• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakmak için savaşanların mekanı

Benim elim varmadı yazmaya kızlar dün bıraktım dedim 5 saat sonra içtim yaaaaaaaaaaa.......Kurtulmam lazım bundan.İyi diye düşünmüştüm zamanlama evdeyim okul yok falan filan ama çok boş zamanım var oyalıyamadım kendimi.Ama bugün bırakıyorum inşallah.Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz

çok şaşırttın beni laram içmemiş say kendini ve devam et ben senden çok umutluydum içimde hiç şüphe yoktu doğrusunu söylemek gerekirse mavişimden şüpheleniyodum içer diye :) ama senden yana ççok rahattım yapma canım içme bidaha lütfen bak sadece kendine değil bize karsıda sorumlusun artık ben 15-20 gündür sadece sen ve blue için buradayım bırakmanızı bekliyorum ve bıraktığınızdan emin olmak istiyorum sen nasıl bırakacağını çok iyi biliyosun o yüzden sunu yap bunu yap diye tavsiyede bulunmicam allah yardımcın olsun canım

benim kadar deneyemezsin canımher sigara bittiğinde bıraktım diyip paket aldım burdaki sayfalarda da görmüşsündür belki ama aklına getirme oyalanacak birşeyler bul naneli şeker al kendine iyi geliyor

ahh canım ben hele neler yapmadım ki nikotin sakızımı dersin bittim tozumu dersin patlıcan suyu daha da neler neler ama artık bıktımm yaa kendimdenn.. bu kadar zor olmamalı allen carrın kitabını indirdim okudum videosunu izledim en fazla 1 hafta sonra tekrar başa dönnn yoruldum artık çevremde kimse inanmıyor artık senmi bırakıcaksın diye bide dalga geçiyorlar bu fırsatı ben verdim onlara tabi en iyisi burda paylaşmak dışarıda artık kimseye bıraktım demiycemm bu sefer olucakk olmalı bebek düşünüyoruz bide inşallah ramazan vesile olur hepimize arkadaşlar allah yardımcımız olsun.

aynen benim de ne zaman sigarayı bıraktım desem yürü git işine hergün bırakıyorsun diyorlardı komik ya ben de herşeyi denedim ama olmadı evet hala canım deli gibi istiyor ama direnmek zorundayım birgün bugünler geçecek ve ben kazanacağım

laram neden yazmadın geldin gittin bi baktım çıkmıssın kırıldınmı yoksa bana . ilk denemede olacak diye bişey yokki canım sıkma canını olabilir bırakana kadar denicez ama sonunda kurtulmus olucaz üzme kendini lütfen

laracım canım olmadıysa olmadı korkacak utanacak birşey yok ben kaç kere denedim görmedin mi zaten ramazana ne kaldı ki lara

yok niye darılayım olur mu öyle şey ne güzel arkadaşsınız benim moralim bozuldu okadar istiyorum ki dblue bana örneksin canım b2nim hatam çok artmıştı sigaram ve çalıştığımız için çok boş bir dönemdeyim ama yılm8yacağım yarın bırakıcam inşallah.özelnerde diğer arkadaşlar nerde.petty miydi bi yerde okumuştumbırakamıyorum mümkün değil diye yazmış aylar sonr a bıraktım 4aydır içmiyorum demiş inşallah kurtuluruz bu pislikten.evet yazmak gelmedi içimden kendime kızdım ama bırakana kadar buralardayım sakın beni sizsiz bırakmayın.

Ben de aynen defalarca denedim,en son Allen Carr kitabıyla 2 ay kadar paket almadım.Ama arada kaçamaklarım oldu.Sonra da hiç canım çekmiyorken bazı problemleri büyütüp paket aldım.1-2 derken arkası geldi.Çok pişman oldum aslında.Bayağı yol kat etmiştim.Ama pes etmek yok.Bugün sigarasız 4. günümü tamamladım...Eski hatalarımı,yanlışlarımı tekrarlamamaya çalışıyorum.Özellikle şunu çok iyi anladım,asla ve asla kaçamak yok..Beynim vücudum o tadı tam unutacakken ara ara hatırlatmak işkenceden başka bişeye yaramıyor.Herşeyi başa sarıyor.
4 gündür mümkün olduğu kadar sakin olmaya çalışıyorum.Sürekli kendime telkinlerde bulunuyorum...Canım her istediğinde derin nefes egzersizleri yapıyorum.10 kere " bu bir tuzak.."diye tekrarlıyorum.Zaten bağımlılıklardan kurtulmada nefres egzersizleri çok faydalıymış..Bol sıvı tüketiyorum.Günlük hayatıma aynı şekilde devam ediyorum.Bilinçaltıma öğrettiğim bu yanlış davranışı,sigaranın yerine hiç birşey koymadan,günümü sigara yokmuş gibi geçirerek aynı şekilde unutturmaya çalışıyorum.
Hepinize sigara.tv yi izlemenizi tavsiye ediyorum.Orada telkin yönteminin ayrıntıları var.Bana çok iyi geldi okuduğumda.Belki de o yüzden bu kadar sakinim.
Allen Carr yönteminde çok hırslanmıştım.Sürekli kendimle,içimdeki canavarla kavga ediyordum.Hırs bana yaramıyor.Ama onun sayesinde sigaranın mantıksızlığı ve gereksizliği beynime yerleşti.Bilincim açıldı.Onun faydalarını da inkar edemem yani.....Hepimize Allah yardım etsin,son bırakışımızın olsun artık...

Benim elim varmadı yazmaya kızlar dün bıraktım dedim 5 saat sonra içtim yaaaaaaaaaaa.......Kurtulmam lazım bundan.İyi diye düşünmüştüm zamanlama evdeyim okul yok falan filan ama çok boş zamanım var oyalıyamadım kendimi.Ama bugün bırakıyorum inşallah.Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz

Hoşbulduk a.s.

Gün içinde her şey yolunda gidiyordu aslında ama bende akşam eşim gelince sigarasından 1 tane alıp içtim :mymeka: Öyle üzüldüm ve kızdım ki kendime ...

Etrafımda sigara içen olmadığı zaman rahatım bir şekilde atlatıyorum gibi evin içinde paketin olduğunu bilmek beni huzursuz ediyor. Bununla nasıl başedicem daha bilmiyorum. Başa dönmüşlük beni çok rahatsız etti. Bunu hiç olmamış gibi düşünüp devam edicem umarım bu sefer başarılı olurum

kızlar nerdesiniz laram bak utanılacak birşey yok beni biliyorsun kaç kere döndüm ama inat ettim er yada geç olacak dedim

diğer arkadaşlar nerde

Hoşbulduk sevgili arkadaşlarım, bugun 4. günüm hala içmedim ama aralıklarla yokluyor özellıkle yanında çok sevdıgım kahveyı ıcerken elımın sigarasız boş kaldıgını hıssedıyorum sonra bır muddet gecıyor unutuyorum ertesı gun sabah kahvemı ıcerken yıne hatırlıyorum ne zaman bıtecek bu sıgarayı anımsamam dun erkek arkadasımla bulustum o da cok ıcer yanımda fazla ıcmedı ama onun ıcmesı canımı cektırmedı cunku o da nefes alamamaktan yakınıyor dedım bende bıraktım yanında sana sıgarayı hatırlatan bır kısı de yok beraber bırakalım bakalım o ne yapacak iradeli olabilecekmı bu konuda???

Ben kahve içmiyorum bana hatırlatan şeylerden uzak durmaya çalışacam en azından ilk hafta biraz başım ağrıyor sersem gibiyim vee sinirliyim. Yoklamalar oldukca duşa giriyorum ya da dişimi fırçalıyorum içme isteğimi azaltıyor gibi geliyor.

ada çayı melisa falan için sakinleştiriyor
yeşilçay için rahtlatsın hadi kızlar başarabilirsiniz
beni de hala yokluyor hele yemeklerden sonra deli oluyorum
aklınıza getirmeyin oh ne güzel nefes almak gibisi varmı deyin kendinize

Benim bedenim uyuşma eğilimi gösterdiğinde,ya da başımın ağrıyacağını hissettiğimde (ki bunların tamamen psikolojik olduğuna inanıyorum.) hemen gözlerimi iyice açıyorum,kulak mememi çimdikliyorum,bunu Ahmet Maranki söylemişti, "çok iyiyim,sakinim,kendimi çok iyi hissediyorum.." diye tekrarlıyorum.Gerçekten bende çok işe yarıyor.5 gündür ne halsizlik,ne başağrısı,ne uyuşukluk,ne kriz..hiçbir şey yaşamadım.Allah yaşatmasın inşallah...
Tekrar yineliyorum,sigara.tv netten kesinlikle bakmanızı öneririm...

ada çayı melisa falan için sakinleştiriyor
yeşilçay için rahtlatsın hadi kızlar başarabilirsiniz
beni de hala yokluyor hele yemeklerden sonra deli oluyorum
aklınıza getirmeyin oh ne güzel nefes almak gibisi varmı deyin kendinize
Doğru söyleyince aklıma geldi melisa çayı gerginliği alır sakinleştirir özellkle uyumadan önce deniycem mutlaka....Teşekkürler
Benim bedenim uyuşma eğilimi gösterdiğinde,ya da başımın ağrıyacağını hissettiğimde (ki bunların tamamen psikolojik olduğuna inanıyorum.) hemen gözlerimi iyice açıyorum,kulak mememi çimdikliyorum,bunu Ahmet Maranki söylemişti, "çok iyiyim,sakinim,kendimi çok iyi hissediyorum.." diye tekrarlıyorum.Gerçekten bende çok işe yarıyor.5 gündür ne halsizlik,ne başağrısı,ne uyuşukluk,ne kriz..hiçbir şey yaşamadım.Allah yaşatmasın inşallah...
Tekrar yineliyorum,sigara.tv netten kesinlikle bakmanızı öneririm...

5 gün olmuş ne güzel tebrik ederim rahat atlatmışsın evet. Bakarız sağol bilgi için.

Ah be arkadaşlar psikolojim berbat kendimi sevmiyorum o derece.Bugün içmeyen çok yakın arkadaşımlaydım oğlumdan bir yaş küçük kızı var 8 yaşında.Kıza baktım ne şanslı dedim annesi sigara içmiyor sağlıklı kanı tertemiz.Kız şu anda bizde oğlumla oynuyorlar.Ben bunu nasıl yapıyorum diyorum kendime nasıl.Eşim şehir dışına gidecek bu psikoloji ile burda yalnız kalamam yazlığa annemlerin yanına gidicem cuma sabahı.Bahsetmiştim ordada annemle herkes içiyor napıym bennnnnnnnnn ne edeyim benim bundan kurtulmam lazım.Nefret ediyorum ama akşam bıraktım diyip sabah içiyorum ....Neden böyle oldum ben..................İçim ağlıyor.Rabbim bana yardım et bıraktır şu pisliği bana .............Annemlerin yanında o kadar içenin arasında deniyim mi napıym bilmiyorum Allahım sen bana güç ver.Çok büyük yemin etsem mi korkuyorum da..............Bana yardım edin nolur

kıyamam ben sana ya çok üzüldüm bak şimdi böyle konusma canım benim bırakıcaksın sen sigarayı rahat ol lütfen laram bak ne dicem sana ben yarın aksam istanbula gidicem pazartesi dönücem eger istersen ben dönünce ilk bıraktığın bikaçgün sadece seninle ilgilenebilirim ssenin bırakmanı çok istiyorum çunku ve sen bırakmadanda ben rahat edemem

Lara,sen daha yazlığa gitmeden geri başlama korkusu yaşıyorsun ve tereddüt ediyorsun.

Zaten içmiyor olsan da aklın bu kadar karışıkken bence tekrar başlarsın.Kendine eziyet etme bari.Bence senin için en uygun zamanı belirle ve o gün geldiğinde asla ve asla kararını sorgulamadan sigarasız hayata merhaba de....

Back