sileceklerimizi kaldıran gizemli komşu

Modifiyeli simli mi🤣🤣🤣
evet evet aynen değişik olan kafa benim ki 😂😂😂
hanımefendi komik gelen nedir anlayamadım ? siz kurallara ciddi ciddi uzaksınız. Biraz bir araştırın, trafik polisleri dahi uyarı amaçlı silecek kaldırıyor. Ne kadar kıymetli sileceğiniz varmış. Yemin ediyorum 100 liraya satıyorlar ne yaşıyorsunuz ya

hanımefendi komik gelen nedir anlayamadım ? siz kurallara ciddi ciddi uzaksınız. Biraz bir araştırın, trafik polisleri dahi uyarı amaçlı silecek kaldırıyor. Ne kadar kıymetli sileceğiniz varmış. Yemin ediyorum 100 liraya satıyorlar ne yaşıyorsunuz ya
Benimki özel yapım, okadar ucuza bulamam. Simli değil ama olsun çok kiymetli

hanımefendi bizim arabamız modifiyeli simli, yolda onlarca insan dokunuyor napalım hepsini hapse mi attıralım nasıl kafalar yaşıyorsunuz ya
cogul eki kullandiginiz icin galiba bana da laf attiniz .sokaga devletin malina park etti diye bir insanin arabasinin sileceklerini surekli kaldirirsaniz TACİZ etmis olursunuz ve ustune basa basa tekrar soyluyorum boyle bir hakkiniz sokak icin yok .

cogul eki kullandiginiz icin galiba bana da laf attiniz .sokaga devletin malina park etti diye bir insanin arabasinin sileceklerini surekli kaldirirsaniz TACİZ etmis olursunuz ve ustune basa basa tekrar soyluyorum boyle bir hakkiniz sokak icin yok .
TDK'ya da mı başvuralım hanımefendi ? Tanımadığınız insanlar ile sen diye değil siz diye muhattap oluyorsunuz ? Bunun çoğul ile alakasını öğrenebilir miyim ?

TDK'ya da mı başvuralım hanımefendi ? Tanımadığınız insanlar ile sen diye değil siz diye muhattap oluyorsunuz ? Bunun çoğul ile alakasını öğrenebilir miyim ?
tabi canim siz laf atmadiniz ben ustume alindim nasil kafalar yasiyorsunuz siz cumlesini yanlis anladim demek ki pardon

silecek kaldırmak arabanın neresine tam olarak zarar vermek oluyor ? bir söyler misiniz ? sanayiye girmesine gerek mi kalıyor ? siz böyle düşünmeye devam edin. Herhangi bir yerde silecek kaldırmak hatalı park anlamına gelmektedir. Trafikten bir habersiniz
Sokağa musait olan bir yere şayet garaj ,bina girisi vs değilse park etmek,park edilmez,aracınız çekilir tabelası yoksa şayet ne zamandan beri hatalı park anlamına geliyor?
Hatalı park dediğiniz bir girişi kapatır (otopark,bina vb)yada belirlenmiş alana iki kişilik yere ortalar tek arabayı koyar veya birşekilde geçişi engeller ona denir. O arabayı da ararsanız yetkilileri çekerler oradan zaten.
Sokağa park edene sırf evinizin önü diye hatalı park diyemezsiniz.
siz trafikten bi haber olmayasınız. Yasaksa arayın ilgili mercileri bir sorun bakalım gelip o arabayı oradan çekecekler mi? Çekmiyorlarsa durun bir düşünün kim hatalı diye.

Gizemli olacak bir durum yok. Annemlerin apartmaninda da bir polis var, park yapılmaması gereken yerlere (kendi apartmanların önü, otopark girisi vs) park eden insanların sileceklerini kaldırıyor uyarı mahiyetinde. Koymayın oraya bizim diyor işte. Tartışmakta olmaz komşusunuz duzgunce kaldirmis sanki kirip atmis gibi davranmayin.

Yani Avrupada yaşıyorum, özel garaj yada mülk olmadığı sürece herkes sokağa park ediyor.

Uyarı yazın aracın camına. Aracınıza dokunamayacağına park ettiğiniz alanın kamuya ait olduğuna dair

Bizim sitede var bu durum çok sinir oluyordum. İki kez acil durum için blok girisine park ettik Max yarım saat sonra çektik. Biri eşim covidden hastanede yattığı için yuruyemiyordu kapının önüne çektim. Kıyafetlerde covidden dolayı hemen makineye atmak gerekiyordu. Hemen attım ki ortalığa sacilmasin virüs. Max 30 dakika sürmüştür. Hemen silicegi biri kaldırmis. İkincisinde de oğlumun birden tuvaleti geldi. Hatta bulunduğumuz yer eve 5 dakika araba mesafesindeydi ama wc yoktu. Hemen dedim eve yetiştir. Onda da acele tuvalet mevzusunda silecek kalkmis.
Yağmurlu bir gün bir de. Eşime dedim bunda kasıt var artık ben bulucam bu kim. O yok mok dedi ama ben sen eve git ben beklicem dedim
Arabayı blok girisine çektim içinde bekledim. Girişteki komşu geldi beni görünce hemen içeriye doğru gidecek gibi oldu. Arabadan indim dur ben de seni bekliyordum dedim. Bir daha benim özel aracıma ellerseniz şikayetçi olacağım. Ozel mülkum dokunamazsiniz. Yanlış park varsa şikayetçi olun gelip çeksinler. Veya not yazın bişi yazın ama benim silecegime dokunamazsiniz dedim.

Bir kez de başka semtte berberde sıra bekliyoruz. Berberin önünde yer yok ileri park ettim. Saç trasi olacak çocuklar gideceğiz. Abla marketci kavga ediyor oraya park ettirmez dedi. İçinde hatta annem bekliyordu. Adamın öyle bir hakkı yok zaten. Yol ona ait değil. İsgaliye verdiğinden bahsetti. İsgaliye kaldırıma ödeniyor yola değil. Önce zabitayi aradim. Zabıta polis çağırın oraya park etmek yasak değil ama biz birşey yapamayız dedi . Daha da bişi dese polis çağıracaktim. Baktı ben ondan deliyim bişi yapamadı.
Adam ne dedi size cevap olarak ? Sileceğinizi kaldıran

Sokağa musait olan bir yere şayet garaj ,bina girisi vs değilse park etmek,park edilmez,aracınız çekilir tabelası yoksa şayet ne zamandan beri hatalı park anlamına geliyor?
Hatalı park dediğiniz bir girişi kapatır (otopark,bina vb)yada belirlenmiş alana iki kişilik yere ortalar tek arabayı koyar veya birşekilde geçişi engeller ona denir. O arabayı da ararsanız yetkilileri çekerler oradan zaten.
Sokağa park edene sırf evinizin önü diye hatalı park diyemezsiniz.
siz trafikten bi haber olmayasınız. Yasaksa arayın ilgili mercileri bir sorun bakalım gelip o arabayı oradan çekecekler mi? Çekmiyorlarsa durun bir düşünün kim hatalı diye.
Hanımefendi ben size direkt 112 arama geçmişimi atayım otopark girişimizi kapattığına dair kaç kez aradığımı. Ama bir sorun ki devletimizin polisi kaç kez gelme gereği duydu. 0 .
Yani burda boş duyara gerek yok.
Kimsenin taktığı da yok, polis bile umursamıyor bu durumu

Hanımefendi ben size direkt 112 arama geçmişimi atayım otopark girişimizi kapattığına dair kaç kez aradığımı. Ama bir sorun ki devletimizin polisi kaç kez gelme gereği duydu. 0 .
Yani burda boş duyara gerek yok.
Kimsenin taktığı da yok, polis bile umursamıyor bu durumu
Gayette çekiyorlar gerektiğinde aracı.

Ayrıca konuda evin önüne park etmekten bahsediliyor siz onunla alakalı hatalı park dediniz diye bu yorumu aldınız,garaj girişi ne alaka şu durumda onu da anlamadım. Kimse garaj girişi,bina girişi nereye bulursan parket sen haklısın demiyor. Tabi ki kendi evinin önünde yer yoksa karşı hatta çapraz,gerekiyorsa 1 alt,1 üst sokakta dahil boş bulduğu yere aracını parkedecek,kimse de karışamaz buna. Şayet bize ait olsa zaten plakamızı yazdırıp park edilmez tabelası falan asarız. Öyle bir hakkımız olmadığına göre demekki sokakları öyle benim park yerim diye sahiplenemeyiz.
Oturduğum sitede otopark var ama benim bina girişime uzak olduğu için sitenin karşısındaki cebe parkediyorum,o sokağa bakan evlerde oturan bütün site sakinleri de aynını yapıyor zaten,ha asm ve karakol var yakında oraya gelen insanlarda pekala gelip benim evimin önüne parkediyor,bahsedilen cebe yada tamamen bizim sitenin kaldırımın önüne,kimse de bu konuda oraya koyma arabanı buraya bırakma demez,demiyor. Az aşağıya yada yukarı bulduğumuz yere bırakıyoruz arabayı.
Ha benim bebeğim küçükken tam kapı girişinin az aşağısına yada yukarısına(girişi kapatmayacak şekilde)parkediyordum ana kucağı ile taşıyorum yolun karşısına yürümemek için kimse de oraya parketmedi bir süre komşulardan ama oğlum yürümeye başlayınca ben karşıya aldım aracı,komşumun yaşlı yürümekte zorlanan annesi için tüm blok o kısmı boş bırakti ki onlar kolay parketsin,acil bir durumda rahatça çıkarsın vs diyerek. Konusmadan kendi aramızda sanki anlaşmışız gibi bunu yaptık. Bazı şeyler nezaketle,karşılıklı saygıyla halloluyor zaten.

Adam ne dedi size cevap olarak ? Sileceğinizi kaldıran
Yani tartistik işte. Çocuğun ayağı kırılmış ambulans giremiyor falan filan dedi. Bir de tam onun caminin onu kapaniyor. Ondan da hassas olabilir. Benden önce sabaha kadar bırakan olabilir bilemiyorum. Ben daha yeni tasinmistim bu olay yaşandığında. Parka müsait yer değil o konuda haklı. Ama kısa süreli park hakkı var illaki. Zaten mesele bu da değil. Benim de sinir olduğum park durumları oluyor. Ama kimsenin silecegine ellemedim. Trafiğe haber versem mi diye içimden geçtiği oluyor en fazla.

Kaldırıma park edenlerdensiniz herhalde :işsiz:
Polis veya zabıta değilsiniz. Ben kurallara çok iyi uyarim mevzu ben değilim zaten. Siz o halde başka mevzularda suç işleyenleri de tartakliyorsunuzdur, veya evinizin odasına alıp kapatıyorsunuz herhalde. Bunların ceza yetkisi sizde değil.

X