• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi ben mi hatalıyım?

Eşim 4 geliyor evine gitse en geç 5 de evinde beni beklemesine gerek yok ki

O olabilir ama bu çözüm odaklı olmadığınız gerçeğini değiştirmiyor, hanım efendi siz bende bakıcı tutun en iyisi, her şeyden şikayetçisiniz malum. Bi siz haklısınız, dört dörtlüksünüz. Dedesi de görmesin çocuğu, duymak istediğiniz buysa ve vicdanınız rahat edecekse

Çok klişe bi cevap oldu bu sizin gibi mantıklı şeyler yazan birinden beklemezdim.zaten iki hafta sonra kreşe başlayacak.O zaman herkes yaptıklarında yapmadıklarında da karşılığını fazlasıyla alacak.allah büyük

ama bu öyle değilmidir? bakmıyor diyorsunuz ama ona bırakıp işe gidiyorsunuz. demek ki bakıyor.

ayrıca eşiniz neden yardım etmiyor dedim. cevap vermediniz.

Haklısınız.
Her hafta görmek zorunda mı?
1 hafta uyusun dinlensin,bir sonraki hafta sabahtan gelsin görsün.
Kayınvalidenize seçenek sunmuşsunuz ona yanaşmıyor ama size gelince taviz vermek durumunda bırakılıyorsunuz.

Kayınvalide sizin çocuğunuza hiç güzel bakmamış yazdıklarınıza göre çocuğunuz için üzüldüm. Keşke bunları fark ettiğinizde bakıcı tutsaydınız.
Kayınvalide ile aynı evde kalmak çocuk bakmak çok zor. Ek gıda döneminde kendi anneme gitmiştim üç gün birbirimize zor katlandık. Annemin yaptığı yöntemler bana ters geliyordu. Daha fazla birbirimizi kırmamak için evime döndüm.
Bence acilen bakıcı tutun. Çocuğunuza ayırdığınız değil bir gün bir hafta bile kayınvalidenin çocuğunuzu pişik yapmasını karşılamaz.

Çok haklısınız ben işi gücü büyütmüyorum zaten ama kendisi bizde kalmasına rağmen dizilerim var diyip sofra hazır olunca geliyor yemeği yiyip tabağı bile bırakıp tv izlemeye gidiyor kendi rahatından ödün vermiyor e ben neden pztsi ertesi gün işe gidecekken dinlenmek varken kalkıp 160 m2 evi temizliyim?Ben demek istiyorum ki o fedakarlık yapmak istemiyor tamam kendince haklı olabilir saygım var ama o zaman benden de fedakarlık beklemesi adil olmuyor
kv ile olan diyalog unuzu bilmiyorum ama dışarıdan bakınca bana da biraz abartı geldi bu durum. sonuçta çocuğunuza bakıyor başka bir iş yapmak istemiyor olabilir, kendince zaten büyük bir görev üstlenmiş. kv olmasaydı çocuğunuza bakacak biri varmıydı bence şükretmeniz lazim. ayrıca çocuğunuza ayırdığınız cuma gününü bence p.esi ile değişebilirsiniz. sonuçta ütü çamaşır ha p.esi olmuş ha cuma ne farkeder. sanki inat yapıyorsunuz gibi

Daha önceden de yazmıştım kv bebeğime bakmak için haftada 3 gün bizde kalıyor.(salı-Çarşamba-perşembe)Kp de cuma günleri dışında hergün 9-22:00 çalışıyor.yani çocuğu görmek için sadece cuma günü müsait.Bende 3 gün çalıştığım için cuma günlerini oğlumla kendime ayırdım.O gün hiçbir iş yapmıyorum kimseyle görüşmüyorum oğlumla geziyoruz oynuyoruz onun sevdiği şeyleri yapıyoruz başbaşayız yani.Bunu da onlara böyle açık bir şekilde anlattım.Çünkü başka boş günüm benimde yok şöyleki kv elini bişeye sürmez cumartesi eşime bırakıp çocuğumu temizlik yapıyorum pazar günü 4-5 çeşit yemek yapıyorum dolaba koyuyorum çalıştığım günler hazır olsun diye.E pztsi de ertesi gün iş var diye aman ütü kalmasın aman çamaşır kalmasın vs öyle geçiyor.Tek uygun gün benim için de cuma.Durum böyle olunca kv cuma günlerinden fedakarlık yapmam gerektiğini kp in çocuğu göremediğini söyledi.Bende tamam sabahtan gelsin öğlene kadar o görsün ö. Sonra ben program yapayım dedim e erken kalkmıyoruz biz dedi.E dedim o zaman yemek işlerini sen hallet ben pazar günü oğlumla ilgileneyim dedim.O da olmazmış dizileri varmış eşim 4 de geliyor eve bu arada ben 8 de.Eşim geldikten sonra dizilerine bakıyormuş yemek yapamazmış.
bende dedim o zaman yapacak bişey yok.Sen kendi rahatından ödün vermiyorsun ama benden fedakarlık yapmamı bekliyorsun sizce ben şimdi haksız mıyım?

Haftanın sadece 3 günü çalışıp 4 gününde de evime ve de çocuğuma da yetişirim. Kac kisi kaliyorsunuz ki evde? Paso temizlik yapiyosaniz çocuk ne oluyo o arada? Ev işi yaparken biraz daha elinizi çabuk tutun derim. Esinizle de isleri bölüşün. Kp'yi haklı çıkarmak için yazmiyorum ama adam da zaten yoğun çalışıyormuş bir günde dinlenip torununu görmek bu kadar zora kosulmamali.

Ayrıca bu yaz eğer planladığım gibi annemin binasina taşınabilseydim annem ogluma bakarken bende çalışacaktım haftanın 5 buçuk 6 günü yani sadece 1 ya da 1 buçuk gün iznim olacaktı buna rağmen annemden tek istediğim sadece akşamları yemek ve sadece çocuğuma bakmasiydi. Bu bile büyük nimetti benim için.

Yok ben sanırım kendimi yanlış aktardım ben işleri büyütmüyorum sadece onlar benim için ne kadar fedakarlık yapıyorsa bende o kadar fedakarlık yapıyorum eşim de beni haklı buluyor zaten sen fazlasını bile yapıyorsun yapma diyor.

Asla onlarin yaptigi fedakarligi yaptiginizi dusunmuyorum.
Kayinvalideniz torunu icin 3 tum gununu feda ediyor.
Evim triplex haftada 6 gun calisiyorum,
ama ben bile sizin kadar temizligim utum diye stress yapmiyorum.
Biraz flexible olun. Ya da hafiften otizm felan mi var,
program disina ciktiginda panik felanmi oluyorsunuz?

Ama o 1-2 saatle kalmıyor ki onu da denedim bu defa hadi ben parka götüreyim diyor bir gidiyorlar 2 saat yoklar e şuraya da uğradık e buraya da uğradık diyor.Yani yine onların evlerine gitmesi 5 i buluyor benim günüm bitmiş oluyor
Hazır dedesi çocukla ilgilenirken ev işlerini yada çamaşır gününü cumaya alsanız?bence büyütülecek bi durum yok.

Ama o 1-2 saatle kalmıyor ki onu da denedim bu defa hadi ben parka götüreyim diyor bir gidiyorlar 2 saat yoklar e şuraya da uğradık e buraya da uğradık diyor.Yani yine onların evlerine gitmesi 5 i buluyor benim günüm bitmiş oluyor

Cidden çok iyi bir dedeymiş.bu zamanda böyle dede nadir bulunur. Torunuyla zaman gecirmek istesin onu alıp parka götürsün falan. Bence çocuğu dededen uzak tutmam çok da iyi bir şey değil. Dede profili önemli çünkü

Valla kusura bakmayın ama KV sizin için her şeyden önce torununa bakmak için haftanın 3 günü kendi özel hayatından fedakarlık yapıyorsa sizde KP için aynı fedakarlığı 1 saat gösterseydiniz. Böyle gelinleri de aklım almıyor teşekkür edip minnet etmeleri gerekirken gereksiz yere triplere giriyorlar.

ama bu öyle değilmidir? bakmıyor diyorsunuz ama ona bırakıp işe gidiyorsunuz. demek ki bakıyor.

ayrıca eşiniz neden yardım etmiyor dedim. cevap vermediniz.
Eşim şuan Ramazan diye yardım etmiyor halim kalmıyor diyor zaten çocuk kv de durmak istemediği için ya bana yapışıyor ya eşime yapışıyor 4 saat boyunca onun peşine koşuyor ama Ramazan değilken elinden geldiğince yardımcı olur hafta sonları.Hafta içi zaten ek işe gidiyor 6.5 da 10 da geliyor zamanı olmuyor.o da bu konuda beni haklı buluyor ben geldikten sonra en azından bi kap yemek yapabilir eline yapılmaz diyor.
Size gelince ,ben zaten kv şunu bunu yapmaya mecbur demedim hiçbir yorumumda farkettiyseniz tabiki mecbur değil.Ama o zaman bende her hafta kemeraltına çocuk taşımak ev işlerimi sıkıştırmak zorunda değilim dedim sadece.Bazı yorumlar gerçekten muhalefet olmak için yapılıyor sadece.Ona gelince mecbur değil bana gelince mecbursun.anlam veremiyorum ama yine de danışan ben olduğum için görüşünüze saygım var teşekkürler

Valla kusura bakmayın ama KV sizin için her şeyden önce torununa bakmak için haftanın 3 günü kendi özel hayatından fedakarlık yapıyorsa sizde KP için aynı fedakarlığı 1 saat gösterseydiniz. Böyle gelinleri de aklım almıyor teşekkür edip minnet etmeleri gerekirken gereksiz yere triplere giriyorlar.
E bakmasın .Ben mi diyorum bak kendisi illa ben bakarım diyor.daha dün söyledim çikolata vermiş oğluma alerji yapmış oda kızdım hakkıyla bakmıcaksan bakma 2 hafta izin alırım sonra kreşe başlıcak zaten dedim.Peki sizce o bakmasa cuma günleri çocuğu getirmemi istemicekler mi?yine aynı fedakarlığı bekleyecekler.Bunun bakmasıyla alakası yok ki.çocuğuma o bakmasa bile yine haftada 2 gün en az bizde olcaktı görmek isticekti.Yani bende sizin mantığınızı anlamıyorum sanki ben komşunun kızıyım oda hayrına çocuğuma bakıyor el pençe durucam torununa bakıyor kendi teklifiyle üstelik maddi olarak karşılığınıda alıyor minnettar olmam gereken durum nerde ha bakmayabilirdi tabiki o zamanda bakıcı bulurdum sanki orta da mı kalcaktı çocuğum kafam daha rahat olurdu en azından kocamla uyuyabilirdim aile düzenim bozulmazdı herkes yerinde evinde mutlu olurdu

Yani ilk okuyunca biraz fedakarlık yapabilirsiniz diye içimden geçti ama kv nin tavrının karşılığında az bile yapıyorsun. Ne var iki kap yemek yapsa ölmez ya.

E bakmasın .Ben mi diyorum bak kendisi illa ben bakarım diyor.daha dün söyledim çikolata vermiş oğluma alerji yapmış oda kızdım hakkıyla bakmıcaksan bakma 2 hafta izin alırım sonra kreşe başlıcak zaten dedim.Peki sizce o bakmasa cuma günleri çocuğu getirmemi istemicekler mi?yine aynı fedakarlığı bekleyecekler.Bunun bakmasıyla alakası yok ki.çocuğuma o bakmasa bile yine haftada 2 gün en az bizde olcaktı görmek isticekti.Yani bende sizin mantığınızı anlamıyorum sanki ben komşunun kızıyım oda hayrına çocuğuma bakıyor el pençe durucam torununa bakıyor kendi teklifiyle üstelik maddi olarak karşılığınıda alıyor minnettar olmam gereken durum nerde ha bakmayabilirdi tabiki o zamanda bakıcı bulurdum sanki orta da mı kalcaktı çocuğum kafam daha rahat olurdu en azından kocamla uyuyabilirdim aile düzenim bozulmazdı herkes yerinde evinde mutlu olurdu

Şudur, daha geçen gün izledik bakıcıların uyguladığı şiddeti çocuklara. Yani çocuğunuz en azından güvenli ellerde biliyorsunuz. Büyükanne hissiyatı olarak haliyle çocuğa çikolata, şeker v.b yani çocuğun aldığında mutlu olacak şeyleri vererek kendini mutlu hissediyor olabilir. Benim annemde torunlarına her markete gidişinde çikolata şeker almadan dönmez. Bu kadar sorun yapmayın bence. Hakkıyla bakmayacaksan hiç bakma demek yerine güzel dille uyarıp sağlığı için olumsuz nedenleri anlatabilirsiniz, en nihayetinde torunu sağlığını en az sizin kadar düşünecektir.
Valla hala sizi haksız buluyorum kusura bakmayın. Diğer formlara baktım millet kayınvalidem çocuğuma bakmıyor diye triplere girmiş, sizde tam tersi bakıyor diye giriyorsunuz. Bi de gece 10lara kadar çalışan bi dede var ona da günde 1 saati çok görüyorsunuz. Sorry!

Son düzenleme:
Yani ilk okuyunca biraz fedakarlık yapabilirsiniz diye içimden geçti ama kv nin tavrının karşılığında az bile yapıyorsun. Ne var iki kap yemek yapsa ölmez ya.
Ben yapsın da demiyorum tamam yapmasın ama o zaman benden de fedakarlık beklemesin onun nasıl ödün veremeyeceği şeyler sınırları çizgileri var benimde var

Şudur, daha geçen gün izledik bakıcıların uyguladığı şiddeti çocuklara. Yani çocuğunuz en azından güvenli ellerde biliyorsunuz. Büyükanne hissiyatı olarak haliyle çocuğa çikolata, şeker v.b yani çocuğun aldığında mutlu olacak şeyleri vererek kendini mutlu hissediyor olabilir. Benim annemde torunlarına her markete gidişinde çikolata şeker almadan dönmez. Bu kadar sorun yapmayın bence. Hakkıyla bakmayacaksan hiç bakma demek yerine güzel dille uyarıp sağlığı için olumsuz nedenleri anlatabilirsiniz, en nihayetinde torunu sağlığını en az sizin kadar düşünecektir.
Valla hala sizi haksız buluyorum kusura bakmayın. Diğer formlara baktım millet kayınvalidem çocuğuma bakmıyor diye triplere girmiş, sizde tam tersi bakıyor diye giriyorsunuz. Bi de gece 10lara kadar çalışan bi dede var ona da günde 1 saati çok görüyorsunuz. Sorry!
Siz bence önyargılarınızdan arınıp bakmalısınız olaya ben 1 saati çok görmüyorum gelsin sabah 1-2 ye kadar görsün diyorum ama o erken kalkamazmış bunu kv bana söylüyor tabi kp öyle diyor mu bilmiyorum.zaten kv 8 aydır bakıyor onunda tahminen 3 ayı bakmadı hastayım işim var vs dedi bakıcım var öyle durumlarda liseden çok yakın bi arkadaşım o bakıyor hemde hiçbirşey beklemeden:) Kv ben bakcam demeseydi ona baktıracaktım.Bu konuda tecrübeniz var mı bilmiyorum ama bende kv ye baktırmadan önce iyi olacağını düşünüyordum insanın başına gelince öyle olmuyor çok zor.Hele ki ezik bir tip değilseniz duruşunuz karekteriniz varsa sevilmiyorsunuz:)istiyorlarki önlerinde eğil sürekli.çikolata be diğer hususlarda çocuğa bakmadan oturdum konuştum bunları bunları istemiyorum sebepleri bunlar anne diye.Tamam dedi sonuç bu

Sizde bu huy varken kreşe de bırakınca şikayetlerden vazgeçmeyeceksiniz.1 yaşındaki çocuğu kreşe vermeye pek hevesli olmanız da çok ilginç. Bir kaç hafta sonra kreşten şikayet mesajı göreceğimiz çok belli.

Sanırım k.validenizin çocuğunuza bakış şeklini beğenmiyorsunuz, yemek pişirmemesine de bozuluyorsunuz. Esas sorun bu sanırım. Haftada 6 gün çalışan napsın. 4 gün evdesiniz bu kadar problem etmenize gerek yok bence.

Back
X