• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SİGARAYI BIRAKIYORUM

Ya sizi bulmuşken sorayım.

Yeni nesil bu konuda daha eğitimli değil mi?

Tv de, sokaklarda, reklamlarda,paketlerde zararları anlatılıyor. Her insana teker teker ulaşılıyor. Içmeyin deniliyor. Bağımlılığın zorluğu anlatılıyor vs..

Ben de gençler artık sigara içmiyor çünkü bu konuda egitildiler sanıyordum. Ama sonradan öğrendim ki yaniliyormuşum.

Merak ettiğim şey şu;sigaraya nasıl başlanıyor. 1 tane içince hemen bağımlılık mı oluyor? Başlarken zararları bilinmiyor mu?

Gerçekten bilmiyorum. Ve merak ediyorum.

Başlamak nasıl bir psikoloji.

Biraz anlatabilir misin bu süreci bana.

Yok 1 taneyle bağımlı olunmuyor cidden

Zararını düşünmemiştim bile ergendim çünkü, hatta zararlarını izleyince şaşırmıştım

Çünkü bir kanser yapıyor gibi düşünüyorsun o yaşta o da aklına gelirse

Neden başladın diye sor, bir tane mantıklı sebep gösteremem :D

İrade çok önemli bağımlılıkta. İçmeyeceğim derseniz içmezsiniz. Şöyle düşünün, kötü bir örnek ama. Doktora gidilmesi gerektiğinde ve doktor ölümcül bir hastalığa yakalanıldığı için sigaranın bırakılması gerektiğini söylediğinde, yıllarca içen insanlar nasıl şak diye bırakıyorlar. Çünkü ölüm korkusu. Çok geç olmasın sizin de. Ben de üniversitede yıllarca içtim, mezun olunca bıraktım. Ne zaman canım istese kötü senaryolar canlandırdım aklımda, baya gerçekçi bir şekilde hastaneye gittiğim, doktorun öleceğimi söylediği sahneler... Öyle olunca elim gitmedi hiç içmeye. Sigara bıraktırma ilaçları da var ama bence önemli olan zihinde bitirmek, düşünceler ile. Bir de nişanlıma bıraktırabilsem iyiydi; ona bıraktıramıyorum.
inşallah bırakır o da, teşekkürler önerin için :)

Bende bebek ıstıyorum ve bırakmak ıstıyorum,bebek calısmasına baslamadan bırakmak nıyetım kendımı denemek ıcın dun ole bı yaptım en fazla 4saat ıcemedım naıl bırakıcaz bırbırımıze destek olalım
benim tanığım herkes hamile kalınca bi anda kesti. sanırım hamilelikte tiksiniyormuşsun.

Yok 1 taneyle bağımlı olunmuyor cidden

Zararını düşünmemiştim bile ergendim çünkü, hatta zararlarını izleyince şaşırmıştım

Çünkü bir kanser yapıyor gibi düşünüyorsun o yaşta o da aklına gelirse

Neden başladın diye sor, bir tane mantıklı sebep gösteremem :KK70:
Ben anne baba sözünden çıkmayan bir çocuktum.

Annem babam sigara içmez zaten. Bana "sigara içme" demeye gerek bile duymadılar.

Ben de içmedim.

Arkadaşlarım içiyordu. Ama ben içmeye meraklanmadım .

Şanslı mıyım... salak mıyım bilmiyorum. N nogamisa

Ben anne baba sözünden çıkmayan bir çocuktum.

Annem babam sigara içmez zaten. Bana "sigara içme" demeye gerek bile duymadılar.

Ben de hiç içmedim.

Arkadaşlarım içiyordu. Ama ben içmeye meraklanmadım hiç.

Şanslı mıyım... salak mıyım bilmiyorum.

Benim ikisi de içiyordu valla yanımda da içilirdi sigara, teyzem, dayım vs
O zamanlar böyle çocuk yanında içmeyin falan yoktu hatta tv de reklamları falan olurdu ya vay be :D

Benim ikisi de içiyordu valla yanımda da içilirdi sigara, teyzem, dayım vs
O zamanlar böyle çocuk yanında içmeyin falan yoktu hatta tv de reklamları falan olurdu ya vay be :KK70:
Sizi kırmak istemem ama bazen...

Bir kız geliyor karşıdan..

Güzelliği. Giyimi süslenmesi ile çok alımlı bir parca. 🤣 begeniyorum derken.. yanimdan geçiyor ki... sigara kokuyor.

Yeminle yerle bir. Bitti. Iğrenç geliyor

O kadar kötü kokuyor ki. Adriana lima gelse para etmez.

Tavsiyem kurtulun ve güzel kokun.

Sizi kırmak istemem ama bazen...

Bir kız geliyor karşıdan..

Güzelliği. Giyimi süslenmesi ile çok alımlı bir parca. 🤣 begeniyorum derken.. yanimdan geçiyor ki... sigara kokuyor.

Yeminle yerle bir. Bitti. Iğrenç geliyor

O kadar kötü kokuyor ki. Adriana lima gelse para etmez.

Tavsiyem kurtulun ve güzel kokun.

Leş kokuyor zaten canım neden kırılayım
Bırakmaya çalıştığım dönemde obsesif gibiydim 1 tane içsem her şeyimi yıkıyordum çünkü siniyor
Ben içmiyorum ki artık :KK45:
Elektroniğe geçtim, liçi meyvesi kokuyorum hatta çok pufflarsam :D
Aromaları var ya :D

6seneyi geçti sevdiğim(şuan eşim) içmiyordu, bitti dedim attım paketi, yerine böğürtlenli çay falab içtim canım istedikçe.. Hiç ağzıma sürmedim

Sigarayı bırakmanın aşamaları olmaz. Sanırım hep aynı şeyi söyleyecem. Birgün uyanırsın, ben artık içmeyi kesiyorum dersin ve kesersin.
11 ay kestim.
Sonra birgün uyandım, ben artık içmek istiyorum dedim ve içtim.
Biliyorum o kesme isteğim bir daha gelecek, 18 lira oldu paketi(Beyazlalenin kulağını çınlatayım). 1 aylık sigara parasıyla daha iyi şeyler yapabilirim kendim için den ziyade kendime daha da kötülük etmek istemiyorum hissini dibine kadar yaşamak lazım. O his bıraktmanın anahtarı zaten.

2 defa bırakma girişimim sonucunda çevresel faktörlerden yine başladım ama şu aralar tekrar bırakmayı düşünen biri olarak size deneyimlerimden ötürü öneri verebilirim.

* Evde kesinlikle sigara bulundurmayacaksınız.
*o his geldiğinde su için, açık havaya çıkın, yürüyüş, egzersiz yapın.
Önemli olan kriz anını atlatabilmek.
Naneli sakız, şeker,karanfil bulundurun, o anlarda kullanın.
Ben baharatlı kraker ve meyveli sodaya sarmıştım hata etmişim. Birazcık kilo almıştım
COk tesekkur ederım:)

Arkadaşlar dünden beri içmiyorum. Açıkçası biraz zorluyor ama dayanabilirim diye düşünüyorum. beynim türlü türlü bahaneler üretiyor tekrar başlamak için. daha önce bırakan olduysa ne kadar süre zorlanırım neler olur biraz anlatsanız bana çok seviinirim. Kendime bahane bulup tekrar başlamak istemiyorum erkek arkadasım da içmiyor. çocuğun yanında kül tablası gibi kokmak istemiyorum artık. ama alışkanlık olmuş yemekten sınra aklım hemen oraya kayıyor. ne yapıcam ne zaman geçer bu istek. İsteği de geçtim sürekli aklım da çıkmıyor lanet şey.
Hastahanelerde sigarayı bıraktırma polikliniği oluyor oraya gidebilirsiniz
5 sene önce kayınpederimi götürmüştüm o polikliniğe ve kayın pederim sigarayı bıraktı 13 yaşından beri içiyormuş
İlaç verdi adını buraya yazmam doğru olmaz sanırım onun çok faydası oldu ayrıca yapması gerekenleri söylemişti
*Arkadaş çevrenle bi süre görüşme
*Gün içinde yanında macun ve diş fırçası taşı ve bol bol dişlerini fırçala
*Yağlı yemekler yeme o sigara içme isteğini arttırıyor
*Günde 2 3 taneye kadar sigara içebilirsin
*Bol bol su iç demişti ve kayınpederim 1 hafta olmadan tiksindi sigaradan 4. Günde kayınvalideme evdekim tüm küllükleri toplatıp eve gelenlerede ev içinde(mutfakta) sigara içirtmemeye başlamıştı
Sizde bu yolda başarılı olursunuz inşallah

Her gün en az 1 paket sigara kullanıyorum akşam iş çıkışı aldığım paket gece 12' de yarısından çoğu bitmiş oluyor. Arka arkaya içiyorum ben bir de. Mesela dün paketim yarımdı eve gittim o bitti açtığım yeni pakette de 6-7 tane kalmıştı tekrar aldım sabah, bu konuda çok dertliyim kendimi durduramıyorum. Mesela bazen aklıma sigara gelse bile canımın istemediği anlar oluyordu nadir de olsa, keşke sürekli böyle olsa ya da bu şekilde isteksizlik oluşturacak yardımcı bir şey olsa..

Ne durumdasiniz konu sahibi? :)
Leblebi, badem gibi faydali kuru yemisler tuketebilirsiniz kriz anlarında.

Benimde 1. Günüm bitti sayılır, 3 gün sonra normale döneceğim inşallah herkese başarılar, önemli olan bırakmak değil bir daha başlamamak

Ne durumdasiniz konu sahibi? :)
Leblebi, badem gibi faydali kuru yemisler tuketebilirsiniz kriz anlarında.
Kullanmıyorum sigarayı bıraktım , ama bu konuyu açtıktan sonra tekrar başlamıştım. Sonra champix diye bı ilaçla bıraktım tavsiye ederim.

Back
X