Sigarayı bırakanlar veya düşünenler lütfen buraya

merhaba arkadaşlar bende 1 bırakıp 1 başlayanlardanım evde tek başıma pek cnm istemiyor ama arkadaşlarımla muhabbette kahve yanında arıyorum işte bugün 2 tane içtim yarın içmicem ve sonra inşallah en başa dönmemek için bi daha içmicem diye motive ediyorum kendimi inşallah hepimiz kurtuluruz şu siğaradan

ben günde 1 paket içiyordum. Tam 15 senedir. Hiç bırakmayı da denemedim. Eşimle birlikte bıraktık. Önce evde içmemeye, balkonda içmeye başladık. bu bile azalttı. sonra baktık daha az içince de oluyo. İlk gün 10 dala indirdik, dokunmadı. 2. gün 9, 3. gün 8....diye 3e kadar geldik. Zorlanmaya, sigara içeceğimiz saatleri beklemeye, hep sigara düşünmeye başladık. Sonra bu eziyeti kendimize yapmayalım deyip kesip attık. Son sigaramızı içeli tam 1 ay oldu. İlk hafta zorlandık, ama ondan sonrası rahat.Yeterki yenilip, yakmayın 1 tane bile olsa. Yalnız insan çok yemeye başlıyo ilk haftalarda ama sonra düzeliyo, normale biniyor. ben 3 kilo aldım 1 ayda, ama bahane etmeyin sakın, çünkü yeme alışkanlıklarınız normale dönüyor sonra. Ben kilomu 1 ayda geri verirdim ama hamile olduğumu öğrendim:) hep düşünürdüm, nasıl bırakıcam hamileyken diye. Tam zamanında bırakmışım, herşeyde bir hayır varmış kızlar... O kadar da zor değil. Ben bir de hamilelik düşündüğüm için ilaçsız bıraktım, bazı arkadaşlarımız ilaç desteği aldı. onlar daha kolay atlattı o süreçleri:) karar verin ve atın gitsin!

Yirmi gün oldu içmeyeli.İlk günkü kadar zor değil artık aklıma bile gelmiyor.48 saat yani iki günü atlattınızmı gerisi geliyor.Mora terapi yaptırdım ben.İki gün halsizlik ve uyku yaptı.Sonra normale döndüm.Sigarayı bırakmanın kolay yolu kitabıyla bırakanlarda var.Bol su için (3lt) sık sık duş yapın dr. tavsiye etti.

kızlar ilk haftam bitti. ben sigarayla birlikte kahve-çay ve çikolatayı da bıraktığım için ekstra bir zorluk yaşıyorum ama bir şekilde mutluyum. en çok kahveyi ararım diyordum ama aslında çikolataymış kurtulamadığım 2 kere kaçamak yaptım ama birinde adettim o sayılmaz

bence azaltarak bırakmak çok sağlıklı bir yöntem değil. bıraktım deyip bir daha ağzınıza sürmemeniz lazım ve artık içmek istemediğinize kesinlikle emin olmanız lazım. sigaranın olumsuz yanlarını düşünün sadece sağlık açısından değil mesela mevsim de kış kabanlarımız aşırı derecede sigara kokmaya başlamadan bırakalım sigarayı :))

merhaba bende çok istiyorum sigarayı bırakmayı bugün 4. günüm champix kullanıyorum inşallah yararı olur sizlerede tavsiye ederim bırakmak isteyen herkese kolaylıklar

bugün arkadaşımın da ısrarıyla bi tane djarum içtim :'( ve bütün gün aklımda paket almak vardı.

bugün arkadaşımın da ısrarıyla bi tane djarum içtim :'( ve bütün gün aklımda paket almak vardı.

İlk 48 saati atlatın sonrası daha kolay.İlk zamanlar istek oluyor bu istek zamanla azalıyor.Sürekli düşünerek hayat mı geçer,böyle olacaksa içeyim daha iyi gibi düşünceler geliyor.Sakın kanmayın.Bu düşünceler inanın geçici.Allah sabır ve kolaylık versin.Kendinize yaptığınız en güzel iyilik.

ben bırakalı 10-11 gün olmuştu yalnız ve bugün bi tane daha içtim of

ben sigarayı geçen sene sadece bir ay bıraktım ama sigaranın herşeyinden rahatsız olmama reğmen hala içiyorum hiç iyi bişey değil biliyorum hem cebime hem sağlığıma zararlı okusu berbat insanlarıda rahatsız etiğimi düşünüyorum ki içse bile insanlar rahatsız olabiliyo aklımda hep bırkama düşüncesi isteiği var ama niyese hiç denemeye bile kalmıyorum

Merhaba;

Ben çok uzun süredir sigara içiyordum.6 gün önce moraterapi uygulaması alarak bıraktım. 6 gündür içmyorum. Genelde iyi hissediyorum. Bugün biraz içime kapandım gibi. Bırakmış olanlar ilk aylar nasıl geçiyor, ne zaman işler kolaylaşıyor paylaşabilirler mi?

Bende 33 gün önce mora terapi ile bıraktım.İlk iki gün halsiz uykulu 2. gün duygusallık 3.gün duygusal terapi.Sonrası her geçen gün daha iyiye gidiyor.Bazen aklıma geliyor yoksunluk hissiymiş o da saniyelik.Hemen geçiyor.Son bir haftadır balgam sökmeye başladı koyu koyu.Gördükçe bunlar nerden geliyor diye düşünüyor insan.Vücut kendini temizlemeye başladı artık.Rengim açılmaya cildim güzelleşmeye başlamış öyle diyorlar.(sigarayı bıraktığımı bilmeyenlerden gelen tepkiler) Sabahları daha rahat kalkıyorum,nefeslerim hırıltısız.Şimdi günlük sporlara başladım yavaş yavaş.Hayatımda yaptığım en güzel şeymiş diye düşünüyorum. Yeni gördüm msj sanırım bugün 11 gün oldu senin,kolaylamıştır artık.İçe kapanıklık devam ediyorsa doktorunu ara ücretsiz renk terapisi yapıyorlar.En zor günler benim için ilk 3 gündü bir hafta sonrası çok rahattım.İnşallah senin içinde öyle olmuştur,atlatmışındır.Değil bir sigara bir nefes bile çekmek tekrar başlamak demek miş.Bunu hep hatırla lütfen.Ben Allen Carr sigara bırakmanın kolay yolu kitabını okudum tavsiye ederim.Okurken içme sakın,başlarda içmeye devam edebilirsiniz gibi cümleler var içen için geçerli.Sırf bu kitabı okuyarak bırakanlarda var.Siz nerde yaptırdınız terapiyi.Serum fizyolojik ve sarı kantron hapı verdiler mi?

Yıllardır sigara içiyorum, kasım 31'de bıraktım ve çok çabalamama rağmen dün dayanamadım ve bir kaç nefes içtim, her geçen gün yokluğuna alışacağıma dahada çok özlüyorum, bir ay dayandıktan sonra tekrar içmek çok üzücü, ne yapaacağım bilmiyorum

ben de 3 haftada bi kaç defa içtim ama çok kafama takmıyorum bunu. yapmamalıyım etmemeliyim dedikçe arzu nesnesi haline geliyor çünkü. zaten paket falan almıyorum çok canım çekince yanımdakilerde varsa alıyorum bi tane içip kurtuluyorum o histen. hatta içtikten sonra ağzımın, elimin kokusunu duyunca iyice bir tiksinme geliyor daha da soğuyorum.

bende 14 aydan sonra şimdi günde 1 2 tane içmeye başladım maleseff..
şimdide onu bırakmaya çalışıyorum ama zor..
bırakanlar sakın bir tane bile içmesin vallaha gerisi geliyor canın istiyor zamanla hiç bırakmamış gibi..

Son düzenleme:
enteeresan senin taktiğini uygulayacağım, biliyorum bu bir kandırmaca ama yapabileceğim başka birşey yok, Rabbim hepimizi bu iletten kurtarır inşallah

bende bende bu sigaradan kurtulmak istiyorum yazdıklarınızın hepsini okuyamadım ama yinede sanki bırakmak için inanılmaz bir istek ve cesaret geldi bana.hepinize çok teşekkürler kızlar

Selam;
Mesajınızı biraz geç gördüm. Bu ara ufak bir rahatsızlık nedeniyle evde raporluyum.Bugün 20. gün sigarasız. İlk 2-3 gün yorgun ve bitkindi. Bol bol sauna-hamam ve sıvı alımı ile geçirdim. Sonra ki o boşluk ve mutsuzluk hissini terapi moda da ki neosante merkezi ile paylaştım. Tekrar çağırdılar. Renk terapisi yapıldı. Hemoopatik damla verdiler. İlk verdikleri damlayı kestim. Çünkü sigaranın kendisini hiç aramıyorum. Bu damla bir test ile belirlendi. Yaklaşık 1 ay kadar kullanacağım. 10 gün oldu. Gayet iyi geldi. Sarı kantaron verdiler. Ancak damla yeterli geldi. Bu arada başka bir rahatsızlık nedeniyle kortizon kullanmama rağmen hiç kilo almadım. İştahım artmadı. Sizin kilo durumunuz nasıl ? Desteğiniz için çok teşekkürler. Umarım bir daha yolumuz sigara ile birleşmez, çünkü bırakabilmeyi düşünmek bile zordu. 4 sene evel 5 aylık bırakma maceram, güzel bir manzara karşısında bir tane içmemle 4 yılıma mal olmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…