Sığınacak kimsem yok

Malasef çoğu kadın böyle kadın bambaşka bi hayat kurma fikri yok ya eşine yada ailene sırt dayiyacaksin.. ise başla kendi ayakların üzerinde dur hem boş vaktin olmayacak hemde kendine güvenin gelecek sonra kendi başına bi hayat kurmaya çalış baktin olmuyor ayrıl.. gerçekten sana yazık ömrün geçmeden çaresizliğin daha artmadan bazı adımlar at .. mesleğinde var madem en yakın zamnda bi iş bul ekonomik özgürlüğü al eline sonra ailenin yanına sığınmak zorundada kalmazsın kendin evine çıkarsın.. ve sakin çocuk olur düzelir diye hata edip birde çocuk yapma benden sana tavsiye ..

Onun bu davranışlarını görmezden gelin evin içinde kendinize ait bir yaşam surdurun. Ilk onceliginiz kendinize güvenin ve iş bulun birikim yapın belli bir süre. Bu süre içinde yine esinizde bir düzelme görmezseniz ayrılın yaptığınız birikenleri bir ev tutun. Yaşadıklarınız kendinize güveninizi götürmüş ama hiç bir şey sizden değerli değil.

Canm mesleğim var aslında. Çalışırsam eğer eşimle para yüzünden daha çok tartışırız bütün birikimlerimizi gider ailesine verir. Birde bunu. Stresine grmwk istemiyorum

İyide çalışabilecek durumdayken eşin yüzünden çalışmıyorsan,boşanmak istiyoken ailen yuzunden bosanamiyosan boşan,çalış, düzenini kur aklın yolu bir yanı.

Sen 20 o 21 yaşında daha çocuk yaşta evlendiniz. Yani şimdi evlilik sorumluluğu zordur. Ne bekliyordun canım? Kimse sana demedi mi daha erken. Erkekler geç olgunlaşır. Bu yaşta evlenirsen kocanın gözü açılır, arkadaşlarına düşkün olur. Bak erkekler geç olgunlaşır, evliliğe hazır olmaları zaman alır. Bu sürede gezer tozar eğlenir büyür. Evlenip eve tıkali kalmak zor gelir. Bu yüzden bir kadın da aynı şekilde bu sorumluluğa hazır olması zaman alıyor. Kadın hazır olsa bile erkek hazır olmazsa sonuç değişmiyor. En deli zamanları bu adamın. Arkadas delisi olacağı zamanlar. Sabredeceksin ne diyeyim. Bunaltma fazla. Üstüne gitme. Sende kendine uğraş bul

Ailemin evinde de kalamam canm. Kocamın yaptiklarina ailesinin yaptıklarına bir yerde el yapıyor diyorsun ama ailen böyle davranınca hiç katlanamiyorsun
Ailenin yaptıkları daha can acıtıyor canım bende yaşadım ara ara da yaşıyorum... En güzeli iş bul özgüvenin gelir, kocanı o zaman şutla gitsin... Çalışmayan oyun derdinde olan kişi ne bilsin evliliği, sorumluluğu..... Boşver.... Çocuk yaparsan olan sana olur...

Hayretler içinde okudum çocuk düşünüyoruz yazınızı. Daha siz çocuksunuz, eşiniz çocuk. Nasıl çocuk büyütmeyi planlıyorsunuz? Kendi ayaklarınızın üzerinde duracak olgunluğu kendinizde görmüyorsunuz ama evlenip çocuk doğuracak olgunluğa sahip olduğunuzu düşünüyorsunuz öyle mi? Sizce de ortada bir yanlışlık, çelişki yok mu? 21 yaşında bir erkekten nikah defterine imza attığı anda olgunlaşmasını beklemek büyük hata. Evlendiğiniz gün işten çıkmadı herhalde. Hep böyleydi. Bebek masraflarından haberiniz var mı? Anladığım kadarıyla siz çalışmıyorsunuz, eşiniz kafasına göre işe girip çıkıyor bu karmaşanın ortasında bebek düşünmeniz büyük hata olur. Kendi hayatınızı kendiniz zorlaştırıyorsunuz başka kimse değil. Bekliyorsunuz ki ya kocam sahip çıksın ya babam ama kendinize güvenip evlendiyseniz artık kendi başınıza bir birey gibi davranma zamanınız gelmiş demiştir. Onu yapamam bunu yapamam diyeceksiniz size önerim sesinizi çıkartmayın eşiniz ve eşinizin ailesi ne derse yapın. Hiç değilse kavga etmeden huzurlu evliliğiniz olur.

Kardeşim var 23 yaşında erkek. Valla evlendiğini düşünemiyorum çocuk çünkü. Siz hadi düşündünüz ananız babanız nasıl izin verdi doğru düzgün işiniz yok gücünüz yok nasıl evlendirdiler sizi. Oyunda oynar arkadaşlarıyla da takılır bu yaşlar böyle geçer çünkü. Evde oturup eşek gibi çalışacaksın diye direteceğine gir bir işe çalış da azıcık hayatı öğren ufkun açılsın. Çalışmaya özgüven yok ama çocuk yaşta evlenmeye gelince var maşallah. Büyünce düzelir.

kız ben 24 yaşındayım liseden mezun olduğumdan beri çalışıyorum :) sen niye çalışamayacaksın acaba :)
evlendim hala çalışıyorum gayette

Çok yolunda giden evliliğiniz varmış gibi bu ilişkiyi çocukla taçlandırmak istiyorsunuz.
Tabii bunca kaosun içine bir de çocuk eklemeden olmaz.
Şahsınız, şahbaz olursunuz.

Son zamanlarda hiç bu kadar sinirlenmemiştim.
Hiç tarzım olmayan bir yorum yaptım sinirden.
Allah akıl fikir versin ikinize de.
Bize de sabır...

Çocuk yapmak yerine okuyun, işkur kurslarına gidin. Kendi paranızı kazanın ve birikim yapın. Ailenize ve kocanıza muhtaç olmayacak hale gelince boşanıp kendi hayatınızı kurun.

Kizlar eşim normalde ailesine pek gitmez, bensiz hiç gitmez. Bugün öğlen evden çıkıp ailesine gitmis. Akşam üzeri mesaj attı annem seni bekliyor yemeğe gel diye. Moralim bozuk diye gitmek istemedim. Halen gelmedi. Acaba ailesine beni kotuleyip ailesi de gaz mı veriyor aklım sürekli onlarda. Bikac sefer büyük tartismamizda ailesine gidip olanı biteni anlatıp beni kotuleyip aileside oğluna destek çıkmıştı.

Çalışın, para biriktirip boşanın. Anormal bir saygısızlık var aranızda. Asla da düzelmez. Bence kendinize B planı oluşturun.

Aklınız orda kalıyorsa niye gitmediniz? Ben daha tek taraflı bir anlatımla oğlundan dinleyip sonra da oğluna destek çıkmayan 1-2 tane oğlan ailesi anca görmüşümdür. Siz eşinizin ailesiyle mi evlisiniz kendisiyle mi? Sizin eşinizin ailesinden önce dert etmeniz gereken başka şeyler var sayfa sayfa yazılmış. Biraz okuyup kendinize ders çıkartmışsınızdır umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…