Sigarayı nasıl bıraktım?

perininkizi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2010
923
14
merhaba kk nin güzel cici hanımları.)
ben çok uzun yıllar sigara içtim. aslına bakılırsa içmedim yedim :) çünkü sigara yüzünden yemek yiyemiyordum. sadece ayakta kalabilmek için azıcık bişeler yiyordum. yemek yiyip de midem az şişince kendimi şişman sanıyordum.
insanların ayy ne kadar zayıfsın demelerinden bılıp usanmıştım.giydiğim elbiseler hiç yakışmıyordu
34 beden giyiyordum:KK43:
ayrıca pis pis sigara kokuyor ve bulunduğum heryeri kokutuyordum :KK43:
ucuz sigara içmiyordum bir paketten fazla içiyordum. bi sürü param boşa gidiyordu:KK43:
annem ve kardeşlerim başta olmak üzere bi sürü insanı boşşşş yere üzüyordum:KK43:
cildim çok kötüydü.sapsarı ,cansız, kansız :KK43:
yediğim yiyeceklerden zevk almıyodum ,yemek işkence gibi geliyordu. yemek yeme derdinden kurtulmak için tabletler olsa diyordum:KK43:
ve buna benzer bi sürü olumsuzluklar yaşatıyordu sigara bana:KK43:
bırakmalıydım ama nasıl??

aylar sonrası için kendime bir gün belirledim ve herkese duyurdum sigarayı o gün bırakacağımı
o güne kadar kendimi hiç kısıtlamadan özgürceeee sigara içtim. geceleri bile uykudan kalkıp sigara içiyordum ....

ve o gün geldi
geceden bütün sigaramı bitirdim ki arta kalann sigara aklımda kalmasın :)
gece yatmadan dişlerimi fırçaladım yattım
Allahıma bana güç ve sabır vermesi için dua ettim
sabah uyanır uyanmaz dişlerimi fırçaladım ve kahvaltı yaptım
o günü sakız çiğnemekle ve diş fırçalamakla geçirdim
sonra gidip alışveriş yaptım
yok öyle kıyafet falan değil :) yiyecek :))
canım ne çekiyorsa aldım aldım :) bi sürü paketle eve geldim
bir ay boyunca yedim yedim :)
çok ilginç ki canım yemek yemekten sigara istemiyordu :))

bir ayda kendimi epeyce toparladım o kötü görüntüm gitti
beni görenler çok beğendi:)
cildim güzelleşti
gözlerim canlandı
daha rahat uyudum
halsizliğim kalmadı hatta yorulmuyordum :)
o kötü kokudan kurtuldum(evdeki sigara tablalarının hepsinin görünmez yerlere kaldırdım midemi bulandırıyorlardı :) )

sigarayı ilk bıraktığımda 43 kiloydum(iğrençtim :))
şimdi 53 kiloyum (boyum 158)
evet sigara kilo aldırıyor ama ne kadar alacağınız sizin elinizde. normal olarak 3-4 kilo alınıyor ama ben bu kadar olmayı istedim.

sigarayı bıraktıktan sonra canım sigara isatemedi mii??
istemez mii istedi elbet..
neden bıraktığımı düşündüm hep..
bu da benim sigara içmemi engelledi. ilginçtir ki ben aç kaldığım zamanlarda sigarayı istedim .. sanırım sigara içerken hep aç olmamdan kaynaklı :)

sigarayı bıraktıktan sonraki en hoş güzelliklerden birisi de ağzımdaki kötü tadın yok olması.
sabah kalkınca normal bir tat almak harika bir duygu.
yemeklerin lezzetine varışşş... mımmmmm gerçekten müthişş.
Allahıma şükürler olsun....

tebrik ederim canım gerçekten..

darısı eşimin başına

sigara tiryakisi olarak sadece kendimize değil yakınlarımıza, ailemize de çok büyük zarar veriyoruz
madden, manen ve fiziksel olarak.. her türlü yani..

tebrik ederim canım gerçekten..

darısı eşimin başına

sigara tiryakisi olarak sadece kendimize değil yakınlarımıza, ailemize de çok büyük zarar veriyoruz
madden, manen ve fiziksel olarak.. her türlü yani..[/QUO

teşekkürler canım. dilerim eşin de bırakır. kaydirigubbakcemile5

bu da kapak olsun :)

Eklentiler

• $sigara.jpg
    $sigara.jpg
    14,3 KB · Görüntüleme: 161
Eskiden sigara içerken özgür olduğumu düşünürdüm.Ama asıl özgürlük sigaraya bağımlı olmamakmış bunu anladım...

Ben de 4 ay kadar bıraktım en fazla, hep karar verip bıraksam da yeniden başlıyorum. Evleneceğim kısa süre sora ve bebek de düşündüğümüz için inşallah 3-4 ay içinde temelli bırakmayı düşünüyorum. Gerçekten isteyince oluyor ama tam anlamıyla istemeyince de kendine bahaneler buluyor insan. Zaten az içiyorum, bu sigaranın nikotin oranı düşük vs..gibi. Darısı tüm isteyenlerin başına. Ama biliyorum ki ayrıca ne banta ne ilaca hiç bir şeye gerek yok. Tamamen irade ile bırakılabiliyor. Sorun tekrar başlamamakta. 1-2 yıl gibi uzun süre bırakan tanıdıklarımdan bile tekrar başlayanlar olunca insanın şevki kırılmıyor değil..

Ben de 4 ay kadar bıraktım en fazla, hep karar verip bıraksam da yeniden başlıyorum. Evleneceğim kısa süre sora ve bebek de düşündüğümüz için inşallah 3-4 ay içinde temelli bırakmayı düşünüyorum. Gerçekten isteyince oluyor ama tam anlamıyla istemeyince de kendine bahaneler buluyor insan. Zaten az içiyorum, bu sigaranın nikotin oranı düşük vs..gibi. Darısı tüm isteyenlerin başına. Ama biliyorum ki ayrıca ne banta ne ilaca hiç bir şeye gerek yok. Tamamen irade ile bırakılabiliyor. Sorun tekrar başlamamakta. 1-2 yıl gibi uzun süre bırakan tanıdıklarımdan bile tekrar başlayanlar olunca insanın şevki kırılmıyor değil..

canım ben bırakalı 4 yıl oldu :) hala başlamadım ve de hiç öyle bir niyetim yok
evet anahtar kelime gerçekten istemek a.s.
inşallah en kısa zamanda sen de sağlıklı günlere merhaba dersin :)opuyorumnanaktan

canım ben bırakalı 4 yıl oldu :) hala başlamadım ve de hiç öyle bir niyetim yok
evet anahtar kelime gerçekten istemek a.s.
inşallah en kısa zamanda sen de sağlıklı günlere merhaba dersin :)opuyorumnanaktan

İnşallah canım sağol cesaretlendirdiğin için, dileğim o yönde. kaydirigubbakcemile5

bende bırakamıyorum.
ama piskoljik olduğuna inanıyorum
ben bu sigarayı asla bir daha içmiyecem
dediğim an evet içmiyorum
hamile kaldığımı öğrendiğim an son sigaramıda içeyim aklımda kalmasın demiştim
ve içmeyeceğime söz verdim emzirme dönemini de sayrsak 1 sene içmedim diyebilirm.
ama yine başladım.
bu sefer niçin söz vereceğim kendime onu bulamadım
gerçi çok sebep var içmemem için ama
bırakamıyorum işte

X