sileceklerimizi kaldıran gizemli komşu

Ben sadece kaldırıma park etmiş araçların sileceğini kaldırıyorum. Siz de apartman önü derken mesela kaldırım gibi bir yere mi park ediyorsunuz acaba?

Gene aynı yere park edip bekleyin elbet denk gelirsiniz. İdeali herkesin kendi apartmanın önüne park etmesi elbette ama teknik olarak çoğu yerde bu mümkün değil. Bizim apartman çıkmaz sokakta, sokakta 10 apartman var. Her apartmanda 9 daire var. Çıkmaz dar. Max 20 araba alıyor. Boş bulan park ediyor. Bulamayan bir alt sokağa park ediyor. Ne yapalım bulamayınca evin içine sokacak halimiz yok ya.

Gecengun kızım hafif bir köşe var apartman karsinda oraya park etmiş geldi akşam babasına söyleyince çek oradan köşeyi zor döner acemi şoförler deyince indi aşağıya gelince silecekleri kaldırmışlar demiş esim birisini rahatsız etmişsin yedik küfürü demişti

Ben sitedeyim de ama baba evim aile apartmanımız. Bizim bir alanımız var arsamızdan ayrılmış araçları oraya park ediyoruz, oraya kimseyi sokturtmayız bizim özel mülkümüz, apartman önüne de çektirmiyoruz, çünkü kapıyı kapatıyor, kaldırımı işgal ediyor ve bodrum dairelerin önünü tamamen kapatıyor. Eh bir de bizim apartmanda engellimiz var. Ben de görünce silecek kaldırıyorum. Gitsin yola park etsin apartmanın böğrüne giriyorlar.
Iyide aynı şey mi bu.
Sizin özel mülkünüze tabi ki parkedemezler ama sokağa kimse karışamaz. İsteyen istediği yere parkeder. Ha garaj önü,giriş kapısı vs dikkat edilir amenna(ambulans,itfaiye vs yanaşabilmesi,engelli varsa rahat girip çıkabilmesi adına)ama sokağa kimse karışamaz. Benim evimin önü diyip kimse kimseye buraya parketmeyin diyemez.
Annemin oturduğu sitenin karşısında da var böyle bir manyak,silecek kaldıran,en son not yazıp cama bırakmıştım,kamera kayıtta arabama bir daha dokunursan seni şikayet ederim diye. Bir daha dokunamadı,çok meraklıysa gidip otoparklı daire alsın ama kimseye böyle karısamaz. Sokağı da satın almıyor o evde oturuyor diye,sanki kendine tahsis edilmiş otopark misali insanlarla uğraşmak saçmalık bence. Herkes evinin önüne parketmek istiyor doğal olarak ama yeri geliyor yer bulamayıp uzağa parkediyoruz illaki. Kimseyi taciz edemeyiz ki evimin önüne parketme diye.

merhaba
arabamızı dışarıya park ediyoruz. evimizin önünde boş yer olmayınca biz de karşı apartmanın önüne park ediyoruz. telefonumuz camda yazılı olduğu halde sileceklerimiz kaldırılıyor. oraya park eden her araca aynı şey yapılıyor. günün belli saatlerinde açılan su deposu var küçük ama onun da girişine park etmiyoruz.dikkat ediyoruz. en son aynı şey olunca apartmanda balkonda oturan birine sordum görmediğini haberi olmadığını söyledi. bu durumdan şikayetçiyiz. sizce ne yapmalı? yer kalmayınca park edebileceğimiz bir yer yok başka. en son çare orası.
Bizim sitede var bu durum çok sinir oluyordum. İki kez acil durum için blok girisine park ettik Max yarım saat sonra çektik. Biri eşim covidden hastanede yattığı için yuruyemiyordu kapının önüne çektim. Kıyafetlerde covidden dolayı hemen makineye atmak gerekiyordu. Hemen attım ki ortalığa sacilmasin virüs. Max 30 dakika sürmüştür. Hemen silicegi biri kaldırmis. İkincisinde de oğlumun birden tuvaleti geldi. Hatta bulunduğumuz yer eve 5 dakika araba mesafesindeydi ama wc yoktu. Hemen dedim eve yetiştir. Onda da acele tuvalet mevzusunda silecek kalkmis.
Yağmurlu bir gün bir de. Eşime dedim bunda kasıt var artık ben bulucam bu kim. O yok mok dedi ama ben sen eve git ben beklicem dedim
Arabayı blok girisine çektim içinde bekledim. Girişteki komşu geldi beni görünce hemen içeriye doğru gidecek gibi oldu. Arabadan indim dur ben de seni bekliyordum dedim. Bir daha benim özel aracıma ellerseniz şikayetçi olacağım. Ozel mülkum dokunamazsiniz. Yanlış park varsa şikayetçi olun gelip çeksinler. Veya not yazın bişi yazın ama benim silecegime dokunamazsiniz dedim.

Bir kez de başka semtte berberde sıra bekliyoruz. Berberin önünde yer yok ileri park ettim. Saç trasi olacak çocuklar gideceğiz. Abla marketci kavga ediyor oraya park ettirmez dedi. İçinde hatta annem bekliyordu. Adamın öyle bir hakkı yok zaten. Yol ona ait değil. İsgaliye verdiğinden bahsetti. İsgaliye kaldırıma ödeniyor yola değil. Önce zabitayi aradim. Zabıta polis çağırın oraya park etmek yasak değil ama biz birşey yapamayız dedi . Daha da bişi dese polis çağıracaktim. Baktı ben ondan deliyim bişi yapamadı.

merhaba
arabamızı dışarıya park ediyoruz. evimizin önünde boş yer olmayınca biz de karşı apartmanın önüne park ediyoruz. telefonumuz camda yazılı olduğu halde sileceklerimiz kaldırılıyor. oraya park eden her araca aynı şey yapılıyor. günün belli saatlerinde açılan su deposu var küçük ama onun da girişine park etmiyoruz.dikkat ediyoruz. en son aynı şey olunca apartmanda balkonda oturan birine sordum görmediğini haberi olmadığını söyledi. bu durumdan şikayetçiyiz. sizce ne yapmalı? yer kalmayınca park edebileceğimiz bir yer yok başka. en son çare orası.
Yer Ankara mi

Ben sadece kaldırıma park etmiş araçların sileceğini kaldırıyorum. Siz de apartman önü derken mesela kaldırım gibi bir yere mi park ediyorsunuz acaba?
Silecek kaldırmak çok terbiyesizce. Ve yetkiniz dışında. Fotosunu çekin ilgili yere şikayet edin. Ceza verme ve mudahale etme yetkisi sizde değil.

Bir kez de akan trafikte kadının biri okuldan çocuklarını almak için çift sıra park etmis birinin silecegini kaldırmak için arabasini yolun içinde bırakıp yan arabanın silecegini kaldırmaya indi..bu arada arkasında bir dünya sıra oluştu.. yağmurlu günde sadece çift sıra park oluyor ama yol akiyor yine de. Velevki hata olsun yine de zabıta değilsiniz polis degilsiniz ne hakkınız var.

Bu simarikligin ardı kesilmiyor çünkü. Çizgiyi geçmediği halde oglusu rahat binememis yan arabaya diye silecek kaldıran var.

Bizim apartmanın da kenardaki girintilerle birlikte 5 araçlık park yeri var. Apartmanda 6 araç var. O gün sona kalan sokağa park ediyor malesef.

Silecek kaldıran tipe denk geldiğimde bir daha oraya park etmedim. Bir de ne de olsa başkasının apartmanının önü diye 1-2 günden fazla park etmemeye bile gayret ediyorum. Bunun dışında normali dendiği gibi zaten, garaj girişi vs. değilse devletin sokağını sahiplenemez hiç kimse. Vallahi bu stresten en son arabayı g..me sokucam.

Silecek kaldırmak çok terbiyesizce. Ve yetkiniz dışında. Fotosunu çekin ilgili yere şikayet edin. Ceza verme ve mudahale etme yetkisi sizde değil.

Bir kez de akan trafikte kadının biri okuldan çocuklarını almak için çift sıra park etmis birinin silecegini kaldırmak için arabasini yolun içinde bırakıp yan arabanın silecegini kaldırmaya indi..bu arada arkasında bir dünya sıra oluştu.. yağmurlu günde sadece çift sıra park oluyor ama yol akiyor yine de. Velevki hata olsun yine de zabıta değilsiniz polis degilsiniz ne hakkınız var.

Bu simarikligin ardı kesilmiyor çünkü. Çizgiyi geçmediği halde oglusu rahat binememis yan arabaya diye silecek kaldıran var.
Kaldırıma park edenlerdensiniz herhalde :işsiz:

merhaba
Hanımefendi kendi evinizin önü boş değil diye hangi hakla başka bidanın önüne park edebiliyorsunuz ki çok normal silecek kaldırmaları. Bizde de var bir manyak 10 tane de duba koysak otopark girişine, sanki ona yer tutmuşuz gibi sürekli oraya park ediyor. Yakında duvara plakasını yazıp sen park etme diye rezil edeceğiz

Hanımefendi kendi evinizin önü boş değil diye hangi hakla başka bidanın önüne park edebiliyorsunuz ki çok normal silecek kaldırmaları. Bizde de var bir manyak 10 tane de duba koysak otopark girişine, sanki ona yer tutmuşuz gibi sürekli oraya park ediyor. Yakında duvara plakasını yazıp sen park etme diye rezil edeceğiz
Siz iyimisiniz ya, başka binanın önüne park etmek için ordaki oturanlardan izin mi alacaktı. Devletin verdiği hak ile park etmiş; itirazınız mı var?
Misfirliğe gittiniz zaman arabayı katlayıp çantanıza koyuyorsunuz herhalde? Başkasının binasının önüne koymuyorsunuzdur diye düşünüyorum.
Konusahibi yerinizde olsam cama not yapıştırım, sileceğime birdaha dokunulduğunu görürsem söker müsait yerine monte ederim diye ve oraya park eder pusuya yatarım.

Siz iyimisiniz ya, başka binanın önüne park etmek için ordaki oturanlardan izin mi alacaktı. Devletin verdiği hak ile park etmiş; itirazınız mı var?
Misfirliğe gittiniz zaman arabayı katlayıp çantanıza koyuyorsunuz herhalde? Başkasının binasının önüne koymuyorsunuzdur diye düşünüyorum.
Konusahibi yerinizde olsam cama not yapıştırım, sileceğime birdaha dokunulduğunu görürsem söker müsait yerine monte ederim diye ve oraya park eder pusuya yatarım.
Silecek kaldırmak kibarca uyarmaktır. Muhattap olmanın sonucu daha kötü şeylere yol açar. Ve evet, misafirliğe gittiğimde hiçbir zaman rastgele boş bulduğumuz bir yere hiç koymadık. Ya otopark, yada gidebileceğimiz başka ulaşım araçları ile. Birisi sileceğimizi kaldırdığında kalkıp öfkelenip dövecek değilim, gayet normal birşey bu.

Silecek kaldırmak kibarca uyarmaktır. Muhattap olmanın sonucu daha kötü şeylere yol açar. Ve evet, misafirliğe gittiğimde hiçbir zaman rastgele boş bulduğumuz bir yere hiç koymadık. Ya otopark, yada gidebileceğimiz başka ulaşım araçları ile. Birisi sileceğimizi kaldırdığında kalkıp öfkelenip dövecek değilim, gayet normal birşey bu.
Eminim öyle oluyordur.
Ayrica silecek kaldırmak terbiyesizlik ve medeniyetsizliktir. Size normal geliyor olabilir
Benim başıma hiç gelmedi, burda öyle birşey mümkün değil ama TR de başıma gelse kavgada ederim şikayetçide olurum.

Eminim öyle oluyordur.
Ayrica silecek kaldırmak terbiyesizlik ve medeniyetsizliktir. Size normal geliyor olabilir
Benim başıma hiç gelmedi, burda öyle birşey mümkün değil ama TR de başıma gelse kavgada ederim şikayetçide olurum.
Sanıyorsunuz ki silecek kaldırıldı diye tüm TC polisi oraya intikal edip hemen bakacaklar. İnanın umursayıp gelmiyorlar bile.

tovbe est devletin sokagina koyduk diye icazet mi vericez ne hakla benim arabamin silecegini kaldirir bildigin suc bu .otopark girisi ayri ama kusura bakmayin tabi ki baska binanin onune park edebilirim dumduz sokak cunku kimsenin tapulu mali degil .

Eminim öyle oluyordur.

Arabaya zarar bile vermeyen silecek kaldırmak terbiyesizlik ve medeniyetsizlik ama kaldırıma park etmek normal öyle mi?

Belli ki yurt dışında falan yaşıyorsunuz, orada kaldırıma park edebiliyor mu arabalar? Bakın burada mümkün değil demişsiniz.

Ama burada nelerin mümkün olduğunu bilseniz şaşarsınız. Burada kaldırıma park etmenin cezası 437 TL sadece.

Bu ülkede yaptırım mekanizması doğru işlese, insanlar zaten kaldırıma park edemez. Kurallara herkes uymak zorunda.

Arabaya zarar bile vermeyen silecek kaldırmak terbiyesizlik ve medeniyetsizlik ama kaldırıma park etmek normal öyle mi?

Belli ki yurt dışında falan yaşıyorsunuz, orada kaldırıma park edebiliyor mu arabalar? Bakın burada mümkün değil demişsiniz.

Ama burada nelerin mümkün olduğunu bilseniz şaşarsınız. Burada kaldırıma park etmenin cezası 437 TL sadece.

Bu ülkede yaptırım mekanizması doğru işlese, insanlar zaten kaldırıma park edemez. Kurallara herkes uymak zorunda.
kaldirima park etmekten bahsetmiyoruz binanin onune park etmekten bahsediyorlar yanlis anlamissiniz

X