• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi ben mi hatalıyım?

kayınvalideniz sizin maaşlı çalışanınız değil. gönüllü olarak çocuğa bakmak istemesi yemeğinizi de yapması gerektiği anlamına gelmiyor ki.

ayrıca kavınvalidenizin çocuğa bakma tarzından memnun değilseniz keşke bunu daha önce ifade etseydiniz, uygun bir bakıcı bulsaydınız. ama daha önceki bi konunuzda çocuğun siz eve gelince size şöyle bir sarılıp sonra babaannesine gitmek istediğini yazmışsınız. o açıdan bebeğin kötü bir şekilde bakılmadığı sonucuna varıyorum ben.

dede konusuna gelince 6 gün uzun saatler çalışan bir adam torununu görecek tek günü var. siz çocuğunuzla vakit geçirme gününüzü cumadan başka güne alsanız hiçbir sorun kalmayacak aslında. bu da fedakarlık sayılacak birşey bile değil. ufak bir yer değiştirme olacak sadece.

Daha önceden de yazmıştım kv bebeğime bakmak için haftada 3 gün bizde kalıyor.(salı-Çarşamba-perşembe)Kp de cuma günleri dışında hergün 9-22:00 çalışıyor.yani çocuğu görmek için sadece cuma günü müsait.Bende 3 gün çalıştığım için cuma günlerini oğlumla kendime ayırdım.O gün hiçbir iş yapmıyorum kimseyle görüşmüyorum oğlumla geziyoruz oynuyoruz onun sevdiği şeyleri yapıyoruz başbaşayız yani.Bunu da onlara böyle açık bir şekilde anlattım.Çünkü başka boş günüm benimde yok şöyleki kv elini bişeye sürmez cumartesi eşime bırakıp çocuğumu temizlik yapıyorum pazar günü 4-5 çeşit yemek yapıyorum dolaba koyuyorum çalıştığım günler hazır olsun diye.E pztsi de ertesi gün iş var diye aman ütü kalmasın aman çamaşır kalmasın vs öyle geçiyor.Tek uygun gün benim için de cuma.Durum böyle olunca kv cuma günlerinden fedakarlık yapmam gerektiğini kp in çocuğu göremediğini söyledi.Bende tamam sabahtan gelsin öğlene kadar o görsün ö. Sonra ben program yapayım dedim e erken kalkmıyoruz biz dedi.E dedim o zaman yemek işlerini sen hallet ben pazar günü oğlumla ilgileneyim dedim.O da olmazmış dizileri varmış eşim 4 de geliyor eve bu arada ben 8 de.Eşim geldikten sonra dizilerine bakıyormuş yemek yapamazmış.
bende dedim o zaman yapacak bişey yok.Sen kendi rahatından ödün vermiyorsun ama benden fedakarlık yapmamı bekliyorsun sizce ben şimdi haksız mıyım?
Haklı yada haksız olarak değil de haftada zaten 3 gün çalışıyormuşsunuz. Haftanın diğer 4 gününü daha verimli değerlendirip 2 gününüzü boşa çıkartabilirsiniz. Yani ütü diğer günde yapılabilir ama dedenin tek günü varmış, ki kv 3 gün evinden ayrı geliyor bebeğinize bakıyor ben olsam boş 4 günüm varken ısrarla cuma bizim diye söylemezdim. Tabi bu benim düşüncem.

Evet eskiden 7 de evde oluyordum ama mesai arkadaşım evlendiği için artık ofisi ben kapatıyorum eve gelişim 8 oluyor.Önceki konumda da okuduğunuz gibi ben yemeğini yemem oğlu ve kendisi yiyecek.Ve o 2 saat olmuyor eve gelmek istemiyor kp dışarıda biyer söylüyor oraya getir diyor zaten getir götür 1 saat yol zaten o kendisinden ödün vermiyor ve yapmak zorunda değilse bende neden kucağımda çocuk 2 aktarma yapıp oraya gideyim geri döneyim günümü heba edeyim?

Ne alaka dışarıda bir yer söylüyor anlamadım neredeyse oraya getir demesi falan saçma konunuzda da gelip görmek istiyor dediniz neden o kadar saatlik yolu görmek için tepmenizi istesin sadece kayınvalide biz geç kalkıyoruz demiş kaynana size nasıl geliyorsa o da gelir sabah size gelebiliyorsa siz iş gitmeden demek ki yakınsınız yani baba zor oluyor sen gel gör dese neden hayır desinn ki burada fedakarlık yapan bence tamamen kayınvalideniz.

Tüm gün çocukla uğraşıyor illa gün içinde de birşeyler hazırlıyordur. 4 gün evdesiniz zaten dolabı yemekle doldurmanıza gerek yok 3 günlük yemek o 4 günün bir gününde yapılıp dolaba koyulup akşam ısıtılabilir yani hala zamanım yok demeniz enteresan bir günü var kayınpederin hiç mi görmesin çocuğunuz var diye herkes fedakarlık mı yapsın ya kaynananız bakmak istemeseydi demek ki hiç göstermeyecektiniz çocuğuma bakmıyor diye kusura bakmayın ama bencillik kadın da bir akşamları dinlensin yani

Elbette itici gelip çocuğunuza bakmak zorunda kalmasaydı evinde gayet de sere serpe yatabilirdi. Kimse de yadırgamazdı. Allah razı olsun diyeceğinize bir de yediği bi tabak yemeğin lafını ediyorsunuz. Bu forumun kadınları gelinin kayınvalideye ya da kayınvalidenin geline hizmet etmek zorunda olmadığını ne zaman farkedecekler çok merak ediyorum. Sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil, sizin yemeğinizi yapmak zorunda değil. Akşam eve gelip yemek yapmak zor geliyorsa ya işten çıkın ya da kendinize bi hizmetçi tutun. Hafta da üç gün çalışan birinin bu kadar ağlamasını da çok garip buluyorum dipnot olarak

Helal olsun vallah cok haklisiniz en guzelini soylemissiniz cok gormek isteyen insan 1 2 saat erken kalkar gorur

Sizde bu huy varken kreşe de bırakınca şikayetlerden vazgeçmeyeceksiniz.1 yaşındaki çocuğu kreşe vermeye pek hevesli olmanız da çok ilginç. Bir kaç hafta sonra kreşten şikayet mesajı göreceğimiz çok belli.
Bu huy derken beni tanımıyorsunuz karakterim hakkında nasıl bu kadar kesin bir yargınız var anlayamadım.Yorumlarınız danıştığım konu için yeterli teşekkürler

Elbette itici gelip çocuğunuza bakmak zorunda kalmasaydı evinde gayet de sere serpe yatabilirdi. Kimse de yadırgamazdı. Allah razı olsun diyeceğinize bir de yediği bi tabak yemeğin lafını ediyorsunuz. Bu forumun kadınları gelinin kayınvalideye ya da kayınvalidenin geline hizmet etmek zorunda olmadığını ne zaman farkedecekler çok merak ediyorum. Sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil, sizin yemeğinizi yapmak zorunda değil. Akşam eve gelip yemek yapmak zor geliyorsa ya işten çıkın ya da kendinize bi hizmetçi tutun. Hafta da üç gün çalışan birinin bu kadar ağlamasını da çok garip buluyorum dipnot olarak
E o zaman ben bu durumda kayınvalideye hizmet ediyor oluyorum o zaman bende mecbur değilim.Ben zaten kimseden hizmet beklemiyorum kimsede benden beklemesin diyorum farkettiyseniz hiçbir yorumumda yapmak zorunda gibi kelime kullanmadım sadece bende zorunda değilim diyorum.O çocuğuma bakmak zorunda değil kendisinin de yemek yediği sofrayı kurmak yada toplamak zorunda değil bende işlerimi sıkıştırıp ona vakit açmak zorunda değilim aynı şeyi söylüyoruz sizinle önyargınızı kenara alıp bakabilirseniz olaya çok haklısınız zorunda değil ama bende zorunda değil ona da aynen böyle söyledim ağzını bile açamadı haklısın dedi

Sanırım konuda görüş birliği yok kimi arkadaşlar haklı bulmuş kimi arkadaşlar haksız.Ben kendi içimde değerlendireyim tekrar. görüşleriniz için teşekkürler

Back
X