• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Silivri' de karar günü

kim demiş apo sebest diye. ülkede şimdiye kadar atılmamış adımlar atılıyor. kaç şehit verdik biz bu vatana. kaç aydır şehit haberleri gelmiyor bundan rahatsız mı oldunuz. haber bekleyen haberciler gibi şehit haberi gelsede haber yapsak yada başbakana laf söylesek mi diyosunuz. af çıksa senden önce ben laf söylerim kime söylencekse. görmek istemeyene zaten ülkede olan hiçiyi bir şey yok.

İşte sizin bütün probleminiz bu haber gelmeyince şehit yok zannetmeniz, haber olmayınca terör bitti zannetmeniz, IMF borcu bitti diyince borç bitti sanmanız. Yani tv de gördüğünüz herşeye inanmanız.

af çıksa laf söylermişmiş, barış adı altına teröristlere verilen imtiyazlara lafınız yoktu herhalde.

İşte sizin bütün probleminiz bu haber gelmeyince şehit yok zannetmeniz, haber olmayınca terör bitti zannetmeniz, IMF borcu bitti diyince borç bitti sanmanız. Yani tv de gördüğünüz herşeye inanmanız.

af çıksa laf söylermişmiş, barış adı altına teröristlere verilen imtiyazlara lafınız yoktu herhalde.

arkadaşım ne güzel yazmışsın maalesef bizim ülkemizin insanlarının en büyük sorunu bu okumuyor araştırmıyorlar tv de gördükleri duydukları herşeyi gerçek zannediyorlar IMF borcu bitti diye günlerce yayın yaptılar ama dış borcun alıp başını gittiğinden kimsenin haberi yok pkk çekildi diyor tv de nasıl oluyorsa insanlar bunu duyuyor ama pkk sadece hasta ve yaşlıları çekti asıl örgüt hala duruyor diye belgelerle kanıtlayanları duymazdan geliyorlar bunlar yazmakla bitmez güzel ülkem uyumaya devam.....

bu tip konularda nasıl oluyosa anlamıyorum konunun gelip dayandığı en son nokta imam hatipliler,kat sayı bilmem ne oluyor..yani hepsinde aynı son,gerçek konudan uzaklaşılıyor..çok garip..

evet cünkü suclamari gerek, hayatlarinda bir seyleri mal etmeleri gerek. Oysa ileri bakilsa cözüm yolu aransa dimi....isin kötü tarafi kendi secimlerini baskalarina mal etmeleri ve bunu bilelrek ve isteyerek yapmalari. iste bu cokk kötü bir niyet!!!

Zaten pek çok sorumuz havada asılı kalıyor çünkü cevap veremiyorlar.
Onlara göre bu intikamdı alındı olay bundan ibaret.
Neden ve sonuçları üzerinde düşünmeleri gerekmiyor .
He bide başbakan yaptığı için koşulsuz inanmaları gerekiyor.
Çünkü o adam ulu katsayıyı kaldırdı , türban yasağını kaldırdı he birde askeri içeri tıktı .

Not: Pardon 10 yıldır yapabilcek gücü varken hala kaldırmaya çalışıyor nedense :D

Son düzenleyen: Moderatör:
başbakanı mehdi hazretleri gibi görenler tabi ki onun her dediğine gözü kapalı inanır.....

demirtaş çıkıp 25 eyalet kurulacak diyor,elebaşı serbest kalsın diyor bunlar olmazsa çözüm süreci çıkmaza girer diye tehdit ediyor...herşey yolunda öyle mi......

işlerine gelmediği için paşaları müebbetle yargılıyorlar...korku imparatorluğu kuruldu ne kadar kabul etmek istemese de belirli kesim....2003 2004 yıllarındaydı sanırım hurşit tolon şener eruygur falan kanallara çıkıp bunların yaratacağı tehlikeleri anlatıyorlardı..derken infiale yol açacak diye emekli paşalara tvye çıkma yasağı geldi....onlarda şehir şehir gezip konferans vermeye devam ettiler...derken hepsi hapiste....bizim gözümüzü açacaklar diye endişelendi hükümet.....

yoksa ben inanmıyorum ergenekon falan hikaye....derin devlet hep varmıştı ki...osmanlı da bile...darbeye teşebbüs iddiasıyla yargılanıyorlar..ortada atılmış bir adım bile yok...elleriyle koymuş gibi lav silahlarını bombaları tertemiz hatta o yılın gazetelerine sarılmış bir halde buldular bize de yutturduklarını sanıyorlar...

çoğu devletin özel olarak yetiştirdiği insanlar...nasıl olur da o kadar hizmet bir anda çöpe atılır...bu hak yemektir....işi olunca kullanıp işi bitince yok saymak.....

başbakan heryere yerleştirdi kendi adamlarını..artık sırtı pek yere gelmez herhalde kolay kolay....ordu da saf dışı,zaten polis devleti istiyordu tamam işte...biz de koyunculuk oynuyoruz...daha ne olsun....

Son düzenleme:
PKK'yla muhabbet, PAŞA'lara müebbet, Türkiye'de Adalet, Kimlere Emanet
içinde bulunduğumuz vahim durumu bu sözler gayet güzel açıklıyor bence

başbuğa terör örgütü mensubu diyenleri tarih affetmez demişti başbakan..

ama şimdi terör örgütü mensubu olmaktan müebbet hapis cezası verildi.

artık bu başbakan ciddiye alınır mı?

insanları her seçim zamanı zayıf noktasından vurmaya bayılıyor zaten. fakire makarna, polise askerlik kaldırma, sağlıkçıyı kadroya geçirme. geçen seçim bunlardı.

şimdi yine sağlıkçıya kadro verdi, dinciler alkışlasın diye askeri darbeci yaptı mahkum etti, durdu durdu yine türban konuşmaya başladı daha bakalım neler yapacak rant için. bekleyip görcez

ama her seçim de yutulmaz ki aynı numaralar yaa. :27:

başbuğa terör örgütü mensubu diyenleri tarih affetmez demişti başbakan..

ama şimdi terör örgütü mensubu olmaktan müebbet hapis cezası verildi.

artık bu başbakan ciddiye alınır mı?

Şehite kelle diyeni ciddiye alanlar bunuda alacaktır. :50:

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşım ne güzel yazmışsın maalesef bizim ülkemizin insanlarının en büyük sorunu bu okumuyor araştırmıyorlar tv de gördükleri duydukları herşeyi gerçek zannediyorlar IMF borcu bitti diye günlerce yayın yaptılar ama dış borcun alıp başını gittiğinden kimsenin haberi yok pkk çekildi diyor tv de nasıl oluyorsa insanlar bunu duyuyor ama pkk sadece hasta ve yaşlıları çekti asıl örgüt hala duruyor diye belgelerle kanıtlayanları duymazdan geliyorlar bunlar yazmakla bitmez güzel ülkem uyumaya devam.....

IMF borcunun Türkiye borçları içerisindeki oranı yanlış hatırlamıyorsam %5 ti. bu çok muhterem arkadaşlar borç bitti diye buna sevinip duruyorlar. :27: senden alıp kapatıyor o borcu be adam/kadın yani.

Başbuğ'un suçu, en zor dönemde Genelkurmay Başkanlığı yapması mı? Altındaki askerler patır patır tutuklanırken tipik asker refleksiyle korumacı bir tutuma girmesi, misal Saldıray Berk'e kefil olması mı? Başbuğ evet, çok zor bir dönemde bu görevi ifa etti, dönemi hatırlayın, hükümetle uyum içinde çalışmayı "suç" imiş gibi gösterenlerin baskısını hatırlayın. Başbuğ darbeci zihniyet tarafından da "Tepki ver, bir şey yap!" diye kışkırtılıyordu. Buna rağmen yaptığı açıklamalardan Başbuğ'un askeri vesayetin tasfiyesine teorik olarak karşı olmadığı sonucu rahatlıkla çıkarılabiliyordu; itirazı teorinin pratiğe geçerken neden olduğu hukuk ve nezaket kaybına, TSK'nın itibarsızlaştırılmasınaydı. Ergenekon ve Balyoz davaları, darbeciliğe karşı sivil siyasetin savunulması yönünde önemli bir direnç yarattı. Peki seçilmiş siyasetçiler, misal hükümetin başı ne diyordu bu konuda? Şunu: "İki yıl birlikte çalıştık, mesai arkadaşımdır, tutuksuz yargılanması hem partimin hem şahsımın arzusudur. Bu yol daha isabetli olur" (9 Ocak 2012). Ayrıca şunu da: "İlker Başbuğ'a terör örgütü mensubu demek çok yanlıştır, bu affedilemez" (1 Şubat 2013. Başbakan, Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlıyor). Buradaki tuhaflık şu: Seçilmiş hükümetlerin altını oyma, millet iradesinin tecessüm ettiği iradeyi ilegal yollardan çalışamaz hale getirme suçunun yargılandığı bir dava var. Bir eski Genelkurmay Başkanı bu suçu işlediği iddiasıyla yargılanıyor. Ama seçilmişlerin başı olan Başbakan, böyle bir saldırı ya da engellenmeyle karşılaştığı kanısındaymış gibi görünmüyor. Yani mağdur olduğunu düşünmüyor. Ama şimdi bu yargı kararı alenen Başbakan'a şunu demiş oluyor: Hayır sen mağdursun. Farkında olmaman da senin problemin. İlker Başbuğ, TSK'da görev yaptığı tüm aşamalarda birilerini sahiden mağdur etmiş, vicdanları yaralayacak işler yapmış olabilir. Ama o takdirde "görevi kötüye kullanma" suçuyla yargılanmalıydı, "terör örgütü kurma" suçundan değil.

Alıntı

başbuğ sanık koltuğunda,karşısına deniz kod adlı gizli tanığı çıkardıklarında fenalık geçirmişti sinirinden,,,,o gizli tanık pkknın bir numaralı isimlerinden terörist ŞEMDİN SAKIKtan başkası değildi çünkü.....bir terörist tanık,koskoca paşa terörist.....olacak iş mi....rezaletin daniskası...

artık bu vicdansızlıklara söyleyecek söz bulamıyorum.. bugün bu cezaları verenler umarımki birgün daha beterlerini yaşarlar. bakalım bugün başlarını yastığa koyduklarında halarını yedikleri, ailesinde ayrı düşürdükleri bu kadar insanın vebaliyle ertesi gün bayram sevinci yaşayabileceklermi.. dere akar kumu kalır. boşuna efelik yapmasınlar. yarın o adalete onlarında işi düşecek ve umarımki daha beterini yaşayacaklar..

bu tip konularda nasıl oluyosa anlamıyorum konunun gelip dayandığı en son nokta imam hatipliler,kat sayı bilmem ne oluyor..yani hepsinde aynı son,gerçek konudan uzaklaşılıyor..çok garip..
Çünkü konulara makul cevapları yok.Çünkü kendi düşünceleriyle değil başkasının söylemleriyle düşünüyorlar.Bildikleri iki konu var 1.türban,2.imam hatip...Sıkıştıkça bunları ortaya atıyorlar.

arkadaş nefret kusmaktan başka birşey yapmıyor, yazılanları okumuyor. cevap vermekten vazgeçtim o yüzden ben, zira putlaşan şey onun kafasındaki düşünceler. o yüzden bence siz de parmaklarını çok yormayın :ssz: babası askermiş ya tüm orduyu tanımakta kendisi.

doğduğumdan beri binlerce kişilik askeri lojmanlarda ömrüm geçti,geçiyor. kapı komşum arka apartmanım tabiri caizse tüm mahallem asker sizin gibi kuzenimin askeri organizasyonu için orduevine gitmiştik seneleeer önce diyip kendimi o günden beri askeriyenin içinde hissetmiyorum anlayacağınız.

Siz çıldırdınız mı? Benim yazdığım mesajı yanlışlıkla mı alıntıladınız yoksa ne demek istediğimi idrak mı edemediniz? Ne alakası var yazdıklarımla? Şaka gibisiniz! Bkz:

"Size bu sıkıntıları çektiren, asıl darbeyi yapan kişinin yargılanması için sizin desteklediğiniz iktidar tarafından neden bunca sene beklendiğine bir açıklama getirir misiniz? Üstelik bu tamamen bir rant çalışmasıyken. "Bakın darbe yapanı yargılıyoruz, bize oy verin!"

Artık açın şu gözlerinizi. Kullandırtmayın kendinizi. Nefretinizi kusacaksanız da gerekli ve asıl hedef olan kişilere kusun."

Tekrar soruyorum, istediği herşeyi yapabilen bir iktidar Kenan Evren darbecisini bunca sene neden yargılamadı? Benim 1 tane askeri putlaştıran mesajımı bulunuz lütfen. Allah'a iman ederim, peygambere inanırım hayatta en saygı duyduğum kişi ise Gazi paşam Atatürk'tür. 4. veya 5. kişilerle işim olmaz.

bu konu içerisinde laf olsun torba dolsun, iki laf atayım burdakilerin canını sıkayım gibi bir hedefim yok. yazının dili yok diye mi biz mi birbirimize anlatamıyoruz bilmiyorum ama ben sizi siz beni yanlış anladınız. benim gözümde darbe yapan kenan evren ile darbeye teşebbüs etmiş ve son anda yolundan döndürülmüş veli küçüğün, hurşit tolonun,hasan ığsızın ve hatta mustafa balbayın hiç bir farkı yoktur. adamlar gelsin darbeyi yapsın sıkıyönetimi ilan etsin ondan sonra 'aaaa bu adamlar sahiden darbeciymiş içeri atalım yargılayalım' denilemezdi heralde.
kaldı ki kenan evrene bir yaptırımda bulunulması gerektiği konusunda haklısın ama siz olsanız 95 yaşında bir adama ne gibi bir ceza verirdiniz?

Teşekkür ederim çok ciddi bir puan farkından bahsediyorsunuz.
Peki böyle bir uygulamayı bilerek neden İmam Hatip Lisesini tercih ettiniz?
Bir arkadaş yazmıştı,İHL lerinde normal liselerden farkı yok 1-2 ders dışında diye.
İmam Hatipte mağdur olacağınızı bile bile okuduysanız,sonrasında bana haksızlık yapıldı demenin bir anlamı var mı?
Bakın bu katsayı uygulamasını desteklemiyorum,özelliklede söylediğiniz kadar büyük bir puan farkı oluşturuyorsa,türban yasağını asla desteklemiyorum ama okumak isteyen bir öğrenci için çözümler çok .
Katsayı farkı çıkartıldığında İmam hatip lisesinde okuyan bir öğrenci puanı düşmesin diye okul değişikliği yapabilirdi sanıyorum.
Türban yasağı ilk çıktığı dönemde üniversitedeydim,bizlerde çok mücadele verdik,ama bazı hocalarımızı yenememiştik arkadaşlarımız için.
Yanlarında peruk getirip o hocaların dersinde peruk taktılar ve hepside mezun oldular.Başörtüsüne karışan hocalar var diye okulu bırakmadılar.
:)ben ihl li değilim.anadolu lisesinde okudum.ihl den son sene normal liselere geçiş yapan arkadaşlarım vardı.teferruatını bimiyorum ama geçiş de çok kolay birşey değil diye hatırlıyorum.müdürün insiyatifine bağlıydı biraz.durumu iyi olanlar kolejlere geçiyordu.
ben de başörtülüyüm ve üni tercihlerimde başımı açmayacağım bi okul ve bölüm seçtim.matematik okudum,hocalarımız öğrencinin inancıyla uğraşan kafada değillerdi.sonra bi ara örtü meselesi gündeme gelince sıkıntı oldu.ama ya okulu bırakacaktım ya alternatif arayacaktım.ben de örtünün üzerine şapka taktım.ona da izin vermeyen tek hoca vardı orada da peruk kullandım.

-özellikle bir kişinin değil- genel olarak zihinler çelişki içinde bence.
yandaş medya deniyor,yandaş olmayan medyadan geçen yıl alınan haberler burada savunuluyor.sonra park olaylarında yandaş olmayan medya yandaş ilan ediliyor.
haksızlık yapıldı,bunu yapanlar cezasını bulsun deniyor.var olamdığı iddia edilen adaletten medet bekleniyor.yani yarın bu adamlar yargılanırken adalet yerini bulacak çok şükür.
adam gizli tanık deniyor biz burada pijamalarla üstüne konuşuyoruz.
ve millete herşeye inanma derken kendimiz herşeye inanıyoruz..

Son düzenleme:
Türk halkı bu kararlara en büyük cevabı sandıkta vermelidir. bu şekilde otur konuş konuş sonuç yok. birileri memlekette at koşturuyor. Mustafa Kemal'in sağladıklarını kullanarak onun hatırasını onun ordusunu yok etmeye çalışıyor. bu zihniyet en çok cehaletle besleniyor. Adnan Menderes'i almış bu davayla karşılaştırmaya çalışıyor. sorsan bana adnan Menderes'in duruşması ile ilgili okuduğun herhangibir kaynaktan alıntı yap desen yokk. Muhalefet artık statüsünü yitirdi bence bu ülkenin yeni siyasi oluşumlara ihtiyacı var. bizim gibi modern Türkiye'yi destekleyen cehaletle gericilikle, dini oyuncak edenlerle mücadele edebileceğimiz yeni bir siyasi oluşum ve lidere ihtiyacımız var. sanmayın ki bir Atatürk hayal ediyorum hayır. sadece siyaset becerisi olan birisini hayal ediyorum. öyle birisi ki parçalanmış zihniyetleri ve oyları bir araya getirerek mecliste adam gibi bir duruşu olsun.

BU davayla beraber bu toprakların geleceği ile oynanmıştır. bugün bir askeri tehlike belirse dışarıda komutan yok. deniz kuvvetleri komuta kademesi resmen boşaltıldı ve adam yokluğundan paşalar yaratıldı.

biz öğretmenler de topun ağzındayız. 11 senedir ufacık bir iyileştirme gördünüz mü? hayır. çünkü başöğretmenimiz Atatürk. Bundan utanıyor muyuz? Hayır. gocunuyor muyuz? Asla!

Unutmayın. Mustafa Kemal'e de idam verilmişti ama kaçan Vahdettin oldu.

Son düzenleme:
Back