- 9 Temmuz 2010
- 923
- 14
-
- Konu Sahibi perininkizi
mavis81
bravoo bravoo bravoo bravooo cok sevindim senin adina lucky darisi benim basimaa
harikasınnn luckyy..
kızlar benim 66 gün oldu..
ay hamileyken demi içiyosun canım yabebişine yazık değilmi güzelim bari doğuncaya kadar içme 1-2 ne farkederki yinede zarar verir ona.hem tiksiniyorsan niye illa zorla içiyorsun anlamadımki:44: birde o tiksinti doğumdan sonra geçer hatta çoğu kişide ilk 3 ay falan olur tiksinme sonra geçer.üzülerek söylüyorum ama sen tiksinmene rağmen 1-2 içiyorsan doğumdan sonra yine başlarsın bu gidişle:20:benim ablamda içiyordu ama hamille olduğunu öğrendiği an attı sigarayı ve emzirme dönemindede içmedi.tabi en büyük aptallığıda bunca zamandan sonra şimdi sadece gece yatmadan içiyormuş bende evlenmeden birkaç yıl önce bıraktım sırf tiryakiyken hamile kalmayım çocuğun yanında içmesen bile bir şekilde zarar verildiğine inanıyorum onun için gelen misafiri bile kibar bir dille reddederiz biz evine gidince içsin biz niye zarar görelim dimi ama
10 yıl sonra bıraktım ve 10. günüm.
Bırakınca ne mi oluyor,
güzel bir uyku,
daha az yorgunluk,
gelişmiş tat alma duyusu,
güzel parfüm kokusu,
taze bir nefes,
iştah
daha az başağrısı,
beyaz dişler
.....
şimdilik 10 günde anca bukadar.
Nekadar erken bırakırsanız vücut kendini o kadar kısa sürede yenileyecektir. Yaşınız ilerlemeden biraz irade!
Nasıl mı bıraktım?
Önce bir tarih belirledim kafamda (2 hafta sonrası diye)
Son günlere doğru gidip dişlerimi temizlettirdim aynada bembeyaz dişleri görünce bile nefret ettim sigara içmekten.
Birkaç gün sonrada bıraktım.
canım istedikçe çekirdek, su, sakız falan idare ediyorum zaten 3/4 dakika sonra unutuyorsun.
Ara ara fena kriz geliyo ama uğraşıcak bişey buluyorum.
Önceden neler yapıyorsam yapıyorum sigarayı anımsatacak olsada kahve içiyorum (yani sigara içmicem diye kahveyi vb. hatırlatacak şeyleri hayatımdan çıkarmadım.)
Denize karşı güzel havada oturdum normalde olsa içerdim bikaç tane ama içmedimmmmm!
Oluyor işte!!!
Birkaç kez canım çok sigara istedi ama yinede içmedim. Devam.....
bende bırakmaya karar verdim ama sanırım bende irade sıfır tamamen bırakmak için gün verdim kendime şimdi azalttım. en azından zırt pırt yakmıyorum. inşallah çarşamba günüde tamamen bırakıcam.
zilancım tekrar denemeyemi karar verdin.
tebrikler...
demiştim ben sana bidahaki sefere başaracaksın inşallah diye
hadi kolay gelsin
ben bırakalı 4 ayı geçti canım sende bırakmış olsaydın ozaman 4 ay olacaktı,nasip şimdiyeymiş inşallah..
sizi çok tebrik ediyorum . bu arada ben ilk kez kalkışıyorum. forumdada henüz yeniyim zaten. daha önce hiç bırakmaya kalkışmamıştım inşallah başarılı olurum sizin gibi. artık nefes alamadığımı hissediyorum. bu illetten kurtulursam çok rahatlıycam özellikle çocuklarım için çok kaygılanıyorum düşünsenize henüz 10 ve 7 yaşındalar bana bişey olsa onlar ne yapar . nekara bencilce davranmışım bu güne kadar.