• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi ben mi suçlu oldum?

littlemermaid993

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2018
365
810
18
31
Herkese iyi bayramlar. Boyle gunlerde huzursuzlugu hic sevmem ama basima geldi malesef. Bir suredir benim evimde kalan yasli bir akrabam var. Maddi anlamda zorda oldugu icin evini kapatmisti ve benim evim bos oldugu icin(bana miras yoluyla kalan bir ev, surekli oturmuyorum baska sehirde yasiyorum) bizde kalmak istedi, kabul ettim. Su siralar ev bakip cikacak ama hep bir bahaneyle erteliyor. Bayramdan once cikmasini ozellikle rica etmistim ama cikmadi. Bugun korktugum basima geldi. Oglu ve gelini gelmek istedi yatili olarak ama yola cikmadan 1 saat once aramislar. Beni arayan olmadi o akrabami aramislar o da bana sormadan tamam demis. Bana soyledi ancak benim aksam gelecek ve bayrami bizde gecirecek cok onceden planlanmis misafirlerim vardi, yatiracak yerim yok dedim kabul edecek durumda degilim. Ayrica oglunu gormek istemiyorum, gorusmuyorum. Kendi anne ve babam surekli oglunun aciklarini kapatti maddi manevi, basinda babasi yok diye destek oldular ama hep cok sorunlu bir insandi, kavgalar, borclar -- babam hep pesinden kostu. En son annesine kredi cektirtti odeyecegim diye odemedi, ceza aldi haciz gelecek diye faiziyle ben odedim. Hep biz yapiyoruz cunku akrabamin diger cocuklarinin da umrunda degil. Sokakta kaldi kimse arayip anne nasilsin bile demedi. Ben evime alinca coluk cocuk tatile geldiler ses etmedim ama bu defa gercekten kendi misafirlerimi iptal edecek durumda degilim. Bana sorulmadigi icin ayrica kizdim ve kabul etmedim. Istersen sana bilet alayim sen git gormek istiyorlarsa dedim. Akrabam oglunu arayip birkac gun sonra gelin deyince gelini aramis bizi ve torunlari unut artik goremezsin demis. Akrabam da beni sucluyor aramizi bozdun diye, agliyor su an. Cikacagim ben evden diyor ki cikmasi gerekiyor birkac ay diye anlasmistik birkac yil oldu. Daha fazla dayanamadim ciktim disariya ama gercekten cok gerildim. Ayrica eminim oglu annemi babami arayip beni sikayet edecek onlari da huzursuz edecek. Bu akrabamin agladigi gergin ortama misafirlerim de gelecek aksama. Suclu mu oldum ben simdi kabul etmemekle?

Son düzenleme:
Kendi çocukları olan birini niye siz kabul ettiniz maaşlı mi bakıyorsunuz bu kişiye? Ben evimde 2 gün yatılı misafirle zorlanıyorum zor durumda kalsa bile annem hariç kimseye evimi acamam maddi yardım etmeye çalışırım bu olay biraz eksik gibi size haber vermeden misafir kabul edecek yüzü cesareti sizden almış demekki yoksa kimse zaten kendisi yük olduğu kişiye bizde misafir kabul etmez

Kendi çocukları olan birini niye siz kabul ettiniz maaşlı mi bakıyorsunuz bu kişiye? Ben evimde 2 gün yatılı misafirle zorlanıyorum zor durumda kalsa bile annem hariç kimseye evimi acamam maddi yardım etmeye çalışırım bu olay biraz eksik gibi size haber vermeden misafir kabul edecek yüzü cesareti sizden almış demekki yoksa kimse zaten kendisi yük olduğu kişiye bizde misafir kabul etmez

Ben baska sehirde yasiyorum beraber kalmiyoruz. Evim yazlik bir sehirde, tatillerde ve yazin arada haftasonu geliyorum. Esyali bos duruyordu birkac ay kalsin diye kabul etmistim ama birkac yil oldu tabii. Kira almiyorum, faturalarini kendi oduyor. Yuz verdigim dogrudur, yasli diye kiyamadim ama evi iyice sahiplenmis, komsularla falan gorusuyor. Sabah gozumu actigimda bayram ziyaretine gelmis bir komsu vardi yine haberim yok tabii. Surekli kaldigim bir ev olmadigi icin sorun yapmiyordum ama bu olay son nokta oldu.

Yasli ve cocuklari ilgilenmiyor diye su ana kadar hic sorun yapmamistim. Uzuluyorum da acikcasi boyle olmasina. Agladigi icin de cok uzuldum ama bu konuda benim suclanacagimi hic dusunmemistim
Uzulmeyin
Istedigi kadar aglayabilir
Gercekten iyi niyetli olsa size danismadan rvinize misafit cagirmazdi
Gercekten cok ayip bu yaptigi
Siz iyilik yapiyorsunuz karsiligi bu olmamali

Ara çocuklarını ben sizin annenize sahip çıkmak zorunda değilim burası benim Evim bilet alıyorum yolluyorum ne haliniz varsa görün beni ilgilendirmez de al biletini yolla

Hay Allahım bu insanlara ne oldu böyle bu ne rahatlıktır ya? İyiliğin karşılığı bu mu Yani? Hiç muhatap olmayın ben olsam ararım kızını olayı olduğu gibi anlatırım haftalar önceden misafir ayarlamışım sizi bana haner vermeden kabul ediyor, ben sizin annenizi birkaç aylığına kabul etmiştim birkaç yıl oldu kira almadım bişey yapmadım bugün artık son nokta oldu benim için alıyorum biletini yolluyorum annenizi ne yaparsanız yapın bundan sonra benimle muhatap olmayın hakkım da helal değildir der kaparım yaşlı teyzeyi de malesef üzülerek otobüsüne koyarım.

Bu kadar yüz vermemek lazım kimseye demekki.

Ay tövbeler olsun iyilik yapmaya da gelmiyor millete valla
Orası senin evin ve sen ordayken nasıl misafir çağırıyor pes.
O kadar borcunu öde kötü olan sen ol.
Bence hiç umursama misafirlerinle vakit geçir.
Sana kızacağına torunlarıyla tehdit eden gelinine kızsın.

İyilik edip kötülük bulmuşsun. Senin yapacağın birşey yok ki. Eve geçince konuş bir an önce çıkmasını söyle abartmış iyice. Gerçi kadını bırak o nasıl gelinmiş edepsize bak. Bedava eve gelemedi diye onun tavrını yapıyor.

Bence size yapılan ayıp. Bir de kadın sizi suçluyor utanmadan. Yuh diyorum. İnsan bir sorar gelebilirler mi diye ama kendi evinde sizi misafir sandı herhalde. Ayrıca çocukları madem görmek istiyorlar evlerine çağırsalarmış. Sizin olduğunuz yere emrivaki ile gelmeye çalışıyorlar. Muhtemelen tatil yeri diye oluyor bu da amaç anneyi ziyaret filan değil. Kimseye yüz vermeye gelmiyor.

Çeksin gitsin bir zahmet artık, yüz vermişsiniz astarını istiyor.

Oyy dağlara taslara
Ben olsam çoktan valizini eline verip köyüne yollamıştım

Uzulmeyin
Istedigi kadar aglayabilir
Gercekten iyi niyetli olsa size danismadan rvinize misafit cagirmazdi
Gercekten cok ayip bu yaptigi
Siz iyilik yapiyorsunuz karsiligi bu olmamali

Ara çocuklarını ben sizin annenize sahip çıkmak zorunda değilim burası benim Evim bilet alıyorum yolluyorum ne haliniz varsa görün beni ilgilendirmez de al biletini yolla

Sonuna kadar haklısınız herkes bi şekilde kendi hayatını düzene sokmak zorunda

elini vermissin kolunu kaptirmissin. nasi bi yuz vay arkadas

Hay Allahım bu insanlara ne oldu böyle bu ne rahatlıktır ya? İyiliğin karşılığı bu mu Yani? Hiç muhatap olmayın ben olsam ararım kızını olayı olduğu gibi anlatırım haftalar önceden misafir ayarlamışım sizi bana haner vermeden kabul ediyor, ben sizin annenizi birkaç aylığına kabul etmiştim birkaç yıl oldu kira almadım bişey yapmadım bugün artık son nokta oldu benim için alıyorum biletini yolluyorum annenizi ne yaparsanız yapın bundan sonra benimle muhatap olmayın hakkım da helal değildir der kaparım yaşlı teyzeyi de malesef üzülerek otobüsüne koyarım.

Bu kadar yüz vermemek lazım kimseye demekki.

Ay tövbeler olsun iyilik yapmaya da gelmiyor millete valla
Orası senin evin ve sen ordayken nasıl misafir çağırıyor pes.
O kadar borcunu öde kötü olan sen ol.
Bence hiç umursama misafirlerinle vakit geçir.
Sana kızacağına torunlarıyla tehdit eden gelinine kızsın.

İyilik edip kötülük bulmuşsun. Senin yapacağın birşey yok ki. Eve geçince konuş bir an önce çıkmasını söyle abartmış iyice. Gerçi kadını bırak o nasıl gelinmiş edepsize bak. Bedava eve gelemedi diye onun tavrını yapıyor.

Tatilinde oldu haspam. Goturup bakmaya bakmazlar. Ne çakallar var ya. O gelindeki şans niye bizde yok şu an onu sorguluyorum

Kıymet bilmeyen insanlara iyilik yapmaya gerek yok bence.

Bence size yapılan ayıp. Bir de kadın sizi suçluyor utanmadan. Yuh diyorum. İnsan bir sorar gelebilirler mi diye ama kendi evinde sizi misafir sandı herhalde. Ayrıca çocukları madem görmek istiyorlar evlerine çağırsalarmış. Sizin olduğunuz yere emrivaki ile gelmeye çalışıyorlar. Muhtemelen tatil yeri diye oluyor bu da amaç anneyi ziyaret filan değil. Kimseye yüz vermeye gelmiyor.

Gercekten cok sinirliyim, misafirlerimi aldim havaalanindan eve geldim anahtari takiyorum girmiyor. Arkaya anahtar takmis, kapiyi da kilitlemis. Zili caliyorum caliyorum 10 dakika acmadi kapiyi, kapida misafirler var bekliyor. 10 dakika sonra geldi acti ve yuzumuze bakmadan kacti. Ne oluyor kapida beklettin bizi diyorum suradima bakmiyor. Ben zaten gergindim aradim oglunu anneni cok ozlediysen yarin sabah gonderiyorum diye. Oglu da bana kafa tuttu, benim annemi kimse sokaga atamaz diye. Ilk defa agir konustum senin anneni sokaktan ben kurtardim. Senin yapamadigini ben yaptim, artik sen bak ne yapacaksan yap dedim. Hala diyor orasi annem oturdugu surece annemin evi ben de istedigim gibi gelirim sen karisamazsin. Bana bak dedim evin tapusu benim ev sahibi benim, annen kiraci bile degil, hele bir gel polis cagirir attiririm seni. Zaten hep yazin geldiniz yazlik yer diye denize gittiniz annene bakmadiniz bile, senin derdin anne olsa annene bilet alir yanina cagirirdin, senin derdin tatilinin bozulmasi dedim. Hala yarin gelecegim diyor kapattim telefonu avukatimizi aradim hemen. Gelirse devreye sokacagim haber verdim. Akrabama da evinde barinamadigin cocuklarin icin bana tavir yapamazsin, haftaya seni burada gormeyecegim dedim. Agir konustum ama ellerim titriyor. Hala bana yarin sabah oglum gelecek benim diyor. Gelirse haftaya kalmaz polisle attiririm sizi yarin dedim. Cok gerginim misafirler anlamasin diye odada konustum ama ister istemez gerginligim yansiyor. Yarin sabah gelirlerse neler olur bilmiyorum. Ben de sessiz sakin bir insan degilim, olay cikar, yaka paca disari atmak da istemiyorum 70 yasindaki kadini ama o raddedeyim.

Back