Sigarayı bırakmak için savaşanların mekanı

Senin de 17. günün galiba,değil mi?
Neler hissediyorsun?İstek geliyormu hala?

SENDEN 1 GÜN GERİDEYİM GEÇENDE YANILMIŞIM. AYIN BİRİNDE BIRAKACAKTIM, FAKAT AYIN BİRİ PAZARA DENK GELDİ İÇİN PAZARTESİYE ERTELEDİM. NEYİSE SONUÇTA BIRAKTIM.olumunekankayizsmile

SENDEN 1 GÜN GERİDEYİM GEÇENDE YANILMIŞIM. AYIN BİRİNDE BIRAKACAKTIM, FAKAT AYIN BİRİ PAZARA DENK GELDİ İÇİN PAZARTESİYE ERTELEDİM. NEYİSE SONUÇTA BIRAKTIM.olumunekankayizsmile

Benim tesadüfen ayın 1 ine denk geldi.İyi de oldu.Hesaplamama gerek kalmıyor.Artık Kk ya girmeden aklıma pek gelmiyor.Ne zaman kk ya girsem aklıma düşüyor.Yinede merak ediyorum tabi kim ne yapmış,bırakanlar,bırakamayanlar falan...Yinede öyle aman aman bir istek yok artık.

15,günüm ne çabuk 15 gün oldu ya anlamadım bile nasıl geçtiğini ramazanında araya girmesi çok iyi oldu tabi ramazan bittikten sonrada böyle rahat olurum inşallah

klaracım sen bende öndesin canım,

Ben Ayın 4ünde bıraktım çarşamba günü dünde 2 . Haftam doldu :)

neyse ne öyle değilmi bıraktık ya önemli olan bu artık günde 1 belki iki kere geliyor digara isteği. :)

15,günüm ne çabuk 15 gün oldu ya anlamadım bile nasıl geçtiğini ramazanında araya girmesi çok iyi oldu tabi ramazan bittikten sonrada böyle rahat olurum inşallah

Maşallah maşallah allah nazarlardan saklasın isteyen herkese nasip etsin.

Ne mutlu sana

denetçi geldiiiiii sempatiksalakcinni nasılsınız kızlar? nasıl gidiyor? eminimki bu yarışta kazanan siz olacaksınız içinizdeki canavara yenilmeyin. ben o canavarı kovdum gitti 8 ay oldu :) baktı benden yüz bulamadı bi daha da uğramadı sempatiksalakcinni sizde öyle olun kararlı olunki sizin karşınızda ayakta duramayacağını anlasın pis canavar..

buyrunnnnnnnnn Hoşgeldiin..Aslında sana bazı sorularım olacak,
1.Sigara içme isteğin tamamen bitti mi?Yoksa hala arada aklına düşüyor mu?
2.İstek bittiyse ,ortalama ne kadar sürede bitti?
3.Sigarayla ilgili şuan ki hislerin neler?
4.Hala sigarayla savaş veriyor musun?Eski sigarasız hayatına mı döndün?
Canım benim bunları cidden çok merak ediyorum.Cevaplarsan çok memnun olurum..a.s.

Maşallah maşallah allah nazarlardan saklasın isteyen herkese nasip etsin.

Ne mutlu sana

aminn arkadaşım ama kişinin elinde nasip olması isteyen herkese nasip olur.ya şimdi düşünüyorumda ne kadar korkutmuşum kendimi bırakamam diye. bırakmak isteyipte yapamam diye korkanlar inanın hiç zor değil günlerin nasl geçtiğini anlamyorsunuz bile bi bakıyrsunuz haftalar aylar olmuş bırakalı. beyninizde kesin bitirin ve bir gün dayanın sadece bir günden sonra devamı gelir.bırakabilirmiyim acaba bi deniyeyim falan demeyin ama kesin bırakacam demeden zararlarının farkına varmadan sizden neler götürdüğünü anlamadan bırakmayı denrseniz başarsız olursunuz.

Selam kızlar nasılsınız bakalım:)

Nadirem şunu söyleyebilirim, arkadaşlarımla konuşuyorum birisi 2 yıl olmuş bırakalı halen ara ara geldiğini ve sigara içmek istediğini söylüyor.:teselli:.

sanırım sigara bağımlısı olmak alkolik olmak gibi bir şey. bilmiyorumkismile
kaç sene geçerse geçsin 1 tane içtin mı yeniden başlıyorsun.:sinifsinif:
2 sene içmeyıp ta koyu bir muhabet esnasında farkında olmadan 1 sigara yakıp tekrar başlıyan arkadaşı tanıyorum ben.

Yaaa aynen öyle bağımlılığın azı çoğu yok hepsi bağımlılık her madde.

Ne diyelim bilmiyorumki rabbim içirmesin nevsimize yenik düşmeyelim.

Bende duydum çevremden,2 sene önce bırakan biri,hala bir sigara içsem başlarım falan diyordu.Bunları duyunca moralim bozuluyor ama sanırım bu şekilde düşündükleri sürece esaretten kurtulamayacaklar.Sürekli mücadele edecekler.Biz ne ister,ne düşünürsek beynimiz şartlandığı şekilde cevap veriyor.
Buna da psikolojik diyelim veee sigarasız hayata alışma dönemimize en pozitif halimizle devam edeliiimzemuszemus
Arkadaşlar artık cüzdanımdan para eksik olmuyor.Bir sürü bozuk para birikti cüzdanımda.Canım ne isterse alıyorum.Önceden kendimi zehirlemek için harcadığım paralarla artık faydalı şeyler alıyorum.Cüzdanıma bir bereket,bolluk geldi sanki.Çok mutluyum üstelik.Kendimi gerçekten çok iyi hissediyorum.opuyorumnanaktan

Nadirem aynen öyle ya, maşallah maşallah iki haftadır aynı para duruyor cüzdanımında bitmiyor maşallah bereketli oldu bu iş çok şükür allaha, ben hergün kızıma veriyorum 2 lira o kumbaraya atıyor ona barbie takımı alıcakmışız öyle söylüyor :):):)

Ooo ne güzel :)) Benim kızımda barbielere bayılıyor.Hepsini istiyor.Barbie li kıyafetler,çantalar,tokalar..Barbie nin ayrı bir önemi var kızlar için.En azından sigara paranla kızını mutlu edeceksin.
Bu arada 21 gün bitti :lepi:

Ben geldim arkadaşlar bırakamadım ümitsizliğede kapılmıyorum değil ama bırakmakta istiyorum çok.Nasıl motive olmalıyım bilemiyorum.Ne mutlu size aman ne olur düşünmeyin bile ........Bu bir bağımlılık ne zevk ne bilmem ne, başka maddelerde diyoruz alkolikse içmesin dayansın esrardada öyle kolay geliyor söylemesi al işte bizde bağımlığının dik alasını yaşıyoruz bırak kolaysa bırak.Ben burda kendi yaşadığım bunalımlarımı anlatarak sizi sıkıcam biraz arkadaşlar hani günlüğe yazar gibi yazıcam içimle konuşur konuşur gibi ............Bilmiyorum belki bir faydası olur.Belki sizinde bırakmadan önceki ruh halinizi hatırlamanıza sebep olur.İnsan bırakma sürecinde bir anda olumsuz yanlarını unutur gibi oluyor belki unutmamanızı sağlar ve inşallah banada bırakma gücü gelir.............
Mutlu olun sizi taktirle kıskanıyorum:)(

hoşbuldum nadirem cevaplarım tabiki:)
1. tamamen bitti desem yalan olur çok çok nadiren ama özellikle önceden sigara ile yaptığım ve ilk defa sigarasız yaptığım ilk harekette geliyor aklıma. mesela bu tatilde aklıma geldi. neden? bu sizgarasız ilk tatilimdi. ama ilk 2 gün geldi sonra bu duygumu umursamayınca aklıma bile gelmedi çok rahattım :) işte böyle arada sırada geliyor ama beni krize sokan ve sürekli aklımı kurcalayan bişey değil sadece geliyor ve umursamıyorum gidiyor :) çok rahatım yani
2.isteğim ortalama 3 ayda gitti diyebilirim 3 aydan öncesi eziyetti. ilk ay çok yoğun sonrası biraz daha az sonrası daha da az olarak devam etti ve 3 ay sonrası kendi kendimi telkinle atlattım.
3.Benim eşimde bıraktı sigarayı ve çoğu zaman iyikide bırakmışız diyoruz. dışarıda sigara içen birini gördüğümüzde acıyoruz. insan kendikendine kendi parasıyla nasıl zarar verir diyoruz. zamanında bunu nasıl yapmışız diyoruz.. içmek aptallık diyoruz sanki daha önce hiç içmemiş gibi :) anlam vermek imkansız aslında bu sigara içme olayına.. mesela komşumuzun babası sigaradan hastaneye kaldırıldı ciğerleri bitmiş kalp kapakçıklarına giden damar tıkanmış doktorlar sigaradan demiş. komşu babasını görünce bırakıcam bu sigarayı dedi ama babası ameliyat olup çıktı o hala bırakmadı. yani bu nasıl bir bağımlılıktırki içmek istemesende kendini içirtiyor alsanaalsanasmile senin vucuduna başkaları müdahale ediyor senin istemin dışında ne kadar kötü...
ayrıca sigarasız ramazan daha güzel geçiyor.. çok rahat oruç tutabiliyorsun.
4.hala savaş vermiyorum nadirem.eski sigarasız hayatıma döndüm ama bazen şeytan dürtüyor '' yak bi sigara ketif sigarası'' diye ama o şeytana bende '' bu nasıl bir keyif yahu insan kendini boğarak zehirleyerek bundan keyif duyabilirmi diyorum saçmalık diyorum başımdan savıyorum bayanssulusmile şimdi mis gibi kokuyorum bayanssulusmile

inşallah sizlerde benim gibi olacaksınız pes etmeyin sakın. kaydirigubbakcemile5

lightlife çok teşekkür ederim.opuyorumnanaktan cok güzel bir paylaşım. keşke senin gibi sigarayı bırakmış arkadaşlar ara sıra buraya gelip, kendi öyküleri paylaşsaydı bizimle inanılmaz moral oldu.guclubacismile

Günaydn kızlar,

Ben dün içtim, sanırım bırakamıcam...

Son düzenleme:
benim daha önceleri de bırakma denemelerim olmuştu. ama bırakamadım. bırakmayı nasıl istiyorum bilemezsiniz. ama diğer taraftan sigara içmeyi de seviyorum. ne olur beni de biraz cesaretlendirin. aslında ramazan çok büyük fırsat. ama ben iftardan sonra kıtlıktan çıkmış gibi sigara içiyorum.

Günaydn kızlar,

Ben dün içtim, sanırım bırakamıcam...

:sinifsinif: Aaa okuduğuma inanamadım..Senden böyle bir cümleyi hiç beklemiyordum.ohaoldumsmile
Dün içmiş olmana bişey demiyorum da,canın çok çekmiştir,şeytan dürtmüştür vs..Ama "sanırım bırakamıcam" lafı hiç hoşuma gitmedi :umursamaz:
Bu kadar zamandır eşine rağmen içmiyordun,ne oldu da vazgeçtin??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…