Saç Uzatma Yöntemleri Sığır iliği ile kafamdan saç fışkırıyor kızlar...

Hadi bakalm bnde ilikci old :)bgn ilk denemeyi yaptm iligi eritrkn midem bulandi vazgecicektm ama Dewan ettm 3.yapmdn snra fln INS.etki gorurum

Aaaaa.. Süpermiş o zaman, çok sevindim..
Bu durumda ben de en kısa zamanda denicem.. Aslında bir de japongulu diye bir kuaförün verdiği bakım tarifi var forumda ama ama onun içine bemiks ampul konuyor ve ben saçlarıma kimyasal şeyler sürmek istemiyorum.. Ne olur ne olmaz... O yüzden bu tarif çok daha mantıklı geldi..
:KK9:

tatlım ben bemix ampul formülünü 6 ay kullandım. İşe yaradığını söyleyebilirim. Saçı uzatmak bir yana uzarken kırılmasını ve sertleşmesini önledi. Çok ekstrem bir uzama olmasa da normalden fazla uzadığını ben gözlemledim.

Ya benim daha fazla saça ihtiyacım yok da saçımı dizime kadar uzatmayı düşünüyorum. Şimdilik belimde. Uzatmak için kullanan var mı bunu?

Bu arada uzatmak ve kepeği önlemesi için kullandığım bir yağ karışımı var. İsmi Rival. Onun da işe yaradığını düşünüyorum. Bu uzunlukta bi saçın şimdiye çoktan çıtır çıtır gitmesi lazımken hala dipdiri duruyorlar.

Hayırlı olsunnn ben 2.yi yaptım kasınmam var benim acaba yapan herkeste varmı merak ediyorum :kk77:

ben bir böcek gördünmü deli gibi kaşınırım.saçlarıma ilik sürdüm diye sende kendi kendine vesvese yapmıssan psikolojik olarakta kaşınıyor olabilir.çünkü şimdiye kadar hiç kimse böyle birşey söylemedi.benimkide kaşınmadı :KK34:

Bnde iliac olrm kasnma fln da olmadi bnde:)sacima bi parlama bi guzelkk geldi ilk yapmada anladm tawsiye ederm herkese guzl forml

ilik dediğiniz tam olarak ne kemiğin içindei ilik mi.ne kadar isteyeceğiz peki kasaptan :KK1: adam şaşırmasın :KK1:

arkadaşlar iliğin kokusu saçınızda (hafif bile olsa) kalıyor mu? ıslatınca terleyince falan?

ilik dediğiniz tam olarak ne kemiğin içindei ilik mi.ne kadar isteyeceğiz peki kasaptan :KK1: adam şaşırmasın :KK1:
evet kemiğin içindeki ilik ne kadar verirse al bana iki haftaya yetecek kadar veriyor bende saçıma yetecek kadar hazırlıyorum
arkadaşlar iliğin kokusu saçınızda (hafif bile olsa) kalıyor mu? ıslatınca terleyince falan?

azda olsa kalıyor ertesi gün tekrar yıkıyorum. faydasını görünce kokuya takılmayacaksın bile

Son düzenleme:
İliğin kokusu hiç yokki kalsın :KK9: valla bu lavanta yağı bomba bi koku.Ben yazmıştım yine yukarlarda canım.50 ml dmiş arkadaş ben 40 koyduğum halde fazla geldi birazdaha ilik ve zeytinyağı karıştırdım halen daha kokmuyor.Bu arada iliği ne kadar alacağını soranlar için bence fazlası ile alıp eritin derin dorundurucuda saklayın yapmak istediğinizde eritir yağları karıştırır kullanırsınız.zaten bu tarifteki karışım bayağı gidicek.yada tarifin yarısına göre hazırlarsınız.Ama ilik için 1 kere uğraşmak en iyisi.Benim buzlukta bir kavanozda puzzle parçaları gibi parça parça var çok kolay oluyor :KK6:

ben zeytın yağını ölçüyle koymadım.lavanta yağıda kullanmöadım.bır damla çam terebentin badem yağı zeytin yağı bebantane bemiks evigen ampül kemiğin ilığini karıştırıp temiz saça sürdüm 4 saat beklettım

canım ben saçlarımı kestirdim.çenemde bile değildi.karışımı yaptım.ve sonrasın o kısa saçlarımı hiç kullanamadım desem yeridir.15-20 gün sonra en az 3-4 cm uzamıştı :KK66: saç yapısından kaynaklı değişiklik gösterirmi bilmiyorum ama benimkiler çok çabuk uzadılar ki benim saçlarım öyle hızlıda uzamaz normalde :KK34:

bunun asıl tarifi bu değil.size gerçek tarifi vereyim suna Dumankaya nın kendi anlatımından..250 gr sığır iliğini makarna haşlar gibi suda haşlıyoruz.süzüyoruz.süzdükten sonra blendıra koyuyoruz.içerisine 100 gr kadar hindistan cevizi yağı ,1 çorba kaşığı defne tohumu yağı,1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu yağı,1 tatlı kaşığı çörek otu yağı,bunları karıştırıyoruz saç dibine sürüyoruz.friksiyon yapıyoruz.streç film sarıyoruz..üzerine tülbent yada havlu sarıyoruz.2 saat sonra saçımıza uygun bir şampuanla tercihen kimyasalı az bitkisel yada içine su ilave edilip kimyasalı seyreltilmiş şampuanla yıkıyoruz.formül haftada 1 kez uygulanacaktır...saçlarınız fışkıracak haberiniz olsun....sözünü böyle tamamlıyor gülümseyerek:))))

15 günde gösteriyor kendini benim 2 ayda 7-8 cm uzamıstır sanırım :KK66:

mutlaka deneyeceğim bende.çok teşekkürler arkadaşlar.umarım ilik bulurum :)

Kızlarrr...
O kadar mutluyum ki bu mutluluğumu sizlerle paylaşmadan edemiycem...
Saçlarım o kadar dökülmüştü ki artık böle diplerimde avuç içi kadar açıklıklar vardı ve saçlarımı açık bırakmaya utanıyordum. mecburen hep topluyordum ve çok sıkılmıştım. Daha sonra nette deli gibi dolaşıp bir formül bulmaya çalışırken gördüm. Ve ciddi anlamda hayatım değişti kendime güvenim geldi...
İlk gördüğümde çok iğrendim ve eminim sizde okuyunca ilk önce aynı tepkiyi vereceksiniz. Ama öyle bi canıma tak etti ki bigün gözümü karartıp denedm. Sonra baktım o kadarda iğrenç değilmiş :) vee sadece 2 hafta sonunda kafamın dibinde çıkmış 2 cm uzunluğunda bir sürü saç gördüm. Şu anda o açıldı dediğim yerler tamamen kapandı diyebilirm....
Gel gelelim formüleee:)
Sığır iliği:))
150 gram sığır iliği
50 gram saf zeytinyağı
50 gram lavanta yağı

Kasaba gidin ilik isteyince zaten direk saçına mı sürceksin diyorlar:)
Meğerse herkes bunu uyguluyormuş son duyan benmişim :)
150 gram iliği 1 çay bardağı suyun içinde iyice kaynatın. Zaten o kendiliğinden küçük küçük parçalara ayrılıyor. Sonra posası kalmasın diye blendırdan geçirin ve en son saçlarınızda kalıntı olmasın diye ince telli süzgeçten süzün. içine zeytinyağı ve lavanta yağını karıştırın. ılık bir şekilde saçınıza sürün ve streç filmle sarın. 1-2 saat bekletin ve yıkayın. kalan karışımı cam bir kavanoza koyun ve buzdolabında saklayın. Tekrar kullanacağınız zamanda sıcak suyun içine kavanozla birlikte koyup o şeklde ısıtın..
Sonuca inanamıycaksınızzzz:)))
Hayırlı olsun şimdiden :)

Sevgili arkadaşım senin adına çok sevindim bide resmin varmı acaba çok merak ediyorum bende birçok formül deniyorum bakalım inşallah senin gibi bu mutlulugu bizlerde yaşar ve paylaşırız..

İki kez yaptım henüz 15 gün oldu yani..Gürleşme değil ama uzama oldugunu farkettim kızlar lavantayı bu akşam 1 çay kaşıgı koyacagım zaten yoğun kokuyor

nasıl geçiyo zaman dimi:KK6: sen tek kullanımlıkmı yapıyorsun canım

çOK çabuk geçiyor vallahi ilk hazırladıgım çok olmuş iki kez kullandım onu yetti biraz önce yaptım yıkadım onu tek kerelik ance yetti yagını çok koymuşum bu kez sanırım tam 4 kez sampuanladım ahtta kafam yaglı kalacak diye çok korktummm :KK52: :KK53:
Sen de yapıyor musun nasıl gidiyor?? ben gürleşsni istiyorum

benim saçımda yoğun bi gürleşme olmadı ama şöyle ki bir faydasını gördüm; çocukluğumdan beri kahkül ile büyümüş bir insanım ve alnımda bebek saçlarım oldukça fazlaydı büyümüyor, uzamıyor öyle kalıyor hep kahküllerimle kapıyordum. ilik ile bakımdan sonra şuan 10 cm civarında uzadıklarını görüyorum gerçi bayağı önce yapmıştım ve bunun bebek saçlarımda müthiş bir etki ettiğini söyleyebilirim. lakin ne kendi olan saçımı uzattı ne de gürleştirdi. yinede bir kaç kez daha denemeyi düşünüyorum.

X