Sigarayı bırakmak için savaşanların mekanı

Sigara içmenin ne kadar kötü,gereksiz,zaman kaybı olduğuna ve sigaranın pis,para tuzağı,uyuşturucu olduğuna önce kendini inandırman gerekiyor.Zaten bunları farkettikten sonra içtiğin sigaralar sana zevk değil,suçluluk duygusu ve korku veriyor olacaktır.Yani benim de sayısız bırakma denemelerimin sonuncusunda öyle hissettiğim için bırakmaya karar vermiştim.Gerçekten bırakabileceğine dair şüpheler taşıyorsan her günün işkence gibi geçecek ve tekrar başlayacaksın.Bu yazdıklarım malesef tecrübe ettiğim ve gördüğüm şeyler.
İnşallah bırakırsın,bırakmanı cidden çok isterim ama önce sigaradan kendini soğut.
Allen Carr videosunu izleyebilirsin,ya da kitabını okuyabilirsin(nette de var)
Ya da sigara.tv(internet sitesi) deki bırakma klavuzu da çok etkili.Onu okuyabilirsin.Sonra düşün ve karar ver.Ben artık bu pis kokulu şeyi ağzıma almayacağım dediğinde bırakmak için büyük bir adım atmış olacaksın.Devamı da kendiliğinden geliyor zaten.Öyle böyle günler geçiyor işte.

Bugün 23 gün oldu.Bu aralar hiç keyfim yok,moralim çok bozuk.Bugün "bir sigaram olsaydı keşke şimdi" diye düşündüm bir ara.Sonra unuttum.Şimdi düşünüyorum da içsem ne olacaktı ki?Canım yine isteyecekti.Hem de daha güçlü bir istek duyacaktım içmek için.Bir sigara hiç birşeye çare olmayacak.Sigara içiyor olsaydım da şimdiki gibi keyifsiz olacaktım.

Daha önce bırakacaktım. Hatta bırakmıştım sizin de desteğinizle ama yine başladım. Ta ki geçen hafta faranjit+ grip olana kadar. Zorluyordum kendimi sigara içmek için. Oğlum ve anneme de bulaşınca gribim sağlık ocağına gittim ve şakayla karışık doktora dedim ki '' bana sigarayı bıraktırın 1 aylık sigara paramla size bi hediye alayım.'' Dedi ki sadece 3 gün bir tek bile sigara içme ve bana gel. Oldu dedim. Ama devam ettim sigaraya.Ta ki (midenizi bulandırmak gibi olmasın) Zift kokulu iğrenç balgamları çıkarana kadar. Lanet olsun dedim. Bi daha bu Allahın belası şeyi içmicem. Ama bazen diyorum ki bi dal tek bi dal. Yakıyorum içemiyorum. O iğrenç tat o iğrenç koku. Nasıl kullanmışım bunu 9 yıl. Söndürüyorum. Artık yemekler daha tatlı. Çay mis gibi kokuyor. Kahvenin o müthiş kokusunu alıyorum.
Yarın doktorumun yanına gideceğim. Bu iğrenç balgamlardan kronik öksürükten kurtarsın beni.
Siz de bana destek olun ki bir daha bu lanet olası şeye başlamıyayım.
Bir de kanımızı daha çabuk temizleyecek önerileri olanların yorumlarını bekliyorum.
Bu bana Allahın bir Lütfu. Arkadaşlar sigarasız hayat gerçekten temzi hayatD

ÖNCEİLİKLE HOŞGELDİN. KANI TEMİZLEMEK İÇİN BOL SU İÇMEKTEN BAŞKA BİR ÇARE BİLMİYORUM BEN. ÖKSÜRÜK İÇİN: 50GR. DAMLA SAKIZI DÖVÜP KAVANAOZA KOY. ÜSTÜNE 4 PARMAK KADAR ZEYTİN YAĞI DOK.9 GÜN KARANLIK BİR YERDE BEKLET VE HER GÜN KARIŞTIRMAYA UNUTMA. SONRA GÜNDE 3 DEFA 1 YEMEK KAŞIĞI YEMEKTEN ÖNCE İÇ. BANA FAYDA OLDU. GEÇMİŞ OLSUN .:teselli:

herkese merhaba
kitabı okumaya başladım. ama nedense bir türlü cesaret edemiyorum sanırım yine başaramamaktan korkuyorum. eşim ve iş çevremdeki herkes içiyor. bıraktım dediğimde aaa yine mi der gibi bakıyorlar bana. ama ben sigara içiyor olmaktan çok büyük rahatsızlık duyuyorum.

Bende inanamıyorum bu kadar çabamın bu kadar emeğimin boşa gitmiş olmasına,
Ayın 4 ünden beri içmedim, zaman zaman hiç aklıma gelmedi ama pazar günü hiç aklımdan çıkmadı kendimi çok mutsuz çok çaresiz hissettim.Sıkıldığımı hissettim çevremdekilere ters davrandığımı hissettim ne kadar içimden telkinde bulunsamda başarılı olamadım ve yaktım, bi iki nefesden sonra söndürdüm. Bi zaman sonra tekrar yaktım bu sefer bitirdim. Dünde iftardan sonra içtim bi tane, sahurdada içmek istedim ama içmedim. Şuanda inanılmaz demoralize olmuş durumdayım ilk baştaki cesaretimi gücümü bulamıyorum. O kadar çabamın emeğimin boşa gitmesi beni daha çok üzüyor, İçmemiş sayıp tekrardan dumansız havaya dönmek istiyorum.:sinifsinif:

degerli arkadaşlar sigarayı bırakamasam ben bırakmazdım.birşeyin esiri olmayın sizi kendisine bir sigara esir alamasın sigara esir düşmeyin.iradenize hakim olun bir düşmanınız yerine koyun beni yenemiyeceksin deyin bakın nasıl sigarayı bırakıyorsunuz.ben nasıl bıraktım.şöyle sansürlü birşekilde açıklıyayım açıkça isim versem çok düşman çekerim üzerime bunuda biliyorum oruçluyum kimseylede ugraşmak istemiyorum. onedenle sansürlü birşekilde açıklıyayım.nasıl bıraktım ocak bir herşeye zam yagıyor tabiki sigaraya geldi.kendikendime dedimki sigara pahalanıyor bunu azaltmam lazım bakkala gittim sigara dedim adını yazmıyacagım bu meretin en ucuzundan içmeye çalışırdım parama kıyamazdım çünkü layık degildi sigara parama ama vazda geçemiyordum o nedenle en ucuzunu içiyordum. tiryakiydim birini yakıp birini söndürüyordum bakkaldan
s igara istedim.sigaranıza yarın zam var dedii neyse bugün alayımda artık yarın alırmıyım bilmiyorum dedim aldım ertesi gün zamlı diye gittim bakkal zam yok sizin sigaraya dedi.iyi dedim devam edeyim birazdaha içmeye ertesi gün gittim sigaranıza zamlandı dedi.eyvah dedim aldım istemeye istemeye canım sıkıla sıkıla ertesi gün gittim sigaraya sigaranızdan zammı çektiler eski fiyat dediler ooo güzel dedim..ertesi gün bakkala gittim sigaranız yeniden zamlandı deyince kan beynime fırladı ne lan bu dedim oyunmu oynuyorsunuz bir zam yap bir geri al tekrar zam çocuk oyununa çevirdiler sigara zammını eve geldim öfkeyle haberler var bir parti lideri adını vermiyeyim.demeç veriyor dinliyorum can kulagıyla sigara patronları zam yapmıyacagız bu fiyatlar bize yeter derken hükümet sigaraya zam yapın diye sigara patronlarına baskı yapıyor milleti degil sigara patronlarını düşünüyor deyince haberlerde bir küfürle ulan sigara ne sigara patronlarına nede hükümete param giderse haramı zıkkım olsun bende bu sigarayı bırakıyorum ve sigara seninle birdaha muhatap olmuyorum sen benim gözümde ........... kişisin senden nefret ediyorum dedim ve ogünden bu güne zaafıma yenilmedim onlar beni esir alamadılar ben irademle onlara posta koydum. haydi sigaradan vazgeçmek isteyenler sigarayı sevmediğiniz birine benzetin ve onunla birdaha yüzyüze gelmeyin muhatap olmayın.siz sigaraya yenilmeyin siz sigarayı ve zaafınız sizi esir alıyorsa hangi zaaf olursa olsun ondan uzak durun

asilan 35 seni tebrik ediyorum, kendine göre bir yöntem bulmuşsun şahane, Ne kadardır içmediğini yazmamışsın?.

Ben senin taktiği uygulasam şimdi tekrar içiyor olurdum. Bana o taktik sökmez, bana mide bulandırıcı videolarda etki etmez. Ben sıfır kinci bi insanım, biriyle tartıştım, 3 gün sonra yine tarttıştığımı unutur gider konuşurum. O sebeplen bana işlemez bu yöntem, ben gerçekleri düşünerek bırakabilirim ancak vede öyle yapıyorum, Dün içmiş olmam mücadelemi bıraktığım anlamına gelmez, Pes etmek yok, mücadeleye devam.

daha önce sayısız denemelerim oldu.hepsinde yeniden başladım.çünkü canım istiyordu.içenlerin yanında oturuyorum şimdilerde deneme amaçlı cezbetmiyor beni.tüp bebek denemesi yaptığımda bile bırakamamış olan ben keşke o zamanlarda keşfetseydim şu ilacı diyorum.ilacın adı tekumut.(sigara tiksindirici)tamamen bitkiselmiş.bitkisel olmasada olurdu ya.sigaranın içindekileri düşünürsek.internette araştırırsanız ulaşırsınız.bugün 9.günüm.ilk günler kriz çok sık geliyordu.şimdi ise niye istemiyorum gerçekten ilaçtanmı diyorum.yani kısaca süper bişey.

mora terapi ile sigarayı bırakanlar var mı cevap verirseniz sevinirim teşekkürler

Denemedim hiç bilmiyorum, ama terapi senin beyninde o bir gerçek. Beyninde bitirdiğinde bitmiş demektir. Belki sadece yardımcı olabilir, bilemiyorum.

Baktım şimdi nettende pahalı bi bitkiymiş, en son mesajımdada dediğim gibi belki psikolojik olarak sizi onun rahatlattığını düşünebilirsiniz, ama iş Beyinde bitiyor. Tebrik ederim öyle yada böyle 9. güne gelmişsiniz, umarım bir daha ağzınıza almazsınız.

Kızlar nerdesiniz, çok aktif bi topik depil burası hadi canlandıralım biraz. en azından hergün girip kaç gündür dumansız yaşadığımızı yazalım...!!!

Ben iki kere içme eğilimimi hiç yaşanmamış sayıyorum ve bugün 21. günüm.

21.günüm bırak içmeyi elimi bile sürmedim yine başlarım korkusundan.şimdide eşime bıraktırmaya çalışıyorum inşallah oda bırakır ve evde sigara içen kimse kalmaz. çevremdeki herkes içtiği halde bıraktım ben her saniye biri içiyor yanımda ama kesinlikle canım istemiyor acıyorum içlerine her çekişlerinde konuşuyorum bırakın diye ama nafile...

24 benimki şuan sigara krizimle boğuşmaktayım.kötükedihüso
eh yazdım rahatladım. herkase dumansız günler.zemuszemus

Tebrik&Taktir ediyoruma.s.

24 benimki şuan sigara krizimle boğuşmaktayım.kötükedihüso
eh yazdım rahatladım. herkase dumansız günler.zemuszemus

Tebrik ediyorum,vereliniortak aman yaz buraya rahatla kriz gelince gün sayısı sende sanırım en önde sen varsın.?!

işin beyinde bittiği fikrine tamamen katılıyorum.bu dokuz gün boyunca hiç kriz gelmedimi hele ilk günler aman allahım.gece yataktan fırlıyodum.ama hayır dedim.o bir şeytan ve sen şeytana yenilmemelisin.istedikçe canım bu ilactan yedim.yardımcı olduğu bir gerçek.kimseyle tartışamam bu konuda.çünkü tecrübeyle sabit.ben sadece bırkmak isteyenlere bir yardımım olsun diye yazdım.pahalı olduğuna gelince aylık sigara masrafımızı düşünürsek........

Arkadaşım sen beni yanlış anladım , benimde niyetim tartışmak felan değil kesinlikle.

Bu ıspatlanmış bi gerçek beyinde bitirdikten sonra diğer ek şeyler fasa fiso... Sen kararını vermişsin ve içmemişsin. Yardımcı olma konusuna gelirsek evet olmuş olabilir bunu bilemicem.

Neticede öyle yada böyle sigarayı bırakmışsın ve içmiyorsun önemli olanda bu, gerisi teferruat... vereliniortak

benım ablamda 2 sene oldu bırakalı ama içmek ıstemıyor canı ıstemıyor kızlar ınanmayon bunlara ee tabıı cekse bı kaç duman istese çeker yanii off ya cildımıze yazık paramıza yazık

Günaydın Kızlar

Nasılsınız bakalımm??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…