Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
2ayda fln gozle gorunck kadar uzar mi
Hadi bakalm bnde ilikci old :)bgn ilk denemeyi yaptm iligi eritrkn midem bulandi vazgecicektm ama Dewan ettm 3.yapmdn snra fln INS.etki gorurum
Aaaaa.. Süpermiş o zaman, çok sevindim..
Bu durumda ben de en kısa zamanda denicem.. Aslında bir de japongulu diye bir kuaförün verdiği bakım tarifi var forumda ama ama onun içine bemiks ampul konuyor ve ben saçlarıma kimyasal şeyler sürmek istemiyorum.. Ne olur ne olmaz... O yüzden bu tarif çok daha mantıklı geldi..
Hayırlı olsunnn ben 2.yi yaptım kasınmam var benim acaba yapan herkeste varmı merak ediyorum
uzun süre bekletince kaşınma banada oluyor canım sanırım çok yağlı bir bakım ondan kaynaklanıyorHayırlı olsunnn ben 2.yi yaptım kasınmam var benim acaba yapan herkeste varmı merak ediyorum
evet kemiğin içindeki ilik ne kadar verirse al bana iki haftaya yetecek kadar veriyor bende saçıma yetecek kadar hazırlıyorumilik dediğiniz tam olarak ne kemiğin içindei ilik mi.ne kadar isteyeceğiz peki kasaptan adam şaşırmasın
arkadaşlar iliğin kokusu saçınızda (hafif bile olsa) kalıyor mu? ıslatınca terleyince falan?
ben zeytın yağını ölçüyle koymadım.lavanta yağıda kullanmöadım.bır damla çam terebentin badem yağı zeytin yağı bebantane bemiks evigen ampül kemiğin ilığini karıştırıp temiz saça sürdüm 4 saat beklettım
canım ben saçlarımı kestirdim.çenemde bile değildi.karışımı yaptım.ve sonrasın o kısa saçlarımı hiç kullanamadım desem yeridir.15-20 gün sonra en az 3-4 cm uzamıştı saç yapısından kaynaklı değişiklik gösterirmi bilmiyorum ama benimkiler çok çabuk uzadılar ki benim saçlarım öyle hızlıda uzamaz normalde
bunun asıl tarifi bu değil.size gerçek tarifi vereyim suna Dumankaya nın kendi anlatımından..250 gr sığır iliğini makarna haşlar gibi suda haşlıyoruz.süzüyoruz.süzdükten sonra blendıra koyuyoruz.içerisine 100 gr kadar hindistan cevizi yağı ,1 çorba kaşığı defne tohumu yağı,1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu yağı,1 tatlı kaşığı çörek otu yağı,bunları karıştırıyoruz saç dibine sürüyoruz.friksiyon yapıyoruz.streç film sarıyoruz..üzerine tülbent yada havlu sarıyoruz.2 saat sonra saçımıza uygun bir şampuanla tercihen kimyasalı az bitkisel yada içine su ilave edilip kimyasalı seyreltilmiş şampuanla yıkıyoruz.formül haftada 1 kez uygulanacaktır...saçlarınız fışkıracak haberiniz olsun....sözünü böyle tamamlıyor gülümseyerek:))))
15 günde gösteriyor kendini benim 2 ayda 7-8 cm uzamıstır sanırım
Kızlarrr...
O kadar mutluyum ki bu mutluluğumu sizlerle paylaşmadan edemiycem...
Saçlarım o kadar dökülmüştü ki artık böle diplerimde avuç içi kadar açıklıklar vardı ve saçlarımı açık bırakmaya utanıyordum. mecburen hep topluyordum ve çok sıkılmıştım. Daha sonra nette deli gibi dolaşıp bir formül bulmaya çalışırken gördüm. Ve ciddi anlamda hayatım değişti kendime güvenim geldi...
İlk gördüğümde çok iğrendim ve eminim sizde okuyunca ilk önce aynı tepkiyi vereceksiniz. Ama öyle bi canıma tak etti ki bigün gözümü karartıp denedm. Sonra baktım o kadarda iğrenç değilmiş :) vee sadece 2 hafta sonunda kafamın dibinde çıkmış 2 cm uzunluğunda bir sürü saç gördüm. Şu anda o açıldı dediğim yerler tamamen kapandı diyebilirm....
Gel gelelim formüleee:)
Sığır iliği:))
150 gram sığır iliği
50 gram saf zeytinyağı
50 gram lavanta yağı
Kasaba gidin ilik isteyince zaten direk saçına mı sürceksin diyorlar:)
Meğerse herkes bunu uyguluyormuş son duyan benmişim :)
150 gram iliği 1 çay bardağı suyun içinde iyice kaynatın. Zaten o kendiliğinden küçük küçük parçalara ayrılıyor. Sonra posası kalmasın diye blendırdan geçirin ve en son saçlarınızda kalıntı olmasın diye ince telli süzgeçten süzün. içine zeytinyağı ve lavanta yağını karıştırın. ılık bir şekilde saçınıza sürün ve streç filmle sarın. 1-2 saat bekletin ve yıkayın. kalan karışımı cam bir kavanoza koyun ve buzdolabında saklayın. Tekrar kullanacağınız zamanda sıcak suyun içine kavanozla birlikte koyup o şeklde ısıtın..
Sonuca inanamıycaksınızzzz:)))
Hayırlı olsun şimdiden :)
İki kez yaptım henüz 15 gün oldu yani..Gürleşme değil ama uzama oldugunu farkettim kızlar lavantayı bu akşam 1 çay kaşıgı koyacagım zaten yoğun kokuyor
nasıl geçiyo zaman dimi sen tek kullanımlıkmı yapıyorsun canım