• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakmak için savaşanların mekanı

paketi nereden buldun.? satın aldın mı yoksa? büyük hata! :olmaz:
bence mantığın yanlış. mecburum falan. olmadı gibi. daha pozitif bir yaklaşım dene bence.kaydirigubbakcemile5

kuzenim vardı ilk ondan yaktım sonra kardeşimi gönderdim aldırdım annemden aldım alcak insan çok evde

Bende merak ettim açıkcası paket mi alıyorsun yoksa evde birinde mi var Eğer alıyorsan bunu unut alma bir şekilde direnebiliyorsun olmayınca benim almak aklıma gelmiyor artık zamanla sendede olur.Evde de biri içiyorsa çok kötü bilirim 1-2 fire verirsin en azından yarım paket çok fazla. Dene tabi pes etme sakın

evde annem babam içiyor ama odamda oturduğum için birde onların yanında bilseler bile içmediğim için sorun olmuyordu o akşam amcamlar üstte oturuyor kuzene çıktım ondan yaktım saonrada annemden aldırdım kardeşime sonra paket aldım işte

ah 2 tane biber dolması yedim. yakında domuza benzeyecem. iştahı bastıracak bir yöntem bilen var mı?

Son düzenleme:
Selam ben KK nın eski üyelerindemi kısa bir dönem önce üyeliğimi iptal ettirdim ve şimdi yeniden açtım.

Nette yaptığım kısa bi gezintiden sonra karı-kocanın 20 yıl boyunca sigara içmesi demek bi ev ve araba parasını havaya atmak demekmiş, ki ben bi kız annesiyim ona model olmam lazım diye bi anda plansızca sigarayı bırakmaya karar verdim.

Çarşamba günü Saat 11.-- sularında bir daha içmemek üzere sigarayı bırakmaya yeltendim , yaklaşık 3 gün oldu içmeyelim, aslında tekrar açmammın sebebi birbirimize destek olmak istememdir. Benim gibi yeni bırakan arkadaşlar varsa çözüm öneri alışverişi yapalım, sigarasız günler olsun inşallah.

Son düzenleme:
ah 2 tane biber dolması yedim. yakında domuza benzeyecem. iştahı bastıracak bir yöntem bilen var mı?

sana bu dönemde beyaz leblebi öneririm , acıktıkca yarım avuç yiyebilirsin.

Bende 1 kilo almışım şimdiden verdiğim bütün kiloları geri alıcam herhalde. Neyse sağlığı gitmiş zayıf olacağıma kilolu ama rahat nefes alan tombul olmayı yeğlerim Sonrada kilo verme topiğinde buluşuruz sorun değil. Bunu becerirsek diyet yapmak ne ki bizim için.
Selam ben KK nın eski üyelerindemi kısa bir dönem önce üyeliğimi iptal ettirdim ve şimdi yeniden açtım.

Nette yaptığım kısa bi gezintiden sonra karı-kocanın 20 yıl boyunca sigara içmesi demek bi ev ve araba parasını havaya atmak demekmiş, ki ben bi kız annesiyim ona model olmam lazım diye bi anda plansızca sigarayı bırakmaya karar verdim.

Ben dün Saat 11.-- sularında bir daha içmemek üzere sigarayı bırakmaya yeltendim , yaklaşık 29 saat oldu içmeyelim, aslında tekrar açmammın sebebi birbirimize destek olmak istememdir. Benim gibi yeni bırakan arkadaşlar varsa çözüm öneri alışverişi yapalım, sigarasız günler olsun inşallah.

Hoşgeldin inşallah cnm

öncelikle yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz
bırakan azmeden arkadaşlarıda tebrik ederim

Yllz hoşgeldin canım inşallah bırakırsın.Bende kafaya koydum bırakmadan rahat etmem mümkün değil ama zamanlamayı yapıp ağlaşmadan bırakmam lazım geçen hafta bir bırakma teşebbüsüm oldu hüsranla sonuçlandı.Normalde çok yoğun bir yaşamım var ama şu anda vakti nasıl geçireceğim sıkıntısındayım zamanlamam sanırım doğru olmadı.Eylül 1 okul başlıyo bize o sıralarda bırakıp veda etmek istiyorum.Yalnız bunu bırakmayı nasıl istediğimizi çözemedim beynim hala aldatmacalardamıdır nedir.Bıraktım dediğimde bir kaç saat sonra içmek isteği oluyor ya o anda ben bunu bırakmak istiyormuyum şüphesi hemen yerleşiyor buna nasıl birşeydir bunu çözmek lazım.Allen carr anlatıyor kışın bir okumuştum ve hiç bırakamam derken bu beni iki hafta motive etmişti ama geçen birkez daha okudum ama okurken hissettim etkisi olmadı yani....İlk etkinin iksiri kaçtı sanki..............Bunu çözünce bırakmak kolay olur işte.......

Ben ciddi ciddi içmeyen insanları feci kıskanıyorum ciğerlerini aldıkları rahat nefesi kıskanıyorum

Bende 1 kilo almışım şimdiden verdiğim bütün kiloları geri alıcam herhalde. Neyse sağlığı gitmiş zayıf olacağıma kilolu ama rahat nefes alan tombul olmayı yeğlerim Sonrada kilo verme topiğinde buluşuruz sorun değil. Bunu becerirsek diyet yapmak ne ki bizim için.

bir tanesine üye oldum bilecokacimcoook

blue & lara teşekkür ederim.

psikolojik baskılara yenik düşmeyelim derim ben , herkesin kendine göre örnek alması gerek kötü örnek olmaması gereken birileri vardır muhakkak. ben kendimden örnek vereyim , benim bi kızım var 3 yaşını bitirdi o artık herşeyin bilincinde ben balkona sigara için çıktığımda peşimden gelip "anne ben sana sigara içmeyi yasaklamadımmı?" diye azarlıyor beni. İçmemi istemiyor , zararının tabiki şimdilik farkında değil , ama onun vaktinden çaldığım için kızıyor bana.Çalışan bi anne olarak saniyemiz bile kıymetlidir.

Benim herşeyden önce bırakma nedenim kızım, onun için bırakmak istiyorum ona sarılırken yada öperken acaba kötü kokuyormuyum demek istemyorum artık. Parka götürdüğümde orda bi sigara içen annelere bakıyorum birde içmeyen annelere, içenler ne kötü bi tablo oluşturuyor onu görüyorum. Kendimide bu tabloda görüp üzülüyordum. Keşke içmesem bende diye hayıflanıyordum.Her anlamda Çocuğum için en iyisini yapmaya çalışıyorsam eğer bunların içinde sigara bırakmakta olmalı diye başladım yola. Çocukdan sonra sağlık geldi benim için , cilt, ağız hepsi bir daha yaşım genç diye düşündüm kendi kendime bırakmak için hiç bir zaman geç değil dedim. Sonra sigara içmeyenleri düşündüm, içmeyenler üzülünce ne yapıyor diye! yada kahveyi çayı sigarasız hayli hayli içiyorlar diye düşündüm. Benim onlardan neyim eksik benden daha çok içenler varken ben günde 5 adet tiryakiliğimimi bitiremicem diye düşündüm ve koyuldum bu yola. 3 .günümün içindeyim , Mutlumuyum hemde çoook. En çok kızım için. Sinir stres bende hiç yok aksine daha bi relax oldum ben sabırsızdım, sabırlı olmayı öğrendim bu 3 günde. Bakalım dumansız hayat bana daha neleri öğretecek.

Son düzenleme:
Yllz hoşgeldin canım inşallah bırakırsın.Bende kafaya koydum bırakmadan rahat etmem mümkün değil ama zamanlamayı yapıp ağlaşmadan bırakmam lazım geçen hafta bir bırakma teşebbüsüm oldu hüsranla sonuçlandı.Normalde çok yoğun bir yaşamım var ama şu anda vakti nasıl geçireceğim sıkıntısındayım zamanlamam sanırım doğru olmadı.Eylül 1 okul başlıyo bize o sıralarda bırakıp veda etmek istiyorum.Yalnız bunu bırakmayı nasıl istediğimizi çözemedim beynim hala aldatmacalardamıdır nedir.Bıraktım dediğimde bir kaç saat sonra içmek isteği oluyor ya o anda ben bunu bırakmak istiyormuyum şüphesi hemen yerleşiyor buna nasıl birşeydir bunu çözmek lazım.Allen carr anlatıyor kışın bir okumuştum ve hiç bırakamam derken bu beni iki hafta motive etmişti ama geçen birkez daha okudum ama okurken hissettim etkisi olmadı yani....İlk etkinin iksiri kaçtı sanki..............Bunu çözünce bırakmak kolay olur işte.......

bende ilk okuduğum 1 hafta bırakmıştım hatam ise bir taneden birşey olmaz demek 2. ve 3. okumada bir etki etmedi sanki belkide çok güvendiğim için

yıldız tebrik ederim seni kızına çok iyi bir örnek olmuşsun bende annem babam sigara içiyor diye ağlardım ama şimdi kendim içiyorum bazen diyorum onlar içmeseydi kokumdan anlarlar diye içmeyecek ve bu pisliğe alışmayacaktım keşke alışmasaydım

blue Tşkler.

Anlımın aklıyla buişi sonlandırcam inşallah. Bence geç kalmış gelsin , biraz klişe olucak ama "Hayattan hiç bir şey için geç kalmış sayılmayız." İçinde istek ve azim varsa başarabilirsin. İstemek ve hazır olmak çok ama çok önemli.

ne kadar istiyorum anlatamam eğer bu pislik yüzünden hasta olursam çok üzülürüm biliyorum hem cebime hem sağlıma çok büyük haksızlık bu biliyorum ve bırakmak için debeleniyorken yine aynı tuzağa düştüm resmen

Bırakanlara, bırakmayı düşünenlere kolaylıklar diliyorum.
Deneyip başaramıyanlar umutsuzluğa kapılmasınlar.
Bu sefer olmazsa bir sonraki olur.
Bırakamıyorum fikrini beyninize yerleştirmeyin lütfen.
Hiç içmeyenler de yaşıyor bu dünyada hem de sağlıklı bir şekilde.olumunekankayizsmile

Tinkerbellcim hayırlı olsun. Evet ilk zamanlar şişkinlik oluyor.
Ben de burada topik açmıştım sağolsun arkadaşlar çok destek oldular.
Sakın umutsuzluğa kapılma canım.
Biliyorum kilo vermeden daha zor ama nasıl kilolarını vermede başarılı olduysan bunda da olacaksın.
hem sigarayı bırakayım hem kilo almayayım stresine girme dediğin gibi nasılsa verilir.olumunekankayizsmile

Back