Siğil

Arzuaky

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2025
15
1
1
19
Geçen gün makatta ki siğillerimden bahsetmiştim. Ve bugün randevuma gittim. Beklediğimden kat kat daha kötü geçti. Evet annem de yanımdaydı aslında randevu gününe kadar korkum buydu. Doktor onun yanında ne der ne derim diye. Ama doktor annem yanımdayken Bi şey sormadı yaktırma işlemi icin beni Baska Bi yere aldılar. Her şey okey kafasına girdim sanırım sorun yok diye. Annemi içeri almamışlar ve doktor yakmak icin geldiğinde yanında 2 kisi daha vardı. Makat kısmını uyuşturmak icin iğne yaparken bana dedi ki "annen var diye orada sormadım sevgilin var mı? Birlikteliğin var mı? Bu dışarıdan bulaşmış bir şey değil içeride de var" dedi. Bende evet oldu birlikteliğim ama 1 sene önceydi dedim. O kadar gerildim ve zaten o kadar kötü bir psikolojiyle girmiştim ki üstüne bide yakmaya basladıgında makatın sadece dışında değil icinde de oldugunu söyledi yanındaki iki kadın affedersiniz iki yana ayırıp açtıkça " ayy, cıkcıkcık, Yazık" gibi tepkiler verdiler. Ağlamaya basladım hem tam uyuşmamıştı canım yanıyordu hemde o tepkileriyle gerçekten başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Sonra muayene eden kadın dedi ki; kızım sen naptın? Geç kalmışsın yayılmış. Daha erken gelmeliydin. Yaşın daha kücük. Bu bağırsaklara gittiyse kansere yol açar falan dedi. Ama öyle bir konuşması var ki evet yaşım genç 18 im deyim ama düşünemedim. Bi sene önce ben bunun olacağını düşünemedim. Sonra makat kısmı harici daha önlere baktı ve orada da oldugunu söyledi. İşte içeride de var kanser kanser kanser sürekli bu şekilde konuştu. Hani zaten mağdurum daha kötü hissettim kendimi ve suan cok korkuyorum. Anneme zaten söyleyemem. Kadın dedi ki haftaya bana kontrole gelirken kadın doğuma randevu al oralara baktır. Suan makat kısmım cok aşırı ağrıyor sürekli kanıyor ve üstüne regl oldum. Tentirdiot lu suya oturup beklememi söyledi her tuvalete gittiğimde ve yatmadan önce. Ya gelip bana dese ki bu bu olmuş hani şöyle yapman lazım yoksa böyle olur gibi daha normal konuşsa içim rahat eder en azından Bi şey icin mücadele ediyorsan psikolojik açıdan da iyi hissederdim destek alır gibi. Ama yemin ederim öyle bir konuşması vardı ki rencide etmiş gibiydi bende internete baktığımda olumsuz şeyler görüyorum üzülüyorum ama bir doktorun öyle olması o kadar kötü hissettiriyor ki nasıl desem bilmiyorum. Biraz uzun ama buraya içimi dökmek istedim.

Gerçekle yüzleşmen gerekiyor. Bu bana böyle hissettirdi gibi şeyleri bırakıp tedavi olmayı seçmelisin. 18 yaşını doldurmuş biri olarak hem annenle muayene gidip hemde annenin duymasını istemiyorsun. Doktorun ona rağmen özenli davranmış işleme başında anlatmış bilgilendirmiş ve yönlendirmiş.

Annemle muayeneye gitmek en basından beri istemiyordum ama siğil cıktıgında siğil oldugunu düşünmediğim icin anneme söylemistim o da gelmek istedi. Evet gerçekler ve yüzleşmeler anlıyorum ama tedavi oldugu kadar o psikoloji de önemli. Bundan önce 3 doktorla konuştum ve 3 ü de o kadar sakin ve olumlu konuştu ki tedavi ve süreç konusunda. Ama bugün yaktırma işlemi sırasındaki tepkiler ve yorumlar, bilgilendirmslerden daha fazlaydı.
Hiç görüp yaşamadığım bir durum ne olacağını bilmiyorum sonrasında. Ama daha fazla korkuyorum

Geçmiş olsun.
Size önce ki konunuzda demiştim ailenize demezler diye.
Normalde sağlık çalışanlarının tepki vermesi, olaya yorum yapması etik değildir.
Kanser hastalarına bile söylerken ifadesiz bir şekilde bunu belirtirler. Etkilenmemiş gibi davranırlar.
Böyle yapmaları gerekir. Kendi yorumlarını katamazlar. Dilerseniz doktorunuzu değiştirin.

Bilmiyorum o kadar çıkmazdayım ki suan. Tek ihtiyacım olan şey Bi doktorun destek vermesi veya ona hitaben konuşması. Tepki verecekleri kadar kötü mü? Gerçekten riskli bir durumda mıyım kanserlik bir durum mu ne nasıl olucak nasıl bir süreç hiç bilmiyorum

Bu konuda fikrim yok ama eminim ki bir çözümü vardır. Kendinizi strese sokmayın moralinizi yüksek tutun. Başka doktorlara da gidin, enerjinizin uyuştuğu sizi psikolojik olarak daha rahat hissettirecek bir hekim bulursunuz belki.

Devlete gittiğim zaman yaşı büyük doktorlar bana da hep böyle tepkiler verdi. Sende mi falan dedi biri sanki beni tanıyormuş gibi. Yani komple moral bozan olaylar yaşadım arada da hala yaşıyorum. Sonra doktorumu değiştirdim ve yorum yapmaktan ziyade bilgilendirici konuşmalar gerçekleştiriyor. Senin yapman gereken bir yol daha var sanırım kadın doğum doktorları makat içine müdahale edemiyorlar bilmiyorum. Öyle ise İyi bir proktoloji doktoru bul dışardaki yaraların iyileştikten sonra da içeride durumlar nasılmış ona bir baktır. Ne yapılabilirmiş. Bundan sonrası için de yapıcak bir şey yok başa geldi çaresi bulunması lazım

Hayır bide olay ne biliyor musunuz? Bu sene sınav senem. Aile icinde sürekli farklı durumlar var ve ben suan bu siğil durumunu kafamdan atamadığım icin hiç bir şeye odaklanamıyorum. Abi şu İnternete her şeyi arata arata kendime yer arıyorum kafayı takacak

İnternetten herseyı okumayın iyice stres olursunuz . Doktorunuzu değiştirip tedavinizi takip edin

İlişki sırasında korunmanın önemini anlamışsınızdır zaten .

Merhaba soru sahibi. öncelikle sana böyle tepki verenler sağlıkçı falan değiller sadece diplomaları var. Kanser falan değilsin. Virüs kapmışsın. Yaşın genç çabuk atlatırsın. Bağışıklığını güçlü tut, sağlıklı beslen. HPV aşılarını olmanı tavsiye ederim. Bir de Smear falan almadılar mı? Bir de bundan sonra korunmaya kat kat önem ver olur mu?

Aslında yakma işlemi yaparlarken siğilden parçalar alıp onu Bi teste verdiler.
Sonraki randevuda aşılar hakkında bilgi alacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…