- 7 Şubat 2011
- 153
- 1
canım benim benim şöle oldu durumum ben bu kürü Suna Dumankayadan duyunca hemen iliği buldurdum.Ama herşeye öööle atlarımda istikrarlımıyım hayır.Yapmamıştım 1 senedir buzluktaydı.Ha bugün ha yarın derken baktım saçlarımın kahkül kısmı iyice azalıyo hemen başlamaya karar verdim.Burda arkadaşlar yazınca kendime söz verip başladım valla hemen.Erkek kardeşimede sürüyorum her hafta ve sanki ona sürmeye almışım kendimden çok ona bi kısmet oluynda sorun yok ama erkeklerin sorunlarıda ilerde çıkıyo en iyisimi şimdiden önlem almak lazım.Demem oki daha henüz bi gözlemimi paylaşmam için çok erken canım.Ama faydalı oacağına inanıyorum ben.Ben iliği nasıl yaptım yukarlardada yazmıştım.Topiği açan arkadaşınkine alternatif olarak kendi uygulamamı yazdım.Daha doğrusu annem yaptı.İlikleri aldık,annem tavada eritti.Sora eriyen yağın üzerine ister süzün ister süzmeyin buz gibi soğuk suyu döktü.O iliğin yağı beyaz bir şekilde katılaşarak hoooooop tavanın üzerine çıkıp dondu.sora aldık o beyaz kalıp yağı bu arada altıda sadece su kaldı.Bu soğuk suyu dökmemeizin amacı bir nevi yıkama ve kalıntılardan arındırma gibi bişi oluyu suyla eritenlerinki gibi.
Aldık o yağı bi kaç parçaya bölüp kavonoza koyup derin dondurucuda saklıyorduk.Orada olduğu için asla bozulmaz.İşte aldım bi kaç parça benmasi usulü eritip yağ katıp sürdüm saçımıza streçle ve minik havluyla sardığın içinde donmuyor ve kolayda arınıyor canım.ayyyyy ne çok yazsım ben farkında olmadan heh heh Umarım faydalı olabilirim
Aldık o yağı bi kaç parçaya bölüp kavonoza koyup derin dondurucuda saklıyorduk.Orada olduğu için asla bozulmaz.İşte aldım bi kaç parça benmasi usulü eritip yağ katıp sürdüm saçımıza streçle ve minik havluyla sardığın içinde donmuyor ve kolayda arınıyor canım.ayyyyy ne çok yazsım ben farkında olmadan heh heh Umarım faydalı olabilirim