- 13 Mart 2008
- 392
- 7
- 96
benim daha önceleri de bırakma denemelerim olmuştu. ama bırakamadım. bırakmayı nasıl istiyorum bilemezsiniz. ama diğer taraftan sigara içmeyi de seviyorum. ne olur beni de biraz cesaretlendirin. aslında ramazan çok büyük fırsat. ama ben iftardan sonra kıtlıktan çıkmış gibi sigara içiyorum.
Sigara içmenin ne kadar kötü,gereksiz,zaman kaybı olduğuna ve sigaranın pis,para tuzağı,uyuşturucu olduğuna önce kendini inandırman gerekiyor.Zaten bunları farkettikten sonra içtiğin sigaralar sana zevk değil,suçluluk duygusu ve korku veriyor olacaktır.Yani benim de sayısız bırakma denemelerimin sonuncusunda öyle hissettiğim için bırakmaya karar vermiştim.Gerçekten bırakabileceğine dair şüpheler taşıyorsan her günün işkence gibi geçecek ve tekrar başlayacaksın.Bu yazdıklarım malesef tecrübe ettiğim ve gördüğüm şeyler.
İnşallah bırakırsın,bırakmanı cidden çok isterim ama önce sigaradan kendini soğut.
Allen Carr videosunu izleyebilirsin,ya da kitabını okuyabilirsin(nette de var)
Ya da sigara.tv(internet sitesi) deki bırakma klavuzu da çok etkili.Onu okuyabilirsin.Sonra düşün ve karar ver.Ben artık bu pis kokulu şeyi ağzıma almayacağım dediğinde bırakmak için büyük bir adım atmış olacaksın.Devamı da kendiliğinden geliyor zaten.Öyle böyle günler geçiyor işte.