- 5 Nisan 2019
- 2.009
- 1.802
Bu yazılı olmayana kuraldır herkes yaparHic bu kadar sacma bir protesto gormemistim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu yazılı olmayana kuraldır herkes yaparHic bu kadar sacma bir protesto gormemistim
Olamazlar canım. Çünkü sokak o apartmanda oturan medeniyetsizin tapulu malı değil.O binadakiler de doğal olarak kendi binalarının önüne park etmek istiyor olamazlar mı?
Kendileri de başka yere koyabilirAma kendileri aracinı koyamiyor olabilir siz koyunca. Ha cozum tabiki silecek kaldirmak değil
Toplumsal kural kendi evi onüne koymaktır. Binanin park yeri yok mu. Yoksa zaten o kadar arac nasil siğsın caddeye resmen kirlilik. Kaldirim yok yuruyecek isgalden.Kendileri de başka yere koyabilir
Toplumsal kuralları neye göre koyuyoruz acaba? Sizin bakış açınıza göre insanlar kendi evleri ve iş yerleri dışında da bir yere gitmemeli çünkü başkasının evinin önüne araba park edilmez. Toplumsal kural garaj ve giriş kapısı önüne park edilmemesi gerektiğidir.Toplumsal kural kendi evi onüne koymaktır. Binanin park yeri yok mu. Yoksa zaten o kadar arac nasil siğsın caddeye resmen kirlilik. Kaldirim yok yuruyecek isgalden.
boyle bi toplumsal kural olabilir mi sizce ? hayir apartman 20 daire kapi onu 5 araclik .geri kalan 15 daire arabasini eve mi soksunToplumsal kural kendi evi onüne koymaktır. Binanin park yeri yok mu. Yoksa zaten o kadar arac nasil siğsın caddeye resmen kirlilik. Kaldirim yok yuruyecek isgalden.
Lazım olabilir ama konu sahibi düşünüpte numara bırakmış bunu yapamayan insanlar da var. Medeni bir şekilde arayıp iletişim kursalar rahatsızlıklarını dile getirseler zaten konu sahibi israrla park etmeye devam etmez. Konu sahibi park etmese bir başka apartmanda oturan kişi park edecek bu kadar rahatsız oluyorlarsa yazı yazacaklar ya da oraya bir obje koyacaklar
sanırım öyle :)Bu yazılı olmayana kuraldır herkes yapar
yazdığınızı tekrar okuyun bence. keza size karşıt yazılanlar da olmuş.Ahhahshsh neden size bi milyon tane cevap vermisim, sizle kavga etmisim, satasmisim gibi dikenlerinizi cikartip saldirdiniz ki?
Ne vandalligim kalmis ne medeniyetsizligim???
Kaldi ki dedigim cok basit, size lazimsa o yer, onlara da lazim olmus tepki vermisler. Bu kadar basit. Gelip burda bana satasacaginiza sileceginize zarar vermeden sadece tepki amacli kaldiran kisiye satasin?
Apartman sakinleri bir başkasının malına zarar vererek suç işliyor farkında mısınız? Bu bir ifade şekli olamaz. O zaman sokakta kırmızı renkli arabaları da beğenmeyip çizelim.Sizin ozelinizde konusmuyorum ama anladigim kadariyla genel bir algi problemi mevcut.
Gayet net Turkce ifadelerle yazmisim, konu sahibine lazim olmus, oraya park etmis, apartman sakinleri de kendisine lazim oldugunu bu sekilde ifade etmis.
Ben kimse hakli veya haksiz dememisim konu sahibi hadsiz bir sekilde annelige kadar dil uzatan bir kisi, sadece konusuna "sebep su olabilir " temali bir cevap verildigi icin.
Yani, konu sahibinin bize anlattigi kadarini biliyoruz ve kendisi bana cokta "ILIMLI, ANLAYISLI" gözükmedi.
numara bıraktık özel neon olarak yaptırdık hatta. fakat iletişime geçse inanın sorunu aşacağızSileceğe not bırakın "derdiniz ne bizle mesaj atın" diye
Sizin farketmediğiniz başka bir soruna sebep oluyor olabilirsiniz.
Ama bazende yazısız kurallar vardır..Ne alaka yahu? Kimse kendi apartmanının önüne park etmiyor ki. Eğer park yeri garajın önü falan değilse, apartmana giriş çıkışı vs önlemiyorsa sokakta nere boşsa oraya park edilir. Apartman önü özel mülkiyet değil.
bakın aynı şeyi ben de yaşıyorum . apartmanımızın önüne başkası da koyuyor arabayı fakat ''hakkımız ''olmadığı için bir şey diyemiyoruz. çünkü evi alırken kapı önünü de satın alamıyoruz maalesef.Ama kendileri aracinı koyamiyor olabilir siz koyunca. Ha cozum tabiki silecek kaldirmak değil
size ılımlı ya da anlayışlı gözükme gibi bir amacım olmadığı için olabilir belki de . anlayışlı olabileceğim ne var burada?Sizin ozelinizde konusmuyorum ama anladigim kadariyla genel bir algi problemi mevcut.
Gayet net Turkce ifadelerle yazmisim, konu sahibine lazim olmus, oraya park etmis, apartman sakinleri de kendisine lazim oldugunu bu sekilde ifade etmis.
Ben kimse hakli veya haksiz dememisim konu sahibi hadsiz bir sekilde annelige kadar dil uzatan bir kisi, sadece konusuna "sebep su olabilir " temali bir cevap verildigi icin.
Yani, konu sahibinin bize anlattigi kadarini biliyoruz ve kendisi bana cokta "ILIMLI, ANLAYISLI" gözükmedi.
farkında değil çünkü değerleri bu yönde. suç işlemek için kendi kendine kural uyduranlar vardır ya belki de bir örneği. önceki yazdığını da unutmuş mesela karşıt yazılana saçmalıyorApartman sakinleri bir başkasının malına zarar vererek suç işliyor farkında mısınız? Bu bir ifade şekli olamaz. O zaman sokakta kırmızı renkli arabaları da beğenmeyip çizelim.
yazısız kurallar değil de bu biraz uydurulmuş bir kural çünkü yukarıda bir üyede yazmış polis işin içine girince aslında böyle bir kural olmadığından bir hak da oluşmadığını anlamış oluyoruz.Ama bazende yazısız kurallar vardır..
Bizim muhitte de mümkün olduğunca kimse birbirinin binasını önüne park etmez.
Çaresizlikten istisnalar oluyor onu da yine kimi hoş görüyor kimi tepki veriyor..
O zaman polisi arayın diyeceğim de... Yani sileceğimi kaldırıyorlar diye şikayet azıcık garip kaçar sanki.yazısız kurallar değil de bu biraz uydurulmuş bir kural çünkü yukarıda bir üyede yazmış polis işin içine girince aslında böyle bir kural olmadığından bir hak da oluşmadığını anlamış oluyoruz.
bende buna benzer problem yaşamıstım. Konuda acmıstım forum'a. Öyle ruh hastaları var girişi, çıkışı, apartman önünü filan kapattığın yok ama böyle hariketler sergiliyorlar enteresan bir sekilde bende anlam veremıyorummerhaba
arabamızı dışarıya park ediyoruz. evimizin önünde boş yer olmayınca biz de karşı apartmanın önüne park ediyoruz. telefonumuz camda yazılı olduğu halde sileceklerimiz kaldırılıyor. oraya park eden her araca aynı şey yapılıyor. günün belli saatlerinde açılan su deposu var küçük ama onun da girişine park etmiyoruz.dikkat ediyoruz. en son aynı şey olunca apartmanda balkonda oturan birine sordum görmediğini haberi olmadığını söyledi. bu durumdan şikayetçiyiz. sizce ne yapmalı? yer kalmayınca park edebileceğimiz bir yer yok başka. en son çare orası.