Sil Baştan Başlamak İsteyenler

1.Yürüyüş yapanlar daha uzun yaşar
8000 erkekte yapılan ‘Honolulu Kalp Çalışması’nda’ günde 2 mil yürüyen kişilerde ölüm riskinin neredeyse yarıya düştüğü bulunmuştur. Diğer çalışmalarda da benzer sonuçlar bulunmuştur. Eğer yürümeye devam ederseniz, daha uzun ve daha sağlıklı yaşama şansınızı artırırsınız.

2. Yürüyüş kilo almayı önler
Colorado Üniversitesi Sağlık Bilimleri Merkezi, İnsan Beslenmesi Merkezi’nden Dr. James O. Hill tarafından yapılan bir çalışma; “Eğer günlük aktivitelerinize günde 2000 adım daha eklerseniz, bir daha hiç kilo almayabilirsiniz” diyor. Kilo vermek için daha fazla adım atmalısınız.

3. Kilolarınızdan yürüyerek kurtulabilirsiniz
Yürüyüş gibi egzersizler kilo verme programlarının önemli bir parçasıdır. Ama yine de kilo vermek için ne kadar yediğinize dikkat etmeniz gerekiyor. Yürümek kaslarınızı kuvvetlendirmeyi, yağları yakmayı ve metabolizmanızı hızlandırmayı sağlar. Uzun sürede ve başarılı bir şekilde kilo veren kişilerin hemen hemen tamamı yürüyüş programı ya da diğer egzersiz programlarını takip etmişlerdir.

4.Yürüyüş kanser riskini azaltır
Çalışmalar göstermiştir ki; egzersiz ve yürüyüş, meme ve kolon kanseri riskini azaltmaktadır. Yürüyüş aynı zamanda devam eden kanser tedavisi için yararlıdır, iyileşme ve hayatta kalma oranını artırır.

5. Yürüyüş kalp hastalıkları ve inme riskini azaltır
Kalp hastalıkları ve inme, hem kadınlarda hem de erkeklerde en yüksek ölüm nedenidir. Bu riski günde 30 ile 60 dakika yürüyerek yarıya indirebilirsiniz. Kanınızın akmasını sağlayın!
Kaynak: https://www.medikalakademi.com.tr/her-gun-30-dk-yurumek-icin-10-sebep/

Canım sadece bi tavsiye benimkisi bence diyetisyenini değiştir oncelikle. Psikolojik olarak etkilenmen çok normal ve bu seni kısır döngüye sokar gerçekten ihtiyacın olduğunu düşünüyorsan git psikolağa. Seni mahveden bu veli ziyaretleri oldu keşke bi çözüm olsaydı. Tam anlamıyla dikkat edemesende vazgeçme salma kendini daha da kötü olmasın. Biz burdayız senin yanındayız unutma sakın

Kızlar hasta oldum resmen dökülüyorum parmaklaeım saç diplerim bile ağrıyor. Şuan yazmak bile canımı yakıyor inanın nasıl oldu neden oldu anlamadım. Öğlende koltukta uyukladım en fazla 15 dk falandır uyandığımda feci boğaz ve vücut ağrısı vardı. Uyumadan önce hiç bişeyim yoktu hatta oğlum okuldan gelince spor yapmayı planlamıştım. Bana b, kaç gün müsade edin olur mu.

Günaydın Kızlar

Fatmacığım çok geçmiş olsun. Muttapa7555
Ben koltukta uyuyakalmanı da hastalığa bağlıyorum, bitkinlikten 15 dakika uyumuş gitmişsin demek ki.

Serrazcığım sen de boğaz ağrısıyla cebelleşiyorsun demek, çok geçmiş olsun canım. serraz

Emelcim yeni bir gün! Yeşillikler alındıysa, günü güzel geçirmek gerek EMELinEMELi

Sidelyaaaaaa hu huuuu canımmmm! Sana da günaydın. @Sidelya95

M Melek1450 canımmm neler yaptın bu ara? Nasılsın?

krizantem3 tatlı arkadaşımmm hazır 63'e merdiven dayamışken sakın bırakma

DÜN NELER YAPTIM?

sabah zeytin peynir domates biber

öğlen bir tabak bezelye + çorba

kızlar akşam üşenmedim 7 de yemeğe giriştim biber soğan küçük bir patates ile mantar sote yaptım yoğurtla beraber onu yedim.

maalesef bir tane waps yedim çikolatalı kek (226 kal.)

sonra yeşil çayımı içtim, suyumu içtim..

Toplam 2 lt su + 35 dakika çok tempolu step ve yürüyüş

Dünkü menüm
Yulaf ezmeli muz + kuru üzüm + 1 çay kş fıstık ezmesi + 2 hurma
RESMEN Tatlı krizi yaşadım şeker komasına girdim
Ama iyi geldi

Öğlen bir kase çorba + iki köfte + sütlü irmik tatlısı bir dilim (salata yoktu)

Akşam 6,5'da hamburger + kola (inanmazsınız kolayı bitiremedim patates kızartmasından da iki üç aldım ve gerisini yiyemedim. 6,5 - 9,5 arası Ankara Acity de ordan oraya yürüdüm zaten bunu yapacağımı bildiğim için hamburgerimi de yedim vallahi.

Akşam 10,30 da yeşil çay

2,5 lt su, hafif tempoda 1,5 saat yürüyüş..

Kızlar yediklerime bakmayın
Ben yarın 69 çıkmaya çalışacağım..
Ama regli olur muyum işte onu bilmem..

Hareket ediyorum hep..

Dün lcw de 40 beden gömlekler büyük geldi aaaa birazcık büyük geldi
38 bedenleri denedim onlar da dar geldi amaç 38 e girmek olsun bakalım..
Ben yürürüken leslie deki kol hareketlerini muhakkak yapıyorum, sırttan da incelme oldu eminim buna.

Sabah süzme peynir
Zeytin
Maydanoz ve dereotu
Kırmızı köz biber ve 1 dlm tb ekmekle miss kahvaltı

Öğlen salata ve çorba biraz patlıcan kabak fasulyeli türlü

Akşam 7 de mantar sote mercimek çorba ve susuz cacık yani yoğurtlu sarmsklı salatalık..

Az önce yeşil çay

Belki sütlü kahveyle kuru kayısı yerim 10 gibi..
Güüüüççç bendeeeee.. adet oldum olucam yarına kesin ilk günüm olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…