Sigarayı nasıl bıraktım?

teşekkürler canım.inşallah sende en kısa zamanda hamile kalıp yavrunu kucağına alırsın hem oda şanslı bebeklereden olacak belliki sende benim gibi sigara içmeden hamile kalıcan ilk aylar özellikle çok önemli bebek şeklini alıyor çünkü alkol ve sigara asla olmamalı birde ilk aylar düşük riskide varonuniçin en güzelini yapmışsın senide tebrik ederim:81:

perininkızı Allahım sanada hayırlı sağlıklı evlatlar versin amiin.
evet maviş haklısın hiç çmemek daha iyi tabi ama ne bileyim işte.ama dediğin korkuttu beni hani yazmışsınya ilk üç ay tiksinme olur sonra tekrar başlarsın diye.en iyisi sizlerin dediği gibi hiç içmemek.deneyeceğim teşekkür ederim kızlar.

Merhaba arkadaşlar,

Sigarayı bırakalı 5 gün oldu. 14 yıl boyunca içtim, kendi kendimi analiz ettim ve sosyal içici olduğuma karar verdim. Kızımın okulu öğlen 1 de başlıyor ve ben çogunlukla o saate kadar sigara içmiyordum. Öğleden sonraları arkadaşlarla beraber olunca yarım paket veya daha fazlasını içiyordum. Akşamları çocukları yatırınca eşimle birlikte bir oturuşta 6-7 sigara içiyordum.
ilginçtirki yalnızken o kadar çok içme isteğim olmuyordu.
Şimdi içmiyorum ama buğün yanımda arkadaşlarım sigara içince canım çok istedi (ama içmedim).
Umarım bu istek geçer, acaba geçiyormu?
Öyle insanlar tanıyorumki 5 yıldır sigarayı bırakmış ama hala içmeyi çok özlediklerini söylüyorlar ve bu durum benim motivasyonu bozuyor.
Acaba diyorum kendi kendime, bendemi hep özlem duyarak yaşıyacağım?

canım buradaki yazdığın msj dan sonra o illeti tamamne bıraktım.evet günde 2-3 öylesine içiyodum ama Allah ın izni ve senin vesilenle bıraktım canm.inşallah bi daha başlamam bırakanların Allah yardımcısı olsun

10 yıl sonra bıraktım ve 10. günüm.

Bırakınca ne mi oluyor,

güzel bir uyku,
daha az yorgunluk,
gelişmiş tat alma duyusu,
güzel parfüm kokusu,
taze bir nefes,
iştah
daha az başağrısı,
beyaz dişler
.....

şimdilik 10 günde anca bukadar.

Nekadar erken bırakırsanız vücut kendini o kadar kısa sürede yenileyecektir. Yaşınız ilerlemeden biraz irade!

Nasıl mı bıraktım?

Önce bir tarih belirledim kafamda (2 hafta sonrası diye)

Son günlere doğru gidip dişlerimi temizlettirdim aynada bembeyaz dişleri görünce bile nefret ettim sigara içmekten.

Birkaç gün sonrada bıraktım.

canım istedikçe çekirdek, su, sakız falan idare ediyorum zaten 3/4 dakika sonra unutuyorsun.

Ara ara fena kriz geliyo ama uğraşıcak bişey buluyorum.

Önceden neler yapıyorsam yapıyorum sigarayı anımsatacak olsada kahve içiyorum (yani sigara içmicem diye kahveyi vb. hatırlatacak şeyleri hayatımdan çıkarmadım.)

Denize karşı güzel havada oturdum normalde olsa içerdim bikaç tane ama içmedimmmmm!

Oluyor işte!!!

Birkaç kez canım çok sigara istedi ama yinede içmedim. Devam.....

kutluyorum canım seniii... harikasınn

selam kızlar bırakan herkesi kutluyorum bugün benimde ikinci günüm kendimide kötü hissediyorum içimdeki ses git al bi paket diyo ne kadar dayanabilirim buna bilmiyorum desteğinize cok ihtiyacım var kızlar

bende bırakmaya karar verdim ama sanırım bende irade sıfır tamamen bırakmak için gün verdim kendime şimdi azalttım. en azından zırt pırt yakmıyorum. inşallah çarşamba günüde tamamen bırakıcam.

zilancım tekrar denemeyemi karar verdin.
tebrikler...
demiştim ben sana bidahaki sefere başaracaksın inşallah diye
hadi kolay gelsin
ben bırakalı 4 ayı geçti canım sende bırakmış olsaydın ozaman 4 ay olacaktı,nasip şimdiyeymiş inşallah..

sizi çok tebrik ediyorum . bu arada ben ilk kez kalkışıyorum. forumdada henüz yeniyim zaten. daha önce hiç bırakmaya kalkışmamıştım inşallah başarılı olurum sizin gibi. artık nefes alamadığımı hissediyorum. bu illetten kurtulursam çok rahatlıycam özellikle çocuklarım için çok kaygılanıyorum düşünsenize henüz 10 ve 7 yaşındalar bana bişey olsa onlar ne yapar . nekara bencilce davranmışım bu güne kadar.

pardon canım yaa
karıştırdım zilan80 di o arkadaş
tebrik ederim sizi inşallah başarılı olursunuz..
1 ocakta bırakıyoruz topiğine gelin orası daha hareketli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…