• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bıraktım..

isteyince oluyor
içmek isteyip istememeniz önemli
ben annemin zorlamasıyla bıramama rağmen şimdi çok memnunum
tarih belirleyin,sonrada beyninizde bitirin
aklıma geldikçe pis sigara bırak peşimi,senin tuzagına birdaha düşmeyeceğim diyorum
zor ama imkansız değil arkadaşlar
bırakan arkadaşları kutluyorum,bırakmak isteyen arkadaşlarımada 1hafta sabredin diyoruma.s.

14 gün oldu bırakalı ....
çoook memnunummm
ıyi gidiyor şimdilik
Dua ediyorum bir daha başlamayayım diye...
Hiç zor değilmiş canımda istemiyor sadece iftar sonrası ilk günlerde biraz el alışkanlığı keyif için aradım ama şimdi geçti gibi:)

merhaba arkadaşlar daha önce yaklaşık bir ay sigara içmedim ve unutmaya başlamıştım sporumu yapıyordum kokmuyordum eşimle tartışmıyordum bu lanet yüzünden,sonra tek tük derken yeniden bir pakete başladım ama artık eskisi gibi gamsızca içemiyordum çünkü sigarayı sevmiyorummmm,48 saattir içmiyorum hala canım istemedi.sigara içmeyen insanları örnek alıyorum onlar napıo ölüo mu sanki çok daha sağlıklı yaşıyorlar:)hepimize kolay gelsin:)

ben de bıraktım yaşasıın!

hayatımda yaptığım en iyi şeylerden biri. kendimle gurur duyuyorum.

bırakalı tam 35 gün oldu. şimdi "Ohoo ben 6 ay sonra 1 sene sonra tekrar başladım, kandırma kendini" diyenler var. ama bu sözler bırakmak isteyenin kolunu kanadını kırıyor. ben de bağımlılığımın irademden bu kadar güçlü olabileceği korkusuyla yıllarca bırakamadım. ama şimdi biliyorum k bir daha içmeyeceğim. ASLA!
ben çok uzun yıllar sosyal içici olarak içtim. evlenince eşimle birlikte tiryaki oldum. tam 6 sene günde ortalama 15 tane içiyordum. içkiyle veya sıkıntılıysam 1 paket vaya daha fazla...

neden yıllarca bırakamadım? Nasıl Bıraktım?

en büyük sebep KıLO alma korkusuydu.

uzun zaman kendimi takip ettim. her sigaradan sonra "ben neden yapıyorum bunu" diye düşündüm. gerçekten keyif alıyor muyum dedim. cevap hayırdı. mecburen, hiç keyif almadan içiyordum. bunun iyice farkına vardım. yaklaşık 1 sene kendi kendimle bu konuşmayı yaptım. sigara içtim ve ben neden içtim hiç keyif almıyorum ki ben bundan dedim. inanın evet çok keyifliydi deseydim kesinlikle bırakmazdım. ama keyif almadan içiyordum. bir de her sigaradan sonra ellerimi saçlarımı kokladım. ağzımdaki korkunç tadı, ve zavallı ciğerlerimi düşündüm. artık ciğerlerim daralıyordu. yemek bile artık sadece sigara için yapılıyordu.

zavallılar gibi yemekten sonra dışarı çıkıp titreşerek içiyordum. üstelik pek çok sigara içmeyen insanın arasından kalkıp "ben iki çekip geleyim" demek çok aşağılık hissettiriyordu. sigara içmezken acırdım böyle tiplere. "pis bağımlı" derdim içimden. şimdi ben aynı şekildeydim. çantamda sürekli sigara taşımak zorundaydım. evim eşyalarım giysilerim leş gibi kokuyordu.

işte çok uzun zaman her sigaradan sonra bunları uzun uzun düşündüm. aslında sevmediğim bir şeyi yapıyordum.

bu şekilde düşünmek beni bırakmaya hazırlamış. bilinçaltıma gereken emri vermişim. şimdi bu emri kusursuz şekilde yerine getiriyor beynim..

bir de farketmedn çok akıllıca bir şey yaptım: sık sık sigara değiştirdim. eşim ne alırsa ondan içiyordum, bazen annemden bazen arkadaşlarımdan otlanıyordum. bazen paketi hoş diye çeşit çeşit sigara alıyordum. bi slim, bi light bi bilmem ne derken, bi baktım her seferinde midem bulanıyor. sigara değiştirmek de çok tiksindirdi. bana "hem sigara içiyorsun, bari sık sık değiştirme çok zararlı" diyorlardı. elimden her çeşit sigara geçti sanırım. ama iyi ki yapmışım. çünkü her biri beni biraz daha soğuttu. artık en keyif aldığım sigara bile iğrenç bir tat bıraktı ağzımda..

O GÜN

o gün aklmda sigarayı bırakmak yoktu. hala "azaltarak bırakayım, ben buna artırarak başlamadım mı? " diyordum kendime. sigara sayıyordum 3-5 gün 5-6 tane sonra bi arkadaş biraz içki derken ciğerlerim perişan!

her seferinde daha da iradesiz, zavallı bir bağımlı hissediyordum. o gün de her günkü gibi içtikçe içtim. ev leş gibi koktu. koltukların üstü sigara külü, hafif ıslanmış bir izmaritle her yer leş gibi kokmuş. eşim bana döndü ve dedi ki:

-hadi bırakalım artık
- ciddi misin? satmak yok ama...
- ciddiyim, bir gün bırakmayacak mıyız nasılsa? o gün bugün olsun...
- olsun...

dedim ve 4 Ekim 2009 saat 21.30'da balkonda açık havaya karşı son kez çektim. adeta sevgilimden ayrılır gibi elveda dedim.

ertesi gün sabah içmedim. eşimi aradım, içmedim dedi.

paket tam karşımdaydı. içinde 5 tane kalmış. masama koydum. başladım çalışmaya.

eşimi aradım. içmedim dedi, ya sen? ben de...

ben içmedikçe o içmiyordu. o içmedikçe ben içmiyordum. içimden merakla kim ihanet edecek demeye başladım.

akşam oldu. içmedik. bıraktım demiyordum. kendime sadece bir kaç saatlik hedefler koydum. içimden "ben sigarayı bırakmadım, sadece içmeyeceğim." diyordum. sıkıştıkça, "tamam sigara seninle, bak gözünün önünde ama 1 saat daha içme, bakalım başarabilecek misin?" diyordum. bu hedefe varınca kendimi bir mevzi daha kazanmış komutan gibi hissetmeye başladım.

ilerleyen günlerde sıkıştıkça hedef koydum önüme. "1 saat daha, eve gidene kadar, yatana kadar" diye. br de eşimi arıyordum: "içtin mi?" "Hayır! ya sen?" "Hayır"

her hayır biraz daha artırdı cesaretimi. eşimle aramızdaki bir yemindi artık içmemek. içen adeta ihanet etmiş gibi olacaktı. o benim için yapmadı, ben de onun için yapmadım.

ilk 3 gün ağzıma yakmadan sigara bile koyuyordum. saatlerce, ağzımda sigarayla dolaşıyordum. canım yakmak istedikçe, o yanmayan sigarayı çekiyordum ve uzunca süre düşündüklerimi düşünüyordum. "şimdi bunu yakıcam ve önce çok keyif alıcam, sonra üstüm başım kokacak, ağzımın tadı mahvolacak. bu ihaneti yapacak mısın?" "HAYIR" sigara elimin altındaydı, paket oracıkta duruyordu. ama yakmadım.

evdeki kültablalarını kaldırmadım. paketi 4 hafta masamda önüme koydum. ama yakmadım.

ilk 3 gün zordu. hedefleri 1 saat olarak koyuyordum. sonra giderek uzadı hedefler, 1 gün, 3 gün.... çünkü çok içmek istediğim halde 1 saat içmeden durabiliyordum. o halde bir saat daha durabilirdim. işte 1 gün olmuştu, 1 gün daha... işte 2 gün, 3 gün 1 hafta.... inanamıyordum. oluyordu. evet zordu, ama imkansız değildi. yapmadıkça daha da yapmıyordum.

3 günden sonra hedefleri başarabileceğime olan inancım daha da güçlendi. fiziksel olarak da istek azalmaya başladı.

zaten 3 gün sürüyor tüm zorluk. 3 gün sınav veriyorsunuz. eğer geçerseniz tüm fiziksel koşullar size yardım ediyor. ağzınız tat almaya başlıyor, tertemiz nefesler alıyorsunuz, aynı çocukluğunuzdaki gibi. tertemiz kokuyorsunuz. hele sevgiliniz de bırakmışsa, onunla öpüşmenin tadını tarif edemem. yıllardır yaşamadığım bir haz ve mutlulukla. o da tertemiz kokuyor, sen de...

enerji yükseliyor, cilt anında düzelmeye başlıyor. tüm bunlar da çok yardımcı oluyor bırakmaya. "bu kadar dayandım, 1 gün daha dayanırım" dedim hep. bu sefer her sigara istediğimde, tertemiz havayı, sevgilimle öpüşmenin tadını, bedenimdeki enerjiyi, tertemiz kokumu, evimi, elbiselerimi düşündüm. ve hep "oh be! kurtuldum" dedim.

evet tam 35 gün oldu. aklıma sigara hiç gelmemeye başladı. önceleri günde 20 kez geliyordu. sonra 8-10 kez geliyordu, 1-2 derken artık aklıma gelmez oldu. geçen hafta eşimle içmeye gittik. biraları sigarasız yuvarladık. harikaydı. sigara içmek için dışarı çıkanlar baktık ve güldük.

evimize 40 yıllık sigara tiryakileri büyükler geldi, içtiler, hem de evimde, hem de kaldırdığım kültablalarına. hoşlanmadık, ama asla canımızı çektiriyorlar diye de kızmadık. çünkü biz içmiyorduk artık. hiç bir şey irademizi kıramazdı.

evet hala içmiyorum. içmek de istemiyorum. evet çok keyifli olduğu zamanlar var sigaranın. hala da özlüyorum o keyfi, ama ben o keyfi aldım ve bitti bir daha da olmayacak. her zaman bir bağımlı olduğumu ve içmeye yatkın olduğumu biliyorum. asla nasılsa bırakırım cesaretine kapılmak istemiyorum. bu benim zayıf tarafım. ben bir bağımlıyım, hayatım boyunca içmeyen birine göre sigaraya daha duyarlı olacağım. başlama riskim çok yüksek. o yüzden, her canım sigara istediğinde uzun uzun düşünüyorum. sonra da iyi ki bırakmışım diyorum.

evet sigara hala yasak değil, yasakların cazibesini vermek istemiyorum ona. ama ben sigara içmeden 1 gün daha durabilirim, o günler birer birer toplandı ve 35 gün oldu bile!!

kiloyu unuttum, bıraktığımda 61 kiloydum, şimdi 65'im. ama geçen sene tatilde en abartarak yediğim zamanlarda da 65'tim. yani sigara içerken çok yediğimde olduğum kilodayım.

kendimi hiç kasmadım. kilo alırsam alırım ne var, veririm" dedim. aldım da...

bugün de diyete başladım. diyet konusunda da çok başarısızımdır. diyette iradem hep çok düşüktür. ama sigarayı bırakan irade diyette de çok başarılıdır.

evet ben bugün diyete başladım. bu akşam sebze ve bir dilim ekmekle doyarım. sadece 1 gün diyet yapabilirim, 1 gün dayanırım:)

şimdi forumun diyet kısmını incelemeye gidiyorum.

sigarayı kilo almaktan korkup bırakamayanlar: ben 4 kilo aldım, eşim 3 kilo! o kadar korkmayın, bu kilolar verilmeyecek cins mi allah aşkına?? ,

hadi siz de bırakın! o gün bugündür!

tebrik ediyorum inş.bir daha içmezsin yazını okuduktan sonra bende karar werdim içmemeye bakalım senin kadar iradeli olabilecekmiyim :))

Allen carr yöntemiyle daha önce bırakmıştım, lupa senin anlattıkların da allen carrın yöntemlerinden aslında. Tekrar bırakmaya karar verdim ben de, sigarayı bıraktıktan sonra içenlere acıyorsun gerçekten. Allah yardımcımız olsun zemuszemus

sıgarayı ıcmek degıl tabırı yerındeyse yıyenlerdendım... nerdeyse 1,5 sene oldu bırakalı,kendımı yenıden dogmus gıbı hıssedıyorum,:))kesınlıkle yapılamaz dıye bırsey yoq ınsan ıstesın yeter dumansız bol oksıjenlı havalar hepınıze :))

ben bıraktıktan sonra içimdeki sevinci size anlatamam.

aslında ilk sigarayı yaktığınız günden beri bunun çok zararlı olduğu size anlatılıyor. bedeninizi de beyniniz de istemiyor. hepimizin aklında bir gün bırakmak var. ama hangi gün bilmiyoruz. bir gün...

işte o güne başlamak o kadar güzel bir yaşama sevinci veriyor ki insana. ben bu kadar mutlu olabileceğimi hiç düşünmezdim. "ne yani altı üstü bir alışkanlık bitecek" derdim. ama bırakınca her sigara gördüğümde, çok gurur duyuyorum kendimle. sanki zor bir işi başarmış ve çok özel bir ödül kazanmışım gibi.

bu arada tekrar başlarsın diyenler oluyor, çok yeni diyorlar. ama daha önce bir gün bile bırakmayı denememiştim. ilk seferinde bu kadar geldim. bundan sonra da gimek istiyorum.

tekrar başlayanların da cesareti kırılmasın, çünkü ikinci ve daha sonraki denemelerde giderek artan bir sigara bırakma oranı var. 6. ve 7. denemede başarı neredeyse %100 oluyormuş.

tabi bırakmak için en başta kendimize şu soruyu açıkça sormalıyız : ben sigarayı seviyor muyum?

sevenlerdenseniz hiç bir şey denemez size. bu bir tercih. sevdiğiniz bir şey için fedakarlık yapabilirsiniz, buna ancak saygı duyulmalıdır. Mina Urgan kitabında 80'lik dinozor olduğu halde sigarasını çok sevdiğini, ondan ne olursa olsun vazgeçmeyeceğini söyler. çok çok saygı duyuyorum bu kadar sahip çıkabilenlere.

ama sevmiyorsanız, buna bağımlı olduğunuz için içtiğinizi hissediyorsanız hiç düşünmeden konsantre olmaya başlayın. ben 1 sene içerken hep bunları düşündüm, "neden yapıorum, seviyor muyum, keyif aldım mı"diye.

bence bırakmayı düşünmek, bırakmak isteyip de ne zaman ve nasıl olacağını bilememek bile iyi bir adım.

bugün 10. günüm sigara içmeyeli. bebeğimin olması için tedavi görüyorum doktorum sigarayı bırakırsan daha çabuk sonuç alırız dedi. verdiği ilaçlar çok bulantı yaptığı için zaten canım da hiç istememişti. ta ki düne kadar dn akşamı çok zor geçirdim. rüyamda içtim o kadar yani.. Allah inş utandırmazsa bir daha ağzıma koymak istemiyorum ama çok zorlanmaya başladım. hiçbir zaman bu sigarayı hayatta bırakmam diyenlerden olmadım. zararını bile bile içtim 9 senedir. ama bırakamamaktan korktum hep. şimdiye kadar 48 saat devam ettirdiğim bir başarım bile yoktu hem de içmemek konusunda.ama bebeğim mi sigara mı sorusunun cevabını bir an bile düşünmedim.
bir 10 gün daha içmesem bıraktım diyebilirim heralde. hepimize sabırlar diliyorum

Sigarayı bıraktıktan sonraki kabızlığı aşan var mı? Ben en çok bundan korkuyorum.
Kilo da bu yüzden alınıyo bence, sigarayı bırakıp kabızlık sorununu çözen varsa nasıl yaptığını paylaşsın lütfen :sinifsinif:

Sigarayı bıraktıktan sonraki kabızlığı aşan var mı? Ben en çok bundan korkuyorum.
Kilo da bu yüzden alınıyo bence, sigarayı bırakıp kabızlık sorununu çözen varsa nasıl yaptığını paylaşsın lütfen :sinifsinif:

bende bı ara bıraktım kabızlık sorunum vardı bunuda ac karınına kuru kayısı yıyerek hallettımmm ve kıloda almamiştım ıstersenız kıloda almazsın buda ıradedir.. rezene cayı için bol bol

ben de bıraktım canım daha önce, hep kabızdım. Baya da kilo aldım tekrar başlama nedenim de budur :sinifsinif:
Tiksine tiksine başlamıştım tekrar. Şimdi yine bırakıcam ama önceden tasası tuttu :kedi:

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de bıraktım canım daha önce, hep kabızdım. Baya da kilo aldım tekrar başlama nedim de budur :sinifsinif:
Tiksine tiksine başlamıştım tekrar. Şimdi yine bırakıcam ama önceden tasası tuttu :kedi:

kabızlık için biberiye çayını önerebilirim ya da yeşil çay günde bir kaç fincan içerseniz

bağırsaklar yumuşuyor :)

Ben de Ağustos ayında bıraktım sigarayı. İlk günler çok stresli, bol saldıray halli geçmişti :dance: ama yine de pes etmedim. Sigaradan ayrılmak gerçekten çok zor ama imkansız değil. Kararlı bir şekilde yola devam diyorum... sengözlerimebaksanab

Ben de Ağustos ayında bıraktım sigarayı. İlk günler çok stresli, bol saldıray halli geçmişti :dance: ama yine de pes etmedim. Sigaradan ayrılmak gerçekten çok zor ama imkansız değil. Kararlı bir şekilde yola devam diyorum... sengözlerimebaksanab

tebrikler :) Umarım daim olur :)

Bu arada sigarayı bırakmanın faydalarından biri de bağışıklık sisteminiz çok güçleniyor dolayısıyla hastalıklara yakalanma riskiniz azalıyor :)

bende sigarayı sevgilim istiyor diye bıraktım kilo almaya başladım evlendikten sonrada kilo almam devam etti 21 kilo aldım ve veremiyorum daha doğrusu iştahımı kesemiyorum sigaradan da nefret ettim içsem içmek gelmiyor içimden bu kiloları nasıl vereceğimi bilemiyorum eşimde artık sorun yapmaya başladı kendime uygun bir diyet bulamıyorum bulsam da devam edemiyorum ama iyi ki artık sigara içmiyorum ve eksikliğini de hissetmiyorum darısı başınıza ama inş. kilo almazsınız :(((((

Back