• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Silivri' de karar günü

İmam-Hatip Lisesi (kısaca İHL), Türkiye'de resmi kuruluş amacı hatip ve imam yetişmesini sağlamak olan[1] orta öğretim düzeyinde mesleki okullara verilen isimdir.

Yani amaci belli olan bu okullarin amac disi bölümlere yerlesmemesi gerek zaten.
Meslek liseleri de öyle.

Bu liselerden cikanlar normal liselerde okuyanlarla ayni kulvarda yarisiyorsa, o zaman neden böyle bir ayrim var? Bu liseler hic olmasin o zaman. Imam yetistirmek ya da teknisyen yetistirmek amacinda bir okula gidiliyorsa, yok iste biz diger dersleri de görüyoruz, hakkimiz yeniyor, ögretmen, avukat, doktor olmak istiyorsak ne olacak seklinde karsi cikmanin bana göre bir mantigi yoktur. Doktor olmak istiyorsaniz, düz liselere anadolu liselerine gidin efendim.

Ben ilkokul yillarimda disarida oyun oynamak yerine Anadolu Liseleri Sinavi`na hazirlanmissam, ders calismamis, gelecegi zamaninda sorgulamamis, üniversiteyi zaten kazanamam deyip meslek liselerine gitmis insanlarin bir sekilde sinirlandirilmasi gerekir. O zaman haksizlik asil calisana emek sarf edene oluyor.

Ayrica herkesi üniversiteye yönlendirdiginizde ülkedeki istihdam dengelerinde bozulmalar yasaniyor. Üniversite egitiminin bir anlami kalmayinca, mühendisler teknisyen, avukatlar itfaiye eri oluyor. Bunlar yasamadigimiz seyler mi?

İmam-Hatip Lisesi (kısaca İHL), Türkiye'de resmi kuruluş amacı hatip ve imam yetişmesini sağlamak olan[1] orta öğretim düzeyinde mesleki okullara verilen isimdir.

Yani amaci belli olan bu okullarin amac disi bölümlere yerlesmemesi gerek zaten.
Meslek liseleri de öyle.

Bu liselerden cikanlar normal liselerde okuyanlarla ayni kulvarda yarisiyorsa, o zaman neden böyle bir ayrim var? Bu liseler hic olmasin o zaman. Imam yetistirmek ya da teknisyen yetistirmek amacinda bir okula gidiliyorsa, yok iste biz diger dersleri de görüyoruz, hakkimiz yeniyor, ögretmen, avukat, doktor olmak istiyorsak ne olacak seklinde karsi cikmanin bana göre bir mantigi yoktur. Doktor olmak istiyorsaniz, düz liselere anadolu liselerine gidin efendim.

Ben ilkokul yillarimda disarida oyun oynamak yerine Anadolu Liseleri Sinavi`na hazirlanmissam, ders calismamis, gelecegi zamaninda sorgulamamis, üniversiteyi zaten kazanamam deyip meslek liselerine gitmis insanlarin bir sekilde sinirlandirilmasi gerekir. O zaman haksizlik asil calisana emek sarf edene oluyor.

Ayrica herkesi üniversiteye yönlendirdiginizde ülkedeki istihdam dengelerinde bozulmalar yasaniyor. Üniversite egitiminin bir anlami kalmayinca, mühendisler teknisyen, avukatlar itfaiye eri oluyor. Bunlar yasamadigimiz seyler mi?

meslek liseleri zaten ara eleman yetiştirmek için vardır...malesef bizdeki bozuk eğitim-istihdam düzeni içerisinde anlamını çoktan yitirmiştir...meslek lisesine giden öğrencinin amacı üniversite değil liseden mesun olup, kısa yoldan işini eline almak olmalıdır...meslek lisesi mezununun statüsü düz lise mezunundan daha yüksek olmalıdır kalifiye eleman olarak mezun olur...ve elbette bu da adam akıllı yapılamaz ....

Bu katsayı meselesi her siyasi konuda karşımıza çıkıyor.
Bilgisi olmayan arkadaşları bilgilendirmek adına rakamlarla açıklarmısınız bu mağduriyeti.
Bir profesörün yazısını okumuştum katsayının problem olduğunu ama asla anlatıldığı gibi çok büyük puanlar ve netler olmadığını enaz 1 enfazlada 3 net , puan olarakta 13 puandan fazla farketmeyeceğini rakamlar ve örneklerle anlatıyordu.
Yani Hacettepe tıp kazanacak bir öğrencinin katsayı mağduriyeti ile Ankara tıpa mutlaka girebileceğini anlatıyordu.
Sizin bu anlattıklarınızdan çok farklı bir tablo var benim kafamda.
Madem yanlış biliyoruz bizlere tam olarak katsayı çarpımlarıyla anlatırmısınız o çok büyük puan farklarını.
Cidden merak ediyorum.

ben de rakamlarla açıklayacaktım fakat konuyu uzatmak istememiştim.şöyle ki:
2005 de üni.ye girdim.bizim senemizde-puanlama sistemi zaman zaman değişiyor- tüm soruları doğru cevaplayınca sınavdan 300 puan alınırdı.okuldan alınan puan 100 üzerindendi.normal liselerde(düz-anadolu-fen) kendi alanından tercih yaparsan(sayısalsa mühendislik mesela) o puan 0.8 ile çarpılırdı.alan dışı tercihlerde(sayısalcı hukuk isterse) okul puanı 0.3 ile çarpılılırdı.yani össden ve okulundan tam puan almış öğrencinin alabileceği en yüksek puan 380di.en düşük tıp 352 ile kapatmıştı.yani hiçbir imamhatipli,meslek liseli öğrenci 330 puanın üzerine çıkamayacağı için ücretli özel tıplara bile giremezdi.

Meslek liseleri de öyle.

neden ki?konu mecrasından çok kaydı ama cevabı merak ediyorum.
Batıda alan seçimi ilkokuldan sonra yapılıyor ama ilerleyen zamanda değişen ilgilerle beraber bölümler arası geçiş sorunsuz sağlanıyor.insan hayatı ve tercihleri ve özgürlükler bu kadar gündemken gereksiz prosedürlerin savunulacak tarafları varsa bilmek isterim

hayatın hangi şartları sunduğu da önemlidir..ama iki paragrafınız çelişiyor.Ankara hukuk mezunu değildir herhalde itfaiye eri olan.veya o da çalıp iyi ortalama yapsaymış deriz yukarıdaki mantığınızla.

Son düzenleme:
neden ki?konu mecrasından çok kaydı ama cevabı merak ediyorum.
Batıda alan seçimi ilkokuldan sonra yapılıyor ama ilerleyen zamanda değişen ilgilerle beraber bölümler arası geçiş sorunsuz sağlanıyor.insan hayatı ve tercihleri ve özgürlükler bu kadar gündemken gereksiz prosedürlerin savunulacak tarafları varsa bilmek isterim

konu gerçekten iyice çığırından çıkmış ikinci konu dışı mesajım olacak bilmem ceza alırmıyım ama gerçekten aydınlatmak için yazmak istedim..alan seçiimi ve meslek lisesi çok farklı şeylerdir...meslek liseleri bizde maalesef kuruluş amacına göre eğitim vermiyor...melek lisesinden mezun olana istihdam alanı yaratılmalı yukarıda da söyledim meslek liseleri öncelikle ara eleman yetiştirir...

peki ben birşeyi merak ediyorum. dünden beri birçok kişi bu topikte ya da weiss' in açtığı topikte 5 ağustos' u bayram gibi görüp çok seviniyorlar. geçmişin intikamı vs. gibi bir yaklaşımla bakıyorsunuz olaya. peki muhalefet milletvekillerinin de dillendirdiği olası bir genel af ( yani apo' nun da muhtemelen yararlanacağı ) çıkarırsa bu hükümet ne düşünürsünüz ? bdp ve pkk' nın apo' nun yeniden yargılanması talepleri ve adım atması için 1 eylül' e kadar hükümete zaman verilmesi vs. hükümete pkk' nın silah zoruyla süreç yürüttüğü düşüncesi varken genel af sadece söylentiden bir ibaret olarak düşünülülebilir mi ?

Cincik ağzından bal damlamış lakin kimse gelip silmemiş :21:

Neden bu soruyu es geçti çok memnun mutlu gözüken arkadaşlar.
Bu işde 2 niyet var 1. Apo köpeğinin dışarı salınması 2. ise kürdistan kurdurma hayalleri

Bende soruyorum sizlere APO köpeğini salarsa genel af muhabbetiyle Sayın Başbakan gene çıkıp savuncakmısınız ?

Son düzenleyen: Moderatör:
asıl kullanılanlar yıllardır biz Atatürkçüyüz ayağına bu milleti darbelerle geri götüren, mağdur eden, vicdansızlardır.
Atatürk omzundaki metalleri çıkarmadan da başa gelirdi niye bunu yapmadı? niye sivilleşmeyi tercih etti?
ordunun 1940 lardan beri yapmaya çalıştığı şey ne? adamların hayatı çelişki. adamlar bir tek asker değil. ben asker kızıyım. söylemesi komik ama eski nişanlım üsteğmendi. çocuk ağlardı hakkaride, silah çatışma ateşin yönü sol taraftan geliyor, bana üstten emir geliyo ateşin geldiği yöne götür erleri diye. götürmedi başına açılmadık mahkeme kalmadı. 1 tane eri ölmedi. çocuk kafayı yedi en son.

babamın çektiklerinden roman yazılır. hayır ne bu putlaştırma? bu adamlar kötü olamaz, onlar melek, onlar general, onlar kötü bişey yapmaz inancı ne? bu ne saçmalık ya?

siz inansanızda inanmasanızda bu adamlar bu hükümeti değiştrmek için 2003 ten beri bu komplo düzeneğini kurdu. seçimle götüremeyecekleri için darbeyi tercih ettiler. hepsinin konuşmaları mevcut. hepsini biz dinledik ama siz duymak istememişsiniz anlaşılan.

şu gözünüzdeki at gözlüklerini komik olmayın.

Siz çıldırdınız mı? Benim yazdığım mesajı yanlışlıkla mı alıntıladınız yoksa ne demek istediğimi idrak mı edemediniz? Ne alakası var yazdıklarımla? Şaka gibisiniz! Bkz:

"Size bu sıkıntıları çektiren, asıl darbeyi yapan kişinin yargılanması için sizin desteklediğiniz iktidar tarafından neden bunca sene beklendiğine bir açıklama getirir misiniz? Üstelik bu tamamen bir rant çalışmasıyken. "Bakın darbe yapanı yargılıyoruz, bize oy verin!"

Artık açın şu gözlerinizi. Kullandırtmayın kendinizi. Nefretinizi kusacaksanız da gerekli ve asıl hedef olan kişilere kusun."

Tekrar soruyorum, istediği herşeyi yapabilen bir iktidar Kenan Evren darbecisini bunca sene neden yargılamadı? Benim 1 tane askeri putlaştıran mesajımı bulunuz lütfen. Allah'a iman ederim, peygambere inanırım hayatta en saygı duyduğum kişi ise Gazi paşam Atatürk'tür. 4. veya 5. kişilerle işim olmaz.

Siz çıldırdınız mı? Benim yazdığım mesajı yanlışlıkla mı alıntıladınız yoksa ne demek istediğimi idrak mı edemediniz? Ne alakası var yazdıklarımla? Şaka gibisiniz! Bkz:

"Size bu sıkıntıları çektiren, asıl darbeyi yapan kişinin yargılanması için sizin desteklediğiniz iktidar tarafından neden bunca sene beklendiğine bir açıklama getirir misiniz? Üstelik bu tamamen bir rant çalışmasıyken. "Bakın darbe yapanı yargılıyoruz, bize oy verin!"

Artık açın şu gözlerinizi. Kullandırtmayın kendinizi. Nefretinizi kusacaksanız da gerekli ve asıl hedef olan kişilere kusun."

Tekrar soruyorum, istediği herşeyi yapabilen bir iktidar Kenan Evren darbecisini bunca sene neden yargılamadı? Benim 1 tane askeri putlaştıran mesajımı bulunuz lütfen. Allah'a iman ederim, peygambere inanırım hayatta en saygı duyduğum kişi ise Gazi paşam Atatürk'tür. 4. veya 5. kişilerle işim olmaz.

arkadaş nefret kusmaktan başka birşey yapmıyor, yazılanları okumuyor. cevap vermekten vazgeçtim o yüzden ben, zira putlaşan şey onun kafasındaki düşünceler. o yüzden bence siz de parmaklarını çok yormayın :ssz: babası askermiş ya tüm orduyu tanımakta kendisi.

Size bu sıkıntıları çektiren, asıl darbeyi yapan kişinin yargılanması için sizin desteklediğiniz iktidar tarafından neden bunca sene beklendiğine bir açıklama getirir misiniz? Üstelik bu tamamen bir rant çalışmasıyken. "Bakın darbe yapanı yargılıyoruz, bize oy verin!"

Artık açın şu gözlerinizi. Kullandırtmayın kendinizi. Nefretinizi kusacaksanız da gerekli ve asıl hedef olan kişilere kusun.

zaten herşey de bu kadar basitti. anında deliller toplanır anında yargılanır anında hüküm yersin. herşey böyledir heleki işin içinde koca bir örgüt varken. ben kendimi kullandırtmıyorum benim aklım kalbim mantığım neye yatıyorsa onu düşünüyorum. siz neferetinizi sizin hayatınıza müdahale etmeyen birine çok güzel kusuyorsunuz. ben en azından bana zararı dokunana laf söylüyorum.

Cincik ağzından bal damlamış lakin kimse gelip silmemiş :21:

Neden bu soruyu es geçti çok memnun mutlu gözüken arkadaşlar.
Bu işde 2 niyet var 1. Apo köpeğinin dışarı salınması 2. ise kürdistan kurdurma hayalleri

Bende soruyorum sizlere APO köpeğini salarsa genel af muhabbetiyle Sayın Başbakan gene çıkıp savuncakmısınız ?

kim demiş apo sebest diye. ülkede şimdiye kadar atılmamış adımlar atılıyor. kaç şehit verdik biz bu vatana. kaç aydır şehit haberleri gelmiyor bundan rahatsız mı oldunuz. haber bekleyen haberciler gibi şehit haberi gelsede haber yapsak yada başbakana laf söylesek mi diyosunuz. af çıksa senden önce ben laf söylerim kime söylencekse. görmek istemeyene zaten ülkede olan hiçiyi bir şey yok.

Bu katsayı meselesi her siyasi konuda karşımıza çıkıyor.
Bilgisi olmayan arkadaşları bilgilendirmek adına rakamlarla açıklarmısınız bu mağduriyeti.
Bir profesörün yazısını okumuştum katsayının problem olduğunu ama asla anlatıldığı gibi çok büyük puanlar ve netler olmadığını enaz 1 enfazlada 3 net , puan olarakta 13 puandan fazla farketmeyeceğini rakamlar ve örneklerle anlatıyordu.
Yani Hacettepe tıp kazanacak bir öğrencinin katsayı mağduriyeti ile Ankara tıpa mutlaka girebileceğini anlatıyordu.
Sizin bu anlattıklarınızdan çok farklı bir tablo var benim kafamda.
Madem yanlış biliyoruz bizlere tam olarak katsayı çarpımlarıyla anlatırmısınız o çok büyük puan farklarını.
Cidden merak ediyorum.

bu profösörün dediğine göre ben çok büyük bir tercih yanlışı yapmışım o zaman. ben 2000 yılında 193 puan aldım. 195 e tıpa giren arkadaşlar vardı. bense puan kesildiğinden iki yıllık bir okula girebildim. 140 kişilik bir sınıfta 100 kişi imamhatipliydi. ilahiyat okumak istemeyen hedefleri başka olan arkadaşlardık. bizimle beraber diğer meslek liselerininde önü kesilmiş oldu. okul bittikten sonra bir sınava girdim sınavda ikinci oldum. kurallarda da deniyorki bu okul mezunlarına öncelik tanınacak.mülakatta beni yedeklere bile koymadılar sonuncu yaptılar. benden başka o okul mezunu yokken. neden biliyomusun çıkışta beni başörtülü gördüler ve tekrar toplandılar karar böyle çıktı. gerçekten çok zulüm gördük.benim o zamanki göz yaşlarımın hesabının bu dünyada karşılığı yok.

ben de rakamlarla açıklayacaktım fakat konuyu uzatmak istememiştim.şöyle ki:
2005 de üni.ye girdim.bizim senemizde-puanlama sistemi zaman zaman değişiyor- tüm soruları doğru cevaplayınca sınavdan 300 puan alınırdı.okuldan alınan puan 100 üzerindendi.normal liselerde(düz-anadolu-fen) kendi alanından tercih yaparsan(sayısalsa mühendislik mesela) o puan 0.8 ile çarpılırdı.alan dışı tercihlerde(sayısalcı hukuk isterse) okul puanı 0.3 ile çarpılılırdı.yani össden ve okulundan tam puan almış öğrencinin alabileceği en yüksek puan 380di.en düşük tıp 352 ile kapatmıştı.yani hiçbir imamhatipli,meslek liseli öğrenci 330 puanın üzerine çıkamayacağı için ücretli özel tıplara bile giremezdi.

Teşekkür ederim çok ciddi bir puan farkından bahsediyorsunuz.
Peki böyle bir uygulamayı bilerek neden İmam Hatip Lisesini tercih ettiniz?
Bir arkadaş yazmıştı,İHL lerinde normal liselerden farkı yok 1-2 ders dışında diye.
İmam Hatipte mağdur olacağınızı bile bile okuduysanız,sonrasında bana haksızlık yapıldı demenin bir anlamı var mı?
Bakın bu katsayı uygulamasını desteklemiyorum,özelliklede söylediğiniz kadar büyük bir puan farkı oluşturuyorsa,türban yasağını asla desteklemiyorum ama okumak isteyen bir öğrenci için çözümler çok .
Katsayı farkı çıkartıldığında İmam hatip lisesinde okuyan bir öğrenci puanı düşmesin diye okul değişikliği yapabilirdi sanıyorum.
Türban yasağı ilk çıktığı dönemde üniversitedeydim,bizlerde çok mücadele verdik,ama bazı hocalarımızı yenememiştik arkadaşlarımız için.
Yanlarında peruk getirip o hocaların dersinde peruk taktılar ve hepside mezun oldular.Başörtüsüne karışan hocalar var diye okulu bırakmadılar.

Teşekkür ederim çok ciddi bir puan farkından bahsediyorsunuz.
Peki böyle bir uygulamayı bilerek neden İmam Hatip Lisesini tercih ettiniz?
Bir arkadaş yazmıştı,İHL lerinde normal liselerden farkı yok 1-2 ders dışında diye.
İmam Hatipte mağdur olacağınızı bile bile okuduysanız,sonrasında bana haksızlık yapıldı demenin bir anlamı var mı?
Bakın bu katsayı uygulamasını desteklemiyorum,özelliklede söylediğiniz kadar büyük bir puan farkı oluşturuyorsa,türban yasağını asla desteklemiyorum ama okumak isteyen bir öğrenci için çözümler çok .
Katsayı farkı çıkartıldığında İmam hatip lisesinde okuyan bir öğrenci puanı düşmesin diye okul değişikliği yapabilirdi sanıyorum.
Türban yasağı ilk çıktığı dönemde üniversitedeydim,bizlerde çok mücadele verdik,ama bazı hocalarımızı yenememiştik arkadaşlarımız için.
Yanlarında peruk getirip o hocaların dersinde peruk taktılar ve hepside mezun oldular.Başörtüsüne karışan hocalar var diye okulu bırakmadılar.

malesef geçişinde önünü kapadılar liseler arası geçiş yoktu daha yeni var o konu. işte o dediğiniz 1-2 ders varya o benim hayatım.

kim demiş apo sebest diye. ülkede şimdiye kadar atılmamış adımlar atılıyor. kaç şehit verdik biz bu vatana. kaç aydır şehit haberleri gelmiyor bundan rahatsız mı oldunuz. haber bekleyen haberciler gibi şehit haberi gelsede haber yapsak yada başbakana laf söylesek mi diyosunuz. af çıksa senden önce ben laf söylerim kime söylencekse. görmek istemeyene zaten ülkede olan hiçiyi bir şey yok.

Ya sabır ya selamet .
Siz ne demek istiyorsunuz hanımefendi ? Bilmeden konuşmak diye buna denir heralde.
Ben her şehit haberinde ağlayan insanım ne demek şehit haberleri beklemek .
Ben TÜRKÜM TÜRK sırf bu cümlenizden dolayı çok ağır şeyler yazabilirim. Kim şehit haberi gelse diye bekler.
Unuttunuz siz galiba şehidine kelle diyen başbakanı ?
Sayın başbakan şehide kelle derken siz neredeydiniz.
Sayın başbakanın çok derdinde o kelleler değil mi ?
Şimdi siz kelle diyen adamın şehidi düşündüğünü mü iddia ediyorsunuz ?

Ya olay sadece kin e nefreet.
Durduk yere dzen değiştirmeye çalışıyorlar.
Adam on yıldır iktidarda istediğini yapıyor ne diye hala tam anlamıyla kaldırmıyor yasağı ?
Biri de çıkıp demiyor ki bu adam türban için bizi kullandı ?
Deniz Gezmiş ve birsürü solcuda asıldı kimse demiyor ki onlarda asılmasaydı ?
Madem hesap sırayla dönüyor bu durumda sıra kimde ?
Yanlış düşünceler içindeyiz , bu olaylara sevinmek yerine üzülmeliyiz.
Bir ülkenin askeriyesinin yargılanması ne demek ?
Çok uğraşıyorlar ama bu ülke de bişeyleri değiştiremiyecekler.

bu tip konularda nasıl oluyosa anlamıyorum konunun gelip dayandığı en son nokta imam hatipliler,kat sayı bilmem ne oluyor..yani hepsinde aynı son,gerçek konudan uzaklaşılıyor..çok garip..

Başbakan sürekli belli bir kesimi kışkırtıyor neden acaba ?
Ağlama duvarına gitmiş , yahu sizene be. İsteyen istediğine inanır .
Herkes müslüman olmak zorunda mı ? Bir resim gördüm iğrendim onlar gibi insanlardan. Başbuğunun ağlama duvarında resmi ve yanına yazmışlar 1 değil 2 değil 3 değil 4 duvar arasında ağla şimdi.
İnsan olmayı becerebilseler ne ala. Sanane be adam sanane. Senin tüm arkadaşların müslüman mı ?
Siyaset demek din demek değil mi ?
Siyaset onur mücadelesidir , onursuzların işi değildir.
Adamı sırf bu yüzden asacaklar ellerinde olsa.
Yazık be .

bu tip konularda nasıl oluyosa anlamıyorum konunun gelip dayandığı en son nokta imam hatipliler,kat sayı bilmem ne oluyor..yani hepsinde aynı son,gerçek konudan uzaklaşılıyor..çok garip..
an
lamıcak bişey yok canım yobazlar dönüp dolaşıp konuyu oralara getirecekler Batmandakilerde vay bizim üstümüzü arıyolardı vay buralara karakol kurdular diyip duruyolar, bunların ortak yanı iddianameleri okumamış olmamalrı delil diye öne sürülen zırvaları merak etmemiş olmamaları, gizli tanıklar kimlerdir bilmemeleri ve umursamamaları,bunlar rövanş aldık derdinde,insanların hayatı kararmış hapislerde ölenler olmuş umurlarında değil, hiçbir başörtülü başı kapalı diye öldürülmedi bu ülkede, ya da meslek liseliler elbet yolunu buldu eşim meslek çıkışlı mesela, ille birileri rövanş alacaksa oruç tutumuyo diye okulunun camından atılan öğrencinin ailesi almalı, sivasta yakılanların aileleri almalı, uğur mumcu ahmet taner kışlalı bahriye üçok muammer aksoy uyanıp gelip intikam almalı, intikam alacak rövanş isteyecek en son kesim bu ülkenin etliye sütlüye karışmayan yeşil sermaye zengini dincileridir!!!!!!!!!

Ahaahaahshaada abla çünkü yıllardır Türban , katsayı diyen bir liderleri var .
Adam her mitinginde türban katsayı derse konu döner dolaşır gelir buralara tabi .

Back