silikon ameliyatı sonrası ağrı?

Selam Kizlar ben 5gun once 350 cc kasalti yontemiyle ameliyat oldum.meme dokum hic yoktu ilk gunden beri agrilarim cok yogun yataktan tek basima kalkamiyorum uyurken sanki uzerimde tas warmis gibi ayagi kalkinca firlicak gibi hissediyorum nefes almada bile zorluk cekiyorum anlicaginiz cok sancili geciyo doktoru aradim normal oldugunu soyledi 1 haftadan sonra duzelrms ama 2 gun sonra 1hafta olcak tam gecer mi sizce 2gunde bu kadar agri ayni seyleri yasayan war mi aramizda?? :KK43:(

bende 1 mayısta amelıyat oldum anlatıgın agrılara ek olarak sırtım da agrıyor, dr da normal oldugunu yavas yavas gececek dedı.

Geçmiş olsun:KK54:

Selam Kizlar ben 5gun once 350 cc kasalti yontemiyle ameliyat oldum.meme dokum hic yoktu ilk gunden beri agrilarim cok yogun yataktan tek basima kalkamiyorum uyurken sanki uzerimde tas warmis gibi ayagi kalkinca firlicak gibi hissediyorum nefes almada bile zorluk cekiyorum anlicaginiz cok sancili geciyo doktoru aradim normal oldugunu soyledi 1 haftadan sonra duzelrms ama 2 gun sonra 1hafta olcak tam gecer mi sizce 2gunde bu kadar agri ayni seyleri yasayan war mi aramizda?? :KK43:(

Canim gecmis olsun. Benim kizim 12 mayista oldu. bugün 6.gün. Ama agrilarininanlatamam. 2 günde bir acildeyiz Sizin de agrili gecirdiginizi görunce yazismak istedim halen agrilar devam ediyormu. finalleri de var kizimin nasil gececek bilmiyorum. Annesi olarak neden engel olmadim diye kendimi sucluyorum. Agridan olmek isteyecek kadar cani yaniyor.Umarim agrilariniz dinmistir.Son durumunuzu yazarsaniz sevinirim.

Canim gecmis olsun. Benim kizim 12 mayista oldu. bugün 6.gün. Ama agrilarininanlatamam. 2 günde bir acildeyiz Sizin de agrili gecirdiginizi görunce yazismak istedim halen agrilar devam ediyormu. finalleri de var kizimin nasil gececek bilmiyorum. Annesi olarak neden engel olmadim diye kendimi sucluyorum. Agridan olmek isteyecek kadar cani yaniyor.Umarim agrilariniz dinmistir.Son durumunuzu yazarsaniz sevinirim.

Bende 3 mayista oldum kas altindan ve 375 cc takildi.Hic meme dokum yoktu.Ve onun icin inanilmaz agrilar cektim.Ilk 4gün ne tek basima yatabildim nede kalkabildim.Kollarimi hic hareket ettiremedim.Yemegimi ilk gün refakatci arkadasim yedirdi.O kadar fenaydim.Hemsireye agri kesici diye yalvardigimi hatirliyorum.üc gece boyunca uyku diye bisey yoktu.yapabildigim tek sey doktorumun tavsiye ettgigi egzersizleri yapmakti.Yani kollari hafifce hareket ettirmek falan.Su an 15.günüm ve cok iyiyim.Gün gectikcede daha i<i gidiyorum.Düne kadaar evimi kardeslerime süpürtüyordum:KK1: bugün ilk kez kendim denedim,ve problem olmadi.Yani kiziniz icin eger doktor hersey normal diyorsa bence endise etmeyin.Sabir etmesi lazim.Ben bu ameliyat icin esimle kötü oldum o kadar istiyordum.Ama ikinci günü agrilardan aglaya aglaya pisman oldugumu bile söyledim.Kiziniz sabretsin.Kimisi kosarak cikiyor hastaneden kimide bizim gibi herkesin yapisi farkli.Üzmeyin kendinizi ve suclamayinda.

bende 1 mayısta amelıyat oldum anlatıgın agrılara ek olarak sırtım da agrıyor, dr da normal oldugunu yavas yavas gececek dedı.

Geçmiş olsun:KK54:

ay o sirt agrilarini ben bilirim.Üc gün oturarak uyuya kaldigimi hatirliyorum.Elime tlf aliyordum oyalanmak icin oyun oynuoyrdum.Bi uyaniyordum sabah olmus ben oturuyorum ve elimde telefon.Cok sükür.Henüz rahat yatamasamda sirt agrim bayagi azaldi.

Bende 3 mayista oldum kas altindan ve 375 cc takildi.Hic meme dokum yoktu.Ve onun icin inanilmaz agrilar cektim.Ilk 4gün ne tek basima yatabildim nede kalkabildim.Kollarimi hic hareket ettiremedim.Yemegimi ilk gün refakatci arkadasim yedirdi.O kadar fenaydim.Hemsireye agri kesici diye yalvardigimi hatirliyorum.üc gece boyunca uyku diye bisey yoktu.yapabildigim tek sey doktorumun tavsiye ettgigi egzersizleri yapmakti.Yani kollari hafifce hareket ettirmek falan.Su an 15.günüm ve cok iyiyim.Gün gectikcede daha i<i gidiyorum.Düne kadaar evimi kardeslerime süpürtüyordum:KK1: bugün ilk kez kendim denedim,ve problem olmadi.Yani kiziniz icin eger doktor hersey normal diyorsa bence endise etmeyin.Sabir etmesi lazim.Ben bu ameliyat icin esimle kötü oldum o kadar istiyordum.Ama ikinci günü agrilardan aglaya aglaya pisman oldugumu bile söyledim.Kiziniz sabretsin.Kimisi kosarak cikiyor hastaneden kimide bizim gibi herkesin yapisi farkli.Üzmeyin kendinizi ve suclamayinda.

Tesekkür ederim rahatlatmaniz icin. Iyiki bu site var. Bizim durumumuzda baskalarinin da olmasi rahatlatici. Hala agrilarda azalma yok. Dün yine hastanedeydik.Bu sefer radyolog muayene etti. Ultrasona bile gerek duymadi. Kendini kastigi icin agrilarinin fazla oldugunu söyledi. Ben de kasilmalarini engelleyecek ve meme formuna zarar vermeyecek bir ilac veremezmisisniz dedim.Zaten sizlanmayinca hersey normal diyip gönderiyorlar. Kas gevsetici ve raharlamasi icin pasiflora önerdi. Kullaniyoruz. Ama 8. gündeyiz hicbir degisiklik yok. Sabah agrilarla zor kaldirdim. Düzelmeye basar baslamaz ilgilenenlere burdan duyurucam.

çok şaşırdım çarşamba günü ameliyat oldum 1 de ameliyattan çıktım 6 da hastaneden eve gelmek için taksiye bindim bir tek o gece biraz kötüydüm yalnız yatıp kalkamadım ama bertesi gün hiçbirşeyim yoktu agrı kesici ve antibiyotik alıyorum bugünde cuma ve ben dısarı çıktım alışveriş merkezinde 3 saat dolandım

Tesekkür ederim rahatlatmaniz icin. Iyiki bu site var. Bizim durumumuzda baskalarinin da olmasi rahatlatici. Hala agrilarda azalma yok. Dün yine hastanedeydik.Bu sefer radyolog muayene etti. Ultrasona bile gerek duymadi. Kendini kastigi icin agrilarinin fazla oldugunu söyledi. Ben de kasilmalarini engelleyecek ve meme formuna zarar vermeyecek bir ilac veremezmisisniz dedim.Zaten sizlanmayinca hersey normal diyip gönderiyorlar. Kas gevsetici ve raharlamasi icin pasiflora önerdi. Kullaniyoruz. Ama 8. gündeyiz hicbir degisiklik yok. Sabah agrilarla zor kaldirdim. Düzelmeye basar baslamaz ilgilenenlere burdan duyurucam.

yarın bir mucize gibi ağrılarının azalmaya başladığını kendisi de görecek... bana kalırsa kızınız ya yatış pozisyonundan ya da kollarını yanlış kullandığı bir durum yüzünden böylesine acı çekiyor olabilir..ben ameliyattan uyandım ağrım yok,sızım yok,aaa dedim bu ne kadar kolay bir ameliyatmış böyle... sonra otobüs yolculuğuyla evime geldim,kendim yattım kendim kalktım,insan kendisini iyi hissediyor ya birşeyler dürtüyor... gardrobun önüne geçtim ve yüzümdeki muzip gülümsemeyi görmeniz gerekiyordu,br kıyafet giyip diğerini çıkarıyordum... o yetmezmiş gibi akşam düz yastıkla ,normal şekilde yattım ...hiç ağrısı sızısı olmayan ben gece 3 te ağlaya ağlaya uyandım... yapılan yanlış bütün doğruları götürüyor,kollarımı o kadar çok kullanmak ve dümdüz yatmak benim için hataydı bunu sonradan anladığımda geç olmuştu,bu ağrılar devam etti, biraz,bu sefer de canım acıyacak diye yatıp kalkmaktan korkuyordum,annem kaldırıyordu 2 dakika ağlıyordum kalkınca sonra yatarken aynı seromoni yeniden... Bu ağrıların sebebi benim malesef sabırsızlığımdandı.. 12 -13 cmlik içeride yaraalr varken kollar yukarı aşağı kaldırılıp kıyafet denenirse olacağı buydu... ama ağrılar geçince dünyanın en mutlu insanı ben oldum,kızınızın da inanın yarına hiçbirşeyi kalmayacak birazcık da naz yapıyordur size... bir de şunu söyleyeyim ağladıkça canı acır canı acıdıkça ağlar kısır döngüye bağlamasın durum..çok geçmişler olsun

Bugün 9.gün agrilar devam. Kas gevseten ilaclari 2 gün aldik daha kötü oldu. Ilaci kestim. Kendisini cok kastigi icin olabilir mi diye biraz önce sarap verdim. Pazartesi finalleri basliyor. Üniversitelerde raporda zor gecerli sayiliyormus. Ne yapacagimi sasirdim. Yarin nasil olacak diye bekliyorum. Durumunda yine bir degisiklik yoksa sanirim sinavlariyla ilgili ciddi sorunlarimiz olacak. Yarin tekrar durumuyla ilgili yazicam. Simdilik hoscakalin.

Bugün 9.gün agrilar devam. Kas gevseten ilaclari 2 gün aldik daha kötü oldu. Ilaci kestim. Kendisini cok kastigi icin olabilir mi diye biraz önce sarap verdim. Pazartesi finalleri basliyor. Üniversitelerde raporda zor gecerli sayiliyormus. Ne yapacagimi sasirdim. Yarin nasil olacak diye bekliyorum. Durumunda yine bir degisiklik yoksa sanirim sinavlariyla ilgili ciddi sorunlarimiz olacak. Yarin tekrar durumuyla ilgili yazicam. Simdilik hoscakalin.[/QUOTE

Kizinizin agrilari gercekten uzun sürmüs.Ben diger kadinlara nazaran agir gecirdigimi düsünüyordum ama buna ragmen 5.günden itibaren gün boyu ayaktaydim ve alisveris yaptim.8.günü ucaga bindim almanyaya döndüm.Iki cocuk bakiyorum.Ne bilim agrilarim tabiki oluyor hala.Kasilmalar falan ama.Kizinizinki gercekten sabredilecek gibi degilmis.Üstelik final üstü.Eger doktoru gercekten hersey yolunda diyorsa bence ona buradaki kadinlardan örnek verin,Pisikolojik olarak rahatlatmaya calisin.Binlerce kadinin yaptirdigini söyleyin.Mesela benim arkadasim agladigimda "Kiz bir hafta sonrayi düsün,tombul tombul memisleri düsün.Yillardir giyemedigin kiyafetleri düsün"deyip teskin etmeye calisirdi:-))).Sizde bu sekil deneyin.Bide merak ettim.Kiziniza kac cc takildi ve kas altimi takildi?
Yine cok gecmis olsun dileklerimle

Bu tür ameliyatlar icin hep 18 üstü derler. Katilmiyorum. Cilt diriligini biraz kaybetmeli kemik gelisimi tamamen bitmeli. Bir de genclerdeki beklenti daha yuksek oluyor. Biz henuz seklini düsünemiyoruz. Zaman zaman inceliyor ve begenmiyor. Su an cok yukarda. Yanlara toplanmis sislikler ve sararma var. Morluklari görmedik ama sararmis. 2 gündür iki gögsünün arasindan bir ses geldigini söylüyor. Karnina inen sislikler gecti. gögüs formu henüz oturmadi. Belki begense biraz tesellisi olur. Pazartesi ameliyati yapan doktor yurtdisindan dönüyor. Kontrole gidecegiz. Panik ve korku bu agrilara sbep olur mu bilmiyorum. Ne de olsa siddetli agrilarda" filanin 3 gün sürmüs. falanin agrisi az olmus bence benimki hic normal degil" diyerek panik yapiyor bu da agrilarini artiriyor mu bilemiyorum. Birde sinav stresi. Anladimki her ihtimali düsünerek ameliyat zamanini iyi ayarlamak lazimmis. Sinavlari olmasaydi ben de bu kadar strese girmezdim. Gece sabaha kadar uyuyabiiyor.Su an uykuda. Birazdan kaldiricam yani kabus gene basliyor.

geçmiş olsun. :nazar: meme dokusunun azlığı ile ağrı arasında doğru orantı olduğunu düşünmüyorum. kişinin ağrı eşiği, ameliyatta kullanılan teknik, doktorun ustalık derecesi etkiler bence ağrı oranını. bir de kişinin ameliyat sonrası yapılması gerekenleri yapması ve kendini zorlamaması.

geçmiş olsun, zor bir durum, bazılarının ağrıyla başa çıkması çok kolay olmuyor. size sabır diliyorum,
o seslerin gelmesi, silikonların yerleşiyor olmasından, bende de oluyordu, benim de bu kadar yoğun olmasa da 3 haftaya kadar sürdü, şikayetlerim. şu an 4 ayımdayım, maaşallah çok iyiyim,
geçiyor üzmeyin kendinizi, kızınız bu anların da keyfini çıkarsın, her güzelliğin bir bedeli var,
sevgiler,

Bu tür ameliyatlar icin hep 18 üstü derler. Katilmiyorum. Cilt diriligini biraz kaybetmeli kemik gelisimi tamamen bitmeli. Bir de genclerdeki beklenti daha yuksek oluyor. Biz henuz seklini düsünemiyoruz. Zaman zaman inceliyor ve begenmiyor. Su an cok yukarda. Yanlara toplanmis sislikler ve sararma var. Morluklari görmedik ama sararmis. 2 gündür iki gögsünün arasindan bir ses geldigini söylüyor. Karnina inen sislikler gecti. gögüs formu henüz oturmadi. Belki begense biraz tesellisi olur. Pazartesi ameliyati yapan doktor yurtdisindan dönüyor. Kontrole gidecegiz. Panik ve korku bu agrilara sbep olur mu bilmiyorum. Ne de olsa siddetli agrilarda" filanin 3 gün sürmüs. falanin agrisi az olmus bence benimki hic normal degil" diyerek panik yapiyor bu da agrilarini artiriyor mu bilemiyorum. Birde sinav stresi. Anladimki her ihtimali düsünerek ameliyat zamanini iyi ayarlamak lazimmis. Sinavlari olmasaydi ben de bu kadar strese girmez
dim. Gece sabaha kadar uyuyabiiyor.Su an uykuda. Birazdan kaldiricam yani kabus gene basliyor.

Sabah kaldirmak son 3 güne nazaran daha rahat oldu. Bugün daha iyi. Saraptan sonra sanirim kafasini takmadan yattigi icin sabahki kramplari kalici olmadi. Biraz da ben kendi enerjimi yükselterek moral vermeye calistim. Faydasi oldu ki su an derse oturdu. Yarin bugünden iyi olursa sinava girebilecek. Tabiki performans düsüklügü olacak not ortalamasi düsecek. Ama buna da sükür. Aksam da iki arkadas ders alacaklardi. Bakalim onu da basarabilecek miyiz?

Sükür dün de iyiydi. Bugün daha iyi. Hersey kötü giderken birden iyilesme sürecine girilmesi enteresan. Biraz önce sinava girmek üzere arkadasiyla yolcu ettim. Bundan sonraki günlerin daha iyi olacagini düsünüyorum. Bazen kendi dogrulariniz en dogru oluyor. Iyiestiren sarabin verdigi rahatlatma sonucu kaslarin gevsemesi, agrilarin azalma eyilimine gecmesi, bu azalmanin ona moral ve korkuyu azalttigi icin agrilari daha hafifletmesi mi bilmiyorum. su anda cok rahatlamis durumdayim.10 gün kabus gibiydi.

Sükür dün de iyiydi. Bugün daha iyi. Hersey kötü giderken birden iyilesme sürecine girilmesi enteresan. Biraz önce sinava girmek üzere arkadasiyla yolcu ettim. Bundan sonraki günlerin daha iyi olacagini düsünüyorum. Bazen kendi dogrulariniz en dogru oluyor. Iyiestiren sarabin verdigi rahatlatma sonucu kaslarin gevsemesi, agrilarin azalma eyilimine gecmesi, bu azalmanin ona moral ve korkuyu azalttigi icin agrilari daha hafifletmesi mi bilmiyorum. su anda cok rahatlamis durumdayim.10 gün kabus gibiydi.

geçmişler olsun,gerçekten stres ve gerginlik ağrıyı tetikliyor,ne kadar relax olursa insan o kadar az ağrısı oluyor,bir de canım acıyacak korkusuyla hiç yataktan çıkmak istememek ya da hiç yatmak istememek...geçmiş bitmiş gerisi muhteşem

çok şükür düzelmiş kızınız:nazar:sınavınada gitmiş ne güzel..zor günler geride kalıyor artık.tekrardan geçmiş olsun kızınıza ve sizede tabii:KK16:

Ayşegül,canım.Bak sayfama yeni resimler ekledim,tül sütyenle 400cc nin nasıl durduguna bak,ona göre bilgin olsun arkadaşım,ameliyattan sonra keşke biraz daha büyük olsaydı diye üzülmeni istemem,yaptırdıgına degsin be arkadaşım..

arzum benı ekle lütfen senın fotoları görmek istiyorum.benım ameliyatım yaın çok hayacanlıyım.bende aranıza katılıcam nihayet.görüşmek üzere.

Merabalar :) siteye bi suredir girmedigimden yazdiklarinizi yeni gorebildim...umarim iyilesmistir kiziniz? Benim ilk iki hafta agrilarim oldu 10 gunden sonra kendim rahatca yatip kalkabildim onun disinda hep yardim almistim annemden.hatta suan bile az da olsa agir bisey kaldirdigimda yada zorladigimda agrim oluyo ama her gecen gun azaliyo...kendinizi suclamayin cunku psikolojik olarak gercekten rahatladim ben bu ameliyatta eminim kiziniz da oyledir agrisiz bi ameliyat olmasini beklemiyodum ben zaten onemli olan sonucu agrilar geciyo elbet :) benim annem de cok uzulmustu cunku geceleri bile acidan uyanip inliyodum resmen gecti cok sukur simdi o da cok begendi :)

X