- 23 Ağustos 2012
- 1.042
- 1.002
- 333
evet benim için aynen öyle. benim hayatıma müdahale eden insana ne gerekirdi. malum şahısların rektörlüğünde bey efendi geldi diye bize semte sokmazlardı.sizin hayatınıza müdahale olduğunda ne yapılsın isterdiniz. allahından bulsun mu derdin acaba. sizi zorla başını kapatmaya çalışan bir insana neyi hak görürdünüz.
Siz de savaşsaydınız arkadaşım siz de hakkınızı arasaydınız.Madem burası özgürlükler ülkesi,ileri demokrasi var(!),demokratik haklarınızı kullanıp sizi yasaklayanlara karşı koysaydınız.Kendiniz diyorsunuz işte.Biz nasıl Taksim'de hoşumuza gitmeyen şeyler olunca ortaya döküldüysek,siz de dökülseydiniz.Üstelik bizim orada muhatap aldığımız bizzat olayların sorumlularıydı.Fakat bu mevzuda dediğim gibi şu an ceza alanların size uygulanan yasaklarla alakası yok onlardan önce de vardı başörtü yasağı.evet kısas anlayışım bu
aynı şeyleri siz yaşamış olsa idiniz bunu samimiyet ile soruyorum
ne düşünüdürdünüz acaba?
amann altı üstü eğitim hayatım ile oynadılar canımmm amann boşver canları sağolsun mu derdiniz
taksimde ki meselelerde nasıl sizin hoşunuza gitmeyen şeyler olunca döküldünüz ortaya
o zamnade deseydiniz amannn yaaa altı üstü taksim işte bırakın
çuvaldıızı başkasına iğneyi kendine demişler
biraz empati ben hepsi suçludur demiyırum zaten farkında iseniz
mutlaka vardır aralarında ama özellikle yök başkanı ve ist ün.rektörünün cazasını az bile buldum açıkçası
O kadar yazdığımdan bunu mu anladınız allah aşkına?Tebrik ediyorum.o zaman sizin özgürlüklerinize müdahele edilirse ki olaki o zaman sizde susarsınız canım olur mu?
peki ben birşeyi merak ediyorum. dünden beri birçok kişi bu topikte ya da weiss' in açtığı topikte 5 ağustos' u bayram gibi görüp çok seviniyorlar. geçmişin intikamı vs. gibi bir yaklaşımla bakıyorsunuz olaya. peki muhalefet milletvekillerinin de dillendirdiği olası bir genel af ( yani apo' nun da muhtemelen yararlanacağı ) çıkarırsa bu hükümet ne düşünürsünüz ? bdp ve pkk' nın apo' nun yeniden yargılanması talepleri ve adım atması için 1 eylül' e kadar hükümete zaman verilmesi vs. hükümete pkk' nın silah zoruyla süreç yürüttüğü düşüncesi varken genel af sadece söylentiden bir ibaret olarak düşünülülebilir mi ?
Hak da hak bi hak bunlarda var sanki. kurumlarda donen torpilin haddi hesabi yok. sirf akepeli yakini yok diye. on yil atanamamis evlenememis adamin hakki yok mu
en basitinden gordugumu soyleyim kamu hastaneleri kurumunda her allahin gunu yuzlerce insanin hakkina giriliyo atanmak is bulmak evlenmek hak degil mi sen okuyamamissin adam okumus senin gibiler yuzunden valisamiyo aile yok duzen yok
Te allahim ya. hak hak hak.
Ben gördüm.O dönemde tam olarakda bu vardı işte...Eşi başörtülü diye kademe ilerlemesi yapılmayanları., eşi başörtülü diye ya eşin başını açsın yada istifa et denilen uzman çavuşları- ki kimisi açtı- başörtülü diye askeri sosyal tesislere alınmayanları illada bağlayacaksa böyle bağlasın diye bağlama sittilerine karışıldığını falan gördüm. Bunlar önceden alınmış olanlar idi .sondadan zaten orduya alınmyordu ki..Ordu başörtülüleri sevmiyordu o zaman bunu kabul edin
Not: Bu arada ben kapalı değilim.Sadece o dönemde etrafımdaki tanıdıkların yaşadıklarına şahit olup Ne kadar saçma diye düşünmüştüm. Konu ilede ilgili herhangi iyi yada kötü bir görüş beyan etmiyorum. Yapılmaya çalışılmış bir eylem olsada verilen Cezaların ağır olduğunu düşünüyorum sadece yukarıdaki alıntıladığım görüşü aydınlatayım istedim.
işinize gelen kararlar ilahi adalet zaten, zamanında bunları yapan acaba kimlermiş ? hiç araştırdınız mı. bence araştırmadınız.
kimse suçsuz yere içeri girmez öyle mi ?? bu bahsettiğiniz başörtülüler darbe zamanı alınan gençler de suçlu sizin tabirinize göre.
ben ordunun içindeyim, nişanlım astsubay kapalı diye ordudan atılan filan görmedim eşi kapalı olan subaylar var uzmanlar var. e şuan derdiniz ne o zaman askerle ?
ülkenin şu durumunu görünce askerin bu din devlet işi ayırma konusunda neden bu kadar katı olduğunu çokk daha iyi anlıyorum.
işinize gelen kararlar ilahi adalet zaten, zamanında bunları yapan acaba kimlermiş ? hiç araştırdınız mı. bence araştırmadınız.
1998 de ordunun içinde olsaydın - kimler başörütülü ,kimlerin evinde 2 seccade 2 kuran-ı kerim var diye atıldığını, kimlerin askeri hastanelerden tedavisi yarım bırakılıp yaka paças sokaga atıldığını görürdün !!!! benim annem başı örtülü diye beyninden ameliyat olan babamın yanına ziyarete geçirilmedi ne diyosun sen iki günlük asker nişanlısı konusuyosun !!!
25 yıllık asker kızıyım elhamdülillah senin gibi iki günlük ordu geçmişi olanlar tabiki göremez bu yüzden atılanları yapılan zulmü. bundan sonrada göremeyeceksiniz. çünkü izin vermiyoruz. o zihniyeti 4 duvarda çürütecek bu devlet !
babamı suçsuz yere sadece namazlı olduğu için defalarca soruşturmaya alan tebligatlar gönderen HURŞİT TOLONDUR. müebbeti bide cehennemde yiyecek inşallah.
annem namazlarında ağlar 'tersine çevir Allahım' derdi olmayacak dua gibi gelirdi, gördük bu günleri çok şükür.
sıra çevik bir'de.
ASKER NİŞANLISI arkadaş, adrenalin seviyosan bi başını örtte gör nişanlının başına neler geliyo :)
Kendi elleriyle şifreli sınav kitapçıkları hazırlayanlar kimlerdi acaba?
bunun darbecilerle ne ilgisi var?
Size bu sıkıntıları çektiren, asıl darbeyi yapan kişinin yargılanması için sizin desteklediğiniz iktidar tarafından neden bunca sene beklendiğine bir açıklama getirir misiniz? Üstelik bu tamamen bir rant çalışmasıyken. "Bakın darbe yapanı yargılıyoruz, bize oy verin!"
Artık açın şu gözlerinizi. Kullandırtmayın kendinizi. Nefretinizi kusacaksanız da gerekli ve asıl hedef olan kişilere kusun.
yok zaten ama kaç sayfadır eğitimdeki haksızlıktan hak yenilmesinden bahsediliyor ya bunu için verilen cezaları arkadaşlar haklı görüyorlar ya o kitapçıkları hazırlayanlar, soruları verenlerde da haklarımızı yedi
miamore seninle tanışmıyorum ama uslübünu sevdim açıkçası
sınırdan çıkmasdan yazıyorsun
ama ;bu konuda sana katılmıyorum neden mi
bak ben lisede iken gayte başarılı ve ilk 5'e giren bir öğrenci idim sınıfta tabiki:)
tam biz öss girecek iken deli gibi çalışıyoruz ve ben dersaneye gitme fırsatımda olmadı maddi sebplerden dolayı...
kendim çalıştım,çabaladım yada yapmaya çalıştım
neyse;bizim gireceğimiz sene kat sayı çıkınca tüm moraller alt üst oldu
düşünsede sende deli gibi çalışıyorsun ve diyorlarki hayır sen sadece bu bölümü okursan okuyabilirsin diğer bölümler için puanını kırarız ve ayrıca türbanlı okuyamassın...bizde ki psikolojiyi düşünebiliyor musun?lütfen allah aşkına empati yap biraz...
sonra drsler,sınavlar,okula askeriyeden miili güvenlikçi geliyor ve başımız açmamız isteniyor yoksa sınıfta kalma riski var bunuda unutmuşum bu arada...milli güvenlki dersinde ki asker hocamız karşısında başımızı açmaya zorlandık daha 17 yaşındayız...düşün şimdiki 17 yaşındakilere çocuk diyor anneleri ve biz bunlarla karşı karşıya bırakıldık...
sınavda bizim ne kadar verimli olmamızı bekliyorsunuz peki
ilahiyat puanları tıp fakültesi ile denk...
neden ben öğretmenlik veya hukuk okumak isteğim yerine ilahiyata denk puana mahkum edildim
bu benim salak,tembel olduğumu mu gösterir
lütfen bu yazımı okuuuuuu ve biraz empati yap
senin 17 yaşındaki çocuğun bunlara katlanmak zorunda kalsa idi
sen ne düşünürdün ve ne kadar verim alırdın ki bu zamanda özel hocalarla ün sınavına hazırlananların ailleri aman kızımıza bişi olmasın diye gözlerinin içine bakıyor
Kuzenim albay iki gundur ordunun icinde oldugumu nerden cikardiysa. annem filan gayet guzel girdi bundan yillaaarr yillar once orduevine. askeri organizasyonlara vs kimse de sorusturma acmadi kuzenim hakkinda.
Katsayı meselesinde bilgisi olmadan konuşan arkadaşlar var.İHL den Türkiye 1.si olarak ve okuldan tam puan alarak mezun olsanız yine ancak küçük üni.lerde birkaç bölüme girebiliyodunuz.nerde kaldı tıp hukuk.
Ayrıca ne pkk ne asala ne bilmem ne "hadi terörist olalım" diyerek mi başladı?bazı adamlar masa başında planlıyolar bazı k.pekleri de işleri görüyolar.büyük çoğunluğumuz çalışan ya da az çok üni mezunuyuzdur.hiyerarşik yapıların basit planlarla yönetilemediğini reel hayatta mümkün olmadığını tahmin etmek zor değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?