kurtulun zaten hastayım ben ölmüşüm , hep aynı . Sorun çözme gibi bir yaklaşımı bana karşı yok . Benim annem babam zaten aman bizden uzak dur. Biz canımız sıkılırsa gidip gelecek yerimiz olsun modundalar.
Aslında kardeşim haksız da değil , bu tavırları ile kaybettiler beni , diyeceksiniz sen zaten kızsın umurlarında değil. Olmasın . İçimi dökmek istedim sadece. İşin üzücü tarafı , erkek sevdasına . binlerce küstürülmüş kaybedilmiş kız çocuğu var bu ülkede ..
konuşsam ne değişecek ? İçimi dökmek istedim sadece ..

Sizin konunuzla alakası yok ama benim babam da 35 inden itibaren ölecem de ölecem derdi. 26 sene sonra vefat etti. Biri bana ne zaman ayyy ölecem dese gülme geliyor. Tesiri yok o lafın bende, doymuşum. Aceleye gerek yok, Allah'ın işine karışıp durmayın oturun oturduğunuz yerde diyorum.

Anlıyorum , babamın sorunu şu ; aşırı cimriydi . Asla hayatını yaşamadı hep biriktir biriktir . Şimdi de ben zaten ne yaşadım deyip , öfkeli olduğu insanları suçluyor . Ben doğduğumda anneme mesela ne havlayıp duruyorsun doğura doğura kız doğurdun demiş bana da kız doğdum diye öfkeli . Şimdi de ben yaşarken öldğm diyor . E biriktirme derdine bu kadar düşmeseydin benim suçum ne

Yapacağınız tek şey şu aptal saptal ölecem laflarına prim vermemek. Zaten elinde bi o kalmış. Onu da alın gitsin ya, otursun g.tünün üstüne. Kız doğdunuz diye sizi suçlayan adama fazla merhamet bu.

Babam çocuğun cinsiyeti belli oldu mu diye sorduğunda kız demiştim. Adamın ses rengi değişti. Morali bozuldu. Bu zihniyeti değiştiremezsiniz. Boşuna kendinizi üzmeyin. Önemli olan evladın sağlıklısı ve hayırlısı. Hekes olgun olamıyor.

Herkes insan olamıyor desek daha doğru

sonra kardeşim tutup dedi ki, bu ailedeki en kucuk ışık benim oğlum. Yani biz eşimin ailesinden oluyoruz sanırım buna çıkıyor.
Tabii siz böyle diyorsanız o ayrımı bariz hissediyorsunuzdur. Bir cümleyle bu kanıya varmadığınıza eminim. Ama kardeşinizin dediğinde de bir şey yok. Ailenin en küçük ışığı oysa odur yani. Sizinkinin soyadı Işık olmadığı için takılacak bir şey göremedim bu cümlede.

benim kv bebeğimin kız olduğunu öğrenince 1 aya yakın inanmadı her dr a gittiğimde kız olup olmadığını teyit etmeye kalktı şimdi de prensesim diye kucağından indirmiyor. takılmayın o kız çocuğu sevmeyenlere bi yerde lazım oluyor kız çocuğu

En ölecem diyen benim abim. Pıçak şov bile yapıyor ama ölemedi hâlâ

En ölecem diyen benim abim. Pıçak şov bile yapıyor ama ölemedi hâlâ
Benim babam kadar olamaz her ay vücudunun başka bir bölümünün kanser olduğunu iddia edip ağlayıp öleceğim diyor hatta vasiyet yazdırıyordu. Bazen yalandan nöbetler geçirip ayılıp bayılıyor, biz sallamayınca düzeliyordu. Netice; hala yaşıyor. Bunlara bir bok olmaz

Rahmetli anneannemin takıntıları nedeniyle annemin gençliği hastanelerde çürüdü, 95 yaşında vefat etti anneannem. Yarın da senesi, Allah rahmet eylesin. İnsan düşününce bi şey olmuyor değil ama, canı aşırı kıymetli insanlar tuhaf geliyor bana

Benim babam naifti, zararı yoktu, hassas ruhlu olduğu için diyordu. Ama sürekli sürekli sıkıyor muhabbet, ağırlığı kayboluyor.

Benim babam naifti, zararı yoktu, hassas ruhlu olduğu için diyordu. Ama sürekli sürekli sıkıyor muhabbet, ağırlığı kayboluyor.
Bizimki genelde yediği bir halt ortaya çıkınca böyle yapardı. Mesela annemi aldatmış, annem yakalamış, hooooop hemen bir kriz, hemen bir nöbet. Biz ay ambulansı arayalım deyince 5 dk içinde düzelirdi. Birinde kardeşim ağzında macun köpürttüğünü görmüş. Ahahhahaha sinirim bozuldu yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…