- 28 Mayıs 2017
- 1.283
- 643
- 53
- 30
- Konu Sahibi ankarali_94
-
Teşekkür ederimLohusalik zaten duygu karmaşasi insan zaten herseye agliyor en ufak şeye alinip kirilabiliyor..Annenizle guzel bir sekilde vedalasip evinize gecin.. Emin olun her lohusa ayni seyleri yasiyor tek degilsiniz yalniz degilsiniz..
Haklısın dinlendim tabiki ama işte devamlı kal dediler bende duruyorum öyle şimdi resmen küstü odasından çıkmıyo14 gun yeterli bence dinlenmek icin...en iyisi kendi eviniz...
Inanin gitmeseniz de benzer sıkıntılar baş gösterecek.Kesinlikle oyle bende aynı durumdayım bende olamadım en iyisi gitmek haklisiniz ama bu seferde niye hemen gidiyosun diye ona da laf söyleyecekler bide 40 gün durmami istiyolardi başta
Teşekkür ederim 9 da yanımdan gitti odasina kapandi bidaha uğramadı bile sanki büyük bişey yapmışım gibi şaşkınımInanin gitmeseniz de benzer sıkıntılar baş gösterecek.
Bir de onların açısından da emin olun çok kolay değil. En basiti bebeğin gazı olduğunda hepimiz "Acaba yediklerim mi etkiledi?" demişizdir. Yemeği yapan anneniz de olsa bir şekilde suçlanma hisseder. Bu en basit örneği.
Yeni doğum yapmışsıniz dogal olarak pur neşe olamazsınız ama onlar da kendilerine "Acaba memnun edemedik mi?" diye soruyorlar ve bu da normal.
Annenizi kırmadan yavaş yavaş bebeğin de eve alışmasını istediginiz için gitmeniz gerektiğini ama desteğine tabiki ihtiyacınız olacağını belirtin. Gerisi ona kalmış artık.
Üzmeyin sakın kendinizi. Bebeğinizin tadını çıkarın. "Ben yaptım sen yapma" cılar çoktur başınızda bu dönemde biri de ben olayım :)Teşekkür ederim 9 da yanımdan gitti odasina kapandi bidaha uğramadı bile sanki büyük bişey yapmışım gibi şaşkınım
Çok teşekkür ederimÜzmeyin sakın kendinizi. Bebeğinizin tadını çıkarın. "Ben yaptım sen yapma" cılar çoktur başınızda bu dönemde biri de ben olayım :)
Boşuna kendinizi strese sokmayın su akar yolunu bulur. Bebeğiniz bir daha bu minicik haline dönmeyecek unutmayın. Sağlıkla büyütün.
Kesinlikle oyle aminnnnKv yapsa deriz kaynana işte şöyle yapıyor böyle yapıyor. ama insan kendi annesiyle bile rahat edemiyor işte. bende hep o günleri görürsem annem gelir bakar kvyi istemem diyorum ama şimdi gözüm korktu. bnm annemde böyle inanılmaz alıngandır buluttan nem kapar ve tüm olayların merkezinde kendini tutar. yaşanan olayların baş kahramanı hep odur. ben doğum yapmış olmam da onun kızı doğum yapmış olur ve bu yüzden ilgi gösterilmesi gereken insan o olur. seni çok iyi anlıyorum şimdi evine geçsen o da sorun biz yaranamadık der. iki ucu.. değnek. allah sabırlar versin.
Amin inşallahAnneniz lohusaligi zorlasdiriyorsa kendi evinuze gecin. En iyisi aslinda böyle durumlarda eşlerin birbirine destek olup yalnız kalması, insanların böyle triplerini çekmekdense. Analı babalı büyüsün inşallah bebeginiz
Valla öyle ya benimde azalacak diye korkuyorum sıkıntıya girdim vallaKırkı yeni çıkmış birisi olarak söylüyorum cidden biz dışında herkes lohusa herkes bir tripkar millet bizi idare edeceğine biz milleti idare ediyoruz doğumdan sonra 1hafta annem kaldı yanımda rahattım sonra gitti o gidince görümce geldi yanıma kırkım çıktı hala gitmiyor geldi yerleşti resmen aklınız varsa gibin kendi evinize kimseyi de almayın yanınıza. Zehir olur lohusa dönemi iyice. Benim sıkıntıdan sütüm azaldı kesilecek diye ödüm koptu millet kırılmasın diye biz perişan oluyoruz
Çok teşekkür ederim kesinlikle öyle 1 haftada toparlandım ama işte 40 gün kal lohusasin bilmem ne biz bakarız yardımımız olur filan demişlerdi şimdi tabi 15 gündür burdayım ama bu şeyleri görünce şaşırdım yani bende uykusuz yorgun olabiliyorum her zaman gulemeyebiliyorum benden başka herkes alıngan oluyo ben alttan almaya çalışıyorum annemiÖncelikle hoş gelmiş yavrunuz, güzel günlerde, annesinin babasının sıcaklığında büyüsün.
Ya bence 40 gün toparlanma süreci feci abartı bir durum. Açık kalp ameliyatı olan insan bile dikilir ayağa o sürede. Sizin fiziksel olduğu kadar psikolojik olarak da toparlanmanız gerekiyor ve insan bunu en iyi kendi evinde, düzeninde, eş desteğiyle, bebeğiyle yeni hayatına en kısa sürede başlayacağı şekilde yapar. Ben de 10 gün önce sezaryenle doğum yaptım. Bu 2. çocuğum. 5 gün yanımızda birileri vardı, sonra bizim isteğimizle herkes dağıldı. Evde at gibi koştura koştura iş yapmıyorum ama yatalak hasta da değilim, hayatta kalacak kadar yemek ve temizlik işleriyle ilgilenebiliyorum. Bence azimli olmak toparlanma sürecini kısaltıyor. Hem psikolojik hem fiziksel olarak daha çabuk kendinize geliyorsunuz. O yüzden kendi evinize geçmenizi öneririm. Azıcık aşım, kaygısız başım diye dememişler boşuna.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?