• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakanlar nasıl bıraktı... lütfen gelsinler...

dudubadem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
104
1
96
Denizli
kıslar sigarayı bırakmak istiyorum ama uğraşıyorum akşama kadar içmiyorum ama tekrar cnm çekiyor...
ilaç takviye alsam hangisine güveneceğim bir fikrim yok kullanan varsa ilaç bırakanlar lütfen yardım edin...
artık kendime sürekli sıkıntıya sokmaktan bıktım yaa...
bir gün akşama kadar hiç içmiyorum bir gün 3 tane içiyorum ancak bu kadar frenleyebiliyorum ....
daha fazla dayanamıyorum içmeden:26:

offff bende aynı durumdayım ............hergün sigarayı bırakıyorum ertesi günü yine başlıyorum:35: 10 yıldan fazladır kullanıyorum sigara bıktım artık çok güçlü biriyim bitek sigaraya yeniliyorum bu yüzden kendimle sürekli savaş halindeyim:36: eşim bırakıyorum dedi anında bıraktı off nasıl imreniyorum ona olay beyin de bitiyor diyor haklı ama benim beynim bitiremiyor işte ......allen carll videolarını izledim olmadı resimlere diğer videolara baktım olmadı nasıl bırakılacak bu yaaaaaaa ömür boyumu içicem ben bu zıkkımı :92:

Kızlar sigarayı bırakmak için mutlaka ilaç takviyesi alın.Kesinlikle sağlıklı ve uygun.Benim arkadaşlarım öyle bıraktı.Ayrıca tonlarca para da vermeyin artık sosyal güvence karşılıyor.

Benim babam bıraktı , bir ilaç takviyesi ile , ama ilacı bırakınca 1-2 hafta sonra yeniden başladı malesef , şöyle anlatayım yanlış hatırlamıyorsam ilaç 3 kutulu , babam 1. kutuyu içti , 1. kutuda şöyle oluyor , çizelgesi var gün gün , 1. gün sadece bir tane 0,5 mg lık içiliyor , 2. gün 1mg a geçiliyor , yanlış hatırlamıyorsam 4. günden sonra sabah akşam 1mg içiliyor , böyle böyle artıyor , ilk kutu bitince babamda sigarayı bıraktığını görünce almadı 2. kutuyu ama başladı gene sigaraya, ama devlet bu ilacı karşılamıyor malesef fiyatı 150 civarı diye hatırlıyorum ama sadece 1.kutusu , 2. kutu 300 falandı diye hatırlıyorum , ama gerçekten işe yarıyor ve sigarayı insanın aklına getirmiyormuş. Hani birde ilaca başladım tamam bugun içmiyorum demiyorsunuz , ilaç kullanırken de sigara içebilirsiniz canınız isterse ama bi süre sonra canınız dahi istemiyor işte :) Azalta azalta bıraktırıyor diyebilirim. İlacın adını burdan vermem yasak mı bilmiyorum o yüzden yazmıyorum , yasak değilse yazarım sonra , umarım sizlerde bırakırsınız ... Sağlıklı bir ömür dilerim :1:

Son düzenleme:
Oncelikle merhabalar..

Bende sigara kullanıyorum. Ama söyleyeceğim şudur ki, bu sigara ilaçla doktorla olacak bir şey değildir. Tedavisi tamamen kişiye bağlıdır, psikolojiktir ve %100 irade meselesidir diye düşünüyorum. Çünkü ben istemediğim zaman içmiyorum.. Hatta 1 sene içmedim sona tekrar başladım.. İstersem içiyor istersem bırakıyorum... (Uzun süredir kullanıyorum)

sevgiler..:70:

günde 4 paket içiyorum bi önerisi olan varsa şu garibana da bi yardım eli uzatsın
akupunktur denedim olmadı ilaç denedim olmadı
eşim doktor, bu alanda uzmanlaşmış kac tane arkadası var, hepsini denedik olmadı en fazla 3 hafta dayandım gece kriz tutuyo sonra, resmen ağlıyorum bağıra bağıra
psikolojik olarak kabullenememe başladı artık ilaçla tedaviyle olmicagını düşünüyorum nedense

maddi manevi, sağlık açısından her yönden çöküntüye sürüklüyo beni resmen

günde 4 paket içiyorum bi önerisi olan varsa şu garibana da bi yardım eli uzatsın
akupunktur denedim olmadı ilaç denedim olmadı
eşim doktor, bu alanda uzmanlaşmış kac tane arkadası var, hepsini denedik olmadı en fazla 3 hafta dayandım gece kriz tutuyo sonra, resmen ağlıyorum bağıra bağıra
psikolojik olarak kabullenememe başladı artık ilaçla tedaviyle olmicagını düşünüyorum nedense

maddi manevi, sağlık açısından her yönden çöküntüye sürüklüyo beni resmen

2 satır üstte yazdığım cevabı okumanızı tavsiye edicem

kızlar hem bebek istiyodum hemde eşimin doğum günüydü ayın 24ünde gece son bi sigara içtim. Bugün oldu hala içmedim, hiç de zorlanmadım. Çünkü isteklerim var ucunda diyorum en azından kocama hediye verdim, geri almak olmaz diyorum yada hamile kaldığımda bebeğim zarar görmüycek. Belki daha önceki düşüklerim bundandır diyorum. Ayrıca sigarayı bırakıcam diye niyet bile etmedim. Yanımda paketler dolu ama bir tanesine uzanmıyorum şimdilik :=) Gün olarak 4. gün bitiyo:69:

çok güzel sakın içme bir daha.paketini çöpe at gitsin. zehir o zehir. 2,5 yıl öncesine kadar bende sigara kullanıyodum.eşim içmediği ve içirmediği için bıraktım. kendime bi tarih belirledim.o tarihte son sigaramı içtim. bidahada içmedim.artık kokusundan bile tiksiniyorum.sigara dumanı olan yere giremiyorum.sigarayı bırakmamda en büyük etken eşim ve evde kimsenin sigara içmiyor olmasıdır. yoksa heralde bu kadar kolay bırakamayabilirdim. eğer sizinde evde sigara içen kimse yoksa rahatlıkla bırakabileceğini düşünüyorum.

çok güzel sakın içme bir daha.paketini çöpe at gitsin. zehir o zehir. 2,5 yıl öncesine kadar bende sigara kullanıyodum.eşim içmediği ve içirmediği için bıraktım. kendime bi tarih belirledim.o tarihte son sigaramı içtim. bidahada içmedim.artık kokusundan bile tiksiniyorum.sigara dumanı olan yere giremiyorum.sigarayı bırakmamda en büyük etken eşim ve evde kimsenin sigara içmiyor olmasıdır. yoksa heralde bu kadar kolay bırakamayabilirdim. eğer sizinde evde sigara içen kimse yoksa rahatlıkla bırakabileceğini düşünüyorum.

Çalıştığım şirketin hemen hemen tamamı sigara içiyor ama gaz odası dediğimiz siara odasında içilebiliyor o da saat başı ilk 10 dakika sadece. İlk başlarda o 10 dakikalarda tuvalette durdum yada çerez vs şeyler yedim. Çok da zayıfım zaten sürekli yemek yiyorum. Eşimede içirmiyorum bak çocuğumuz olmazmış ondan olmuyodur diyorum :) Oda benleyken içmiyo ayrıca iş yerindede 4-5 taneye düşürmüş paketi hala duruyo yani. Şükür kurtulucam galiba:9::52:

Çalıştığım şirketin hemen hemen tamamı sigara içiyor ama gaz odası dediğimiz siara odasında içilebiliyor o da saat başı ilk 10 dakika sadece. İlk başlarda o 10 dakikalarda tuvalette durdum yada çerez vs şeyler yedim. Çok da zayıfım zaten sürekli yemek yiyorum. Eşimede içirmiyorum bak çocuğumuz olmazmış ondan olmuyodur diyorum :) Oda benleyken içmiyo ayrıca iş yerindede 4-5 taneye düşürmüş paketi hala duruyo yani. Şükür kurtulucam galiba:9::52:

canım sende o 10 dklık sigara molalarına çıkmayıver. bak ne güzel kafaya koymuşsun bırakıcam diye.eşinde seninle birlikte içmiyormuş. bırakın gitsin şu illeti. aslında herşey insanın beyninde bitiyo canım.tiryakilik diye bişe yok bence.sadece alışkanlık bu.istedinmi her zaman bırakabilirsin

canım sende o 10 dklık sigara molalarına çıkmayıver. bak ne güzel kafaya koymuşsun bırakıcam diye.eşinde seninle birlikte içmiyormuş. bırakın gitsin şu illeti. aslında herşey insanın beyninde bitiyo canım.tiryakilik diye bişe yok bence.sadece alışkanlık bu.istedinmi her zaman bırakabilirsin

O molaları kaçırdım sanıp önümüzdeki saate diyerek kandırdım kendimi ve çözdüm olayı. Canım hiç çekmiyo ben normalinde saat başını bekleyemezdim saat başı 2 tane birden içerdim. Şimdi aklıma gelmiyo millet yanımdan geçiyo leş gibi kokuyolar sadece :=) 1. gğnü atlattınmı sorun kalmıyo bence

ben iradeyi zorlamanın insanı yıprattığını düşünüyorum, yani boşu boşuna insanın kendine eziyeti, bir de ben on ay bıraktım iradeyle resmen saçlarım beyazladı, hep mutsuzdum, aslında doğru telkin arıyorum sigarayla ilgili, bir bakıma hipnoz gibi birşey, hipnozla bırakanlar da var, ama uygun telikin hala bulamadım, beynimi bu konuda nasıl yıkamalıyım araştırıyorum,

yine beceremedim:43:kendime çok kızıyorum nasıl bukadar iradesizim yaaa:58:uyuşturucudan farkı yok bunun ya resmen krize giriyorum beynim uyuşuyor resmen offfffffff:50:

tatlım allen carr diye bir yazar var diyorki nikotin bağımlılığı sizi çok sarsan birşey değildir, gece uyurken sigara isteği yüzünden uyandırılmıyorsunuz, sigara içmemimizin asıl sebebi beynimize işleyen asılsız düşünceler, bence iradesiz değilsin ama farklı bir yolu denemelisin, ben şu ana kadar başaramadım o okuduğum kitaba rağmen başaramadım, çünkü sigaranın psikolojik yönü çok daha baskın, sanırım hipnozla bırakacağım bunu

merhaba kızlar. ben de yaklaşık 10 yıl sigara kullandım ve geçtiğimiz ramazan ayından beri içmiyorum. öncelikle bırakmak istememin nedeni bebek sahibi olmak istemem. kendimi şimdiye kadar zehirledim ama korunmak için benden başkası olmayan bebeğime bunu yapmak istemedim. o yüzden hamile kalıncaya kadar vücudumu ne kadar temizleyebilirsem o kadar iyi diye düşündüm. tabii eşimin sigara kullanmamasının da çok büyük faydasını gördüm. ilk zamanlar el alışkanlığından falan çok aradım. hatta eşim gelmeden kaçamak kaçamak içtim bir iki tane. eşim tabii kokudan hemen anlıyordu. en son bana içeceksen niye benden saklıyorsun ki, benim için değil ileride olacak bebişimiz için bırakmalısın. benden saklasan ne olacak ki, bebişimiz karnında büyümeye başladığında ondan saklayamayacaksın dedi. çok da doğru söylemişti. ondan sonra daha rahat oldu herşey. ilaç falan hiç kullanmadım, zaten etkili olacağına da inanmam. çünkü bu bir irade meselesi. yani herşey insanın kendinde bitiyor. sigarayı seviyorum, onsuz yapamam ama denicem diye başlarsanız, yine onun başında bulursunuz kendinizi. tek yapmanız gereken gerçekten kurtulmak istemek. umarım başarılı olursunuz kızlar. hep destek tam destek :kkk::kkk:

tüp bebeğe karar verdik. aynı gün tütüne son tableti siparişi verdik. geldi o gün içtik. saabah kalktık tamaam bugün bitti sigara illeti dedik.eşimle ben bı9raktık. bunu gören ablam ve eniştemde arkamızdan dizildik. ama ablam gibi sevdiğim bir yakınım sigarayı bırakmak istiyo ama asla iradesine güvenmiyo o da aldı aynı tabletten ama bırakmadı. yani asıl önemli olan istek. sonrasında niyetinizi destekleyici doğal olan birsürü ilaçlar var. deneyin bence. sigara içenlerden tiksiniyorum şuanda bi zamanlar sende böyle kokuyodun diyen ailem ( annem ve babam içmiyor) beni yerin dibine sokuyovalla. insanın kendine ettiğini başkası edemezmiş çok doğru. bırakın sigarayı lütfen zararları çoooooooook büyük sın pişmanlık fayda etmez...:58:

Back