Sigarayı bırakıyorum... Gelin birlikte bırakalım

translator

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2011
120
1
Ben 22 yaşındayım ve yaklaşık 5-6 senedir sigara kullanıyorum. Bir çok araştırma yaptım, haplar, tedavi yöntemleriyle alakalı. Kliniklerle görüştüm ancak hepsi de kafanızda bitirmeniz gerek dedi... E kafamda bitirebilirsem kendim de bırakırım... Erkek arkadaşım sigara kullanmıyor, doğal olarak çok rahatsız oluyor ve bugün telefonda konuşurken beni ikna etti... Saat 15:15 de son sigaramı içtim gidip çeşit çeşit sakız aldım veeeeee sigarayı bıraktım... Sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlar gelin birlikte bırakalım hem de birbirimize destek olalım...:KK61: :KK19:

Son düzenleme:
canım bende sigarayı bırakmayı çok istiyorum nişanlım 1 buçuk senedir içmiyor kendimi çok rahatsız hissediyorum ama bırakıcam dediğimde bile elim ayağım dolaşıyor daha önce çok denedim olmadı

Ben ve çevrem dünyadaki en son sigarayı bırakacak insanın ben olduğunu düşünürdük, şuan çok zor bi dönemden geçiyorum 1buçuk saatir içmiyorum tatlım sende şuan kafana koy sigara isteyince canın kafanı dağıt bi iş yap, sakız çiğne, spor yap... inatçılığını göster ve azimli olduğunu kanıtlayacağına inan mesela şuan son sigaranı iç ve içmicem bi daha de kenara koy ya inan ben bırakabilirsem herkes bırakır... İçince hiç bir şey kazanmıcaz... Benim sigarayı bırakmaya adım atmam bile olay inan bana çünkü ben sigara içmekten çok zevk alıyorum bir de sinirimi onunla yatıştırıyorum ama şuan pozitif düşünüyorum içmicem bir daha inşallah...

allah yardımcın olsun. ben de sigarayı bırakalı 1,5 seneyi geçti. Şimdi kendimi daha genç hissediyorum. eskiden çok yorgundum.ama şimdi çok iyiyim.yaşım 37. tama 14 sene sigara içtim.bıraktığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. ilk gün ne yaptığım nasıl geçirdiğimi bilmiyorum. ama ilk üç gün geçtikten sonra isteğin yavaş yavaş azalacak.

Amin canım... Dün bıraktım dediğim saaten beri içmiyorum, bendeki bu güce inanamıyorum başlamayacağımdan şuan için eminim çünkü ilk defa sigara ve ben bu kadar süre ayrı kaldık. Yani benim için gerçekten bir başarı... İlaca falan gerek olmadığını düşünüyorum her şey gerçekten beyinde bitiyor. Sürekli beynimle kavga halindeyim ama kendi isteğimle bıraktığım için sorun yaşamıyorum çok şükür...:nazar: Ben bıraktıysam inanın herkes bırakır. Benim yaptığım gibi kafanıza koyun ve içmeyin o kadar azimliyim ki ben bile inanamıyorum kendime... Sadece büyük bi özlem duyuyorum belki komik ama gerçekten sigarayı özlüyorum bir arkadaşımla küsmüş gibi hissediyorum kendimi:-D

Başım dönüo 1 tane içmeyi düşünüyorum şuan ama yanlışmı yapıyorum bilmiyorum ...

naptın canım içtinmi yoksa.:KK53:umarım içmemişsindir.:KK20:1 hafta geçtimi iinanki canın bile istemiyor .bugün sigarasız 15.günüm. sağlığınız için içmeyin :KK45:

Ne yazik ki canım içtim:KK43: bırakma azmimi kaybettim sanırım bugün de içmekten korkuyorum azaltarak mı bıraksam diyorum :26:

Ne yazik ki canım içtim:KK43: bırakma azmimi kaybettim sanırım bugün de içmekten korkuyorum azaltarak mı bıraksam diyorum :26:

azaltarak bırakmayı bende denedim canım o malesef olmuyor azaltarak bırakılmıyor bir anda kesmen gerekiyor ama ben bunu başaramıyorum bırakıcam düşüncesi bile bana sigara yaktırmaya yetiyor malesef :KK43:(

Merhaba, hem yeni üyelerdenim, hem de yeni yeni anne olmak için çabalayanlardan. Bu ay ilk deneme ayımız :)

Bebek düşüncesi aklımıza yerleştiğinden beri azalttım ama bırakamadım, hiç olmazsa 3 4 tane içtim. Bu sabah ise, kendime kısa bir nutuk çekerek, bu kadar bebek isteyen biri, nasıl bu illete esir olur dedim ve söndürdüm.

Allen Carr'ın kitabını tekrar okuyacağım ama sizlerin de tavsiyeleri çok önemli.

Bu motivasyonu nasıl daha da artırabilirm?

Şimdiden teşekkür ederim...

Merhaba, hem yeni üyelerdenim, hem de yeni yeni anne olmak için çabalayanlardan. Bu ay ilk deneme ayımız :)

Bebek düşüncesi aklımıza yerleştiğinden beri azalttım ama bırakamadım, hiç olmazsa 3 4 tane içtim. Bu sabah ise, kendime kısa bir nutuk çekerek, bu kadar bebek isteyen biri, nasıl bu illete esir olur dedim ve söndürdüm.

Allen Carr'ın kitabını tekrar okuyacağım ama sizlerin de tavsiyeleri çok önemli.

canım sana sigarayı bıraktıracak çok güzel bir sebebin var anne olmak o kitabı bende okudum ama bende bi işe yaramadı malesef :KK43:(

azaltarak bırakmayı bende denedim canım o malesef olmuyor azaltarak bırakılmıyor bir anda kesmen gerekiyor ama ben bunu başaramıyorum bırakıcam düşüncesi bile bana sigara yaktırmaya yetiyor malesef :KK43:(

:KK43:( bırakmayı çok istiyorum, o kriz anlarında sigara yakmasam kurtulacağım ama çok sinirli oluyorum sonra yakıp o ilk dumandan sonra yatışıyorum. Aslında uzun süre içmeyip içince sigara zevk vermio çünkü başım dönüyo midem bulanıo ama içiyorum işte offff... İnşallah bırakabiliriz

Hoşgeldin canım, umarım en kısa sürede hayırlısıyla bebişin olur:)) şuan bırakmak için çabalayorum ama ilerde hamile kalmayı düşündüğümde kesin bırakırım çünkü bırakmak için çok somut bir nedenim olacak. Şimdi bırakıyorum de ve içme çünkü bebişin olursa çok zarar verir ona sigara yakma krizin geldiğinde öle düşün. :))

Son düzenleme:
:KK43:( bırakmayı çok istiyorum, o kriz anlarında sigara yakmasam kurtulacağım ama çok sinirli oluyorum sonra yakıp o ilk dumandan sonra yatışıyorum. Aslında uzun süre içmeyip içince sigara zevk vermio çünkü başım dönüyo midem bulanıo ama içiyorum işte offff... İnşallah bırakabiliriz

şu illetten vazgeçebilmek için illa birşeylerin olmasını bekliyoruz etrafımda sigara yüzünden ne hastalıklar çeken insanlar var en yakını babam koa hastalığına yakalandı ama ben hala inatla devam ediyorum çok yararlı birşeymiş gibi çünkü seninde dediğin gibi bende sinirimi bu illetle yatıştırabiliyorum içmediğim zaman sanki delircekmişim gibi geliyor biraz sabretmeyi başarabilsek aslında öyle olmadığını görücez :KK43:((

pakette son 2 sigara kaldı onları da içtimmi almıcam artık pakett :KK53:

:KK70: kesinlikle alma benim yanımda paket var sürekli yaksam mı die düşünüyorum:))

şu illetten vazgeçebilmek için illa birşeylerin olmasını bekliyoruz etrafımda sigara yüzünden ne hastalıklar çeken insanlar var en yakını babam koa hastalığına yakalandı ama ben hala inatla devam ediyorum çok yararlı birşeymiş gibi çünkü seninde dediğin gibi bende sinirimi bu illetle yatıştırabiliyorum içmediğim zaman sanki delircekmişim gibi geliyor biraz sabretmeyi başarabilsek aslında öyle olmadığını görücez :KK43:(([/QUOTE]

:KK43:( çok geçmiş olsun canım işte bana bir şey olmaz mantığı varya bizde ondan içip duruyoruz...O kadar sinirli oluyorum ki acaba sakinleştirici kullanarak mı bıraksam die düşünüyorum.

bende bırakanlardanım,önce sayısını azalttım zaten günde 7 taneydi çok sinirliysem ortam varsa bir paket bitiyordu...hergün bir tane azalttım ve sigara içmeyen insanlarlaydım bunun da etkisi çok,bir de beyninizi bedeninizi meşgul eden şeylerle uğraıp sigara içmeyi unutmak da faydalı,tabi en önemli neden kuzucuğa hamile kalmam.kızım neredeyse 10 aylık ve 1,5 yıldır sigara içmiyorum çoooook şükür.inşallah kurtulursunuz kızlar herşey daha güzel sigarasız,onsuz daha güzel yaşanıyor emin olun...

bende bırakanlardanım,önce sayısını azalttım zaten günde 7 taneydi çok sinirliysem ortam varsa bir paket bitiyordu...hergün bir tane azalttım ve sigara içmeyen insanlarlaydım bunun da etkisi çok,bir de beyninizi bedeninizi meşgul eden şeylerle uğraıp sigara içmeyi unutmak da faydalı,tabi en önemli neden kuzucuğa hamile kalmam.kızım neredeyse 10 aylık ve 1,5 yıldır sigara içmiyorum çoooook şükür.inşallah kurtulursunuz kızlar herşey daha güzel sigarasız,onsuz daha güzel yaşanıyor emin olun...

:)) Allah bağışlasın... Şuan canınız istiomu sigara ben ondan da korkuyorum bıraktıktan bir kaç ay sonra tekrar başlar mıyım die

X